Şimdi Ara

Çalınan Diz üstleri için ne yapıabilir ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
10.053
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Çalınan Diz üstleri için 1 bardak su içilebilir sadece. ülkemizdeki takip sisteminin cok kötü oldugu bi gerçek. ilgilenmiyorlar hiç. bilişim sucları daha yenı kurulan bi alan ve henüz işleyiş oturmamış durumda. bu sigorta olayı akıllıca. tüm evi sigortalıyorsunuz sonucta ayda 100 tl'ye. bu hırsızların bogazında durur insallah o haram paralar ve eşyalar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: neommy

Reklam yapıyor olmayı istemem ama Galiba Toshiba'nın çalınan laptoplarla ilgili olarak yürüttüğü bir program var ve çalınanların tespit edilmesine yardımcı oluyorlar, Toshiba Avrupa yani ve Türkiye dahil!

Bizim ülkedeki en iyi program ne biliyomusun ?
    Elektronik ürünü çalınan vatandaşlarımıza 1 bardak su hediye
  • Cihaz çalındıktan sonra yapılacak ilk iş üretici teknik servis üzerinden cihazın çalındığı bilgisini seri numarasını vs. vermektir.
    Olurda cihaz teknik servise uğrarsa orada çalıntı olduğu gerekçesiyle el konacaktır akabinde cihaz size geri döner.

Ancak cihaz parçalanarak satıldıysa malesef yapılacak pek birşey yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: thunderwatcher

Kısa bir bilgi yardırayım o zaman ben de... Savcı, politikacı veya önemli bir projede çalışan bir bilim adamı falansanız sakın hediye laptop kabul etmeyin... Anakarta entegre edilen tek bir çiple tamamen Frankeştayn bir bilgisayara sahip olursunuz. Yaptığınız her şey görülmeyecek şekilde şifrelenip birilerine yollanır. Bu tür şifreleme ve casusluk yongaları oldukça yaygın. Giden gider üstüne soğuk su içmekten başka bişey yapılmaz. Ama fantezi güzel... İnsan kendi bilgisayarına böyle bir çip takmalı, bilgisayar çalınırsa keyfi olduğunca adama (çalana da çalıntı mal alana da) sapıklık yapmalı, canı sıkılınca da tek komutla anakartı yakmalı :)) Güzel olmaz mı :D

Verdiğin bilgiler için çok saol.Gerçekten işe yarar.

• quote:

Orijinalden alıntı: by_OriON

Türkiye'de Mac adresiyle tespit yapabilecek tek bir kurum var o da Telekominikasyon kurumudur (hani şu dinlemeleri yapan ). Ancak benim bildiğim sadece mahkeme kararları ve savcılığın talebi doğrultusunda bu gibi işlemleri yapıyor.

evet böğle bir müracaat yolundan geçmekle olay resmiyet kazanıyor
  • En iyisi tüm bir bardak soğuk sular benden olsun :D Bu ülkede kiminin eli kimlerin cebinde belli değil. ;) En iyi yöntem sigorta ! Fakat ayda 100 ytl sigortaya para vericeğime 100 ytl yemek eskiden daha mantıklı gelirdi. Fakat sonrasonda soğuk su içmekten iyi...

Bir yöntem ile bulunabilir mi makinalar kendi imkanlarımız ile ben bunu araştırıyorum. Bildiğiniz hack siteleri varsa oradan da konu açmaya devam edeyim...

Birde forum donanim aslinda ikinci el ilanlarina çalinti laptoplarin seri numaralari olan konu açabilirsek yada böyle bir konu var mi ? Yani garip vatandaşda çalıntı mali almamiş olur. Bir nebze olarakda Türkiye'de ki tüm forumlarda çalıntı malların seri numaralari yayinlanmali. Böylce çalinti mali alan kişinin başı yanmamiş olur.

• Çalan adamın arkadasından beddua etmekle işe başlayabilirsin.
  • Adam olsa hırsızlık yapmazz... Hırsızlar için sağlam bir beddua sitesi açayım ben ! Ehuehe Sitede tüm laptopu çalınanlar hırsızlara sesini ulaştırsın. Hırsızlarda katıla katıla güler artık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Frankenstein85

quote:

Orijinalden alıntı: e-rose

quote:

Orijinalden alıntı: quasi522

quote:

Orijinalden alıntı: e-rose

quote:

Orijinalden alıntı: Frankenstein85

Yaa ! yaklaşık bir sene önce notebookum çalındı. Şimdi bu notebook gitti artık gelmezde. Kafama takılan soru şundan geliyor. Teknik bilgisi olan arkadaşlardan destek almak isterim bu konuda. Şimdi bir tanıdığımın evine evde olmadıkları vakit hırsız girdide. Diz üstü bilgisayarını çalmışlar.

