Şimdi Ara

Çakma Türk Dizilerinin Orjinalleri Ss'li (Şimdilik 162 adet) (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
354
Cevap
19
Favori
27.364
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bunların birçoğu uyarlama...dizilerin sonunda geçen yazıları okusan anlarsın zaten orda belirtiliyor..
  • bi behzat ç değil
  • Birkaç satır da ben edeyim.Uyarlama gibi kavramları Türkiye'den atmamız çok zor yapım şirketleri böyleyken.Yapımın derdi para kazanmak.En kısa yoldan, en garanti yoldan.

O yüzden de daha önceden izleyiciye hitap etmiş türleri seçip mikro dalgaya verip önümüze koyuyorlar.Senaristleri de üç aşağı beş yukarı ya daha önce çalıştıkları isimlerdir ya da daha önce başarılı bir diziye imza atmış kişiler.

Ben de senaristlik yaptığım için orjinal bir konu arıyorum uzun zamandır.3 tane buldum.Ama tekinin tutma imkanı yok.Diğer ikisi tutar ama teki Ezel'e benziyor damgası yer.Diğeri orjinal ama yapım şirketlerinin bana değer vereceğini sanmam piyasa böyleyken.

Şunu söyleyelim.Uyarlama-esinlenme-senaryo hakkını satın alma.Bu üç kategoriyede girmeyen bir dizi şuanda Türkiye'de yok.Karadayı'nın konusu güzel.Ama senaryo rezalet.Ah o konu bende olacaktı..Ki onun konusu da Suits'e benzer.Farkı, aşk üstüne kurulması gerektiğinden, güzel bir tezatlık kurularak hakim-suçlu aşkını ortaya koyuyor.Dizinin konusunu da senaristler değil, yapımcı Kerem Çatay buldu.Senaristlerine de sipariş verdi.

• Orijinalden alıntı: IntellectualGuy

[quotejavascript:void(AddText('[:\'(]'))]Orijinalden alıntı: Theologist

Orijinalden alıntı: T.Blackeye.

Tespitlerin çok doğru fazla dizi olmasını geçtim çokta uzun diziler var ülkemizde. Ben Türk dizilerinden sadece yazdıklarımı izliyordum onlar da bitti zaten şimdi bazı yabancı dizileri takip ediyorum. Neyse konudan sapmayalım dediğin gibi dizilere,programlara çok vakit ayıran insanlar var ve bu hiç iyi değil.

Dikkat ederseniz son sayfa da sadece 2 dizinin adı geçiyor, Leyla Mecnun ve Behzat Ç. Peki diğer yüz dizi ne oluyor :) siz yine eğitimli kişilersiniz, dünyadan haberiniz var, bilinçlisiniz ama o diziler İzleniyor, O diziler aşk, ihanet, ve komediden başka bir şey vermiyor bunun karşılığı yüzlerce saat alıyor, Nasa bu sürede Ay'a gidip geliyor Yabancılar bu bizim bir diziye harcadığımız zamanı tüm dizilere verirler. Person of Interest 32 saat Öyle bir Geçer zamanki 320 saat.

+1 bu ulkeden hicbirsey beklenmez klasik iliski dizileri hala asiri izleniyor dusunun yani adamlar person of interest cikariyo sherlock cikariyor her bolumu film gibi dolu diziler yapiyolar ama bizimkiler tiss dizi suresini uzatirim bir tanede yakisikli adam koyariz diziye yeter kafasindalar ve tutuyoda cidden...
    hangi yetenekli oyuncudan bahsediyorsun ya 2-3 bilemedin 5 tane yetenekli oyuncu var ülkemizde

bak sana örnek
    intikan dizisi ile revenge dizisi aynı diziler

ve intikam dizisindeki başrol oyuncusu şuan türkiyenin en iyi kadın oyuncusu diye bilinen beran saat
    revenge dizisindeki başrol oyuncusu emily thorne müthiş farklı oynuyor dizide o anı yaşatıyor beran ile emily arasında o kadar büyük duruş ve rol yapma farkı var ki anlatamam..

ve bizim ülkemizde bu beran saat en iyi dizi oyuncusu diye anılıyor durumun vahimliğini anlatır herhalde bu

• bakın yine söylüyorum çakma-uyarlama-kopya-çin malı OLMASI umurumda değil

kendilerinden bişey katsınlar üst düzey emek versinler üst düzey performans versinler ve konuyu açan arkadaşın dediği gibi saçma replikler saçma bakışlar uzun uzun sahneler lüzümsüz sahneler
    yani kısaca filmi uzatmasınlar en fazla 60dk lık dizi yapsınlar izlerim

24 dizisi (twenty four) tam 8 sezon devam etti ve sezon başı 24 bölümdü ve koskoca 8 sezon hiç sıkılmadan aynı zevkle izledim
    ama adamlar gerçekten yapmışlardı ve diziyi bitirdiler diye kızdım resmen düşünün artık gerisini...

