Şimdi Ara

c6-01’e ve android cihazlara USB cihazlarını bağlamak için kablo

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
2
Favori
20.417
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba. Nokia C6-01’e USB cihazları bağlamayı anlatacağım. Bu konuda daha önce konu açılmışmı bilmiyorum.
    Bize gerekli olan bir c6 telefon ve birde USB bağlantı kablosu. USB bağlantı kablosu hazır olarak satılıyor ancak bulması zor ve pahalı.
    Ingilizcesi “Micro USB Host OTG Cable C6-01 N810 N900 C7” olan bu kabloyu kendimiz yapacağız.

Bu kabloyu yapmak için bir tane “micro usb bilgisayar bağlantı kablosu” ve birtanede “usb uzatma kablosu” gerekiyor.
    Micro usb kablosu telefonla birlikte veriyor. Aynısından herhangi bir telefoncudan alınabilir. Bu kablonun telefona takılan kısmının yanını bıçakla keserek açıyoruz ve içindeki metal kısmı dışarı çıkartıyoruz. Metal kısmıda arkadaki tırnaklarını açtıktan sonra hafifçe ısıtıp ayırıyoruz. Sonuçta elimizde telefona takılan soket kalıyor.

* 1 - (black) GND / ground
    * 2 - (black) DND
    * 3 - (green) Data +
    * 4 - (white) Data -
    * 5 - (red) VDC / plus / +5V
    * 6 - shield
    USB uzatma kablosunun bilgisayara takılan kısmı değilde usb cihazlarını taktığımız kısmını biraz mesafe bırakarak kesiyoruz. Bu kablonun uçlarını soyup açıyoruz. Bu kabloları telefona takılan sokete lahimliyoruz. Lehimlerken kırmızı-kırmızıya beyaz-beyazaYeşil-yeşile gelecek şekilde lehimliyoruz. Siyahı lehimlerken dikkat etmemiz gereken sokette boş bir uç var o boş uçla beraber ikisini de lehimliyoruz. Kablo tamam birbirine değmeyecek şekilde silikonla veya bantla yapıştırıyoruz. Etrafını bantla sarıp çıkardığımız metal aksamın içine tekrar yerleştiriyoruz. Yandan keserek çıkardığımız plastiğin içine koyup yanını yapıştırıyoruz.

Telefondan Ayarlar>bağlantı>USB>burada medya aktarımını seçiyoruz. Yaptığımız kabloyu telefonumuza takıyoruz. Şimdi desteklediği usb cihazlarından istediğimizi takabilirz. Ben flas bellek, maus, klavye, kart okuyucu takıp çalıştırdım. Telefonunuzu mausla kullanabilirsiniz. Ancak ben taktığım 4 maustan 2 sini çalıştırabildim. A4 ler çalışmadı. Klavyeden mesaj yazabilir, resimleri-videoları direk flash belleğe atabilirsiniz. denemek istediğim iki şey kaldı biri harici HDD diğeride USB CD-Rom . sanırım bunlarda çalışır. Yani CD takıp telefondan izleyebilirsiniz. Burdakiler benim çektiğim resimler

bunlarda internetten

.....

ayrıca bakınız:
    http://forum.donanimhaber.com/m_41443037/mpage_1/f_/key_//tm.htm#48629419

....

...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yilmaz_28 -- 6 Eylül 2013; 0:15:00 >

• arkadaşlar kabloyu kendim yapıp denedim hiçbir sorun yoktur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yilmaz_28

arkadaşlar kabloyu kendim yapıp denedim hiçbir sorun yoktur.
    güzel bir kaynak olmuş ellerine sağlık
    gerçekten ya sıradan bir kabloya xxx kat fiyat ekleyip satıyolar.
    bu kablo işleriyle bende oğraşırım arada bir.mesela kulaklık bozlursa kablo değiştirme vs (:
  • haci süpersin ya,gaza geldim bu hafta bitsin 5230 da deniycem,ayrıca güzel rehber
  • quote:

