Beyler slim, fat, 500 GB, kırık, orjinal falan bir dünya şey yazıyor. Ben f/p cihaz istiyorum. Yani kırık olanı mi almak lazım yoksa kırılmamış olanı mi ? Slim mi olması lazım. Kaç GB olması lazım ? Tek bir oyun oynamayacagim. Enis kirazoglu nun son videosindaki gibi çeşit çeşit PS3 oyunlari oynamayı düşünüyorum. Ucuza bunları PS3 de hangi kombinasyon da yapmak gerekir ? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Nasıl bir ps 3 almam lazım ?

-
-
Fat ve Süper slimden uzak durun ikiside sorunlu cihazlar. En ideal makina slimdir. Kırık cihazlarda bazı CD li oyunları açmama sorunu olabiliyor. Kupa kasma niyetiniz yok ise kırık kullanabilirsiniz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bencede en sorunsuz normal slim modeli
Bende Slim de var, Super Slim de var. İkisini de sıfır almıştım. Konsolları çok temiz kullandığım için ikisi de hala sıfır gibi. Sadece şöyle bir fark oldu; Slim'in bios pili bitmiş, Super Slim'inki ise normal çalışıyor. Bios pilinin bitmesinin oynayışa bir etkisi yok. Sadece her açılışta tarihi tekrar ayarlattırıyor.
Malzeme kalitesi Slim'in daha iyi. Ama Super Slim'imde de hiç sorun yok. Haa uzun süreli kullanıp açısından bir yorum yapmak gerekirse eğer Slim daha erken çıktı. Yani birinin termal macunu kuruyacaksa mantıken en eski tarihli çıkanın kuruması lazım. Belki o açıdan tercihi düşünebilirsin. Sen 2. el alacağın için en temizini tercih edebilirsin. Slim'in 320 GB'lık olanını. Super Slim'i de 500 GB olarak alabilirsin. FAT kasayı ise sakın alma. Enis Kirazoğlu'nunki gibi olsun istersen original kullanabilirsin. Kutulu ve uygun fiyatlı dijital PSN oyunları olarak.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Venomstr -- 8 Mart 2025; 21:33:6 >
-
Bilgiler için saolun beyler. Bu arada termal macun kurulduğunda PS cide maliyeti nedir ?
Orjinal cihaz alırsam kutulu oyunlarin fiyat bandı nedir ? Tek oyuna 300 vermek mantıklı gelmiyor. Kırık o zaman mantıklı. Peki kırık cihaza istediğimiz oyunu atabilir miyiz ? Ayrıca kırık oyuna oyun atmanın tane fiyatı nedir ? F/p olarak düşünüyorum hepsini.
Teşekkürler yardımlarınız için.
@dante06
@oyungazi
Bilgiler için saolun beyler. Kupa kasma niyetim yok. Bu arada termal macun kuruduğunda PS cide maliyeti nedir ?
Orjinal cihaz alırsam kutulu oyunlarin fiyat bandı nedir ? Tek oyuna 300 vermek mantıklı gelmiyor. Kırık o zaman mantıklı. Peki kırık cihaza istediğimiz oyunu atabilir miyiz ? Ayrıca kırık oyuna oyun atmanın tane fiyatı nedir ? F/p olarak düşünüyorum hepsini.
Teşekkürler yardımlarınız için.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yapayzeka037 -- 8 Mart 2025; 21:42:15 >
Konsollarda termal macun kolay kolay kurumaz. Taa en eski Fat kasaların kurur kurursa. Onlar da yaptırılır. Pek yüksek değildir, cebinizi zorlamaz. Sıkıntı olmaz. Bir problemi olmadığı sürece zaten termal macununa dokunmamak lazım. Aşırı uzun dayanıyorlar. Şuanda bile hala Fat kasa kullananlar var.
-
Kutulu değil de, PSN'deki orijinal dijital oyun fiyatları daha uygun. 50-60-80 TL civarı.
Kırık cihaza istediğini atarsın. Kendin internetten indirirsen maliyeti yok. Kırık oyunları başkasına attırıp para vereceksen kırık kullanmanın anlamı yok, çünkü orijinal olarak PSN'de satılan oyunlar daha ucuza gelir. Şöyle örnek vereyim şu iki oyunu orijinal olarak satın alırsan fiyatları; Assassin's Creed 2 (32 TL). Batman Arkham City (64 TL).
Kırık Başkasına attırsan 32 TL veya 64 TL'den daha pahalıya atarlar sana. Kırık sana daha pahalıya gelir
-
Hocam ben kırık konsolda orjinal birşey çalışmıyor diye biliyordum. İnternetten hesap açıp öyle oyun alınıyorsa ben öyle alırım daha mantıklı. O zaman kırık olmayan alsam daha iyi değil mi ? PS3 dijital Oyunların fiyatlarına nereden bakabilirim. Birde oradan oyun indirirsem aylık üyelikte gerekiyor mu ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yapayzeka037 -- 8 Mart 2025; 22:4:13 >
Kırık olanları sıfırlayıp güncelleyince orijinale çevirebiliyorsun. Yani kırık olarak da alabilirsin. Sıfırlayıp güncelleyince orijinal oluyor. PS3'te aylık üyelik olayı yok. Direkt oyunları alıyorsun ve tamamen senin oluyor. Başka para vermiyorsun.
