Şimdi Ara

Çalıntı Macbook Pro 13.3 Retina 2.6 Ghz 256 GB SSD

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
4.250
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yaklaşık bir hafta önce Mezitli/Mersin Yedi Kardeşler Kebap Salonu civarında 10 dakikalığına arabamın sol arka koltuğunda unuttuğum siyah kılıfının içerisinde olan;

Özellikleri;

13-inch: 2.6GHz
    with Retina display
    2.6GHz dual-core Intel Core i5
    Turbo Boost up to 3.2GHz
    8GB 1600MHz memory
    256GB flash storage
    Intel HD Graphics 4000
    Built-in battery (7 hours)
    English Keyboard

Ekip 10 dakika içerisinde geldi, gerekli incelemeyi yaptı, karakolda ifademi verip suç duyurusunda da bulundum, bilişim suçları şube müdürlüğünden bir kaç kişiyle de muhattap olup "find my apple" sisteminden bahsettim, takip edeceklerini söylediler fakat 9 gündür hiçbir haber yok. Ben sürekli takip halindeyim çevrimdışı gözüküyor alet...

Ürünün orjinal kutusundan çektiğim fotoğrafı ekledim, yurtdışından hediye gelmişti. Yaklaşık 2 ay kullanmak nasip oldu, ciddi bir teknoloji meraklısıyım, tabiri caiz ise birçok pahalı oyuncağım oldu ama hayatımda en sevdiğim,kullanmaktan en fazla haz aldığım ürün buydu, hediye olduğu için de üzüntümü ifade edemem sizlere neredeyse 1 haftadır bu çalıntı apple'lar ile alakalı okumadığım forum kalmadı.
    Takip ettiğim adımları ve soruları sizlerle madde madde paylaşıyorum, bir fikriniz öneriniz varsa sizden yardım talep ediyorum. Mutlaka gözümden kaçan noktalar vardır. Şimdiden cevaplarınız için çok teşekkür ederim.

1- MacBook Pro'mu bul seçeneği aktif idi, bir çok kez test etmiştim başarıyla da çalışıyordu. Çalındığından beri alet hiç online olmadı. (Sizce hiç açılmadan format atma ihtimalleri var mıdır ? , 9 gün geçtiği için artık bu özellikten ümidimi kesmeli miyim ? )

2- Kullanıcı adıma şifre koymuştum fakat "guest user" seçeneği aktif idi, birkaç yerde okudum "guest" hesaptan girilse dahi internete bağlanıldığında "Find My Apple" sisteminin çalışacağından bahsettiler. Bu doğru mudur ?

3- Macbook'ta dropbox kuruluydu, dropbox kullanıcıları bilir hesabınızdan ayarlar<güvenlik<aygıtlarım sekmesine girdiğiniz zaman hesaba bağlı olan aygıtların son ip adreslerini verir. Burada da son bağlanma zamanı geçen hafta ip adresi işyerim gözüküyor. (Guest hesaptan girilirse bu dropbox uygulaması arka planda çalışır mı ? Bu konuyla alakalı hiçbir bilgim yok, yedek bir macbook olmadığı için de deneme şansım yok, bilginiz varsa çok sevinirim)

4- Macbook siyah 13 inch'lik özel üretilen bir çantanın içerisindeydi, hırsızların muhtemelen hiçbir bilgisi yoktu çantanın içerisinde ne olduğundan, açınca çantayı onlara bonus olmuştur, biryerde aleti okutacaklarını düşünüyorum bundan dolayı internetteki tüm ikinci el ilanlarını takip ediyorum.

5 - Macbook'un ekranının sol arka tarafında darbeden dolayı oluşan ufak bir çukur var. İlginçtir aynen şu ilandaki gibi ...

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bilgisayar-notebook-dizustu-cok-temiz-macbook-pro-retina-13-8gb-ram-134587428/detay

İlanı görünce ne kadar heyecanlandığımı size anlatamam, ürün çalındıktan tam 2 gün sonra koydular bu ilanı, fakat bu ürün "türkçe klavye" ve ssd'si 128 GB , biraz paranoyakça olacak ama klavyeyi ve ssd'yi değiştirme ihtimalleri var mı ? Olsa bile işlemciyi değiştiremeyeceklerdir 2.6 Ghz'di çünkü çalınan ürün. (Sesli düşünüyorum sadece, ilan sahibine bir alıcı biri gibi yaklaştım fakat kutusunda ve bilkom çıkışlı olduğunu söyledi, ona rağmen hala içimi birşeyler kurcalıyor, bir hamlede bulunmalı mıyım ? )

6 - Bir iki yerde bu Airport ID'nin işe yarayabileceğinden bahseden yazılar var. Olsa dahil bunu takip edebilen bir sistem veya birileri var mıdır ? Bilişim Şube Müdürlüğündeki arkadaşlar bu bilgilere ulaşabilir mi ?

