Şimdi Ara

Esp32 ve mi termometre ile kablosuz oda termostatı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
888
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ESP32 kart ve mi termometre kullanarak kablosuz oda termostatı yaptım . Esp32 nin üstünde wifi ve Bluetooth var . Bluetooth ile mi termometre den sıcaklık ve nem bilgisini alıyorum . Wifi ile de internete bağlanıp blynk ile telefonumdan kumanda edebiliyorum . Blynk üzerinde istenildiği gibi şartlar koyup sıcaklık programı yapmak mümkün ayrıca grafik üzerinden sıcaklık değerleri takip edilebiliyor ve veriler CSV formatında indirilebiliyor. Elektrik ve internet kesintisinde en kayıtlı ayarlar korunarak çalışmaya devam edebiliyor. Ilerleyen zamanlarda akıllı öğrenme fonksiyonu ekleyip evin sıcaklık kaybı profiline göre kombiyi erken kapatarak yakıt tasarrufunu arttırmak istiyorum. Ben bir tane termometre kullandım ama istenirse 3-4 tane bağlayıp gelen verilere göre kombiyi çalıştırmak mümkün sistem iyice oturursa role güç kaynağı ve esp32 karti tek devre haline getirilebilir ve küçültülebilir.

Başka fikirleri olan varsa yorumlarda yazarsanız sevinirim .

Bu arada ESP 32 ye güç kaynağı olarak eski bir telefon şarjının devresini kutu olarak da eski bir adsl modemi kullandım (Nede olsa kıdemli bir donanımhaber ölücüsüyüm :)) modemin ledleri henüz bağlı değil ama bağlayıp internet kesintisi arıza gibi durumları ordan takip etmek istiyorum.

• Vay be ne güzel tebrik ederim
  • Merhaba uygulama çok güzel kodu paylaşmanız mümkün mü acaba teşekkür ediyorum saygılarımla
  • hocam merhaba,

kombi sıcaklığını bu şekilde ayarlayabiliyor musunuz?

esp32 kartına 5v telefon adaptörü bağlasak çalışır mı?

• Usb adaptor Kullanabiliriz hocam . Kombinin derecesini degistiremiyoruz aç kapa yapıyoruz röle ile .
  • Bilmiyorum mümkün mü ama opentherm kütüphanesini kodlara ekleyerek termostatı akıllı yapmak fikri geldi aklıma

• Akıllı derken ne gibi özelliklerden bahsediyorsunuz ? . Günlük haftalık programlama evden çıkınca algılayıp ısıyı düşürme yada yaklaşınca arttırmak hepsi mümkün .

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.