Şimdi Ara

Cadı Küresi İnsana zARAR VEREBİLRİMİ ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
0
Favori
6.302
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Cadı süresi denilen plasma topu usb yada elektirkle calışanlar insan vucuduna zararı varmıdır ?

radyasyon yayıyormu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi homes -- 11 Haziran 2014; 12:15:37 >

• Cadı küresi mi İnsan vücuduna bir zararı söz edilmiyor.

http://en.wikipedia.org/wiki/Plasma_globe#Hazards
  • quote:

Orijinalden alıntı: Xanthochroid

Cadı küresi mi İnsan vücuduna bir zararı söz edilmiyor.

http://en.wikipedia.org/wiki/Plasma_globe#Hazards

biri dedi insana zararı var onun yok böyle yok şöyle kafamı karıştırdı

• şimdi hissedilmesede vardır mutlaka
    belki binlerce hücreni öldürüyordur
    belki dna ile kromomların diziliminde bünyeyi yanıltacak
    torunlarının torunlarına yansıyacak
    olmadık yerde olmadık organlar çıkacak
    zavallı çocuklar bunalımlar yaşıyacak bir anlık keyif yüzünden
  • sallamislar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dewmez

şimdi hissedilmesede vardır mutlaka
    belki binlerce hücreni öldürüyordur
    belki dna ile kromomların diziliminde bünyeyi yanıltacak
    torunlarının torunlarına yansıyacak
    olmadık yerde olmadık organlar çıkacak
    zavallı çocuklar bunalımlar yaşıyacak bir anlık keyif yüzünden

ciddimisin usta
  • Kardeşim ben elektrik okuyorum. Çalışma prensibi şöyle prize takılanlarda, transformatör kullanılıyor ve inanılmaz yüksek bir volta yükseltiyor (yaklaşık 7-12.000) Ayrıca frekansıda yükseliyor. Oradaki o siyah şey elektrot. Trafodaki elektrik buraya geliyor ve iyonlaştırarak,ark oluşmasını sağlıyor.O ışın gibi şeyler de elektrik arkı diye biliyorum.İnsana zararı olabilir çünkü içinde inanılmaz yüksek bir frekans var (hatta wifi leri bozduğu söyleniyor) Yani insana dokunarak olmasa da yaydığı frekans ile zararı mutlaka var ama korkulacak derecede değil tabiki

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ruh Şeytana Nasıl Satılır
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Konuyu açan arkadaş:
    Telefon kullanıyor musun?
    Bilgisayar kullanıyor musun?
    Evinde kablosuz Modem var mı?
    Tv var mı evde?
    Eğer bunlardan birine bile cevabın evetse cadı kuresınden önce dert etmen gereken başka şeyler var demektır

• quote:

Orijinalden alıntı: du riechst so gut

Konuyu açan arkadaş:
    Telefon kullanıyor musun?
    Bilgisayar kullanıyor musun?
    Evinde kablosuz Modem var mı?
    Tv var mı evde?
    Eğer bunlardan birine bile cevabın evetse cadı kuresınden önce dert etmen gereken başka şeyler var demektır

haklısın usta

ben modemi kapatsam duvardan yan komşunun modemi bana geliyor

evi kurşunla kaplamak lazımki işe yarasın
  • çok karamsar bir tablo çizdim gerçi
    seyretmek bir nebze diğer elektronik cihazlarla karşılaştırılabilir ama cama dokunmayı kesinlikle önermem
  • Onu bırakın tasarruflu ampul var mı evde?Varsa onun zararlarını araştırın.

Şimdiden söyleyeyim bende de var.
  • Yediğiniz endüstriyel gıdalar daha da zararlı. Lambalar vs en azından uzağınızda diğerleri içinizde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: brkymtl11

Kardeşim ben elektrik okuyorum. Çalışma prensibi şöyle prize takılanlarda, transformatör kullanılıyor ve inanılmaz yüksek bir volta yükseltiyor (yaklaşık 7-12.000) Ayrıca frekansıda yükseliyor. Oradaki o siyah şey elektrot. Trafodaki elektrik buraya geliyor ve iyonlaştırarak,ark oluşmasını sağlıyor.O ışın gibi şeyler de elektrik arkı diye biliyorum.İnsana zararı olabilir çünkü içinde inanılmaz yüksek bir frekans var (hatta wifi leri bozduğu söyleniyor) Yani insana dokunarak olmasa da yaydığı frekans ile zararı mutlaka var ama korkulacak derecede değil tabiki

wifiları nasıl bozuyor? wifilar ışık dalgası değil mi? yüksek frekanstan neden etkileniyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: secollah

