Şimdi Ara

Çalınan Cep telefonum bulunmuş ama Kovuşturmaya Yer olmadığına Dair karar çıkmış? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
17.806
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bu karar haklı gibi duruyor eğer karar sadece mal satın alan kişinin kötü niyeti olmaması nedeniyle ceza almaması.
    Başlıkda bu şekilde yazmadığınız için şaşırtıcı oluyor.
    Öncelikle savcılık bu kişi hakkında soruşturma yapmalı çünkü cihazı nerden aldın kimden aldı neden belge almadı ne zaman aldı nasıl ödeme yaptı v.s
    Ayrıca 2 tane şüpheli nasıl oluyor kapattığınız kadarıyla soyadları farklı sanırım o da ilginç birbirlerinden haberleri var mı yoksa ikiside farklı alıcı mı ?
    Ayrıca sanırım siz şüphelileri bulup / buldurup onlara ağır cezada hırsızlık davası açmışsınız bunda kovuşturmaya gerek olmaması gayet normal.
    Sizin asıl derdiniz hırsız kim ve cihazı nasıl geri alabilrim.
  • bu kanunda çok büyük saçmalık var çalan adam zaten hemen satar aynı durum benimde başıma geldi laptopum çalındı bi bilgisayarcıda buldum seri numarasına baktm benim bilgisayarım savcılığa dilekce verdim polise gittim ama bi sonuç alamadım faturası bende ama bilgisayarımı alamıorum ben gidip alan adamdan mı çalıyım.
  • Savcılık doğru bir karar vermiş. tespit edilen kişinin 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu m .165 uyarınca suça konu eşyayı satın almak ya da kabul etmek suçundan cezalandırılması için hırsızlığa konu olduğunu bilerek satın alınması gerekli.

iyi niyet karinesi gereğince "benzeri eşya satıcısı" sayılan cep telefonu satıcısından cep telefonu alan kişi iyi niyetli kabul edilir. 3. kişinin telefonun çalıntı olduğunu bildiğini ispatlamak durumundasınız. kaldıki piyasa değerinde satın aldıysa daha da zorlaşır ispat etmeniz.

Telefonunuzu istiyorsanız 3. kişinin zararını karşılayarak alabilirsiniz.

Telefoncuya satan kişiyi öğrenebilirseniz, o kişi hakkında şikayette bulunun. bu karara itiraz ile sonuç alabilmeniz pek mümkün görünmüyor.

quote:

Ben kanun adamı falan değilim, eleştiri yaparken de kanunları bilmem gerekmiyor.

TCK 4. madde der ki Ceza kanunlarını bilmemek mazeret sayılmaz.

Olayın hukuki boyutu ile ilgili değerlendirmeler sizin hoşunuza gitmeyebilir. Sağlık olsun.