bizimkiler ise 1 sezon iyi bişeyler yapıyor 2inci sezon ise resmen batırıyorlar...
  • Incir receli ile eternal sunshine of the spotless mind in alakasi yok sacmalamissin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: loveofsebastian

Incir receli ile eternal sunshine of the spotless mind in alakasi yok sacmalamissin

Ben kafamdan uydurmadım, sadece uzman eleştirmenlerin sonuçlarını bir araya getirdim, linkten ayrıntılı inceleyibilirsin, filmlerin bire bir çakması yapılmaz genellikle çünkü göze çok batar o yüzden bir kaç filmi birleştirip öyle sunuyorlar önümüze.

http://www.beyazperde.com/filmler/film-189658/elestiriler-beyazperde/

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: qontak0

bir eksik var.

Tadımız Kaçmasın - Everybody Loves Raymond

@Theologist

Teşekkürler dikkatin için, aslında vardı ancak düzenleme sırasında silmişim yanlışlıkla, ekledim

• quote:

Orijinalden alıntı: MrBlack

Bir tane de benden listede göremedim, yeni başlayan KAYIP dizisi FOX un meşhur MISSING idir.

Ayrıca Dawson's Creek yanlış yazılmış.

Çok teşekkürler, Zaten bu çakma olayını MALUM kanallar yapıyor hep, onlardan kurtulursak büyük başarıya kapı aralanabilir.

• Peki Türk dizilerinin son yıllarda "intikam" temasına yönelmesine ne diyorsunuz? Ezel ile birlikte çok sık görülen bir şey olmaya başladı bu.Bu kadar intikam dizisi sizce iyi mi yoksa başka türlere mi yönelmek gerekir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: L@STREVENGE

Birkaç satır da ben edeyim.Uyarlama gibi kavramları Türkiye'den atmamız çok zor yapım şirketleri böyleyken.Yapımın derdi para kazanmak.En kısa yoldan, en garanti yoldan.

O yüzden de daha önceden izleyiciye hitap etmiş türleri seçip mikro dalgaya verip önümüze koyuyorlar.Senaristleri de üç aşağı beş yukarı ya daha önce çalıştıkları isimlerdir ya da daha önce başarılı bir diziye imza atmış kişiler.

Ben de senaristlik yaptığım için orjinal bir konu arıyorum uzun zamandır.3 tane buldum.Ama tekinin tutma imkanı yok.Diğer ikisi tutar ama teki Ezel'e benziyor damgası yer.Diğeri orjinal ama yapım şirketlerinin bana değer vereceğini sanmam piyasa böyleyken.

Şunu söyleyelim.Uyarlama-esinlenme-senaryo hakkını satın alma.Bu üç kategoriyede girmeyen bir dizi şuanda Türkiye'de yok.Karadayı'nın konusu güzel.Ama senaryo rezalet.Ah o konu bende olacaktı..Ki onun konusu da Suits'e benzer.Farkı, aşk üstüne kurulması gerektiğinden, güzel bir tezatlık kurularak hakim-suçlu aşkını ortaya koyuyor.Dizinin konusunu da senaristler değil, yapımcı Kerem Çatay buldu.Senaristlerine de sipariş verdi.

Özellikle konun içinde olmanız dolayısıyla tespitleriniz çok güzel özellikle "Uyarlama-esinlenme-senaryo hakkını satın alma.Bu üç kategoriyede girmeyen bir dizi şuanda Türkiye'de yok." Cümlesi gerçkten ana fikir olacak cümle.

Asıl mesele Incpetion77 arkadaşımızın dediği gibi (Ç)alıntı değil, tabi buda büyük sorun ancak bu (Ç)aldığımız eserleri ancak bu kadar bozup verebiliriz diye düşünüyorum.

40 Dakikalık dizi yi alıp 120-150 dakikaya çıkarıp içini saçma sapan aşk, aldatma, ihtiras, mantıksız komedi ile doldurup insanlara aptal muamelesi yapılıyor.

• quote:

Peki Türk dizilerinin son yıllarda "intikam" temasına yönelmesine ne diyorsunuz? Ezel ile birlikte çok sık görülen bir şey olmaya başladı bu.Bu kadar intikam dizisi sizce iyi mi yoksa başka türlere mi yönelmek gerekir.

Bence bunu iki sebebi olabilir;

1) Yapım şirketlerinin, Dizi Sektörünün bir birini kopya etmesi, çünkü artık damarlarına işlemiş bu mesele, The Tudors İngilitere tutulunca bizim kiler Alıp Osmanlıya uyarladılar, ve tuturdular, zaten sıfırdan kendilerinin böyle bir şey yapma kapasitesi yok. Muhteşem Yüzyıl tutulunca bu sefer Fatih rekabete girdi, yani Kopyanın kopyasının kopyası ortaya çıktı. İntikam teması da aynı şekilde, Revenge tutulunca hemen bizim kiler alıp İntikam'ı çıkardılar berbat edip önümüze sunuyorlar, bizim toplumda sorgusuz sualsiz ne verilirse alıyor.

