Şimdi Ara

Cad,solid gibi programlar için sistemde iyileştirme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
589
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Günaydınlar. Konu başlığında vurguladığım gibi makina mühendisliği son sınıfım. Autocad , solidworks , comsol , ansis , catia vb programlarla haşır neşir olucağım için sistemde bir takım iyileştirmeler yapmak istedim veya komple değiştircem artık sizin önerilerinize göre.
    Sistem Win 7 32 bit , 300 wat psu var zannedersem. 3 -4 sene önce aldığım hp mictotower 3010 mt bilgisayar. Bakınca şimdi az çok hatalarımı anlıyorum.
    Ekran kartı olarak hd4650 1gb 128bit kart var diğer verilerini göremedim. Zaten değişcek ilk parça bu fanı bozuldu yerinede bulamadım bulmakta istemiyorum fazla :) Diğer sistem özellikleri resimlerde.

Ben forumda kabaca anladığım kadarıyla ekran kartı alırken , bu psu dalgası önemli heralde. O halde bu 2 parça değişicek. Biraz ram arttırımı yapmak istiyorum. İşlemci zannedersem yeterli gibi yapcağım işlere.Kasa da soğutma açısından yetersiz gibi.O da değiştirilebilir. Anakartla ilgili google da özelliklerden başka birşey bulamıyorum. Çöp sanırsam oda. Mevcut anakartla bu saydıklarımı değiştirebilirmiyim yoksa onunda değişmesi gerekirmi. Her türlü öneri kabulumdür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jacksonkelly -- 2 Mart 2013; 11:30:43 >

• Öncelikle solidworks tarzı programlar açılışta çok fazla dosyaya eriştiğinden ssd kullanmanızı öneririm.Buna ek olarak solidworks üzerinden gidersem toolboxtan bir rulman eklediğinizde işlemci en önemli faktör haline geliyor i5 3470 te dahi bir somunun eklenmesini 2-3 sn bekleyebiliyorsunuz.Ekran kartından çok işlemciyi önemsemenizi öneririm.Zaten bu tür programlar ekran kartı değil grafik kartına ihtiyaç duyarlar.Bu yüzden orta halli bir ekran kartıda işinizi görebilir fakat işinizi riske atmamanız için 6850 civarı bir kart almanızda fayda var.Bellek olarak ise en basit bir assembly de bile bellek tüketimi hemen 2 gb lara çıkabiliyor ram miktarınızı da uğraşmış olduğunuz dosyalara göre şeçmenizde fayda var.Basit parçalarla uğraşıyorsanız şimdilik 4 ya da 8 gb rahatlıkla yetecektir.Hatta tüm bunlara ek olarak 1080p en az 23 inç civarı bir monitör de almanız lazım.

Yukarıda saydıklarımın hiçbiri abartı değil çünkü gerçekten bu programları güzelce kullanabilmek için iyi bileşenlere sahip olmanız şart.Eski sistemde işe yarar tek bileşen işlemci gibi görünüyor bu yüzden de ya güzel bir kasa ya da iyi bir laptop öneririm.Hatta bu programları öğrenme aşamasındaysanız kurslara vs götürebileceğiniz bir laptop daha iyi bir şeçim olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *ExtraTechx* -- 2 Mart 2013; 12:21:13 >

• Aslında hazır masaüstü error vermişken(basit birşeyde olsa) yapcağım iyileştirmeleri bu programların kullanımına göre yapmak için açmıştım konuyu.Ama anladığım kadarıyla 0 dan kurmam daha mantıklı bir halıyor. Sonda dediğiniz gibi solid eğitimine yeni başlıcam. Elimde asus n53sv serisi laptop var. Evde pek yüzünü gördüğüm yok ama :)
    ASUS N53SV-SX077V özellikleri:
    İşlemci Teknolojisi: Intel® Core™ i7 2630QM 2.0GHz Turbo İle 2.93GHz
    İşlemci Ön Bellek: 6 MB
    RAM: 4 GB DDR3 1333 mhz
    Sabit Disk Kapasitesi: 500 GB 5400 rpm
    Ekran Kartı: nVidia GT540M 1GB Harici Bellek
    Ekran boyutu: 15.6'' 1366x768 HD-LED

Bu laptopla nasıl bi randıman elde ederim sizce. Yani 0 dan bir sistem kurmaktansa laptopa gerektiği yönde bir iki parça değiştirmek daha mantıklı ve hesaplı olur heralde.
  • 3d işiyle uğraşacaksan makinen sağlam olmalı,donanım bilgim çok azdır,ama herkesten duyduğum kadarıyla ve duymayı bırak 3d görmüş biri olarak söylüyorum render işlerinde çok zorlanıyo pc bütçen ne kadar bilmiyorum bütçeni söyle arkadaşlar sistem çıkarsın birde masaüstü al
  • quote:

Orijinalden alıntı: jacksonkelly

Aslında hazır masaüstü error vermişken(basit birşeyde olsa) yapcağım iyileştirmeleri bu programların kullanımına göre yapmak için açmıştım konuyu.Ama anladığım kadarıyla 0 dan kurmam daha mantıklı bir halıyor. Sonda dediğiniz gibi solid eğitimine yeni başlıcam. Elimde asus n53sv serisi laptop var. Evde pek yüzünü gördüğüm yok ama :)
    ASUS N53SV-SX077V özellikleri:
    İşlemci Teknolojisi: Intel® Core™ i7 2630QM 2.0GHz Turbo İle 2.93GHz
    İşlemci Ön Bellek: 6 MB
    RAM: 4 GB DDR3 1333 mhz
    Sabit Disk Kapasitesi: 500 GB 5400 rpm
    Ekran Kartı: nVidia GT540M 1GB Harici Bellek
    Ekran boyutu: 15.6'' 1366x768 HD-LED

Bu laptopla nasıl bi randıman elde ederim sizce. Yani 0 dan bir sistem kurmaktansa laptopa gerektiği yönde bir iki parça değiştirmek daha mantıklı ve hesaplı olur heralde.

Laptop şu an için bu programları rahatlıkla çalıştırabilir.Her ne kadar çalıştığınız dosyalara bağlı olsada yeni öğrenen birisi için işini görecek düzeyde.Fakat büyük dosyalarla çalışmaya başladığınızda sıkıntı çıkarabilir.

Tabi büyük ve 1366*768 değilde 1080p bir monitör daha hızlı bir sistem vs bunlardan mahrum kalacaksınız.

• Bütçe olarak 2000tl kadar ayırabilirim ama işlemcye bakınca kabaca 3 de 1 i gitti zaten paranın :) En iyisi öğrenme sürecinde laptopa ram arttırıp idare etmek. Yaza kadar kıyıda köşede para biriktirip üstüne çalışarak şu an ayırabilceğimden daha fazla bütçe ayırabilirim.

Veya şu andan başlayarak parça parça kurabilirim. Misal ilk etapda kasa + psu + ekran kartı gibi. Forumda okuduğum kadarıyla ekran kartları geriye dönük uyumlu oluyormuş. Atıyorum ilerde kurcağım sisteme yönelik psu ile beraber gtx660 ekran kartı alsam bu anakarttada herhangi bir uyum sorunu yaşatırmı. Bilgisayar ve parça bilgim kıttır biraz kusura bakmayın yoruyorum sizleri :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.