• herkes kendi isini kendi halletsin yani bu gune kadar savciligin herhangi magdureyeti cozdugunu gormedim zaten bu ulkede suclu olacan hirsizlarin cogu bazi telefoncularla bilgisayarcilarla anlasmali bunu ben farketdiyorum savciliga soyluorum adamlar ona bile bise yapmio o adamlardan olmak lazim calinti mal alinir die tabela yaptirsalar suclu olmucaklar. Hukuku savunan arkadaslara bi soru mal sahibi yada calinti mali adam biri magdur olmak zorunda bunu siz secseniz hangisini secersiniz ayrica bu yasa suca tesvik edio..
  • Kanunda böyle bir madde yok deyip sıyrılmak ne kadar kolay, adamın telefonu çalınmış, bırakın kanunu,araştırma yapmadan 2. El alan adamı haklı çıkaracaklar, üstüne para ver git al diyen bile olmuş. Adamın ismini biliyorsan kardesim,el elden ustundur diyeceksin, telefon önemli değilde o yenen hakkım için gidip aslanlar gibi telefonumu alırım elinden, sonra gitsin elimde faturası olan telefon için sayın hakim ve savcılar bana hırsız muamelesi yapsınlar. Olur mu olur canım ülkemde...
  • @achmaster Ben sadece cihazımın çalındığını ve bulunmasını istedim, 3. tekil şahıslara bi dava açmadım. Teknik takiple cihazı buluyorlar ve onun ikinci el den alınma bi cihaz olduğu kararına varıyorlar. Benim derdim çalınan cihazın asıl sahibine vermeleri, arada adı geçen kişilerin hırsızlıkla suçlanmalarını gerektiren bir delilleri yoksa mağdur durumunda kalmalarını (delillerle hırsızlıkları ispat edilirsede hüküm yemelerini) istiyorum. Bu da ilk mağdur olarark benim en doğal hakkım. Arabam çalındığı zaman onu bulunduğu zaman nasıl ruhsat sahibine geri veriyorlarsa Cep telefonunda da aynı uygulamanın yapılması gerektiğini savunuyorum. Cihazın parasın da değili onun üstüne 2 kere daha iphone aldım. Ben bu uygulamanın hırsızlar için bir teşvik ikinci el satış yapan yerler için bir pazar, ve kullanılmış ürün alanlar içinde mağduriyet oluşturmasın diye..
    Ben avrupadan da ikinci el bi cihaz aldım, ama orada sistem çok farklı. Bir firma 2. el bir cihaz satabilmesi için en az a.ş olması gerekiyor. (Yani fatura kesebilmeli) yani devlet ondan sattığı mal için vergi almalı.
    Bizim ülkemizde tezgahta satılıyor malesef cihazlar. Şimdi hırsız 8-10 tane cihaz arakladı ve gitti bir tezgahta 2. el sattı, elemanda gitti aldı ondan makul bi fiyata. Burada suçlu kim?? Bizim yasalara göre suçlu cihazı çaldıran kişi niye?? Çünkü olay kapsamında zarara uğrayan tek kişi o.
    Hırsız bedavaya para kazandı, ikinci el satın alan eleman ucuza cillop gibi bi cihaza sahip olmuş oldu, çaldıran da mağdur oldu.
    Kendi başına geldiği zaman anlarsın sistemin nasıl yanlış işlediğini.

@nightmare115

quote:

Ben kanun adamı falan değilim, eleştiri yaparken de kanunları bilmem gerekmiyor.

TCK 4. madde der ki Ceza kanunlarını bilmemek mazeret sayılmaz.

Olayın hukuki boyutu ile ilgili değerlendirmeler sizin hoşunuza gitmeyebilir. Sağlık olsun.

Mazaret sayılmaz demişssin de ben sistemin yanlış işlediğini savunuyorum sadece.

@m.erdal.fd Aynı düşüncelerdeyiz arkadaşım, malesef bunlar organize olunmuş çalışmlar ve herkez bi yerincen payına düşeni alıyor yoksa bukadar basit olmaz bunca kapkaç bunca cepci olaylar bunce hırsızlıklar. (Sözüm meclisden dışarı)

@homeknight Ben cihazı kullanıma kapattım zaten geri gelmesi diye bi beklentim de yok artık. Kullanan kişi madem iyi niyetli ipod olarak iyi iyi kullansın.

Allah herkeze helal kazançlar nasip etsin.

• Sansa bak bu gecede bize hırsız girdi ve ablamın iPhone 4 u çalındı, benimkini görmemiş Allahtan ya da iki iPhone fazla olur diye almadı bilemiyorum bende uğrasip buldurmayı düşünüyordum ama telefonu bulsak bile bize vermiyorlarmış o zaman niye ugrasalimki

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülkedeki hukukun düştüğü hale bakarmısınız ?? Benim telefonum çalınıyor, ve devlet çalınan telefonumu bulduğu halde bana teslim etmiyor !!! Öyle yasanın içine .... ben dostlar. Eğer madem ki kanunlar ve hukuk sizin için düzeni sağlamıyor, o zaman herkes kendi hukukunun peşine düşsün. Senin telefonunu kullanan kişiyi bul, konuş onunla, o telefonu nereden edinmiş. Eğer ki ben şuradan satın aldım, işte faturası vs derse de, git bir gün o dükkana, satıcıyla güzel güzel konuş, eğer ki zararını karşılamaya yanaşmıyorsa, o zaman hayal gücüne güven, o kısmı ben söyleyemem. Ülkenin geldiği durum budur, kimse de bana kızmasın, eleştirmesin. Durmak yok yola devam...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erai -- 26 Temmuz 2011; 17:26:29 >
  • öncelikle, evinize giren hırsız cihazın faturasınıdamı çaldı?

