Şimdi Ara

Çakma Türk Dizilerinin Orjinalleri Ss'li (Şimdilik 162 adet) (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
354
Cevap
19
Favori
27.361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: luganoguz

Oha be amma çok çakma varmış.
    İnşallah Sherlock'un falan çakmasını yapmazlar

umarim okadar ileri gitmezler ulkeden ayrilip ismimi jason yapar amerikaya giderim :D

• Yapma ihtimalleri çok yüksek :) az bir zaman sonra çakmasını yapmadığımız bir şey kalmayacak.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Theologist kullanıcısına yanıt
    arada bazı dizileride çakma yapmışsın ama yanılıyorsun adamlar original dizinin yapımcısından telif hakkını alıp uyarlamış... + Muhteşem Yüzyıl çakma değil original... Kanuni Sultan Süleyman kim bi araştır... Arka Sokaklar araklama değil... oda original... Monk uyarlamasını çakma yapmışsın... The X-Files ile Sır Dosyasını nasıl alakalandırdın?
  • quote:

Orijinalden alıntı: grezimonk

arada bazı dizileride çakma yapmışsın ama yanılıyorsun adamlar original dizinin yapımcısından telif hakkını alıp uyarlamış... + Muhteşem Yüzyıl çakma değil original... Kanuni Sultan Süleyman kim bi araştır... Arka Sokaklar araklama değil... oda original... Monk uyarlamasını çakma yapmışsın... The X-Files ile Sır Dosyasını nasıl alakalandırdın?

1) Telif hakkı alınan dizi oldukça az, konuda bunu belirttik zaten Umutusuz ev kadınları gibi
    2) Muhteşem yüzyılın giriş gelişmesi senaryosu Tudors'tan alınma, ve gerçeği yansıtmamakta, aşk ihtiras vs. den başka bir şey yok. Kompozisyon aynı isimler farklı bir tarafta kral diğer tarafta padişah. Bu onu orjinal mi yapıyor?
    3) Arka sokakların araklama olduğunu karakol'u izleyerek anlayabilirsiniz, oyuncu sayısına, oyuncu önem sırasına göre bile aynı.
    4) Bu listeyi sadece bir araya getirdim, eleştirmenlerin demeçlerinden yola çıkarak.

Başka soru var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: Theologist

quote:

1) Telif hakkı alınan dizi oldukça az, konuda bunu belirttik zaten Umutusuz ev kadınları gibi
    2) Muhteşem yüzyılın giriş gelişmesi senaryosu Tudors'tan alınma, ve gerçeği yansıtmamakta, aşk ihtiras vs. den başka bir şey yok. Kompozisyon aynı isimler farklı bir tarafta kral diğer tarafta padişah. Bu onu orjinal mi yapıyor?
    3) Arka sokakların araklama olduğunu karakol'u izleyerek anlayabilirsiniz, oyuncu sayısına, oyuncu önem sırasına göre bile aynı.
    4) Bu listeyi sadece bir araya getirdim, eleştirmenlerin demeçlerinden yola çıkarak.

Başka soru var mı?

1-)Yahu az değil. O kadar dil döküldü konuda hala az diyorsun. Listedeki dizilerin yarısından fazlası telif hakkı alınarak çekilen yapımlar.

2-)Hayır değil. Bu tür tarihi kişilerin hayatlarına odaklanan diziler elbette benzer olacaklar. Çünkü ''hayatlarını, yaşayışlarını konu alıyor.'' Reign diye dizi var, White Queen diye dizi var onlar da mı Tudors çakması? Ya da Da Vinci's Demons da mı Tudors çakması? İnsan hayatı konu alındığında elbette içinde aşk olacak ihtiras olacak. İnsanın doğasında olan şeyler bunlar. Muhteşem Yüzyıl'a duyduğun nefreti böyle garip çıkarımlar altına saklama. Nefret ediyorsan nefret ediyorsundur. Yapıma ''çakma'' diyerek aşağılamaya çalışman saçma.

3-) Arka Sokaklar'ı izlemem, izleyenle de pek muhatap olmam ancak dizi başladığı zaman, senaristler konuları gerçek yaşanan adli olaylardan esinlenerek yazdıklarını söylemişlerdi. Sonradan değişti mi bilemem.

4-) Her eleştirmenin söylediği her eleştiri yazısı doğru olacak diye birşey yok. Hele ki bizim ülkedeki eleştirmenler ise onlar.

Kısaca konunun amacı ''Türk izleyicisi aptaldır, Türk dizi sektörü iğrençtir, hadi hepsinden nefret edelim'' sloganı içeriyor buram buram. Gözü kapalı ''haterlık'' yapacağınıza, biraz söylenenlere kulak verin.

