arkadaşlar laptopta cad programlarını (Pro-Engineer-Inventor-Solid vb) kullanan varmı? var ise bilgisayar özellikleri nelerdir? karşılaşılan problemler nelerdir? tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.
anlaşılan laptopları iş için kullanan pek yok. eğer bu konuda bilgisi olan varsa cavap bekliyorum.
walla ben bilgisayarı çizim için aldım almadan forum daki arkadaşlar sağolsunlar fiyatları uçuk bilgisayarlar teklif ettiler.Bütçe sınırlı olduğundan dell d 600 aldım kampanyalı... Ansys, Pro engineer, Atuo cad gibi pğrogramların hepsini yükledim biraz bilgisayarı kasıyo ama fena değil.Ama fiyat önemli değil diosan http://www.mavibilgisayar.com/katalog/ daki 64 bit i tavsiye ederim
bende geçen gün arkadaşın dell d600'üne inventor yükledim biraz kasarakta olsa çalışıyor. ama uzun bir süre kullanamadım. o yüzden kararsızım. tecrübelerinize ihtiyacım olacak.
ben autocad kullanıyorum ben eğer güç ayarlarını ev/masaüstü konumuna getirmezsen 3 boyutlu şekillleri döndürürken falan takılıyor ama bu moda geçirdiğim zaman süper günde 8 saat autocad kullandığım oluyor bana mısın demiyor makine. Özellikleri imzamda var
3boyutlu parçalar derken tek parçadamı çalışıyorsun yoksa daha komplike parçalardamı. Benim kullanağım inventor programında 500-600 parçalı montajlar yapacağım. Ama şekiller prizmatik olduğu için çokta zorlamaz herhalde yaptıklarından örnek koyabilirmisin.
eski toshiba a10umda kardeşim autocad 2005 kullanıyordu, konfigurasyon-Cel 2.0 GHZ, 512 SDRAM,Intel Ekran kartı... yeni laptopların da bir çoğu sıkıntısız çalıştırır diye düşünüyorum ram önemli bir faktör, çünkü obje sayısı arttıkça kasılır.
ekran kartı önemli olabilir olmayadabilir..bilmiyorum.
zaten aklımda casper var. ama yinede biraz daha araştırıp en doğru kararı vermek istiyorum. bide casperdaki harddisk konusu ne durumda onu bilemiyorum. alırken 5400 rpm(zaten böyle herhalde) 8mbcashe bellekli geliyormu? kullanacağım program ram ve harddiski oldukça fazla kullanıyor. bu önemli. 64 bit 3 yıl daha beni etkilemez diye düşünüyorum. bütün kullanıcılar özellikle kurumsal kullanıcılar 64 bit işletim sistemine geçişi geç yapacaklardır. Program yazan firmalarda 32 bit versiyonlarınıda mutlaka pazara sunacaklardır diye düşünüyorum.
64 Bitlik bir işlemci almanın şimdi bir yararını göremezsin ama ilerde yazılımların 64 bitleri çıktığı zaman iş değişir tabii.
geforce 6600 yada Ati x700 (enaz) chipsetli bişi alırsan ilerde de kullanırsın autocad i her bilgisayar açar ama mesela cutia gibi kasacak prog lar ilerde kulanırsan ekran kartı paylaşımlı olmasın derim.
ben inşattçı olduğum için bende ki şekiller tek ama bütün bina mesela benim için mobilite ve pil ömrü önemli olduğu için ben paylaşımlı ekran kartlı aldım ama senin böyle bir sorunun yoksa geforce 6600 veya x700 alman daha ii olur
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme