Şimdi Ara

Cafe Racer Bir Motor İçin Neler Lazım ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
10.969
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar daha önce motor tecrübem olmadı ama bir cafe racer motor istiyorum. Hangi motordan çevirmek lazım ? O motorun ikinci eli ortalama fiyatı nedir ? Bunun üstüne cafe racer parçalarının toplam ederi ortalama ne kadar olur ?

Birde şimdi biz toparladığımız için motor dengesizleşirmi, bir sıkıntı oluşturur mu ? Yani sonuçta fabrika yapımı, hesaplanmış parçalar olmayacak. Ruhsata ne diye geçecek ? Yapımı kolay mıdır ?

Yani toplam bana patları ne olur ? Daha ehliyetim yok ama 18 yaşındayım eğer bütçe bana uyarsa ehliyete başvururum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Patrick Yıldız -- 30 Temmuz 2017; 19:23:8 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Cafe Racer Motor Oluşturmak İçin Gerekliler

Anahtar Kelimeler:

• Cafe racer motor

Cafe racer motorlar, klasik motosikletleri daha hafif, daha hızlı ve daha şık bir görünüme dönüştürmeyi amaçlayan özel motosikletlerdir. Bu tarz bir motor oluşturmak için aşağıdaki bileşenlere ihtiyacın olacak:

Gövde:

• Benzersiz bir görünüm oluşturmak için klasik bir motosiklet şasisi veya özel bir çerçeve kullanabilirsin.
    • Alaşımlı jantlar ağırlığı azaltacak ve performansı artıracaktır.

Motor:

• Daha fazla güç ve hız için daha büyük silindirli bir motor seçebilirsin.
    • Performansı iyileştirmek için performans egzozu ve hava filtresi ekle.

Süspansiyon ve Frenler:

• Saldırgan bir sürüş pozisyonu için spor süspansiyonlar kur.
    • Güvenli ve etkili frenleme için yükseltilmiş frenler kullan.

Gidon ve Koltuk:

• Düşük gidonlar ve tek kişilik bir koltuk, cafe racer estetiği için gereklidir.
    • Ayrıca daha rahat bir sürüş için geri çekilmiş ayaklıklar ekleyebilirsin.

Aksesuarlar:

• Motora özgün bir görünüm kazandırmak için krom farlar, deri çanta ve aynalar takabilirsin.
    • Ayrıca hızlı sürüşlerde güvenlik için kask ve koruyucu ekipman da önemlidir.

Cafe racer motorlar, beceri ve sabır gerektiren projelerdir. Yukarıdaki bileşenleri doğru bir şekilde birleştirerek, benzersiz ve ilgi çekici bir motor oluşturabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Motor tecrübem yok diyorsan ve illede cafe racer istiyorum diyorsan ya hazır alacaksın yada kendin yapacaksın.Benim tavsiyem kendin yap.Model olarakta tecrüben olmadığı için bajaj boxer önerebilirim.İnternette çooook kaynak var araştır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SercaN__

Motor tecrübem yok diyorsan ve illede cafe racer istiyorum diyorsan ya hazır alacaksın yada kendin yapacaksın.Benim tavsiyem kendin yap.Model olarakta tecrüben olmadığı için bajaj boxer önerebilirim.İnternette çooook kaynak var araştır.

Bakacagim hocam, ama o dedigim soru icin ne duaunuyorsunuz ? Motor dengesizleez mi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kendin de biliyorsun motorun orjinalligini bozmanin motora zarari olacagini ama bunu bi de disardan duymak istiyorsun.

Cafe racer yapilan motorlarda gidonu degistirdikleri icin surusu orjinal e gore cok daha zor hale geliyor.

Fara yapilan islemler aydinlatmayi zayiflatiyor.

Camurlugu soktukleri icin ya da kuyrugu kisalttiklari icin arkadan camur atiyor.

Cafe racere cevirmek sadece goz zevki icin yapilan bir islem. Diger tum seylerden odun vermen gerekiyor.

