Şimdi Ara

Çakılan akıllı telefon pazarında Galaxy S23, Samsung’un can simidi oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
754
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Çakılan akıllı telefon pazarında Galaxy S23, Samsung’un can simidi oldu
    2022 yılı diğer alanlarda olduğu gibi teknoloji camiasında da ciddi yaralara neden oldu. Küresel enflasyonun ve risk priminin artması insanları özel tüketim mallarında uzaklaştırdı. Bu bağlamda 2022’nin düşüş trendi yılın ilk döneminde de devam etti, ABD ve Avrupa'daki akıllı telefon sevkiyatları, çeyrekte düştü.

Galaxy S23 serisi Samsung'u korudu

ABD'de akıllı telefon sevkiyatları, Counterpoint Research'ün raporuna göre zayıf tüketici talebi ve envanter (stokları eritme) düzenlemeleri nedeniyle yüzde 17 kadar düştü. Samsung'un ABD'deki pazar sevkiyat payı yüzde 27’de kalırken Apple tarafında ise sevkiyat payı yüzde 49’dan yüzde 53’e yükseldi. Analistler, enflasyonun 2022'nin ikinci yarısında ABD pazarını etkilemeye başladığını ve belirsiz ekonomik görünümle birleştiğinde tüketicilerin yeni akıllı telefon alımlarını ertelemesine neden olduğunu söylüyor.

İlginç bir şekilde, Galaxy S23 ve Galaxy S23 Ultra bir önceki yıla göre çift haneli sevkiyat artışları kaydetti. "Olağanüstü iyi performans gösteren" bir diğer telefon da Galaxy S23'ün fiyat spektrumunun diğer ucunda yer alan Galaxy A14 5G oldu. 

Samsung'un Avrupa'daki liderliği devam ediyor 

Samsung'un Galaxy S23 serisi ABD’de olduğu gibi Avrupa'da da başarılı oldu. Akıllı telefon sevkiyatları da Avrupa'da bir önceki yıla göre yüzde 23 oranında azalış gösterdi. Avrupa pazarında yılın ilk çeyreğinde 38 milyon telefon sevkiyatı gerçekleştiği tahmin ediliyor ki bu rakam 2012'nin 2. çeyreğinden bu yana en düşük çeyreklik sevkiyatı anlamına geliyor. Sevkiyat pazar payı açısından Samsung, yüzde 34 ile liderliğini korurken, Apple ve Xiaomi sırasıyla yüzde 26 ve yüzde 19 ile ikinci ve üçüncü sırada yer aldı.

Samsung'un imdadına bir kez daha, bu kez Avrupa'da Galaxy S23 serisi yetişti. Pazar gözlemcileri, şirketin liderliğini büyük ölçüde önceki yıllardaki Galaxy S22 ve Galaxy S21 serilerinden daha iyi performans gösteren Galaxy S23 serisinin piyasaya sürülmesi sayesinde koruduğunu söylüyor.

Kaynak:https://www.sammobile.com/news/galaxy-s23-came-to-samsung-rescue-amid-declining-shipments-q1/

• S22 FE ve A74 çıkmadı. Tabi ki S23'ün satışları ister istemez yükselecek.

• Exynos ile çıksaydı görürdüm S23 ü

• Dr.Perga D kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle katılıyorum. S23 kullanıyorum. S20 FE'den geçtim değişim kampanyasıyla ve ana sebep tamamen exynoslu olmasıydı. Snapdragon net şekilde çok daha iyi çalışıyor. Bundan sonra exynos'lu model asla almam. 1 Yıl satış sitesinde tuttum telefonu. Satamadım. Allahtan değişim kampanyası yaptılar..

• krmozgn K kullanıcısına yanıt
    Duz s23 mu aldiniz ?

Bende de ex islemcili s20fe var. Yaz geldikce dusunduruyor, isinma olayi. Pil zaten 12-13 saatte 3.5, 4 saat arasi gidiyor en fazla. Ekran 120hz kullaniyorum. Pil icin 60hz kulanmam, yerine ucuz telefon alirdim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • S24 çok daha fazla satacaktır. 8 gen 3 daha iyi bir işlemci olacak e zaten tasarımı da gayet iyi samsungun şuanda. Ekonomik toparlanma gelirse küresel çapta 2024 senesinde S24 serisi oldukça satacaktır.

Hocam kaça koymuştunuz ve kaç saydılar değişime?

5000 den fazla ya gidecek bir telefon da değil diye düşünüyorum.

S10e 3100 e aldım mesela

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • virtue28 kullanıcısına yanıt

Pil aşırı çabuk bitiyordu s20 fe ex işlemcide. Bunda şuanda akşam saat 22 de bile yüzde 25 şarjım kalıyor ki, instagram, youtube, ve üstüne 1 saatten fazla müzik dinleme ve 20 dakika görüntülü görüşme dahil.. 120 hz Standart kullanım. s23 256 gb olanı kullanıyorum. 128'liği tavsiye etmem. UFS çipi 128'lerin eski çip. Bilginiz olsun..

