Şimdi Ara

ÇALINTI IPHONE (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
13.835
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • çalınan telefon konuyu açan arkadaşın olduğu gibi kullanılmışsa c savcılığından telekomünikasyon kurulundan telefonda kullanılan telefon numarasını isteyin. yada doğrudan siz telekomünikasyon kurulu'na çalındığında tutulan tutanak ile birlikte faturaları da ekelyerek yasal haklarınızı kullanmak amacıyla çalıntı telefonda kullanılan telefon hat numarasını isteyin. bir numaraya ulaştığınızda o tel numarası kimin üzerine çıkarsa çıksın çaldığı gerekçesi ile şikayetçi olun. zira suç aletini satın almak da bir suçtur.

eğer ki çalan kişi o değil ise kimden satın aldığını öğrenebileceğiniz biri olur karşınızda. silsile yolu ile hırsıza ulaşılabilir.

inş. bir sonuç elde edersiniz
  • Geçmiş olsun arkadaşım inşallah bulunur ve cezaları verilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nightmare115

çalınan telefon konuyu açan arkadaşın olduğu gibi kullanılmışsa c savcılığından telekomünikasyon kurulundan telefonda kullanılan telefon numarasını isteyin. yada doğrudan siz telekomünikasyon kurulu'na çalındığında tutulan tutanak ile birlikte faturaları da ekelyerek yasal haklarınızı kullanmak amacıyla çalıntı telefonda kullanılan telefon hat numarasını isteyin. bir numaraya ulaştığınızda o tel numarası kimin üzerine çıkarsa çıksın çaldığı gerekçesi ile şikayetçi olun. zira suç aletini satın almak da bir suçtur.

eğer ki çalan kişi o değil ise kimden satın aldığını öğrenebileceğiniz biri olur karşınızda. silsile yolu ile hırsıza ulaşılabilir.

doğru. şikayetçi olmak fikri hiç aklıma gelmemişti. aslında zaten csavcılığında da söylediğinizin bir benzeri yol izleniyor fakat butür suçlar şikayete bağlı suç olmadığı için re'sen kamu davası açılması gerekmektedir.
    suç eşyasını satın alan veya kabul eden kişi TCK m165 uyarınca bir suç işlemiş oluyor ve şikayette bulunmaya gerek olmaksızın -hırsızlığı kendi yapmadığını kanıtlasa bile bu suçtan hakkında dava açılması gerekecek.
    dediğiniz gibi siilsile takip edilecek.
    hayırlısı olsun demekten başka çare yok. kendi adaletini kendin sağlayasın geliyor bazen..:)
    teşekkürler.

• Gecmis olsun hocam ins en yakin zamanda bulunur.
  • teşekkürler.
    umarım kimsenin başına böyle birşey gelmez.
    mal önemsiz diyemem tabiki ama herşeyden önce canımız önemli ve adamdaki cesarete bakın ki biz uyurken eve girebiliyor!
    bence özellikle istanbul gibi büyük şehirlerde her sokağa bir kamera konulmalı
  • quote:

Orijinalden alıntı: motherscoffee

ayrıca iphonelara yüklenen bir program varmış, bunu yükledikten sonra telefon internete girdiği ilk anda -kaybettiyseniz veya çalındıysa- telefonunuz size nerede olduğunu mail ile gönderiyormuş, bunu telefonum çalındıktan sonra bir arkadaşımdan öğrendim.programın adını bilmiyorum.

MobileMe diye bir programdan bahsediyorsun galiba? New York'ta bir gencin sokak ortasında iPhone'unun çalınması sonrası iPhone'unda yüklü MobileMe programı sayesinde telefonu nasıl bulduğunu anlatan gerçek bir hikaye var, oradan biliyorum.

Öte yandan, benim cebim çalınmış olsaydı öncelikle sadece SIM kartı deaktif hale getirirdim ki telefon faturamda bir sürpriz yaşanmasın. IMEI üzerinden engelleme/kapatma yaptırmazdım ki çalan kişi serbestçe bağlanabilsin ve kendini açığa çıkarsın. iPhone 3G'de IMEI değiştirilemiyormuş o iyiymiş ama IMEI'den kapattırınca o fırsattan yararlanamamış oldunuz.

Son olarak bu evlere hırsız girmesi konusunda hırsızlar fevkalade profesyonel çalışıyor. Son yıllardaki yakın cevremden birkaç tane hırsızlık olayı duydum ve hiçbirinde hırsız yakalanamadı! Hangi eve hangi saatte gireceklerini iyi biliyorlar demek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğkan-0153 -- 4 Temmuz 2010; 13:40:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: motherscoffee
    cepo kaskosunu satıyorlar. onların poliçe şartlarında ise yyapılan suç tanımları, normalde bizim bildiğimiz türden değil.