İsin maliyet boyutuna gelecek olursak o tamemen senin butcene bagli birsey. Kendim ugrasir yaparim dersen 1k-2.000tl civarinda bile mal edebilirsin (ikinci el bi cg ya da boxer motosiklet alirsin isciligi kendinden olur zaten ugrastiran ve maliyeti belirleyen kismi iscilik)

Butcem cok dersen TT customa yaptirirsin 100.000tl civari paran gider.

Yani iki ornek de uc ornek ama ne kadar ekmek o kadar kofte misali butcen ne kadarsa ona oranla birseyler cikabilir ortaya.

Muayenede sorun yasamazsin eger duzgun bir sekilde modifiye edildiyse. Farlar sinyaller konduysa. Ama seleyi teke indirirsen muayenede agir kusur olarak gecer onu da muayeneden gecmesi icin o gunluk seleyi geri takarak cozebilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: mdatalay

Kendin de biliyorsun motorun orjinalligini bozmanin motora zarari olacagini ama bunu bi de disardan duymak istiyorsun.

Cafe racer yapilan motorlarda gidonu degistirdikleri icin surusu orjinal e gore cok daha zor hale geliyor.

Fara yapilan islemler aydinlatmayi zayiflatiyor.

Camurlugu soktukleri icin ya da kuyrugu kisalttiklari icin arkadan camur atiyor.

Cafe racere cevirmek sadece goz zevki icin yapilan bir islem. Diger tum seylerden odun vermen gerekiyor.

İsin maliyet boyutuna gelecek olursak o tamemen senin butcene bagli birsey. Kendim ugrasir yaparim dersen 1k-2.000tl civarinda bile mal edebilirsin (ikinci el bi cg ya da boxer motosiklet alirsin isciligi kendinden olur zaten ugrastiran ve maliyeti belirleyen kismi iscilik)

Butcem cok dersen TT customa yaptirirsin 100.000tl civari paran gider.

Yani iki ornek de uc ornek ama ne kadar ekmek o kadar kofte misali butcen ne kadarsa ona oranla birseyler cikabilir ortaya.

Muayenede sorun yasamazsin eger duzgun bir sekilde modifiye edildiyse. Farlar sinyaller konduysa. Ama seleyi teke indirirsen muayenede agir kusur olarak gecer onu da muayeneden gecmesi icin o gunluk seleyi geri takarak cozebilirsin.

İyide konuda dedim ki motora daha once hic binmedik bi dikrim yok diye.

• O zaman hic bulasma kardes.

Cafe racer larin dogus mantigi 60larda genclerin isiklardan isiklara barlardan barlara yarismak icin modifiye ettigi motosikletlerden doguyor. Yani ne viraj kabiliyeti var ne surus konforu var

Benim yillardir motosiklet tecrubem var bu halde bile o motorlari surmek istemem.

Gerci tecrubem oldugu icin artisini eksisini daha iyi bildigimden de istemiyor olabilirim.

• quote:

O zaman hic bulasma kardes.

Cafe racer larin dogus mantigi 60larda genclerin isiklardan isiklara barlardan barlara yarismak icin modifiye ettigi motosikletlerden doguyor. Yani ne viraj kabiliyeti var ne surus konforu var

Benim yillardir motosiklet tecrubem var bu halde bile o motorlari surmek istemem.

Gerci tecrubem oldugu icin artisini eksisini daha iyi bildigimden de istemiyor olabilirim.

Hocam acikcasi 5bin tlye adam akilli bir motor bulabilir miyim bilmiyorumen azindan goruntusu guzel olaun diye dusundum. Zaten bende uzun yol yapmam cevrede takilirim oyle.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • cafe racer yapılmış bajaj boxer bulabilirsin
  • Patrick Yıldız kullanıcısına yanıt
    İlla cafe racer olsun istiyorsan dedigin butceye alternatifin az ama tipi guzel bi motor.istiyorsan (tipinin guzel olmasi cok.goreceli bir kavram aslinda ama genel motor cu goruslerini baz alarak) bircok motosiklet bulabilirsin.

• quote:

İlla cafe racer olsun istiyorsan dedigin butceye alternatifin az ama tipi guzel bi motor.istiyorsan (tipinin guzel olmasi cok.goreceli bir kavram aslinda ama genel motor cu goruslerini baz alarak) bircok motosiklet bulabilirsin.