Orijinalden alıntı: napolyon94

haci süpersin ya,gaza geldim bu hafta bitsin 5230 da deniycem,ayrıca güzel rehber
    Her telefonda olan bişeymi peki bu hocam yoksa gelişmiş modellere falanmı özel mouse takıp ciddi ciddi hareket ettirebiliyomusun mesela
  • quote:

Orijinalden alıntı: haciragipdayi

Her telefonda olan bişeymi peki bu hocam yoksa gelişmiş modellere falanmı özel mouse takıp ciddi ciddi hareket ettirebiliyomusun mesela

Alıntıları Göster
    yaptigim bu kablo türk sitelerinde yok. telefonun bozulma riskini göze alarak denedim. gerçekten çok güzel. evet maus gerçekten çalışıyor sağ tuş yapınca menüye giriyor ekranda körsır dolaşıyor. klavye ile yazı yazılabiliyor. hangi telefonlarda çalışıyor tam bilmiyorum.ancak c6, c7 ve n8 de çalıştığını biliyorum. telefonun OTG tak çalıştır özelliği olması gerekir. kabloyu boş olarak takınca usb işareti çıkıyor ve cihazı bağla diye yazı çıkıyor. Telefonda tak çalıştır olan bütün usb cihazlarının çalışabileceğini düşünüyorum. zaten çoğunu denedim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yilmaz_28 -- 4 Mayıs 2011; 0:26:40 >

• quote:

yaptigim bu kablo türk sitelerinde yok. telefonun bozulma riskini göze alarak denedim. gerçekten çok güzel. evet maus gerçekten çalışıyor sağ tuş yapınca menüye giriyor ekranda körsır dolaşıyor. klavye ile yazı yazılabiliyor. hangi telefonlarda çalışıyor tam bilmiyorum.ancak c6, c7 ve n8 de çalıştığını biliyorum. telefonun OTG tak çalıştır özelliği olması gerekir. kabloyu boş olarak takınca usb işareti çıkıyor ve cihazı bağla diye yazı çıkıyor. Telefonda tak çalıştır olan bütün usb cihazlarının çalışabileceğini düşünüyorum. zaten çoğunu denedim :)

Alıntıları Göster
    Hocam gerçekten başarılı.

• quote:

haci süpersin ya,gaza geldim bu hafta bitsin 5230 da deniycem,ayrıca güzel rehber

5230 da OTG olmadığı için başarız oldu ,5800-5230 sahipleri fazla heveslenmesin olmuyor
  • quote:

quote:

5230 da OTG olmadığı için başarız oldu ,5800-5230 sahipleri fazla heveslenmesin olmuyor

Alıntıları Göster
    arkadaslar ben c6 yı monıtore baglmaak ıstıyorum ..nasıl bır kablo gereklı ve nerelerde bulurum bılgısı olan arkadaslar yazarsa sevınırım ... kutudan cıkan usb kablosuyla olmuyor sanırım ...

• quote:

Orijinalden alıntı: cro@oan

arkadaslar ben c6 yı monıtore baglmaak ıstıyorum ..nasıl bır kablo gereklı ve nerelerde bulurum bılgısı olan arkadaslar yazarsa sevınırım ... kutudan cıkan usb kablosuyla olmuyor sanırım ...

Alıntıları Göster
    c6-01 için bu kablo çalışıyor. %100 kendim yapıp denedim. cebinizden bu kabloyu ayıramıyacaksınız. ister mesaj yazın klavye ile ister başka telefondan hızlıca flash belleğinize bişeyler alın veya kendi telefonunuzdan arkadaşınızın flash belleğine hızlıca resim müzik vs. gönderin. size kalmış.

• quote:

c6-01 için bu kablo çalışıyor. %100 kendim yapıp denedim. cebinizden bu kabloyu ayıramıyacaksınız. ister mesaj yazın klavye ile ister başka telefondan hızlıca flash belleğinize bişeyler alın veya kendi telefonunuzdan arkadaşınızın flash belleğine hızlıca resim müzik vs. gönderin. size kalmış.