Bu dizüstü bilgisayarlarının çalındıktan sonra internet üzerinden takibi mac adresine göre olur mu? MAC adresi elimizde. Mac sahtekarlığı var evet biliyoruz fakat bilgisayarı calan adam bilgisayar ile yeni tanişan biriside olabilir. Savcılık, polis ne gibi işlemler yapılması gerekiyor...

Bilgilenme olarak soruyorum ama istanbul'da 7 yılda 500.000 diz üstünün calındıgı bir sehirde yaşayanlar için böyle bir konu sabit kalsın forumlarda admin den rica ediyorum. Faydalı bilgilerini şimdiden yazıcak arkadaşlara teşşekkürler!

Ülkemizde maalesef bu gibi hırsızlık suçlarında gerekli takibat yapılmamakta... Hatta; savcılık cep telefonu hırsızlıklarını dikkate bile almamakta. Ancak Telekominikasyon başlanlığına başvurursa şahıs takibat yapılabilmekte, bulunsa da bir sonuç çıkmamaktadır...

Yani kısaca; "malına sahip ol kardeşim" mantığı işletilmektedir... Hırsızlığın cezası da olmadığı için her gün binlerce eve-işyerine hırsız girmektedir.

Hırsızdan korunmak için en güzel çare SİGORTA... Başka çözümü yok bu işin.

Bu kadar karamsar olmayın ülkemizdeki takibat hakkında. Kardeşimin çalınan cep tlfonunu, savcılığa verdiğimde dilekçe sonunda takibe almışlardı. Çalan kişinin cihazı sorunsuz kullanabilmesi içinde Telekominikasyon'a kapatılması için başvurmamıştım. Yaklaşık 2-3 ay sonunda buldular tlf'nu ve hırsızı.

Arkadaşım ben bu işin içinde olduğum için olağan durumu sana anlatıyorum, yoksa karamsarlıktan değil...

Sen 2-3 ay sonra bulduğun telefondan veya bilgisayardan ne hayır bekliyorsun bu bir...

Ayrıca 2-3 ay sonra bulduğun zaten telefonunu/bilgisayarını çalan kişi değil ki bu da iki...

Ben bilmem kimden aldım dediği an cezası yok...

Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayın... Ben çalındıktan sonra bulunan malzeme görmedim diyebilirim... Tabi; Semra ÖZAL değilseniz...

Birde şöyle bir şey var hukukda çalınan malı alan kişi çalıntı mal olduğunu bilmiyorsa iyi niyetlilikden sahibi olabiliyor. ;)

Hayır böyle bir şey yok, sakın bu iyi niyete güvenip hırsızlık malı almayın, hem paranız gider hem de suçlu duruma düşersiniz...

• ya benim laptop calındı bir ay olmadı alalı da bir ay olmamıstı :) polis cagırdım iki soru sordu sonra diğer ekip geldi o soru sordu sonra inceleme ekibi geldi onlarda evi inceleyip rapor tuttular :D kaskoya gittik ifadede sorun vardı seri no yazması gerekiyormus babam da gitti ve polislere 10 kagıt attı :D aksam yemeği olarak :D su anda bekliyorum 5 günüm kaldı.İnşallah alıcam yani öyle umut ediyorum :)
  • Karakolun çaycısına bir sormak lazım. O bilir hırsızların kim olduğunu. Sağda solda ekip otosu görürseniz onlara da sorabilirsiniz. Ufak şehirlerde çok kolay bulunuyor. Yüzbaşı bir abimizin arabasından teybini çalmışlardı, ekip otosundaki polislere sormuş götürmüşler bunu gecekondu mahallesinde bir kadına. Kadın 50 lira istedi 30'a anlaşıldı yarım saat içinde geri geldi teyp...
  • quote:

Orijinalden alıntı: thunderwatcher

Karakolun çaycısına bir sormak lazım. O bilir hırsızların kim olduğunu. Sağda solda ekip otosu görürseniz onlara da sorabilirsiniz. Ufak şehirlerde çok kolay bulunuyor. Yüzbaşı bir abimizin arabasından teybini çalmışlardı, ekip otosundaki polislere sormuş götürmüşler bunu gecekondu mahallesinde bir kadına. Kadın 50 lira istedi 30'a anlaşıldı yarım saat içinde geri geldi teyp...

Evet böyle bir şey de var, yok değil...

Genel olarak hırsızlık suçunun cezası olmadığı için böyle bir durum var ülkemizde... Gasp denen olay neden hemen azaldı... Çünki; en hafif cezası 15-16 yıldan başladığı için...

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.