Şimdi Ara

Çakmaklıktan cep telefonu şarj ettiğimizde zararı olur mu? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
22.484
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: korfezgunesi
    Telefonun şarj aleti araç için özel olarak geliştirilmiş değil. USB girişi var ve bilgisayardan da telefon şarj olabiliyor. Çakmaklık mp3çalarında da flash disk giriş yeri var. Oraya sokmayı düşünüyorum telefon şarj cihazının usb ucunu.

O dediğinizi sakın yapmayın.

Sizin cihazınızın üzerindeki çıkış, usb flash bellekleri okumak için yapılmış olan, çok düşük güç çıkışına sahip bir çıkış.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: vipmail123

quote:

Şarj aleti telefonun orjinal kutusundan çıktı.

Araç şarj aleti telefonun orjinal ekipmanıysa, düşünecek hiçbir şey yok. Yalnızca marş basarken aracınız çakmaklıktaki elektriği kesmiyorsa, marş esnasında şarj cihazını çakmaklıktan çıkarın.

Telefonun şarj aleti araç için özel olarak geliştirilmiş değil. USB girişi var ve bilgisayardan da telefon şarj olabiliyor. Çakmaklık mp3çalarında da flash disk giriş yeri var. Oraya sokmayı düşünüyorum telefon şarj cihazının usb ucunu.

Söylediğin cihazın USB çıkışı sadece veri okuma amacıyla konulmuş bence. Oradan şarj eder mi araştırmak lazım. Ama ben dahil diğer arkadaşlar da FM Transmitter/mp3 çalardan değil Araç Şarj Cihazı'ndan bahsediyoruz.

• USB'den şarj ediyorum.
  • nokia nın ince uçlu çakmaklığa takılan şarj aleti almıştım. duruyo arabada. uzun yolda falan kullanıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: that_inspector

quote:

quote:

quote:

Araç şarj aleti telefonun orjinal ekipmanıysa, düşünecek hiçbir şey yok. Yalnızca marş basarken aracınız çakmaklıktaki elektriği kesmiyorsa, marş esnasında şarj cihazını çakmaklıktan çıkarın.

Söylediğin cihazın USB çıkışı sadece veri okuma amacıyla konulmuş bence. Oradan şarj eder mi araştırmak lazım. Ama ben dahil diğer arkadaşlar da FM Transmitter/mp3 çalardan değil Araç Şarj Cihazı'ndan bahsediyoruz.

Bu telefon bağlantı kablosu sadece bilgi akışı için değil, aynı zamanda şarj özelliğine sahip.

• quote:

Bu telefon bağlantı kablosu sadece bilgi akışı için değil, aynı zamanda şarj özelliğine sahip.

Sıkıntı telefonda değil. Telefonu bağlayacağınız cihazda...
  • akü 12 volt verir. O aletler 12 voltu 3,5 - 5 vs volta düşürür. Önemli olan cep telefonunuzun kaç volt ile şart edildiğidir. Orjinal şarj adaptörü ile aynı değerde çıkışı vermesi lazım. Farklı değerde çıkış veriyorsa hiç kullanmayın.. Ama Usb girişini kullanarak şarj edecekseniz bir sıkıntı olmaz çünkü usb çıkışı standart 5 volt çıkış verir.. Tabi dandik bir alet çabuk bozulup usb çıkış değerini değiştirebilir. O yüzden kaliteli cihazlar kullanmakta yarar var.
  • Merhaba;
    Önceki aracımda, ince uclu şarj aleti ile cep telefonumu şarj ediyordum. uzun süre kullandım. Bir gün, telefonumun ekranı yandı. Fakat ne sebepten yandığını bulamadım. Belki şarj halindeyken, birden fazla kontağı kapatıp açmışımdır, ben buna bağlıyorum.
    selamlar
  • Forex marka FM Transmitter cihazım var. USB girişi de var. O girişten bazen Samsung D900İ telefonu şarj ederdik. Hiç bir sıkıntı yaşamadık.
  • 13 yıl cep tel tamirciliği yaptım telefon şarzda iken yani çakmaklığa takılıyken marşa basarsan çok zararlı telefon şarz sigortası ve entegresi bozula biliyor bana çok gelen tamirlerden birisiydi böyle arıza geldimi hemen çakmaklıktan olduğunu anlardım dikkat edilecek bir husus
  • quote:

