Şimdi Ara

Çakı gümrüğe takılır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir (3 Mobil) - 5 Masaüstü3 Mobil
5 sn
30
Cevap
0
Favori
3.211
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba bladehq diye bir siteden toplam 75 dolar alışveriş yapmak istiyorum. ama gümrüğe takılıp takılmamasından endişeliyim? bunun bir sınırı var mı? mağdur olur muyum? arkansas bileme taşı , bileme yağı ve 2 adet farklı ürün olacak. çakıların bıçak boyu

• up

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4-5 yıl önce ebay'den Leatherman Wave almıştım ve sorunsuz gelmişti.

Biraz şans işi olabilir, ya da benimki çok amaçlı alet (multitool) olarak değerlendirilmiş de olabilir. Bıçakla arasında bir fark var mı bilmiyorum.

• coconut C kullanıcısına yanıt
    kaç cm bıçak ölçüsü vardı hocam

• Kesici alet, şiddet amaçlı kullanılan aletler vs bir ibare bulunuyor şu anki gümrük yönetmeliğinde. Ama tabi 3G cihaz da giremez yazıyor ama giriyor

• Abdestliysen gelir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kitmaker

Kesici alet, şiddet amaçlı kullanılan aletler vs bir ibare bulunuyor şu anki gümrük yönetmeliğinde. Ama tabi 3G cihaz da giremez yazıyor ama giriyor

9 cm bıçak kesici alet sayılıyor mu?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Gümrükte takılan ürünler....
    16 yıl önce açıldı
    iHerb gümrüğe takılıyor mu?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Dandirikten bir çakı sipariş ettim aliexpressten boyutu 15 cm filan(tutma yeriyle birlikte) bir sorun çıkacağını sanmam yorumlarında türk yorumları da vardı. Şuan yolda benimki ama yemek bıçağından halliceydi benim aldığım. Daha büyük bir bıçak takılabilir belki.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gümrük memurunun insafına veyahut dikkatsizliğine kalmış. Siz kalem alsanız bile yasadaki ibareden ötürü el koyabilir veya vergi isteyebilir. Eskiden kişiye alışveriş limiti vardı, artık bu esnetildi gümrük memurunun insafına bırakıldı. Yürürlükte bulunan ibarede de böyle komik bir cümle geçiyor. Pdf olarak indirebilirsiniz.

• Düz ve tırtıklı olmak üzere 2 tane 7,5 cm'lik bıçağı var.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kitmaker

Gümrük memurunun insafına veyahut dikkatsizliğine kalmış. Siz kalem alsanız bile yasadaki ibareden ötürü el koyabilir veya vergi isteyebilir. Eskiden kişiye alışveriş limiti vardı, artık bu esnetildi gümrük memurunun insafına bırakıldı. Yürürlükte bulunan ibarede de böyle komik bir cümle geçiyor. Pdf olarak indirebilirsiniz.

geçer yani?

• Ben ebay den2015 yılında 3 kere ayrı zamanlarda spyderco endura getirttim hiç sorun çıkmadı.

https://www.spyderco.com/catalog/details.php?product=454
  • delfy D kullanıcısına yanıt
    Hocam acaba Honshu Karambit geçer mi sizinkine benzer taktik bıçaklar bana emniyet vs bir sürü işlemi var demişlerdi...

@delfy

• Storm Raider kullanıcısına yanıt
    Hocam maalesef ülkemizde bu işler biraz inisiyatife kaldığı için kesin bir şey söylemek çok zor. Ama takip etiğim başka bir forumda insanlar daha büyük boy bıçaklar getirtmişti.

http://forum.donanimhaber.com/m_46961315/tm.htm

burada en altta bir arkadaş getirtmiş.
  • delfy D kullanıcısına yanıt
    Yakın zamanda şansımı deneyeceğim o zaman yasak olması saçma bir durum zaten sokaklar sustalı bıçak satıcıları ile dolu...

• Storm Raider kullanıcısına yanıt
    Hadi bakalım rast gelsin inş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: delfy

Ben ebay den2015 yılında 3 kere ayrı zamanlarda spyderco endura getirttim hiç sorun çıkmadı.

Hocam bu çakının bu kadar fiyatlı olmasının nedeni nedir.? Çeliği çok mu farklı 3-4 dolara benzerini almıştım.
  • nehuse N kullanıcısına yanıt
    Bıçak ve çakı türü aletlerin fiyatlandırmasında en büyük etkenler kullanılan çelik ve marka değeridir. Bahse konu olan vg-10 çeliği güzel bir çelik olmakla birlikte çok çok özel değildir,
    piyasada çokdaha kaliteli çelik cinsi bulunmaktadır. Spyderco firması devrim gibi dizaynının etkisi ve çeliği güzel kullanmasıyla piyasası bu şekilde olmuştur.
    Sizin aldığınız bıçakla bunu karşılaştırırsak kaba deyimle biri şahin diğeri Mercedes tir. Bu konulara ilginiz varsa pm ile attığım linki inceleyin derim.
  • quote:

Ben ebay den2015 yılında 3 kere ayrı zamanlarda spyderco endura getirttim hiç sorun çıkmadı.

saolun hocam

• quote:

Bıçak ve çakı türü aletlerin fiyatlandırmasında en büyük etkenler kullanılan çelik ve marka değeridir. Bahse konu olan vg-10 çeliği güzel bir çelik olmakla birlikte çok çok özel değildir,
    piyasada çokdaha kaliteli çelik cinsi bulunmaktadır. Spyderco firması devrim gibi dizaynının etkisi ve çeliği güzel kullanmasıyla piyasası bu şekilde olmuştur.
    Sizin aldığınız bıçakla bunu karşılaştırırsak kaba deyimle biri şahin diğeri Mercedes tir. Bu konulara ilginiz varsa pm ile attığım linki inceleyin derim.

Çok teşekkürler böyle konularda bilgi ve deneyim sahibi kişilerden bilgi almak gerçekten çok güzel .
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.