Arkadaşlar. aldığım araç üzerinde HGS etiketi var. 1-PTTye gidip bu etiketi üstüme alabilir miyim? (İçinde para-borç var mı bilmiyorum.) 2-Etiketi söküp, yeni etiket mi yapıştırmam gerek? 3-Bir de eski etiketi hangi kimyasalla sökmem gerek? İz bırakıyor mu? Tecrübesi olanlar yorum yazabilir mi? Teşekkürler. |
2.el araç aldım. HGS'yi ne yapmak gerek?
-
-
Kendi adına yeni etiket almalısın, mevcut etiket içerisinde bakiye olsa bile sıkıntı yaşatabilir ileride. Eski sahibi o etiketi iptal edip para iadesi alacak.
-
Öncelikle eski etiketi söküp atın . Ekstra birşeyle yapıştırmadıysa camda izi kalmaz zaten.
Ama eski sahibine iptal etmesini mutlaka hatırlatın. Sadece etiket sahibi iptal edebilir.
İçinde bakiye varsa geçişlerde o etiketten de düşebilir yeni alsanız dahi.
Ptt ye gidip yeni etiket alacaksınız kendi adınıza olsun ki iptal etmeniz kolay olsun. ( araç eşiniz,babanız vs başkasının üstüne bile olsa kendi adınıza alabilirsiniz)
Son olaraketiketi yapıştırmanıza bile gerek yok. Plakadan okuyor ve düşüyor.
-
Öncelikle eski sahibini arayıp iptal etmesini hatırlatın, içinde bakiye varsa iade alabilsin. İptal edip etiketi sökmemişte olabilir, o durumda zaten çöp.
Yenisini alırken de kart varsa tavsiye ederim, araç satılınca yeni araç alırsanız plaka değişiyorsunuz, yeni araç almazsanız pasife çeviriyorsunuz, yeni araç alınca tekrar aktif ediyorsunuz, sakin bir ptt şubesinde 5-10 dakikada halloluyor. Ben kullandığım kartı 2013te aldım, bir daha bakiye yükleme hariç harcama yapmadım, şu an 6. defa tanımlanan plaka ile kullanıyorum. -
Eskisi bir isinize yaramaz, uzerinize alamazsiniz. Araci satin aldiginiz kisi iptalini yapacak, yikamaciya soyleyin camdan cikarir.
Yeni hgs icin pttden almayin hocam. Bakiye bittiginde mesaj geliyor ama bazen gelmediginde farkedemiyorsunuz cezali gecis ile karsilasma durumunuz %90. Mumkunse maas bankaniz ya da calistiginiz kredi kartiniz olan bir bankadan etiket alin. Hem yuklemeniz kolay olur hemde talimat verirsiniz ornegin 50tl altinda dustugunde otomatik 50tl yukle vb.
Birde eger bir iki senede bir arac degistiriyorsaniz etiketi cama yapistirmayin, plakadan zaten tanimli hgsden bakiye dusuyor. Bu sayede araci degistirdiginizde bankanizi arayip plaka degisikligi yapar kullanmaya devam edersiniz. Ben ziraatten almistim uzun suredir ayni yontemle kullaniyorum. -
Cevapların hepsi için teşekkür ederim.
Konu arama yapan arkadaşlar için burada kalsın.
1-Aldığım kişiye bilgilendirme yaptım.
2-Bu hafta yeni etiket alacağım. Yapıştırmadan torpidoya koyacağım. Plakadan okuyormuş.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X