Şimdi Ara

Cadı Küresi İnsana zARAR VEREBİLRİMİ ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
0
Favori
6.302
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Elektromanyetik dalgaların gücü uzaklığı karesi ile orantılı olarak azalır. Dalganın gücü 1 metrede 1 birim ise 2 metrede 4 kat azalır, 3 metrede 9 kat azalır. Elektromanyetik dalgaların zararlı etkisi frekansı arttıkça artar ama örneğin bildiğimiz ışık frekansı çok yüksek olmasına rağmen bize zarar vermez. Sonuç olarak radyo dalgalarının ionize edici olanları ve olmayanları var. Asıl korkulması gereken ionize ediciler ki bunlar yukarıda belirtildiği üzere hücreyi öldürür, dnasını bozup mutasyona uğratır, kanser hücresine çevirir. İşin biyolojisine girmeden dikkat etmeniz gerekn birkaç noktaya özen gösterirseniz en azından tehlikeyi azaltırsınız

1- Yattığınız odada cep telefonu, telli ve telsiz telefon mümkünse olmasın olmak zorundaysa da en uzağınızda olsun.
    2- Güç kaynağı olan adaptörleri mümkün olduğunuzca uzağınıza koyun
    3-kablosuz kulaklık, kavye, fare yerine kablolu tercih edin.
    4-Elektrikli ısıtıcı, ütü, saç kurutma makinesi yada bu tip ısıtıcı/motor içeren güçlü cihazlardan uzak durun, kablolarını yakınınızda tutmayın, mümkün olduğunca az kullanın.
    5-Kablosuz yönlendirici (router-wifi aygıtı) gerekmediği zamanlarda kapatın, en azından wifi özelliğini
    6-Düz panel tv ve monitörler eski crt tiplere göre önemli oranda az yayınım yaparlar ama yine de asıl yayınımı yapan panelin kendisi değil ccfl yani flüoresan aydınlatması olduğundan ayrıca en çok gücü bu parça tükettiğinden mümkün olduğunca az parlaklıkta kullanın.

• quote:

Orijinalden alıntı: secollah

Yazımda araştırınız diye bahsetmiştim.

Tıkla

hocam civa ampülden dışarı cıkmıyor tabi kırılmadıkca bir zararı yok gibi. ama elektro manyetitk yayıyor bilgisayar bile yayıyor o konuda birşey yapamyız heralde
  • quote:

Orijinalden alıntı: brkymtl11

Bildiğim kadarıyla wifiler radyo kullanıyorlar. Ama şöyle Bi durum var ki mesela şöyle düşün bluetooth ve kızılotesi aynı dalga mı? Hayır.Burda Bluetooth,radyo frekansını,kızılotesi ışık dalgalarını kullanır.Yani burada wifileri bluetooth yerine sayabiliriz hatta şu da var ki kızılotesi ışıkları yaklaşık 30 nM - 1 mm arasındadır.Fakat radyo 1m dalga boyuna ulaşabilir bu bile aralarında bayağı fark olduğunu gösterir.

30nm değil. 30 nm UV ye girer.
    Sözde "kızılötesi" aralığının aslında 30 nm ile 400 nm arası UV ye
    400 ile 700 nm arası görünür ışığa girer.
    onun üstü dalgaboyu IR ye girer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Benzinli Jeneratör -- 16 Haziran 2014; 15:51:50 >

• quote:

Kardeşim ben elektrik okuyorum. Çalışma prensibi şöyle prize takılanlarda, transformatör kullanılıyor ve inanılmaz yüksek bir volta yükseltiyor (yaklaşık 7-12.000) Ayrıca frekansıda yükseliyor. Oradaki o siyah şey elektrot. Trafodaki elektrik buraya geliyor ve iyonlaştırarak,ark oluşmasını sağlıyor.O ışın gibi şeyler de elektrik arkı diye biliyorum.İnsana zararı olabilir çünkü içinde inanılmaz yüksek bir frekans var (hatta wifi leri bozduğu söyleniyor) Yani insana dokunarak olmasa da yaydığı frekans ile zararı mutlaka var ama korkulacak derecede değil tabiki

Bence sana yanlış öğretmişler. Mantık tesla küresi. Eğer buna dokunan az yaşsaydı tesla binlerce kez dediğin frekansta elektriğin altına girdi nasıl o kadar uzun yaşadı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Havya Makinesi

quote:

Kardeşim ben elektrik okuyorum. Çalışma prensibi şöyle prize takılanlarda, transformatör kullanılıyor ve inanılmaz yüksek bir volta yükseltiyor (yaklaşık 7-12.000) Ayrıca frekansıda yükseliyor. Oradaki o siyah şey elektrot. Trafodaki elektrik buraya geliyor ve iyonlaştırarak,ark oluşmasını sağlıyor.O ışın gibi şeyler de elektrik arkı diye biliyorum.İnsana zararı olabilir çünkü içinde inanılmaz yüksek bir frekans var (hatta wifi leri bozduğu söyleniyor) Yani insana dokunarak olmasa da yaydığı frekans ile zararı mutlaka var ama korkulacak derecede değil tabiki

Bence sana yanlış öğretmişler. Mantık tesla küresi. Eğer buna dokunan az yaşsaydı tesla binlerce kez dediğin frekansta elektriğin altına girdi nasıl o kadar uzun yaşadı ?

benimde aklımda o vardı tesla 80 yaşına kadar yaşamış galiba

• internette satılan "cadı küresi" sadece ışık efekti yapar. öyle floresan falan yakmaz. içinde sadece bir lamba vardır bazıları da müzik çalar. zararını ona göre düşünebilirsin.
  • quote:

quote:

Konumuz Tesla değil.Ayrıca biraz araştırsan; Bilimsel olarak yüksek kabul edilen frekanslar : 10kHz - 300GHz'nin insan vücuduna ve bağışıklık sistemine nasıl bir zararı olduğunu görürdün.Ayrıca elektromanyetizma sonuçta ısı,ışık vb. gibi değil anında etkisini göstermiyor.Hatta en kötüsünden cep telefonu bile GSM900 kullanarak yaklaşık 900 mHz kullanıyor ve insanlarda tahmin edilemeyecek hastalıklara yol açıyor ki; şuan da yüksek frekanslar listesinde kabul edilen 10kHz'yi aşkın bir frekanstan bahsediyoruz.Ve bu alet insan hayatında bu kadar popülerken,insanlara zararının olmadığı konusunun konuşulması bile gereksiz bence.Sonuçta LED gibi manyetik alanı olmayan birşey değil ki zararı yok diyesin.