Sigortacılar öyledirler. Sözleşmede karınca duası gibi yazdıkları şartlarda uyanıklar müşteriyi değil kendilerini tamamen güvence altına alırlar. Bir örnek vereyim BusinessWeek dergisinin bir sayısında okumuştum, Amerika'da çifte özel sağlık sigortası olan bir kişi ölümcül bir hastalığa yakalanmış, tedavi giderleri $100.000 mertebesinde ancak sigortacılar sağlık poliçesindeki şartlardan yola çıkarak o tedavinin HİÇ karşılamamışlar ve hasta ölümü bekliyormuş! Yani sözleşmedeki satır aralarına bakmak çok önemli. O uyanık sigortacılarla mümkün olduğunca az iş yapmak, kendi güvenliğini kendin sağlamak en iyisi.

• quote:

Orijinalden alıntı: nightmare115

zira suç aletini satın almak da bir suçtur.

satın alan kişi cihazın çalıntı oldugunu %99 bilmiyor olacak, ve dediğiniz yol izlenirse o da mağdur olacak, eğer o alıcıdan tekrar hırsıza ulasmayı umuyosanız bu koskoca bi hayalden öteye gidemez, zira minareyi çalan kılıfını hazırlar arkadaslar.. biz ne kadar uyanıksak o alçaklar 2 mislimiz uyanık, biz hangi adımları izliyorsak , onlar bu adımlardan haberdardır ve 2 adım önümüzden giderler yine. Cihazın bulunmasını temenni ediyorum, elinizden geleni yaptınız bekleyelım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: revivo72

Öte yandan, benim cebim çalınmış olsaydı öncelikle sadece SIM kartı deaktif hale getirirdim ki telefon faturamda bir sürpriz yaşanmasın. IMEI üzerinden engelleme/kapatma yaptırmazdım ki çalan kişi serbestçe bağlanabilsin ve kendini açığa çıkarsın. iPhone 3G'de IMEI değiştirilemiyormuş o iyiymiş ama IMEI'den kapattırınca o fırsattan yararlanamamış oldunuz.

telefonum amerikadan gelmişti ve henüz kayıt ettirmemiştim. bu yüzden simkart takılı değildi.
    ben telefonu birisi pasaportuna kaydettirdikten sonra yaklaşık 10 gün geçtikten sonra kapattırdım.dolayısıyla elde halihazırda en az 1 şüphelii var.
    aslında telefondan çok umutlu değilim ben çalıntı malı ucuza telefon aldım diye araştırmadan alan uyanıkların davalarla uğraşmasının peşindeyim artık..

• quote:

Orijinalden alıntı: engin9103

satın alan kişi cihazın çalıntı oldugunu %99 bilmiyor olacak, ve dediğiniz yol izlenirse o da mağdur olacak, eğer o alıcıdan tekrar hırsıza ulasmayı umuyosanız bu koskoca bi hayalden öteye gidemez, zira minareyi çalan kılıfını hazırlar arkadaslar.. biz ne kadar uyanıksak o alçaklar 2 mislimiz uyanık, biz hangi adımları izliyorsak , onlar bu adımlardan haberdardır ve 2 adım önümüzden giderler yine. Cihazın bulunmasını temenni ediyorum, elinizden geleni yaptınız bekleyelım...

hocam satın alan kişi bunu bilmeden alsa dahi telefonu faturası ya da kutusuyla almadığı için masumiyetini ispatlayamaz. sonuçta suç eşyasını satın alan kişi hakkında da dava açılacak. daha önce de yazdım, tck 165te açık hüküm var. orada bilip bilmemesine bakmıyor. telefonun imei numarası yazan kutusu bende birkere. eğern onu da kopyalayıp öyle kutulu bişey sattılarsa o zaman belki alan kişi sorumluluktan kurtulabilir. ama ben bilmiyordum haberim yoktu diyerek bu işten sıyrılamaz. o zaman herkes çalıntı mal satın alsın, sonra da yakalanırsa ben bilmiyordum diye salağa yatsın. yok öyle bir şey. edit:imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi motherscoffee -- 4 Temmuz 2010; 23:12:44 >

• Geçmiş olsun umarım telefonun bulunur
  • dostum ne düşünüyorsun

olay basit savcılık çalan kişiye yönelik işlem yapmayacakmı sen adresini ne yapacaksın gidip adamımı döveceksin ?

zaten adam kendi gidip paşa paşa pasaport ile kayıt yaptırmış adı ismi şanı herşeyi ortada yani

ufak bir karar ile adamı alıp gelecekler

ha çalan kişi o değilse kimden aldığını bilmeyecek kadar mal değildir ondan ona en son çalana kadar gidilir

ha telefonun belki gelmez adam korkar atar kenara filan ama en azından adamların başını yakabilirsin

savcıya söyle ahanda kim kayıt ettirmişse ondan devam etsin ve adamları öle evinden alırlar valla