Onu bırakın tasarruflu ampul var mı evde?Varsa onun zararlarını araştırın.

peki ne kullancaz ? tesla bulmadımı floresanı nesi zararlı bu ampülün ?

onun yerine sarı cam ampulmü takalım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hesher

quote:

Kardeşim ben elektrik okuyorum. Çalışma prensibi şöyle prize takılanlarda, transformatör kullanılıyor ve inanılmaz yüksek bir volta yükseltiyor (yaklaşık 7-12.000) Ayrıca frekansıda yükseliyor. Oradaki o siyah şey elektrot. Trafodaki elektrik buraya geliyor ve iyonlaştırarak,ark oluşmasını sağlıyor.O ışın gibi şeyler de elektrik arkı diye biliyorum.İnsana zararı olabilir çünkü içinde inanılmaz yüksek bir frekans var (hatta wifi leri bozduğu söyleniyor) Yani insana dokunarak olmasa da yaydığı frekans ile zararı mutlaka var ama korkulacak derecede değil tabiki

wifiları nasıl bozuyor? wifilar ışık dalgası değil mi? yüksek frekanstan neden etkileniyor?

Radyo dalgası.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hesher

quote:

WiFi'ler ışık dalgası olamazlar çünkü wifiler aracı görevi görürler bir nevi baz istasyonu,ayrıca ışık dalgası olarak şu var bir görebilen iki görülemeyen,gorulen uyduya çıkamaz.Görülemeyeni ise wifinin uretecek gucu karsılayamaz bildiğim kadarıyla.Wifiler arkadaşın dediği gibi Radyo ve Elektromanyetik dalga kullanırlar.Plazma kuresi de 35.000hZ gibi inanılmaz yüksek bir dalga urettiği için wifiler milisaniyeler içinde dalgalarını keserler

• Tamam işte radyo dalgaları da ışık değil mi zaten? ışık ve manyetik kuvvetin kuvvet taşıyıcıları aynı ancak birbirini etkilediklerini duymamıştım.

Edit: Aynı anda birden fazla kişiyi haberdar edemiyoum bunu nasıl yapabilirim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hesher -- 10 Haziran 2014; 16:45:02 >
  • Bildiğim kadarıyla wifiler radyo kullanıyorlar. Ama şöyle Bi durum var ki mesela şöyle düşün bluetooth ve kızılotesi aynı dalga mı? Hayır.Burda Bluetooth,radyo frekansını,kızılotesi ışık dalgalarını kullanır.Yani burada wifileri bluetooth yerine sayabiliriz hatta şu da var ki kızılotesi ışıkları yaklaşık 30 nM - 1 mm arasındadır.Fakat radyo 1m dalga boyuna ulaşabilir bu bile aralarında bayağı fark olduğunu gösterir.

• Yazımda araştırınız diye bahsetmiştim.

Tıkla
  • quote:

secollah
    Onu bırakın tasarruflu ampul var mı evde?Varsa onun zararlarını araştırın.

2. mesajınızda ki linki okudum. "Bu tehlikenin ana kaynağı, floresan lambalarda ve tasarruflu ampullerde bulunan civa buharı ve yaydıkları elektromanyetik radyasyondur." cümlesi çok eksik ve yanlış anlaşılabilecek bir cümle.

radyasyon dalgaları birer elektromanyetik dalgadır diyebiliriz ancak bütün elektromanyetik dalgalar radyasyon barındırır diyemeyiz. ikisininde insan vücuduna zararları vardır ancak kesinlikle birbirlerine karıştırılmaması gereken iki farklı olaydır. radyasyon elementlerin çekirdeklerinde gerçekleşen olaylar sonucunda acıga cıkan bir enerji biçimidir. ışık ısı gibi formlarda ortaya cıkabilir. bu cekirdekte gercekleşen olayın cinsine vs göre değişir. gama ışıması beta ışıması alfa ışıması gibi adlandırabiliriz en basit olarak. bazı çekirdek tepkimeleri ise elektromanyetik dalgada yayabilir. ancak bu tip olaylar herşeyden önce kararlı elementlerde değil "radyoaktif" olarak nitelendirilen kararsız elementlerde gerçekleşir. radyoaktif ışımaların insan vücüduna olan zararları direkt olarak canlı hücrelerin tahribatı, mutasyonu vs olarak sıralanır gider. evet bu alfa beta gama ışınlarıda birer elektromanyetik dalgadır ancak frekansları cok cok yüksektir. zaten bu nedenle taşıdıkları enerji cok fazladır. günlük hayatta evlerimizde kullandıgımız basit aletler bukadar yüksek enerjili ışınlar üretemez. bu ışınlar atom bombaları gibi akılalmaz enerjili olaylar sonucunda ortaya cıkıyor.