Ayrıca şu da var.Hadi diyelim elektromanyetik alan zarar vermez içinde radyasyon yok.Sonuçta iyonlaşma olayıyla meydana gelen bir olaydan bahsediyoruz.Fizik kuralı,haliyle belli derecede radyasyon oluşur.

• quote:

quote:

quote:

Konumuz Tesla değil.Ayrıca biraz araştırsan; Bilimsel olarak yüksek kabul edilen frekanslar : 10kHz - 300GHz'nin insan vücuduna ve bağışıklık sistemine nasıl bir zararı olduğunu görürdün.Ayrıca elektromanyetizma sonuçta ısı,ışık vb. gibi değil anında etkisini göstermiyor.Hatta en kötüsünden cep telefonu bile GSM900 kullanarak yaklaşık 900 mHz kullanıyor ve insanlarda tahmin edilemeyecek hastalıklara yol açıyor ki; şuan da yüksek frekanslar listesinde kabul edilen 10kHz'yi aşkın bir frekanstan bahsediyoruz.Ve bu alet insan hayatında bu kadar popülerken,insanlara zararının olmadığı konusunun konuşulması bile gereksiz bence.Sonuçta LED gibi manyetik alanı olmayan birşey değil ki zararı yok diyesin.

Ayrıca şu da var.Hadi diyelim elektromanyetik alan zarar vermez içinde radyasyon yok.Sonuçta iyonlaşma olayıyla meydana gelen bir olaydan bahsediyoruz.Fizik kuralı,haliyle belli derecede radyasyon oluşur.

1. olarak GHz ile MHz nin farkına varman lazım.
    2. Bu alet yüksek frekans üğretmez sadece yüksek VOLTAJ ile çalışırlar.
    3. Artık kullandığın her alet frekans üğretiyor o zaman kullanma ?
    4. Bu alet kaç Hz de çalışıyor bilgin varmı ?
    5. Konumuz Tesla değil diyorsunda bunu üğreten kim ? Tesla. Mantık nedir ? tesla küresi.
    6. Bu aletlerin zararı elektriksel boşalma ve yanık başka zararı yok.
    7. Ayrıca bu alet vücuttaki statik elektriği alır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Havya Makinesi -- 16 Haziran 2014; 20:22:23 >

• Kavga etmeyin. Tesla bobininin temel özelliği şebeke frekansından daha yüksek frekansla çalışmasıdır. Tesla nın hani arkadaşının ayağını su dolu kovaya sokarak saçlarını diken diken ettiği ve ark oluşturduğu olaylar aslında yüksek frekansta skin effect denilen etkinin sonucu vudun sinir sisteminin etkilenmemesi olayıdır. Skin effect yani deri etkisi basitçe frekansı artan elektrik akımını oluşturan elektronların merkezkaç kuvvetin etkisi ile içlerinden geçtikleri iletkenin gittikçe dış çeperlerinden geçme olayıdır. Bu sayede elektrik akımı insan vücudunun içinden değil dış kısmından ve geniş yüzeyden geçiyor bu da akım yoğunluğunu düşürdüğünden göreceli olarak elektrik çarpılması olayını hissettirmiyor.

Gelgelelim 50 hz şebeke frekansı da dahil olmak üzere yüksek güçlü elektromanyetik dalgaların en basitinden insanda huzursuzluk ve mutsuzluk yarattığı bilinmekte bu da hormonal dngeyi bozup birçok fizyolojik soruna yol açmakta. Bunlar bilinen gerçekler ama bu kadar düşük güçlü ve kısa süreli maruz kalacağınız zararlar cep telefonu ile 5 dk konuşmaktan kat be kat azdır. İçtiğiniz yediğiniz endüstriyel ürünler içerdikleri insan vücüduna gerekenden kat kat fazla yapay kimyasallarla daha da zararlıdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Benzinli Jeneratör

internette satılan "cadı küresi" sadece ışık efekti yapar. öyle floresan falan yakmaz. içinde sadece bir lamba vardır bazıları da müzik çalar. zararını ona göre düşünebilirsin.

floresan lambayı yakıyor kardeş gözümle gördüm camına yaklaştırınca yanıyor resmen tabi uzakdan yanmıyor
  • homes H kullanıcısına yanıt
    o gerçek olandanmış. aynı zamanda güçlü rf vericilerinin 100-150 metre yakınında floresan lambalar yanıyor. onlar çok daha güçlü.
    internette gördüğüm tüm ürünler 15-20 liralıktı ve dekor lambası diyordu ondan inanmadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Benzinli Jeneratör

o gerçek olandanmış. aynı zamanda güçlü rf vericilerinin 100-150 metre yakınında floresan lambalar yanıyor. onlar çok daha güçlü.
    internette gördüğüm tüm ürünler 15-20 liralıktı ve dekor lambası diyordu ondan inanmadım

Yakıyorda adam dehşet bir sistem kurmuş bunlarda yanmaz
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.