Orijinalden alıntı: atmel

13 yıl cep tel tamirciliği yaptım telefon şarzda iken yani çakmaklığa takılıyken marşa basarsan çok zararlı telefon şarz sigortası ve entegresi bozula biliyor bana çok gelen tamirlerden birisiydi böyle arıza geldimi hemen çakmaklıktan olduğunu anlardım dikkat edilecek bir husus

O zaman arabayı çalıştırdıktan sonra mı şarja takalım?
  • quote:

quote:

quote:

Araba icin bir sorun olmaz ben de hep kullaniyorum. Fakat arkadaslarin soyledigi gibi telefon bataryasinin omru kisalabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: oznk40

quote:

Orijinalden alıntı: yek_ka

Telefon bataryasına zararlı ömrünü daha çabuk bitiriyor bataryanın

+1

Bende bu şekilde düşünüyorum.Mecbur kalmadıkça kullanmayın,evde şarj edin.
    Uzun yola giden tır şoförü kuzenim var,doğal olarak çakmaklıktan şarj işlemi özelliğini fazlaca kullanıyor.Sık sık batarya değiştirdiğini söylüyor bu yüzden.

Ama cep telefonu markalarının çakmaklığa özel orjinal şarj aletleri olduğunu hatırlıyorum.En azından zamanında aldığım 2100 nokia marka telefonumun kullanım kılavuzunda resmi vardı.

Bu şekilde orjinal ürünler kullanırsanız herhalde bir sorun olmaz.

düzeltme:imla.

+1

Mutlaka kaliteli bir şarj cihazı kullanmakta fayda var 5 TLyede var 40TLyede şarj cihazları var sürekli kullanan arkadaşlar çeşitli markalar yerine telefon üreticisinin orjinal ürününü kullanmasında fayda var

ucuz satılan şarj cihazlarının içerisinde MC34063 anahtarlamalı güç kaynağı devresi var 500ma max çıkış veriyor basit mantıkla 4-5 malzeme ile voltaj düşürülüyor PWM destekli bir devre yapısı yok malesef

• korfezgunesi K kullanıcısına yanıt
    Cihaz'ın içindeki pil hangi Volt ve Amper'e göre üretildiyse o değerlerde şarj edilmelidir. Eğer başka değerlere sahip sarj cihazları ile sarj edilir ise batarya'da şişme yapar. Ama bu çok nadirdir. Onun dışında sıkıntı yok.
  • Herhangi bir elektronik cihazı şarj ederken voltajının aynı olmasına (±%5 kabuldür) dikkat edin. Ayrıca yüksek amperajlı bir adaptör bağlamanın zararı olmaz. Bu tarz Li-Ion piller verilen amperajı olduğu gibi almıyor. Kaynak istediği kadar güçlü olsun, cihaz kendi çekebileceği maksimum değerde güç çeker. Yani telefonun kendi orjinal şarj aleti 5V 1.2A ise size voltaj olarak farklı olmayan ve amperaj olarak da 1.2A'nın altına inmeyen bir cihaz kullanın. Altında kullanırsanız eğer pilin ömründen yersiniz.

Uzun süre şarjda unutmanız da çok zarar vermez bitme limitlerinde bir akünüz yoksa. Pilin çekeceği zaten boştan dolana kadar 30W maksimum (5V x 1.5A x 2saat). Akünüzün nominal güç kapasitesi çok çok daha yüksek.
  • Aküye çok zarar vereceğini düşünmüyorum bitirme anlamında.Ama batarya kısmına katılabilirim.Bir de şöyle bir şey var eğer telefonun bataryası çıkmıyor ise iphone gibi ne oluyor nasıl anlayacaksın yada anlayınca iş işten geçmiş mi olacak?
  • Son 4 yıldır tüm araçlarımda telefonlarımı çakmaklığa taktığım usb üzerinden şarj ediyorum. Ne iPhone4üm (ki kendisi 4 yaşına yaklaştı) ne de Blackberry'im hiçbir sorun yaşamadı. Neredeyse haftaiçi hergün sürekli arabadayım ve her binişte takıyorum inişte çıkarıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.