2) Tüm yapımlar tek elden çıkıyor hissi uyandırıyor, tabi bu daha düşük bir ihtimal, ama zamanında hemen tüm kanalların Brezilya'dan Pembe Dizi ithal etmesi gibi bir şey olabilir, yani KARTEL MEDYA dediğimiz, planlı bir şekilde sürekli topluma bazı şeyleri empoze etme sanatı da olabilir. İHTİRAS temalı dizilerin aynı anda, hemen hemen tüm dizilerde işlenmesi, bir diğer sezon İNTİKAM, diğer sezon ALDATMA ve bu şekilde kimsenin kaçışı olmuyor, daha çok kişiye ulaşıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Theologist

quote:

Peki Türk dizilerinin son yıllarda "intikam" temasına yönelmesine ne diyorsunuz? Ezel ile birlikte çok sık görülen bir şey olmaya başladı bu.Bu kadar intikam dizisi sizce iyi mi yoksa başka türlere mi yönelmek gerekir.

Bence bunu iki sebebi olabilir;

1) Yapım şirketlerinin, Dizi Sektörünün bir birini kopya etmesi, çünkü artık damarlarına işlemiş bu mesele, The Tudors İngilitere tutulunca bizim kiler Alıp Osmanlıya uyarladılar, ve tuturdular, zaten sıfırdan kendilerinin böyle bir şey yapma kapasitesi yok. Muhteşem Yüzyıl tutulunca bu sefer Fatih rekabete girdi, yani Kopyanın kopyasının kopyası ortaya çıktı. İntikam teması da aynı şekilde, Revenge tutulunca hemen bizim kiler alıp İntikam'ı çıkardılar berbat edip önümüze sunuyorlar, bizim toplumda sorgusuz sualsiz ne verilirse alıyor.

2) Tüm yapımlar tek elden çıkıyor hissi uyandırıyor, tabi bu daha düşük bir ihtimal, ama zamanında hemen tüm kanalların Brezilya'dan Pembe Dizi ithal etmesi gibi bir şey olabilir, yani KARTEL MEDYA dediğimiz, planlı bir şekilde sürekli topluma bazı şeyleri empoze etme sanatı da olabilir. İHTİRAS temalı dizilerin aynı anda, hemen hemen tüm dizilerde işlenmesi, bir diğer sezon İNTİKAM, diğer sezon ALDATMA ve bu şekilde kimsenin kaçışı olmuyor, daha çok kişiye ulaşıyor.

Dediklerinize ek olarak;

Herhangi bir konu düşünün.Eğer ki bilim kurgu yapmayacaksanız ( ki bunu daha önce çok söyledim, Türkiye'de bilim kurgu söz konusu olduğunda kedi ve köpek konuşur) konu bir şekilde aile fertlerinden birini kurtarmaya ya da intikam almaya gidiyor.Veya töre işi tarzı acıtasyonlar.Bir diğer tür de devlet görevi bahane edilerek maceracı bir dünya sunmak.Hepsinin sayısız örneği var Türkiye'de.Ben olsam izlemek istemem bu tarz.Yapmak da istemem.Daha farklı bir şey lazım artık.Ama bir şekilde de konular buraya bağlanıyor.Daha özgün bir şey yok şuan.

• quote:

Orijinalden alıntı: Arresst

The oç =medcezir deilmi
    duvar hangi dizi

the oç ?
  • Türklerin birkaç dizi dışında alayı saçmalık ve özentilik.

• quote:

Orijinalden alıntı: DaLGacI

Türklerin birkaç dizi dışında alayı saçmalık ve özentilik.

• Haha süper ya, 3 sene oldu TV izlemeyeli, iyi yapmışım

Yabancı dizilerdeki gibi kaliteli ve sıkmayan yapımlarla gelsinler, amenna. Ezel'in ilk sezonunu deli gibi izlerdim, sonra o da bozdu

Emeğin için teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Carbon Fiber

Haha süper ya, 3 sene oldu TV izlemeyeli, iyi yapmışım

Yabancı dizilerdeki gibi kaliteli ve sıkmayan yapımlarla gelsinler, amenna. Ezel'in ilk sezonunu deli gibi izlerdim, sonra o da bozdu

Emeğin için teşekkürler

Rica ederim keske herkes fark etse de bu bozuklugu gidermek zorunda kalsalar

• Theologist kullanıcısına yanıt
    BEN SADECE KURTLAR VADİSİNİ İZLİYOM ÇAKMA FELAN DEĞİL BİLİYOM HELE O İLK ÇIKTIĞINDA SADECE KURTLAR VADİSİ OLANDAN BAHSEDİYOM TEK KELİME İLE MÜKENMEL PSUSU BİRAZ CIVITTI AMA YİNE DE İZLİYOM TÜRKİYENİN EN UZUN SÜREN DİZİSİ KURTLAR VADİSİDİR (SAYGILAR)
  • Bulunsun.

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.