Türknetten arıyoruz diyen dolandırıcılar.
Bir kaç ay önce türknet abonesi oldum arkasından 0800 lu 0212 li numaraların aramaları daha da arttı. Çoğunu açmayıp engelliyorum. Dün agt kurye numarasına benzettiğim birisine cevap vermiş bulundum. Bana önce türknetten aradığını hizmetlerinden memnun olup olmadığımi sordu ardından pakete dahil TV kurulum hizmetinin olduğunu ne zaman kurulmasını istediğimi sordu. Bu hizmetin vergilerden düşüldüğünü bu yüzden pakete dahil olduğunu l falan saçmaladı.
Benim turknet abonesi olduğumu telefonumu bilgilerimi turknet bu dolandırıcılarla paylasmasa nasıl bilebilir . Numarayı arattigimda bir çok insana bu şekilde dijiturk satıldığını öğrendim . Herkes dikkatli olsun bilgileriniz izinsiz satılıyor .
Esp32 ve mi termometre ile kablosuz oda termostatı
ESP32 kart ve mi termometre kullanarak kablosuz oda termostatı yaptım . Esp32 nin üstünde wifi ve Bluetooth var . Bluetooth ile mi termometre den sıcaklık ve nem bilgisini alıyorum . Wifi ile de internete bağlanıp blynk ile telefonumdan kumanda edebiliyorum . Blynk üzerinde istenildiği gibi şartlar koyup sıcaklık programı yapmak mümkün ayrıca grafik üzerinden sıcaklık değerleri takip edilebiliyor ve veriler CSV formatında indirilebiliyor. Elektrik ve internet kesintisinde en kayıtlı ayarlar korunarak çalışmaya devam edebiliyor. Ilerleyen zamanlarda akıllı öğrenme fonksiyonu ekleyip evin sıcaklık kaybı profiline göre kombiyi erken kapatarak yakıt tasarrufunu arttırmak istiyorum. Ben bir tane termometre kullandım ama istenirse 3-4 tane bağlayıp gelen verilere göre kombiyi çalıştırmak mümkün sistem iyice oturursa role güç kaynağı ve esp32 karti tek devre haline getirilebilir ve küçültülebilir.
Başka fikirleri olan varsa yorumlarda yazarsanız sevinirim .
Bu arada ESP 32 ye güç kaynağı olarak eski bir telefon şarjının devresini kutu olarak da eski bir adsl modemi kullandım (Nede olsa kıdemli bir donanımhaber ölücüsüyüm :)) modemin ledleri henüz bağlı değil ama bağlayıp internet kesintisi arıza gibi durumları ordan takip etmek istiyorum.
Vestel 43U9402 4k kullanan varmı alınır mı?
|
Rusyanın yeni silahları
|
LG G3 ANDROİD M GÜNCELLEMESİ ALIRMI ALIRSA NE ZAMAN ?
|
Pocell kapandımı
|
Eskişehir Batıkentte süperonline kablo döşüyor.
|
Vatanbilgisayardan 14 kasımda hızlı al ile aldığım SSD hala kargolanmadı
|
Audio-Technica ATH-T200 Kulaklık
|
Motorala Atrix ICS almıyor Kesinleşti !
|
COMNET 30 GUN KAZANDIRAN ABONELIK KODU : CMT498NFD |
Son Giriş: 3 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 3 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 683
İkinci El Bölümü Mesajları: 5
Konularının görüntülenme sayısı: 11.271 (Bu ay: 133)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 957 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware