Şimdi Ara

ÇALINTI IPHONE

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
13.833
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar, maalesef dün gece evimize giren hırsız laptopumuzu, paramızı ve iphoneumu çalmış. Güvenliğin tamamen bittiği bir şehirde yaşıyoruz artık. Başıma hiç gelmez sanıryordum ama ne safmışım! Adam eve gecenin bir vakti girip tık tık eliyle koymuş gibi alıp götürdü. yükte hafif pahada ağır şeyler tercih etmiş. Sağolsun motorola pebl u6 model caanım telefonumu beğenmemiş, bırakmış gitmiş.
    şimdi sadede geleyim. benim iphoneum amerikadan gelmişti ve henüz kayıt ettirmemiştik. imei numarası, fatura vs duruyor. ben telefonu telefon özelliğinden ziyade diğer marifetlerinden dolayı çok sevmiştim. telefonum zaten var, o yüzdden kayıt için çok acele etmemiştik. Şimdi sükutu hayale uğradım. çok üzüldüm. telefonun maddi değeri ve benim onu çok sevmem bir yana, eşimin yıldönümü hediyesi olması nedeniyle çalınması çok üzdü beni.
    şimdi belki bulunur da gelir diye bir umudum var.. imei numarasından kayıt ettirdiklerinde ya da kullandıklarında bulabiliriz diye düşünüyordum ki imei numaralarının değiştirilebildiğini öğrendim. şimdi size sorum:
    1. imei numarası iphone 3gslerde değiştirilebiliyor mu?
    2. değişttirilse bile benim telefonum 52. hafta üretimiydi, telefon kapanıp kendini sıfırladığında imei numarasını da eski numaraya dönüştürür mü?
    3. çalıntı telefonların bulunma süreci nedir? bu konuda deneyimi olan biri varsa yaşadıklarını paylaşırsa çok sevinirim.

Şimdiden teşekkürler..

• ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi In absentia -- 30 Mayıs 2014; 13:29:29 >
  • çok teşekkürler bilgi için.
    polis gelip tutanak tuttu, olay hyeri inceleme de geldi, onlar da bilgileri aldılar. ben karakola gidip hangi c.savcılığı tarafından dosyanın yürütüleceğini öğreneceğim.
    tekrar teşekkür ederim.
  • buarada teknik müdahaleden kastınız nedir? imei numarasını fln değiştirebilirler mi iphoneun?
  • 3GS lerde IMEI numarsi degistirilemez
  • bu çok iyi bir haber. teşekkürler!
  • bu arada telefonu kullanabilmek için kayıt ettirmesi lazım yani adam satmak ya da kullanmak için cihazı kayıt ettirdikten sonra bulmanız çok daha kolay olacak
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Çalıntı s4 aldım askerde
    11 yıl önce açıldı
    iphone 5s alınır mı?
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşlar, cevaplarınız için çok teşekkür ederim.
    cihaz çalındıktan sonra süreç şöyle gelişti: karakol tutanak tuttu ve bağlı olduğumuz cumhuriyet savcılığına iletti. cihazı bilgi teknolojileri iletişim kurumunun internet sitesinden (mobil cihaz sorgulama merkezi) sorgulattığımda cihazın kayıt ettirildiğini gördüm. bu durumu gidip cumhuriyet savcısıyla konuştum. ne yazık ki savcı beyin UYAP (ULUSAL YARGI ADALET PORTALI) sisteminden telefonların kendileri tarafından görüşmeye kapatılacağından haberi yokmuş. neyse sonuç olarak soruşturma bürosunda çalışan biri vardı odada, o söyledi de telefonu uyaptan kendileri kapattılar. kapattılar kapatmasına ama şimdi şöyle bir durum var, bu telefon kapatılınca kullanan kişiye telefonun hırsızlık malı olduğuna ilişkin bir sms gidiyormuş galiba. (bu doğru mu? )bu smsi alan adam ya korkup telefonu attı bir çöpe, ya da telefon fonksiyonunu bir kenara bırakıp bilgisayar gibi kullanmaya devam ediyor.
    size şunu sormak istiyorum; görüşmelere kapatılsa dahi telefonun imei numarasından yeri tespit edilebilir mi? bilgisayarlar çalındığında da bulunabiliyormuş. laptopumuzun bilgilerini saklamamışız ama telefon için imeiden başka bir bilgi mi gerekli takibi için?