7 - Siz siz olun bu tür değer verdiğiniz ve özenle kullandığınız ürünleri bir saniye bile olsa yanınızdan ayırmayın... Üzüntüsü ve pişmanlığı inanın çok ağır oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noleaf -- 27 Ağustos 2013; 21:00:14 >

• Öncelikle çok geçmiş olsun. Değer verdiğiniz birşeyin (maddi değeri olmasa bile) kaybolması bile üzücüyken çalınması çok daha kötüdür eminim.

Sormuş olduğunuz diğer sorular hakkında bilgili arkadaşlar daha net cevaplar vereceklerdir. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki macbook retina da ssd ve işlemci değişimi imkansız. Bunu zaten yabancı apple forumlarında okuyabilirsiniz. Hatta ifixit e girip gözünüzde de görebilirsiniz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • noleaf kullanıcısına yanıt
    "Sizce hiç açılmadan format atma ihtimalleri var mıdır ?"
    makina açılmadan formatlanmaz, ama açsa bile internete girmediği sürece zaten göremezsin

"guest" hesaptan girilse dahi internete bağlanıldığında "Find My Apple" sisteminin çalışacağından bahsettiler. Bu doğru mudur ?"
    evet

"Guest hesaptan girilirse bu dropbox uygulaması arka planda çalışır mı ? "
    çalışmaz

"Macbook'un ekranının sol arka tarafında darbeden dolayı oluşan ufak bir çukur var. İlginçtir aynen şu ilandaki gibi"
    o ilanda 128gb ssd olduğu yazıyor, senin konfigürasyon 256gb. ayrıca Faturası 2012 Aralık ayına aittir denmiş
  • graphys G kullanıcısına yanıt
    seni yanlış bilgilendirmişler, kullanılan ssd değiştirilebiliyor

• ssd degisir, klavye de degisir. ancak benim bildigim klavye o alttaki kasa ile entegre. yani klavye degisecekse alttaki kasa komple degisiyor. bunun da maliyeti cok fazla. ugrasmaz bence calan kisi bunlar ile. buyuk ihtmalle bir ikinci el bilgisayarciya satar.

ama arabalarin calinip parcalanmasi gibi bir olay olduysa belki ekrani arizali bir cihaza senin ekrani takmis olabilirler. gene ekran da komple ust kasaya bagli. degisti mi o kasa ile degisiyor yani. darbe izi kesinlikle benimki ile ayni dersen bi sekilde canli gormeye calis derim. ama ne yapacagin konusunda bilgim yok.

forumda bir arkadasin air i calindi sonrasinda icloud ile yerini tespit edip polisle beraber bulmuslardi. calan kisi ikinci el bilgisayarciya satmis.

cihazin online olmasini beklemekten baska sansi. yok gibi duruyor. bol sanslar.

• ayrica bence seri numarasini kaldir buradan. isi bilen biri daha dikkatli davranip senin cihazi takip ettigini anlayabilir. direk akil vermis oluyorsun format at diye.

ayica bir apple teknik servisine gitmen lazim. boyle boyle cihazim calindi de. cihazi kara listeye alsinlar. ileride ariza gorurse ve biri getirirse bu servislere direk cihaza el koyarlar calinti diye. en kotu sana haber verirler. cunku apple in boyle bir sistemi var. tum teknik servisler bu sekilde haberdar oluyor benim bildigim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E41040413 -- 27 Ağustos 2013; 8:47:54 >
  • hocam geçmiş olsun. Seri numarısını kaldır. çünkü bunu bizlerin bilmesi bir anlam ifade etmez. ama hırsız bilirse arandığını anlar....

Bilgisayar internete bağlanmadığı sürece find my device çalışmaz. Dolayısıyla zor....

Arkadaşımın evine hırsız girip macbook pro çalmıştı. 2 yıldır ses seda yok. Apple çalınmaya karşı birşey yapması lazım. Find my device gibi ama o yetersiz kalıyor.

Bu arada macboook prolarda ssd, klavye ve ram değişimi yapılabiliyor.....

tekrar geçmiş olsun ...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    MacBook Air 16 vs 8 gb RAM
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hocam geçmiş olsun ama maalesef o mac gitti gider.. Benim de 2009 da evden Toshiba X200 laptopum çalınmıştı.. Polis 1-2, gün baya bir ilgilenir gibi gözüktü. Sokaktan topladığı 1-2 yankesici 15-16 yaşında çocukları tutup bunlar mıydı diye sorguladılar falan hepsi hikayeymiş meğer..sonra arkası kesildi. Savcılığa 3 kez polisin görevini yapmadığını şikayet dilekçesi ilebildirdim. Hiçbir şey çıkmadı. Maalesef polisin içinde bu laptop ve değerli elektronik eşya hırsızlığında , hırsızlarla ortak olan bile var.. Eğer arkanda polise işini , delilleri adam gibi takip ettricek bir ensesi kalıntanıdığın yoksa işin zor..
    Kadıköy de rıhtımda necatibey iş merkezinde üst katlarda dolaşırken korsan cd ve çalıntı laptopları el altından satan dükkanlarda sivil polisler gelsin çaylar gitsin kahveler satıcılarla al gülüm ver gülüm...bu memleketin içi çürümüş maalesef

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.