• Cypon kullanıcısına yanıt
    87 lisin ama sanki 15 yaşındaki gibi yazmışsın.
  • @Team NINJA

Yaş muhabbeti yaparak karşı tarafı aşağılamaya çalışmak pek de ''olgun'' bireylerin yapacağı bir şey değil. O yüzden söyleyecek mantıklı bir çıkarımın yoksa mesaj yazmamak daha akıllıca bir davranış olur senin adına. Ancak yazabilecek potansiyelin yoksa saygı duyarım elbet.
  • Cevap Soruda?
  • Adam sektörü batırdı
  • Yspacak bi şey yok üretken değiliz

• quote:

Orijinalden alıntı: Gaston Ramirez

Hala Türk dizileri izleyen mi var?

Gerçekten hala izleyenler var ama çoğu çocuk ve yaşlılar.
    Elinin altında internet olan çoğu genç artık daha çok yabancı dizileri izlemekte.

Türk dizileri = Zaman kaybı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cypon

@Team NINJA

Yaş muhabbeti yaparak karşı tarafı aşağılamaya çalışmak pek de ''olgun'' bireylerin yapacağı bir şey değil. O yüzden söyleyecek mantıklı bir çıkarımın yoksa mesaj yazmamak daha akıllıca bir davranış olur senin adına. Ancak yazabilecek potansiyelin yoksa saygı duyarım elbet.

cevabını kendi sorduklarında gayet güzel vermişsin
    bence daha fazla konuşupta burda rezil etme kendini

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Team NINJA -- 22 Ekim 2013; 5:19:07 >
  • quote:

quote:

quote:

Başka soru var mı?

1-)Yahu az değil. O kadar dil döküldü konuda hala az diyorsun. Listedeki dizilerin yarısından fazlası telif hakkı alınarak çekilen yapımlar.

2-)Hayır değil. Bu tür tarihi kişilerin hayatlarına odaklanan diziler elbette benzer olacaklar. Çünkü ''hayatlarını, yaşayışlarını konu alıyor.'' Reign diye dizi var, White Queen diye dizi var onlar da mı Tudors çakması? Ya da Da Vinci's Demons da mı Tudors çakması? İnsan hayatı konu alındığında elbette içinde aşk olacak ihtiras olacak. İnsanın doğasında olan şeyler bunlar. Muhteşem Yüzyıl'a duyduğun nefreti böyle garip çıkarımlar altına saklama. Nefret ediyorsan nefret ediyorsundur. Yapıma ''çakma'' diyerek aşağılamaya çalışman saçma.

3-) Arka Sokaklar'ı izlemem, izleyenle de pek muhatap olmam ancak dizi başladığı zaman, senaristler konuları gerçek yaşanan adli olaylardan esinlenerek yazdıklarını söylemişlerdi. Sonradan değişti mi bilemem.

4-) Her eleştirmenin söylediği her eleştiri yazısı doğru olacak diye birşey yok. Hele ki bizim ülkedeki eleştirmenler ise onlar.

Kısaca konunun amacı ''Türk izleyicisi aptaldır, Türk dizi sektörü iğrençtir, hadi hepsinden nefret edelim'' sloganı içeriyor buram buram. Gözü kapalı ''haterlık'' yapacağınıza, biraz söylenenlere kulak verin.

Mükemmel yazmışsın , eline sağlık.

• quote:

quote:

quote:

Başka soru var mı?

1) Telif hakkı alınma zorunluluğu olmayan bir ülkede yapımcı neden enayilik edip o kadar para verecek yabancılara insaf. Yarısından çoğu diyorsun kanıtlayabilir misin? Ben sana olmadığını kanıtlayabilirim. Oyuncluar defalarca mahkeme ile uğraştılar, hiç bir zaman hiç bir dizide telif hakkı almak gibi zorunluluk yok ülkemizde, ve Avrupa'da bu sahtekarlık sadece bizim ülkemizde. Made in Turkey foryası neden çıktı "Çocuklar Duymasın, En son Babalar Duyar" vs. ile çünkü geri kalanı çakmaydı.

Kaynak;http://www.haberler.com/sinema-ve-dizi-oyunculari-telif-haklari-icin-4149867-haberi/
    http://blog.milliyet.com.tr/sila-dizisinin-calinti-oldugunu-yargitay-da-onadi-/Blog/?BlogNo=429625

2) Muhteşem Yüzyılın bölümleri neden Thor'dan hemen sonra çıktı, ondan az önce çıksaydı inanacaktım sana, neden oyuncu kadro sayısı tıpa tıp aynı, 83'e 83, Neden konular sadece aşk, ihtiras, aldatma vs. Osmanlı bunların üzerine mi kurulu! GİRİŞ GELİŞME SONUÇ aynı diyorum. Bunu senarist bile söylüyor sen kalkmış benim düşüncem olduğunu söylüyorsun. Listeyi sadece topladım diyorum, her dizi için kaynak var elimde.

