Merhaba arkadaşlar. 2 Ay evel aldigim ps5 imde daha evel hic olmayan birsey olmaya basladi. Superonline a gecis yaptim huavei wifi6 modem taktilar. Hersey guzeldi ama 4 5 gundur ozellikle fifa oynarken ve ps5 ayarlarina girdigimde ara ara psn hatası veriyor baglantiyi tekrarliyor. Buda online oynarken oyunda kopmalara sebep.oluyor. modemi resetledim ps5 i sifirladim ama nafile aceba modemle ps5 arasi bir ayar mi yapmam gerekiyor? Ethernet kablosunu degistirmeyi dusunuyorum. Baska ne gibi hata olabilir? |
PS5 PSN Bağlantı Kopmaları: Nedenleri ve Çözümleri
PS5 oyuncuları, oyun sırasında PSN network bağlantısının kopmasıyla ilgili sorunlar bildiriyorlar. Bu kesintiler, oyun deneyimini önemli ölçüde engelleyebilir.
Yaygın Nedenler:
- PS5 LAN Kablosu Hatası: Hasarlı veya gevşek bir LAN kablosu, bağlantı kesintilerine neden olabilir. Kablo bağlantınızı kontrol edin ve gerekirse yenisiyle değiştirin.
- PS5 Internet Kopması: İnternet bağlantınızda kesintiler olması, PS5'inizin PSN'ye bağlanmasını engelleyebilir. İnternet bağlantınızı kontrol edin ve gerekirse İSS'nize başvurun.
- PS5 LAN Kablosu Bağlandı Hatası: Bu hata, konsolunuzun LAN kablosuyla bağlanmasına rağmen internet erişimi olmadığında oluşur. Ağ ayarlarınızı sıfırlamayı veya farklı bir LAN kablosunu denemeyi deneyin.
- PS5 Network Sorunu: PSN sunucularında geçici kesintiler veya sorunlar, oyuncuların PSN'ye bağlanmasını engelleyebilir. Sony'nin resmi durum sayfasını kontrol ederek PSN'nin durumunu doğrulayın.
- PS5 Internet Sorunu: İnternet bağlantınızdaki genel sorunlar, PS5'inizin PSN'ye bağlanmasını engelleyebilir. Yönlendiricinizi yeniden başlatmayı veya farklı bir İnternet bağlantısı kullanmayı deneyin.
- PS5 Wi-Fi Görmüyor: PS5'iniz Wi-Fi ağınızı görmüyorsa, kablosuz ayarları kontrol edin. Yönlendiricinizin açık ve kapsama alanında olduğundan emin olun.
- PlayStation Network Bağlantı Sorunu: Bu hata, PSN ile konsolunuz arasında bir bağlantı sorunu olduğunu gösterir. PSN durumunu kontrol edin ve gerektiğinde Sony Destek ile iletişime geçin.
- LAN kablosunu kontrol edin ve gerekirse değiştirin.
- İnternet bağlantınızı kontrol edin ve sorun giderin.
- Ağ ayarlarını sıfırlayın veya farklı bir LAN kablosunu deneyin.
- PSN'nin durumunu kontrol edin.
- İnternet bağlantınızı yeniden başlatın veya farklı bir bağlantı kullanın.
- Yönlendiricinizin ayarlarını kontrol edin.
- Sony Destek ile iletişime geçin.