edit: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi motherscoffee -- 3 Temmuz 2010; 13:16:28 >

• En azından telefon en son kimde ise o belli oldu.ve keske kapattırmasaydınız.İphone kimin numarası ile kullanılmışsa polis o kisiyi bulur
  • merhaba
    benim daha taksitleri bile bitmemiş, tek bir çiziği bile bulunmayan 3GS'imde yaklaşık 1 ay once çalındı.
    farkına varır varmaz telefonumu aradım kapanmıştı. asansöre bindiğim 3-4 başörtülü kadından brisinin almış oldugunu düşünüyorum.açık olan kısımdan çekmişler muhtemelen.çalıştığım yerin güvenlik kamerası kayıtlarında görüntüleri var ancak alırken görülmedikleri için bişey yapılamadı.
    Once karakola basvurdum,oradan da savcılığa yonlendirildim. Polis'te yaklaşım "üsütne bir bardak soğuk su için" seklindeydi, keza adliyede de.nobetci savcı telefonumun faturasının fotokopisi ile kısa bir dilekçe doldurttuktan sonra soylediği şu oldu:"bizim telefonunuzu bulmak gibi bir göreviiz YOK!, ancak çalan kişiye yonelik işlem yapabiliriz"
    şaşırdım,ancak boyle yerlerde biliyorsunuz pek itiraz şansınız olmuyor.
    velhasıl su ana dek bir haber yok,

sanırım anı durumda pekçok insan var,deneyimlerini paylaşırlarsa menun olurum

• bu arada bilenlere sunu sormak istiyorum;
    İphone'umdaki resimler, mesajlar, notlar vs çalan kişi tarafından görülüp kullaılabilir mi?
  • telefonu çalan kişi muhtemelen onu kullanmak değil satmak amacıyla çalmıştır, dolayısıyla resimler bilgileri vs silmiş ya da telefonu resetlemiştir. ben çalınma olayı olur olmaz telefonda kullandığım ve kayıtlı olan bütün şifrelerimi değiştirdim. özellikle banka uygulamaları mail şifreleri vs için bu çok önemli.
    telefon bulunmaz diye birşey yok. ama şu da bir gerçeek, eğer babanız ya da bir yakınınız bir cumhuriyert savcısı ya da önemli biri ise o telefon aynı gün bile geri gelir.
    telefonu hemen kapattırabilirsiniz. bunu benim yaptığım gibi savcılık kanalıyla yapabilirsiniz.
    ben savcıyla konuştuğumda daha biraz önce bir telefon teslim ettim demişti. ama bunlar tabi ki şans işi. hiç gelmeyecekmiş gibi düşünmek gerek. kaybınıza çok üzüldüm.
    ben telefonumu görüşmeye kapattırmayı tercih ettim çünkü telefonu satın alan kişi hayrını görsün istemiyordum. ama tercih sizin.
    http://www.mcks.gov.tr/ bu adresten kapatmayla ilgili bilgi alabilirsiniz.
    çok geçmiş olsun.taksitleri hala ödüyor olmaız da ayrıca üzücü bir durum

• ayrıca iphonelara yüklenen bir program varmış, bunu yükledikten sonra telefon internete girdiği ilk anda -kaybettiyseniz veya çalındıysa- telefonunuz size nerede olduğunu mail ile gönderiyormuş, bunu telefonum çalındıktan sonra bir arkadaşımdan öğrendim.programın adını bilmiyorum. bu sadece bir duyumdur. ama neden olmasın diyor insan..
    edit:imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi motherscoffee -- 3 Temmuz 2010; 16:01:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: motherscoffee

ayrıca iphonelara yüklenen bir program varmış, bunu yükledikten sonra telefon internete girdiği ilk anda -kaybettiyseniz veya çalındıysa- telefonunuz size nerede olduğunu mail ile gönderiyormuş, bunu telefonum çalındıktan sonra bir arkadaşımdan öğrendim.programın adını bilmiyorum. bu sadece bir duyumdur. ama neden olmasın diyor insan..
    edit:imla

BÖyle bir program var ise öğrenmek isteriz ismini..