bizim yakından aşina oldugumuz elektromanyetik dalga ise tamamen farklı bir olay. burda hemen herkez nasıl üretildiklerini biliyordur diye düşünüyorum. zararlarına gelecek olursak ampere yasası incelenirse verdiği zararın şekli daha net anlaşılır. sizin mesajınızdan yola cıkarak genel olarak başlıktaki bütün yorumlara soruişaretlerine açıklama yapmaya çalışacagım.

halk arasında elektronik cihazların insan sağlığına etkisi dendiğinde herkesin aklına radyasyon kelimesi geliyor. radyasyon öyle kolay ortaya cıkan birşey değil arkadaşlar. elektronik cihazların daha dogrusu elektrik akımının geçtiği her ortam akımın şiddetine baglı olmakla birlikte insan sağlığına zararlıdır.

ampere yasası derki "sabit bir iletken içinden akım geçmesi halinde bu iletkenin etrafında manyetik alan oluşur." bunu bir kenara koyalım.

insan vücüdu bildiğiniz üzere canlılık sürdüğü müddetçe hatta sona erdikten belli bir müddet sonrasında dahi güzel bir iletken görevi üstlenebilir. yani kısaca direnci cok yüksek olmayan bir iletkendir.
    aynı ampere yasası derki "sabit manyetik alanda duran hareketli bir iletken üzerinde akım indüklenir." ve "sabit olmayan manyetik alan içindeki (içinden dogru akım gecen telin hareket etmesi veya alternatif akım gecen sabit tel gibi düşünebiliriz) sabit iletken üzerinde akım indüklenir." bunlarıda kenara koyalım.

elinizdeki bir ceptelefonu. şebeke gsm vs bunlara girmeden önce içinde bazı iletkenler var ve üzerlerinden akım geçiyor. akım değerleri göreceli olarak düşük ancak sizede oldukca yakın. tebrikler üzerinizde akım indüklediniz. tepenizdeki herhangi bir ampul yada duvardan gecen elektrik kablosu. sizde koltukta tv izliyorsunuz. tebrikler üzerinizde akım indüklediniz. dirence sahip iletken üzerinde ündüklenen akım = ısı. bunuda koyalım cebimize.

elektromanyetik dalgalara geri dönelim. fazla detaya inmeden ceptelefonu şebekesi üzerinden konuyu özetlmeye çalışacagım. elektromanytik dalgalar enerji taşır. bu dalgalar sahip oldukları frekanslara göre bazı maddelerle girişim gösterirken bazı maddelerle göstermezler. çarptıkları maddelere enerjilerini bırakırken bazılarından ise geçip giderler. işte bu sırada bıraktıkları enerji çarptıkları atomlara aktarılır. bu durumda bu atomlar bizim hücrelerimizi oluşturuyor. yani ısınıyoruz.

konuyu toparlayacak olursak cadı kürelerinde oldugu gibi elektronik ve elektrikli bütün cihazların bize zararı vardır. her durumda sıkıntı olan bizim ısınmamızdır. canlılığı ısı öldürür. hücre enzim yapısını bozar. yaşlandırır. aldığımız her nefes vücuda oksijen taşır. oksijenler hücrelerde yakılarak enerji üretilir. bu üretilen enerji sayesinde yaşarız ancak bu enerjiyi her ürettiğimizde kendimizi biraz öldürürüz.

saat geç. benim sınavım var. uyumam lazım. cok detaylı yazamadım kusura bakmayın. biraz olsun acıklayabildiğimi umuyorum. bilgilerimde eksik yanlış yerler muhakkak vardır. beşer şaşar. bunu düzgün bir uslupla dile getirmeniz dileğiyle. birbirimizin yanlışlarını düzeltmemiz bu başlıkları okuyan herkesin yararına. şimdiden teşekkürler ve iyi forumlar.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.