• Sadece kasada ufak çizik vardı bu yüzden çizik aşınma var diye işaretlemiştim. Cihazın farklı bir sorunu yoktu ve 7820 TL cihaza sayıyorlardı. Ek kampanya ile 4000 tl destek indirimi mevcuttu. 1 seneden fazla internette 8 bine koyduğum ilan ile tek bir müşteri bile yazmayıp satamadığım cihazımı tak diye verdim gitti. Gelen personel de kontrol etti direkt olarak ve herhangi ek bir sorun görmedi. Aynı fiyatta mutabık kaldık.

• Diktatör58 D kullanıcısına yanıt
    Mesajınızı yeni farkettim. Kasadaki çizikten dolayı 7820 sayıldı. 4000 Tl'de kendileri indirim yaptılar. Kasada sorun olmasa 8500 sayıyorlardı..

• Dr.Perga D kullanıcısına yanıt

Seneye gorursun o zaman Çakılan akıllı telefon pazarında Galaxy S23, Samsung’un can simidi oldu 

• S23 ultra gibi telefon yok bence piyasada 5 yıldız her özelliği kamera pil işlemci android sistemi 👌👌👌👌 gidip arkasında elma var diye pazardan meyve almıyoruz tüketici düşmanı sistem.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • High Sierra kullanıcısına yanıt

Nunun yanında Apple iphonelar, beklentilerin altında kaldı. S23 tasarım anlamında daha iyi olduğu söylenebilir

Hocam dedikleriniz doğru. S20 FE Exynos 990 ile geliyor ki kronik problemli bir çip zaten.

S21 serisinde gelen Exynos 2100, 990 kadar problemli olmasa da yine performans konusunda bir 888 seviyesine yetişebilecek çip değildi.

Exynos 2200 da bir umut AMD RDNA 2 temelli Xclipse 920 GPU ile umut vericiydi fakat testlerde 8 Gen 1 seviyesinde değildi. Öte yandan ray tracing testlerinde 2200'ın kayda değer başarısı da var.

Bu sene 2300 çıkmadı. 8 Gen 2 Samsung dökümü ile gelmedi. Verimlilik sorunları sebep gösterildi.

Samsung satışlardan memnun değil zaten son 5 yıldır. 5 yıldır satış rekoru kıran M serisi var A5XX modeli var. Bunların da kar marjı oldukça kısık bir amiral gemisine göre.

Bundan dolayı A74 ve S22 FE modellerini göremedik bu yıl. S23 almaya zorlanmanız için.

• WatchAndLearnn kullanıcısına yanıt

Bunu bilemeyiz. SnapDragon'un işlemcileri her sene daha iyi performans sunsa da bazen ısı başarımı iyi olmuyor.

Ezbere hüküm vermek yerine beklemek en mantıklısı.

Bu arada işlemci konusuna gelmişken, bugün 90hz ekranda Antutu'dan 600 - 700 bin puan alan herhangi bir işlemci ile SD Gen 2 arasındaki farkı normal kullanıcı anlayamaz.

Şunu demek istiyorum, Samsung eğer kullanıcı çekmek istiyorsa işlemci falan değil BATARYA ve KAMERA üzerine yoğunlaşmalı... Kaldı ki S23U'nun kamerası çoooooook iyi.

• android piyasası artık en yeni telefonlarda cazip bir pazar olmaktan çıktı çünkü 3-4 yıllık telefonlarla insanlar işlerini görüyor artık. Tek farklı olan pazar ise iphone zira sosyal medyada özellikle tik tok canlı yayınlarda iphone avantajları iphone pazarını canlı tutuyor.

Ekonomik tablo dünya genelinde problemli iken insanlar "yenisi bana ne katacak?" sorularını sormaya başladığı için yeni telefonların cazibeside düşmeye başladı artık. İnsanlar telefonlarla artık iç içe yaşadığı için artık ekstrem özellikler aramıyorlar. Temelde sosyal medyada rahat gezinilen, internette sorun yaşamayan, müziğini dinleyen, gogle mapsi rahat kullanan ve wahtsapp-telegram gibi uygulamalarda rutinleri olanlar her yeni telefon modeline yönelmiyor artık. Kamera sistemleride tatmin edici seviyelere geldi ve bu alanada çok eğilim yok artık standart kulanıcılarda.

• Samsung akıllanmaz. seneye Çöpxynos işlemcileriyle geri döneceklerdir.

• Apple'a paragöz diyorsunuz da Samsung çifte standart yapıyo, Türkiye gibi ülkelere düşük RAM ve Çöpxynos işlemcili telefon satarken gelişmiş ülkelere aynı telefonu daha yüksek RAM ve Qualcomm işlemci ile satıyor. şuanda bu mesajı S23 ile yazıyorum.

Apple tüm eksilerine rağmen hiç olmazsa heryere aynı ürünü satıyor. daha 1 ay olmadı 18 bin TL'ye M1 Macbook aldım, ABD'deki adama satılan macbook neyse bana gelen de o.

Samsung bi telefon çıkartıyor, aynı telefonun 8 tane kodu var. neden peki? çünkü aynı telefonun 8 farklı kalite skalası var. geri kalmış ülkeye moktan alet yolluyor. senelerdir böyleydi şuanda nasıldır bilmem. S23'e de para vermedim zaten şirket verdi ondan kullanıyorum.

• Samsung iyi yine

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.