Geçmiş olsun sizede.Gerçekten üzücü durum.Nede olsa kolay kazanmıyoruz dünya kadar para ver al ama birisi gelsin alsın ve gitsin.!!!
  • programın adı MobileMe yıllık 99$ dı sanırım kullanım bedeli..Çalıntı anında telefonu uzaktan takip imkanı sunuyor
  • bahsettiğin uygulama mobile ME sanırım,
    1-2 aylık deneme surumu oluyo genellikle store'da, ancak satın almaya kalkarsanız pahalıydı.

bu program ülkemizde de iş görüyormu bilmiyorum, en azından ben boyle bir deneyimi olan birisi ile karşılaşmadım,
    bir de şu var telf nun loklizasyonunu saptadık,nasıl gidip geri alacaksın?

ben kendi adıma tekrar iphone alırsam cep kasko yaptırmayı düşünüyorum,bununla ilgili tecrübesi olan varmı acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Opdr

bahsettiğin uygulama mobile ME sanırım,
    1-2 aylık deneme surumu oluyo genellikle store'da, ancak satın almaya kalkarsanız pahalıydı.

bu program ülkemizde de iş görüyormu bilmiyorum, en azından ben boyle bir deneyimi olan birisi ile karşılaşmadım,

ben kendi adıma tekrar iphone alırsam cep kasko yaptırmayı düşünüyorum,bununla ilgili tecrübesi olan varmı acaba?

gidip almayı Polislere bırakırım, kendimiz gidecek değiliz herhalde bana da burdan pahalı geliyor fakat arkadaşa oldugu gibi bana da olabileceğini düşünüp empati yapıyorum ve nedense birden küçülüyor o 99$ lık fiyat gözümde cep kaskonun da binbir türlü sıkıntısı vardı sanırım, inandırmak kanıtlamak vs gerekmiyor mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: Opdr

bahsettiğin uygulama mobile ME sanırım,

Cep kasko sadece o mağazadan alınan sıfır cihaz için mi gerekli yoksa yurt dışından gelme ürünümüze de yaptırabilir miyiz bu sigortayı.
  • Programin adi findmyiphone apple storeda var ama kullanabilmk icin uye olmaniz gerekiyor
  • arkadaşlar cep kasko poliçesini okudum. türkiyede telefonları cep kasko ile satan -bildiğim hepsiburada.com gibi siteler- genelde zurich sigortanın cepo kaskosunu satıyorlar. onların poliçe şartlarında ise yyapılan suç tanımları, normalde bizim bildiğimiz türden değil. mesela hırsızlık denilince bir yere zorlayarak, kırarak girip cep telefonunun çalınmasını anlıyorlar. oysa mesela benim evime hırsız biryeri kırarak girmemiş. hırsızlar kapıları kırarak mı giriyorlar içeri??!! ya da poliçede tanımlanan gasp ve kapkaç da zorlama,fiziksel müdahale ve şiddet uygulanarak yapılan hırsızlık anlamına geliyor. oysa ki birisi örneğin kolunuzdaki ya da elinizdeki çantayı çalarken tereyağından kıl çeker gibi alıp götürebilir. dolayısıyla şiddet görmemiş olabilirsiniz bu suç işlenirken.
    zaten arkadaşın olayındaki gibi bir durum yankesicilik ve aşırma olarak tanımlanmış poliçede ki bu da sigorta kapsamında değerlendirilmiyor. yani benim olayım ya da arkadaşınki gibi bir durumla karşılaşırsanız sigorta "poliçede gösterilen şartlara uymuyor ödeyemeyiz" diyerek sorumluluktan kurtulmak isteyebilir.
    yurtdışından alınan telefonlarla ilgili bir şey yok poliçede. bence faturasını ibraz ettikten sonra poliçe yaparlar. yalnız dikkat edilmesi gereken şey faturadaki kişi ile kullanan kişinin aynı olması
    son olarak poliçede bir "muafiyet bedeli" öngörmüşler. buna göre örneğin telefon çalındıysa, ödenecek tutar üzerinden %25 muafiyet uygulanacak, yani telefonun fiyatının %75ini ödeyecekler.

bir de şikayetvar . com'daki yazıları okuyunca kasko yaptırmak iyi mi bilemiyor insan..

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.