Psdeals ve Psprices sitelerinden PS3'ü seçip oyunu arattırırsan fiyatlarına bakabilirsin. Fiyatları uygun. Diyelim ki 500 veya 1000 TL paran var. O paraya seni yıllarca götürecek oyunlar alabilirsin. Hem zaten o parayı illa tek seferde harcamana gerek yok. Oyunları bitirdikçe de alabilirsin. Bir tane oyun 3 ekmek parası hocam. Hiç pahalı değil :) Hatta Assassin's Creed neredeyse 1 ekmek parası :D
Assassin's Creed II (32 TL)
Uncharted 2 (49 TL)
Tomb Raider (64 TL)
Far Cry 3 (64 TL)
Batman Arkham City (64 TL)
God of War Ascension (64 TL)
Dead Island (64 TL)
BioShock (69 TL)
Last of Us (84 TL)
Grand Theft Auto V (GTA 5) (119 TL)
Böyle gider...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Venomstr -- 8 Mart 2025; 22:15:51 >
-
Başkan Allah razı olsun. Tam aradığım adam çıktın. Mükemmel cevaplar.
### **1. Hangi PS3 Modeli Daha İyi?**
PS3, üç ana kasa tipine sahiptir:
- **Fat**: İlk çıkan modellerdir. Yüksek güç tüketimi ve ısınma sorunları nedeniyle önerilmez.
- **Slim**: En dengeli ve dayanıklı modeldir. En çok tavsiye edilen versiyon budur.
- **Super Slim**: Daha hafif ve yeni olmasına rağmen malzeme kalitesi düşüktür. Disk kapağı mekanik olmadığı için kırılma riski vardır.
**Sonuç:** **Fat kasadan uzak durun, en iyi tercih Slim modelidir.**
---
### **2. Kaç GB Kapasiteli Olmalı?**
- **320 GB Slim** modeli en iyi seçenektir.
- Daha fazla oyun saklamak istiyorsanız **Super Slim 500 GB** de düşünülebilir.
**Sonuç:** En az **320 GB kapasiteli** bir cihaz almanız önerilir.
---
### **3. Kırık mı, Orijinal mi?**
Kırık ve orijinal cihazların avantaj ve dezavantajları:
❌ **Kırık Cihaz Dezavantajları:**
- Online oyun oynayamazsınız (Ban riski).
- Kupa (Trophy) kazanımı sıkıntılı olabilir.
- Bazı disk oyunlarını çalıştırmama ihtimali var.
✅ **Orijinal Cihaz Avantajları:**
- Online oyun oynayabilirsiniz.
- Trophy & kupa sistemi sorunsuz çalışır.
- PSN üzerinden uygun fiyata dijital oyun satın alabilirsiniz.
---
### **4. Dijital Oyunların Fiyatı Ne Kadar?**
Kırık konsol almak yerine orijinal PS3 oyunlarını PSN’den ucuza alabilirsiniz. Ancak tüm aradığın oyunları kütüphane bulamazsın. Örnek fiyatlar:
- **Assassin’s Creed II** – 32 TL
- **Uncharted 2** – 49 TL
- **Tomb Raider** – 64 TL
- **Far Cry 3** – 64 TL
- **Batman: Arkham City** – 64 TL
- **God of War: Ascension** – 64 TL
- **GTA 5** – 119 TL
**Dijital oyun fiyatlarına şuradan bakabilirsiniz:**
- [PS Deals](https://psdeals.net/tr-store)
- [PS Prices](https://psprices.com/)
### **5. Termal Macun Değişimi Gerekir mi?**
- Slim ve Super Slim modellerinde termal macun kolay kolay kurumaz.
- Eğer cihaz aşırı ısınıyor ve fan çok ses çıkarıyorsa değiştirilebilir.
- Termal macun değişimi **PS3 tamircilerinde uygun fiyata yapılabilir.**
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
-
Kırık süper slim alman lazım. 500 gb hardiskli
Sıfır aldığın sitenin linkini atabilir misin hocam ?
Hocam mesela 320gb olanı aldım. Oyunları psn üzerinden aldım diyelim. 320 nin bana bir eksisi olur mu ? Yani PSN üzerinden oynayınca 500 lüğe gerek var mı ? Zaten oynayacağım oyunu seçer oynarım öyle değil mi ?
Oyun işini nasıl hallediyorsun hocam ? PSN uzerinden mi yoksa kutulu mu ? Yoksa kafeden yükletiyor musun ?
Zebramodan aldım hocam. Mağaza satmıyordu, bireysel satış vardı. 27500'e aldım. Bir tane vardı onu da ben aldım.
-
Hocam ben su an ps5 kullaniyorum ama zaten oyun icin ps3 hacki var yani oyunu halledebilirsiniz bi sekilde. Ben ariza acisindan dedim. Super slimde 45 nanometre gou var arizalanmiyor diger kasalarda kronik sorun var.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Slim’ler genelde 320 GB, Super Slim’ler ise 500 GB oluyor. O açıdan öyle yazmıştık. 320 GB da yeter, 500 GB da. Ama 320’nin altında olmazsa daha iyi olur. Rahat edersin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- azerbaycan ps5 fiyat
- ps5 ssd önerisi
- ps5 bluetooth kulaklık
- bilkom garanti sorgulama
- ps5 lan kablosu hatası
- the last of us 3
- ps5 pro özellikleri
- playstation 5 yurtdışı fiyatı
- ps plus
- ps5 30 yıl
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X