Oneriniz nedir hocam ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Patrick Yıldız

quote:

Oneriniz nedir hocam ?

Hero nun modellerine bakabilirsin

150cc olsun acemiyim ondan acemiligimi atayim iyice 80-90 gibi son hizlar bana yeter dersen Hunk

Elimin ayari vardir. İyice alisana kadar gaz acmam uzun yola da cikarim uzun yolda 120-130ile stabil gidebileyim dersen 223cc olan Karizma R a bakabilirsin.

Bu ikisi de kaliteli ekonomik ve sinifinda en seri makineler.

Karizma fotograflarda pek bi albenili durmuyor ama gercekte yanina gelip bakinca tipi hic fena degil.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Patrick Yıldız

quote:

Oneriniz nedir hocam ?

Hero nun modellerine bakabilirsin

150cc olsun acemiyim ondan acemiligimi atayim iyice 80-90 gibi son hizlar bana yeter dersen Hunk

Elimin ayari vardir. İyice alisana kadar gaz acmam uzun yola da cikarim uzun yolda 120-130ile stabil gidebileyim dersen 223cc olan Karizma R a bakabilirsin.

Bu ikisi de kaliteli ekonomik ve sinifinda en seri makineler.

Karizma fotograflarda pek bi albenili durmuyor ama gercekte yanina gelip bakinca tipi hic fena degil.

Hocam ben boyle spor model degilde harley gibi modelleri begeniyoeum mesela iron iyi duruyie

5bin tl butcen varsa imkanlarin dogrultusunda modellere bakmalisin.

Hayat sana limon veriyorsa limonata yapmalisin dostum. Yanina tekila ve tuz istememelisin.

Gerci suc sende de degil. Amerikada adam 2-3 ay para biriktirip Harley Davidson 1200 alabiliyorken biz turkiyede 1 sene para biriktirsek anca onun cakmasinin cakmasi olan Mondial Buccaner 250i alibiliriz.

Yani Harley e binmek aslinda lux degil. Turkiyede binmek lux.

Alabilmek de yetmiyor harleyi. Bi bakim masraflari var servisinde o bakim ucretine sifir baska motosiklet alinir. O derece.

• quote:

Gerci suc sende de degil. Amerikada adam 2-3 ay para biriktirip Harley Davidson 1200 alabiliyorken biz turkiyede 1 sene para biriktirsek anca onun cakmasinin cakmasi olan Mondial Buccaner 250i alibiliriz.

Yani Harley e binmek aslinda lux degil. Turkiyede binmek lux.

Alabilmek de yetmiyor harleyi. Bi bakim masraflari var servisinde o bakim ucretine sifir baska motosiklet alinir. O derece.

Bu durum sadece Amerika için geçerli değil, Almanya için de geçerli
    Harley amerikan mensei ya ondan orayi ornek verdim. Almanyada da 1200GS alirsin

• Hocam bende bi bajaj boxer alacağım ve motoru buldum haftaya getireceğim Allah izin verirse ve ben scrambler a dönüştürmeyi düşünüyorum bunun için bi kac ornek buldum ama aynısı olur mu bilmiyorum bide elimdeki meblağ fazla değil boyama işlemi vs arkadaşa yaptıracağım kesme biçme işlemi için öneri istiyordum :)

• Bu yapmak istediğim şekil;

Bu da alacağım makina ve potansiyeli var :)

• SchmuTzReqaLx kullanıcısına yanıt
    İsciligini kendin yaparsan cok komik rakamlara inanilmaz degisiklikler yapabilirsin ama isciligi ustaya vs yaptirirsan hem istedigin gibi olmaz hem de kol gibi fatura cikarir sana. Yani en oonemli mesele bu

• quote:

İsciligini kendin yaparsan cok komik rakamlara inanilmaz degisiklikler yapabilirsin ama isciligi ustaya vs yaptirirsan hem istedigin gibi olmaz hem de kol gibi fatura cikarir sana. Yani en oonemli mesele bu

Hocam yaptıgım son hali bu ve arka camurlugu keseceğim arka stop değişecek sele küçülecek gidon cross gidonu takılacak ön kafa komple sokulecek ve küçük tatlı bir far takılacak son halini atacağım

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.