Şimdi Ara

ÇALINTI CEP TELEFONUNA YENİ FATUR ADÜZENLENMESİ (VATAN BİLGİSAYAR)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
720
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum. 2 ay önce Vatan Bilgisayar'dan 2 adet Iphone 5S aldım. Her iki cihaz için kendi adıma tek fatura kestirdim. Telefonlardan biri hafta başında çalındı. Icloude sayesinde telefonu buldum. İlginçlikler bundan sonra başlıyor.
    Şahsın elinde Vatan Bilgisayar'dan yine adıma düzenlenmiş Aslı gibidir kaşeli-imzalı bir fatura var. Vatan Bilgisayar ile iletişime geçip bunun nasıl verildiğini sorduğumda muhatap olduğum ukala görevli bunun gayet normal bir durum olduğunu, telefonla gelen herkese yeni fatura düzenleyip verdiklerini, bundan sonra da vereceklerini söyledi. Bu gerçekten yasal ve normal bir durum mudur? Ayrıca hırsızın elinde fatura olduktan sonra apple Türküye'yi arayıp, telefonu ikinci el satın aldığını ancak ilk sahibinin de ıcloud şifresini unuttuğu için telefonun kilitlendiğini söylerse, oradaki yetkili faturanın fotoğrafını mail yoluyla isteyip fatura bilgileri gerçeğe uygunsa ıcloud şifresini de açıyorlarmış. Bunu da apple yetkilileri söyledi.,
    Bu durumda ıcloud'Un da bir anlamı yok. Ayrıca ikinci el telefon alınırken faturasının varlığının yokluğunun da çok bir önemi yok aslında. Eğer bu şekilde asıl sahibinin haberi olmadan yeniden fatura düzenlenmesi yasalsa hırsızın sadece telefonun nereden alındığını bilmesi yeterli. Yasal olmasa bile Vatan Bilgisayardan alınmışsa çalıntı malı legal hale getirmek çok kolay. Konu hakkında yasal prosedürü bilen arkadaş varsa yardımcı olsun lütfen. Merak ettiğim bir telefona fatura sahibinin bilgisi olmadan yeni nüsha çıkartıp başka bir şahsa vermek yasal mıdır?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.