Faturasız yapılan ikinci el satışlar yasaktır, telefonunuzu alan kişinin elinde faturası yoksa söke söke alırsınız telinizi

Hiçbişi yapamazsanızda, IMEI numarasından telefonunuzu çalındı die bloke ettirin, alanda üstüne otursun

ama ilk önce güzelce hiza edin durumu, bu tel bnm ve çalıntı deyin. Size satmışlar deyin, adamdan aldığı yere iade etmesini isteyin. Aksi taktirde elimde fatura var, imei no dan bloke ederim deyin, ne sana yar olur nede bana

• Aslında burada sıkıntılı olan kanun değil uygulama bence..

İkinci el telefon alanların fatura veya imzalı yazılı belge alması zorunlu olmalı bence iyi niyet iddiası için.. yoksa kanun diyor ki iyi niyetli kişi malı kazanır ama iy niyetli olmayan veya malı çalan kişi halen sorumludur.. ama malı çalanı bulamayınca sorun oluyor..
  • işgüzarlıktan başka bişey değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: mbbatu

Sansa bak bu gecede bize hırsız girdi ve ablamın iPhone 4 u çalındı, benimkini görmemiş Allahtan ya da iki iPhone fazla olur diye almadı bilemiyorum bende uğrasip buldurmayı düşünüyordum ama telefonu bulsak bile bize vermiyorlarmış o zaman niye ugrasalimki

Şansını dene bence, üst komşunun dandik 3210 teli çalındı bulup geri getirdiler 1 ay sonra. Bu ülkede neyin ne zaman olacağı belli olmuyor, kimine ak kimine kara tamamen şans.
  • Deveye sormuşlar neren eğri diye...
  • bence hiçte saçma değil mesela bnm başıma buna benzer bi olay geldi daha önce hiç 2.el telefonlarla ilgili bi münasebetim olmadı almadımda satmadımda ama bi gün teknik serviste çalışan arkadaşm bi telefon getirmişti bende beğendim telefonu o da bi arkadaşının bu telefonu sattıgını söledi bende bi deniyim dedim telefonu hattımı taktım incelerken telefonu bi anda telefon bloke oldu ve bizde telefonu araştırdık telefon kaybedilmiş bi telefonmuş bizde hemen polise gittik ama polis bişi olmaz dedi gönderdi tam 3ay sonra telefonuma msj geldi ve ismimi ve soyadımı yazmışlar bilmem ne srs dosyasıyla ilgili beyanınız alıncagından k.çekcekmece başsavcılgına gelmeniz rica olunur şimdi ben üniversite okuyorum vize dönemim ve ilk defa böyle bir olayla karşılaştıgım için inanılmaz derecede huzursuz oldum 3 .sınıftayım ilerisi için kariyer planlarım var böyle bir olayla uğraşmakta çok zoruma gidiyor alt tarafı hattımı taktım çıkarttım ama şimdi yok sorusturmadır yok mahkemedir uğraşıcam birazda diğer taraftan düşünün olayı ufacık bişiden insanın hayatı kararabilir kendi başınıza geldiğini düşünün böyle bir olayın;)

• quote:

Orijinalden alıntı: Musculation

gecmis olsun.. benim bildigim bir telefoncuya telefon satarken telefoncu kimlik fotokopisini aliyor telefonun imei numarasini aliyor ve telefonu bu sahistan aldigina dairde sahistan imza aliyor sayet telefoncu bunu yapmamissa ozaman senin parani telefoncu karsilamak zorundadir.. yani sen itirazda bulun telefonu 2. el olarak alan kisinin nereden aldigi bellidir sonucta.. sayet o kisi telefonu dükkandan degilde senin telefonu caldirdigin sahistan almissa ozaman ne olur bilmiyorum fakat sen sonuna kadar bu isin üstüne git adamlarin yanina kar kalmasin.

aynen bende böyle bir muamele görmüştüm askere gitmeden evvel hem notebook hemde telefon sattım (ayrı yerlere) adama fatura ve kutusu verdiğim halde kimlik fotokopisi üzerine numaramı yazdırıp imza attırıyorlar bence telefoncu tamamiyle suçlu itiraz etmelisin ;)

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.