Kaynak;http://www.haber7.com/televizyon/haber/950219-muhtesem-yuzyilin-buyuk-bir-kismi-kurgu
    http://www.tarihsayfasi.com/osmanli/muhtesem-yuzyil-dizisinin-sahte-senaryosu.html
    http://blog.milliyet.com.tr/muhtesem-yuzyil--tudors-a-oykunmesin-/Blog/?BlogNo=285467

3) Senarist çalarsa zaten çalmadığını iddia edecek ya ne yapacak, böyle bir savunma tezi olabilir mi? Önce iki diziyi alın önünüze koyun sonra siz karar verin çalıntı mı değil mi diye. Sorun çalıp bizim olduğumuzu iddia etmek zaten.

Kaynak;http://kelebekgaleri.hurriyet.com.tr/galeridetay/54313/2368/5/hangi-dizi-hangi-dizinin-uyarlamasi-2012

4) Eleştirmen ortaya kanıt sunuyor öyle kafasına göre uydurmuyor. Bir bak afişler bile aynı daha bunun nesini savunacaksın! Agusta Westland helikopterine Yerli helikopter diyorlar biz de yutuyoruz, Saltbird uydusuna Göktürk diyorlar yutuyoruz neyin derdindesiniz ki, çakma yapmakta üstümüze yok diyorum, önümüze ne konursa atlıyoruz balık gibi. İster kabul edn ister etmeyin saçma milliyetçilik yapmanın alemi yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Theologist -- 22 Ekim 2013; 12:17:57 >

• @Theologist

Offf. Dostum bir türlü anlatamadım sana. Ülkede yasa olması gerekmiyor. Çünkü eser hakları ülkenin yasalarına bağlı değil. Direkt eser sahibinin haklarını elinde tutan şirkete bağlı. Bak yukarıda örneğini de verdim Veda filmini söyleyerek. Daha geçenlerde, bir oyuncu filmde yer aldığı halde filmin afişinde ismi konulmadı diye dava açıp kazandı. Ve o dava emsal oldu çünkü ''daha önce böyle bir dava açılmamış''

2000lerden sonra dış ülkelerden alınan telif haklarının sayısı arttı çünkü yabancı şirketler dava açıp olağanüstü paralar kaldırabiliyorlardı. O kadara parayı riske etmek yerine telif hakkı satın alınıp eserler kurgulandı.

Ayrıca yazdığım dizilerin yönetmenleri ve senaristleri ''kendi verdikleri röportajlarda'' eserlerin izin veya telif alınarak çekildiği doğruladı. Bütün röportajları tek tek bulacak zamanım yok ancak senin var gibi görünüyor. O yüzden araştırma yapabilirsin.

Muhteşem Yüzyl ister önce çıksın ister sonra çıksın ister bir gün sonra çıksın ne olacak? Nasıl bir eleştiri tarzı bu? Spartacus de Rome'dan sonra çıktı Spartacus Rome çakması mı? X-files bundan yıllar önce final yaptı. Fringe ile binimum doğaüstü dizi X-Files çakması mı? Cidden zorluyorsun.

Ve evet Osmanlı padişahlarının hayatları savaşlar olduğu kadar aşk, ihtiras üzerine de kuruludur. Kanuni Sultan Süleyman Hürrem'e yazdığı bir mektupta kendini onun kölesi olarak atfeder. Al sana aşk al sana ihtiras. Koskoca Kanuni kendi mahlası ile dört kitap şiir yazmış Hürrem'e.

Diziyi sevmiyorsan sevmiyorsundur izlemezsin olur biter. Nefretçilik niye yapıyorsun anlaşılır gibi değil.

Senarist çaldım elbette demez ancak çıkıp da ''izin aldık telif aldık'' diye yalan söyleyemez. Türk kanalları sadece Türkiyede yayınlanmıyor. Orta Doğuda da yayınlanıyor. Ve internet gibi bir nimet varken insanların elinin altında eser sahipleri kendi eserlerini ve onlar hakkındaki haberleri takip etmiyorlar mı sanıyorsun? Daha çekimler başlamadan yazı gönderirler bile.

Avatar filmi yayına çıktıktan sonra Avatar the Last Airbender çizgi dizisinin film versiyonu vizyona girdi. Ve hakları olduğu halde filmin başına ''Avatar'' ismini koyamadılar. Çünkü James Cameron Avatar isminin haklarını almıştı çoktan. Filmin dizinin ''ismini'' tescil ettiremiyorsun bile.

Ve sen çıkıp diyorsun ki milyon dolarlar harcayarak çekilen eserlerin sahipleri, Türk yapım şirketlerinin kendi eserlerinin çalmalarına göz yumacaklar?