( c6-01 için bu kablo çalışıyor )

hangı kablo ????
  • quote:

Orijinalden alıntı: cro@oan

quote:

( c6-01 için bu kablo çalışıyor )

hangı kablo ????

Alıntıları Göster
    tebrik eder ve azminizi takdir ederim

• quote:

arkadaşlar kabloyu kendim yapıp denedim hiçbir sorun yoktur.

dostum bu c6 01 in yazılım güncelllemesini yaparken yarıda kestim
    devam ettirmek istiyorum ama öyle bi seçenek yok
    bi el atabilir misin sana zahmet
  • quote:

eline sağlık yılmaz hocam.
    bende Nokia N900 var.
    daha öncede bu otg özelliğini görmüştüm.pek vakit ayıramadım aslında.birde dediğin otg kablosunu bulmak zor.
    kablo yapımınıda anlatmışsın.ben bu kablodan yapsam N900deki kullanışını bana anlatırmısın? sanırım n900 de c6 daki gibi görmez?
  • quote:

Orijinalden alıntı: RM36CB

quote:

eline sağlık yılmaz hocam.
    bende Nokia N900 var.
    daha öncede bu otg özelliğini görmüştüm.pek vakit ayıramadım aslında.birde dediğin otg kablosunu bulmak zor.
    kablo yapımınıda anlatmışsın.ben bu kablodan yapsam N900deki kullanışını bana anlatırmısın? sanırım n900 de c6 daki gibi görmez?

Alıntıları Göster
    kablo yapmakla uğraşmak istemeyenler her 2 tarafıda dişi usb olan aparat alıp zahmetsiz bir şekilde kullanabilirler.
    bende şarj aleti ve mouse usb çevirici vardı.2sininde plastiklerini söktüm fakat kablolar lehimlenecek gbi değil.bende bu aparattan almaya karar verdim.

• quote:

kablo yapmakla uğraşmak istemeyenler her 2 tarafıda dişi usb olan aparat alıp zahmetsiz bir şekilde kullanabilirler.
    bende şarj aleti ve mouse usb çevirici vardı.2sininde plastiklerini söktüm fakat kablolar lehimlenecek gbi değil.bende bu aparattan almaya karar verdim.

kardeşim bu aparatın adı ne die geçiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hydrian -- 13 Şubat 2012; 16:20:01 >

• quote:

Orijinalden alıntı: bergamalee

resmini gösterme imkanın varsa resmini göster.insanlar pek inanmıyor.
    hatta "öyle şeymi olur arkadaş yoktur öyle bir icat" diyenlerde var.

her 2 tarafıda dişi usb olan soket arıyorum demen pek yeterli olmuyor ama ben bu şekilde buldum
    4TLye aldım.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bergamalee

resmini gösterme imkanın varsa resmini göster.insanlar pek inanmıyor.
    hatta "öyle şeymi olur arkadaş yoktur öyle bir icat" diyenlerde var.

her 2 tarafıda dişi usb olan soket arıyorum demen pek yeterli olmuyor ama ben bu şekilde buldum
    4TLye aldım.

Alıntıları Göster
    mesajım bulunsun

• quote:

bu aparattan ben de bugün aldım (5 TL ye)

fakat 8 gb lık usb belleğimi takmama rağmen hiçbir okuma belirtisi yok, menüden dosyalara girdiğimde de flash bellek görünmüyor,

taktıktan sonra herhangi bir ayarı var mı?

Düzeltme: 54 yazmışım fiyatına yanlışlıkla :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halbay -- 14 Mayıs 2012; 18:37:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: halbay

quote:

bu aparattan ben de bugün aldım (54 TL ye)

fakat 8 gb lık usb belleğimi takmama rağmen hiçbir okuma belirtisi yok, menüden dosyalara girdiğimde de flash bellek görünmüyor,

taktıktan sonra herhangi bir ayarı var mı?

her flash belleği okumuyor farklı flash bellek dene
    ben 1 tane kablolu mouse çalıştıramadım ve 1 tane kablolu 1 tanede kablosuz mouse çalıştırdım.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.