yaşanmış oladır telefon çalan adama hapis yatttırılmıştır :D
  • Bir tanıdığım yıllar önce sokaktan yada elden (anımsayamadım şimdilik) cep telefonu satın almıştı.Aradan 5-6 ay geçtikten sonra ceptelefonuna gelen bir arama ile karakola davet edildi.Telefon çalıntı imiş ve ilk takılan sim kart tanıdığa aitmiş.Ki tanıdık o hatta cep telefonların ilk çıktığı yıllardan beri sahip adresi hep aynı olan biri.Buna rağmen 5-6 ay sürmüş süreç.Telefon karakola teslim ediliyor.Ama adam davadan vazgeçmiyor.Sonuç tam bilemiyorum ama kınama mı kabahat mi bir suça kanaat veriliyor.Çalıntı mal almak bilmeyerek olsa bile suç.Telefonu çalınan şahıs telefonu teslim almasına karşın nasıl bir kine kapılmışsa davadan geri adım atmamış.
    Telefonu alan kişinin herhalinden bilerek yapmadığı belli.Hatta çaldıran şahıs ceptelefonu nedir bilmezken,tanıdık 2000-3000 Alman Markı ile satın almış biri.

Sonuç:Çalıntı mal almak suç.Ama telefonunuz bulunursa satın aldığını söyleyen kişiyi iyi tahlil edin.Herkes hata yapabilir.Utanç ve verdiği para yeter kendisine.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdal21 -- 7 Temmuz 2010; 12:25:15 >

• 28 nisan 2010 gecesi biz mışıl uyurken eve giren hırsız mutfak masasındaki sigara dahil içinde bir laptop bir iphone 3G biraz takı biraz para güzel bizi soyup soğana çevirip evden çıkmış.Tabi polis geldi tutanak tutuldu parmak izi alındı imzalar atıldı vs.. derken ifade için karakola gelirsiniz ifadenizi verirsiniz dendi iphone'un kutusunu evraklarını bulamadım zaten gelen giden de üstüne soğuk su iç deyince iyice ümidim kırıldı gitmedim ifadeye vermeye..10 gün önce evi değiştirdim tabi ev havaya kalkınca benim faturalar kutularda bulundu.Dün imei numarası MCKS'den kontrol ettim kayıtlı imei diyordu ve ardından bilgilerimi MCKS bildirdim işleme aldılar bu gün kontrol ettin cihaz ÇALINTI İMEİ durumuna geçmiş.Hadi madem bir şeye başladım bir de karakolu arayayım tutulmuş bir tutanak var ya bana göre :) Polis memuruna durumu anlattım aldığım yanıt tam olarak şuydu.'Hanım efendi 6 ay süre geçmiş 6 ay bitiiminde işlem kapanmış oluyor'' velhasıl kelam bu işten bir şey çıkmaz demeye getirdi.Şimdi benim merak ettiğim cihazı kim kullanıyorsa ona ''CİHAZ ÇALINTIDIR LÜTFEN KOLLUK KUVVETLERİNE TESLİM EDİNİZ'' mesajı iletildiği takdirde ola ki bu vatandaşta cihazı karakola teslim ettiğinde cihazın akibeti ne olacak.Adama buyur kullan sahibi yasal süreyi aştı mı diyecekler. :) Tecrübesi ve bilgisi olan arkadaşlardan cvplar bekliyorum. TEŞEKKÜRLER...

• quote:

Orijinalden alıntı: erdal21

Bir tanıdığım yıllar önce sokaktan yada elden (anımsayamadım şimdilik) cep telefonu satın almıştı.Aradan 5-6 ay geçtikten sonra ceptelefonuna gelen bir arama ile karakola davet edildi.Telefon çalıntı imiş ve ilk takılan sim kart tanıdığa aitmiş.Ki tanıdık o hatta cep telefonların ilk çıktığı yıllardan beri sahip adresi hep aynı olan biri.Buna rağmen 5-6 ay sürmüş süreç.Telefon karakola teslim ediliyor.Ama adam davadan vazgeçmiyor.Sonuç tam bilemiyorum ama kınama mı kabahat mi bir suça kanaat veriliyor.Çalıntı mal almak bilmeyerek olsa bile suç.Telefonu çalınan şahıs telefonu teslim almasına karşın nasıl bir kine kapılmışsa davadan geri adım atmamış.
    Telefonu alan kişinin herhalinden bilerek yapmadığı belli.Hatta çaldıran şahıs ceptelefonu nedir bilmezken,tanıdık 2000-3000 Alman Markı ile satın almış biri.

Sonuç:Çalıntı mal almak suç.Ama telefonunuz bulunursa satın aldığını söyleyen kişiyi iyi tahlil edin.Herkes hata yapabilir.Utanç ve verdiği para yeter kendisine.

Valla benimde telefonum çalınmış olsa, başkasının elimde görürsem istediği kadar masum olsun zerre kadar umrumda olmaz. Bir iş yapıyorsa iyi düşünsün öyle yapsın. Nerede kutusu vs.. telefonun ispat etsin yada aldığı yerden imzalı kağıt alsın. Direk dava açarım maddi-manevi tazminat diye.

Onun gibi tipler dikkatlice alsalar telefonları, çalıntı telefonlara yönelmeseler eğer hırsızlar telefon çalma gereğinde bulunmazlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sdelta -- 8 Kasım 2010; 14:17:47 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.