@Team NINJA

Dostum yazacağın birşey varsa yaz yoksa boşboğazlık etme.

• Cypon kullanıcısına yanıt
    Zorlama yapmıyorum ki tepkimi dile getiriyorum, herkesin tepkisi var ama kimsenin umurunda değil, saldım çayıra mevlam kayıra anlayışıyla nereye kadar. Ortadoğuya hiç gittin mi? Mısır'a Ürdün'e gidip gördüm, onlara kendi dizimizi izleterek kaliteli ihracat mı yapmış oluyoruz. Orta doğu halkı genel olarak kalite aramadıkları için 3-4 saat dizilere zaman ayırabilirler bizim insanımız gibi.

Tepkimiz, kaliteli dizi ve özgün yapım olmamasına. Yoksa kopya ettiğimiz yada telif hakkını alıp koyaladığımız bir yapımla nasıl övünebiliriz, hangi hakla, gerçekten ilginç. Cüneyt Arkının filmlerinden farkı ne farkı var şimdiki dizilerin, bir vuruşta adamı yere serip öldürüyor ama nedense kendilerine roket işlemiyor, bizi aptal yerine koyuyorlar hem 3-4 saat dizi yayınlayarak hemde saçmalıklarla doldurarak.

Türk insanının haftalık 72 saat diziye harcadığını biliyor musunuz? Japonya'nın 15 dakika! Gelişmişlik düzeyini belirlemez mi aptallara hitap eden ürünler, onları izleyerek onlara prim verdikçe bu düzen devam edecek.

• kara melek dark angel demişsinde kara melek 97 dark angel 2000 yapımı
  • quote:

Orijinalden alıntı: SevenSeptember_

kara melek dark angel demişsinde kara melek 97 dark angel 2000 yapımı

Uzman değilim ama Kara Melek Dark Angel değil de Poison Ivy'nin uyarlamasıymış, düzelteceğim hatayı.
    http://www.diziyorumlari.tv/2012/12/bildiginiz-gibi-turk-televizyonlarnda.html

• quote:

Zorlama yapmıyorum ki tepkimi dile getiriyorum, herkesin tepkisi var ama kimsenin umurunda değil, saldım çayıra mevlam kayıra anlayışıyla nereye kadar. Ortadoğuya hiç gittin mi? Mısır'a Ürdün'e gidip gördüm, onlara kendi dizimizi izleterek kaliteli ihracat mı yapmış oluyoruz. Orta doğu halkı genel olarak kalite aramadıkları için 3-4 saat dizilere zaman ayırabilirler bizim insanımız gibi.

Tepkimiz, kaliteli dizi ve özgün yapım olmamasına. Yoksa kopya ettiğimiz yada telif hakkını alıp koyaladığımız bir yapımla nasıl övünebiliriz, hangi hakla, gerçekten ilginç. Cüneyt Arkının filmlerinden farkı ne farkı var şimdiki dizilerin, bir vuruşta adamı yere serip öldürüyor ama nedense kendilerine roket işlemiyor, bizi aptal yerine koyuyorlar hem 3-4 saat dizi yayınlayarak hemde saçmalıklarla doldurarak.

Türk insanının haftalık 72 saat diziye harcadığını biliyor musunuz? Japonya'nın 15 dakika! Gelişmişlik düzeyini belirlemez mi aptallara hitap eden ürünler, onları izleyerek onlara prim verdikçe bu düzen devam edecek.

Ortadoğuya gitmedim ancak giden tanıdıklarım var. Oraya dizi ithal etmek tıpkı, Avrupa'nın ve Amerika'nın bize dizi ithal etmesi ile aynı sebepten. Para.

Ben de elbette özgün kaliteli diziler çekilsin, dünyada adı duyulsun isterim. Ancak sana daha önce de yamıştım. Konuda ''neden özgün yapımlar çıkmıyor?'' diye tartışılmalı demiştim. Satın alınan dizi sayısını değil. Ancak konu nefret konusuna kayıyor, mesajlar ''Türk dizileri ne kadar kötü ya na kadar utanıyoruz''a getiriyor olayı.

Bunun yanında her ne kadar uyarlama olarak bir dizi çeksen de onu orijinalinden daha güzel hale getirebilirsin eğer bunu amaç edindiysen. Suskunlar örneğin, Sleepers filminden kat kat güzeldir ilk sezonu ile. Ki bence her ne kadar uyarlama olsa da çekilmiş en güzel diziler arasına koyarım Suskunlar'ı.

Ayrıca o süre tv karşısında geçirdikleri süre mi yoksa tabletler, telefonlar, pcler ile izlenen diziler ile filmler de dahil mi o süreye? Bana biraz abartı gibi geldi.

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.