Şimdi Ara

Çalışırsa Herkes Derece Yapabilir(!) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
48
Cevap
0
Favori
3.281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kendinigelistirentasrali K kullanıcısına yanıt

2 lafından birisi odtü kimya mühte okuyorum, okul şöyle zor böyle zor.

herkesi kendinden aşağılık görme ki bu durumla ilgili ciddi sıkıntıların var.

daha önce zibilyon kez denk geldim bu tarz mesajlarına.

mezuna kalıp 30k ya yakın bir sıralama elde edip kendini ayrıcalıklı zannetmen fazlasıyla ironik.

• quote:

Orijinalden alıntı: kendinigelistirentasrali

En kötüsü olduğunu da annen söyledi herhalde ahahahha

evet annem söyledi.

compE 1k

EE 2K

İE 5K

MAKİNE 8K

HAVACILIK 9k

ChemE 26k ile alıyor odtü de ve   temel mühendisliklerden en düşük puanlı olan.

• Sınavda 250. olmuştum kendimi 1.den de 10000.den de üstün veya geri görmüyorum.Sadece düzenli çalıştım hepsi bu.
    Bu derecemle bile sendeki kibrin zerresi yok bende.Sal artık şu forumu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mezuna kalmadım 1
    Temel mühendislik olarak ceng ie aee yazıp ce yazmaman ve chenin de ce den yüksek puanlı olması beni bayağı güldürdü ahahahhahahahhahahahsh.Zeki olduğumu soylesem okul zor da demem bu arada bomboşsun yemin ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kendinigelistirentasrali -- 14 Mart 2021; 16:23:48 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çalışırsa herkes derece merece yapamaz kardeşim.Burada başlık sahibine katılıyorum.Bir deney yapalım 3kisiyi bir yıl kampa alalım tamamen aynı kaynaklardan ve aynı çalısma süresine tabi tutalım.Bu 3kisinin sınavda çikracagı netler yine farklı olur.Biri ilk bine girip digeri 20bininci olup digeri 50bininci olabilir ve bunun adına da kapasite denir.Ayt nin daha çok çalısma agirlikli olduguna katiliyorum ama özellikle Tyt de kesinlikle kapasite ölçulüyor özellikle Matematikte kısa sürede o upuzun problemleri anlayıp cevaplandirmak zeka istiyor Türkçe de yine okudugunu anlama-sözel zekan degerlendiriliyor.Sadece çalısmayla olacak şeyler degil bunlar Tyt Mati fullemek vs..kapasitede lazım.Her masa basinda 10saat Yks calisan adam ilk 1000e giremez yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2021TytAytYolcusu -- 15 Mart 2021; 13:26:20 >
  • Kusura bakma da sirf begeni kasmak veya sinava hazirlanan bizlere sempatik gözukmek icin gereksiz mütevazilik yapiyorsun arkadasım.

Çalışırsa herkes derece merece yapamaz kardeşim.Burada başlık sahibine katılıyorum.Bir deney yapalım 3kisiyi bir yıl kampa alalım tamamen aynı kaynaklardan ve aynı çalısma süresine tabi tutalım.Bu 3kisinin sınavda çikracagı netler yine farklı olur.Biri ilk bine girip digeri 20bininci olup digeri 50bininci olabilir ve bunun adına da kapasite denir.Ayt nin daha çok çalısma agirlikli olduguna katiliyorum ama özellikle Tyt de kesinlikle kapasite ölçulüyor özellikle Matematikte kısa sürede o upuzun problemleri anlayıp cevaplandirmak zeka istiyor Türkçe de yine okudugunu anlama-sözel zekan degerlendiriliyor.Sadece çalısmayla olacak şeyler degil bunlar Tyt Mati fullemek vs..kapasitede lazım.Her masa basinda 10saat Yks calisan adam ilk 1000e giremez yani

• 2021TytAytYolcusu 2 kullanıcısına yanıt

Size sınavda zeka ölçecek bir şey sorulmuyor.Çalışan herkes logaritma yapar,kimyada denge,organik vs öğrenir.Herkes biyoloji ezberler.Ayt de 3 saat vaktin var.Lys desen pratik yeteneği ölçerdi belki ama ayt belirleyici bir sınav değil

Tyt desen zaten fen soruları gülünç derecede kolay.Sosyalim 20 netti,her dersten soru bankası+konu çalışması yapmıştım.Zaten ekstra kabiliyet ölçen hiçbir soru çıkmadı.

Türkçe matematik biraz hız istiyor o konuda haklısın.Ancak o kolay sorular yapılan biraz pratikle rahatlıkla aşılır kendinden biliyorum.Türkçesi etkili olan,kitap falan alışkanlığı olan birisi değilim zaten

Edit:Bu arada zeka önemli demiyorum

https://forum.donanimhaber.com/ilk-100-den-tavsiyeler--128707090

En begeni alan mesaja bakın.İşin garip yanı konuyu açan arkadaş boğazicini 3.97 GPA ile bitirdi.Bunda zeka var arası ayrı.Ama iyi çalışan biri kapasitede eksiği varsa da kapatır çünkü sorular ve konular gerçekten kolay

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-44FE223FB -- 15 Mart 2021; 14:23:5 >

• Kapasiteden ziyade para ve psiko-sosyal faktörler en büyük engel. Eğer orta-fakir iseniz (tam fakir iseniz şansınız var çünkü başka kurtuluş göremediğinizden robot gibi çalışırsınız) ya da düzgün bir gençlik geçiremediyseniz unutun bu hayalleri. Buraya yirmi paragraf açıklama yaparım ama gereği yok. Orta-fakir ve psiko-sosyal olarak kötü konumda olup kendinizi de yermeyi sevdiğinizden "aa adam açıklamış ya zaten yapamazmışım" diyip elinizdeki fırsatı da kaybedersiniz ben buraya yazarsam. Kalkın deneyin, sınavda dereceye giren hiç kimse üstün zekalı değil.

Calisan herkes bal gibi de derece yapar. Ilk 1000 olmaz, ilk 3000 olur ama yine yapar.

Ayt konusuna hic girmiyorum 80 tanecik sacmasapan soruya 3 saat veriyorlar, kapasite ile gram alakasi yok. Kimler kimler fulledi veya 1 2y yapti gorduk bu sene.

Tyt icin küçük iki test asiri kolay 40 sorudan olusuyor, tamamen calisma ile alakali. Kapasitenin olculebilecegi tum sınavda sadece ogrenciye bagli olarak mat veya turkce var. Diğer testlerle buradaki kapasite eksikligi cok rahat kapatilabilir.

Aynen öyle hocam.Calışmanın devamı için bile zeka lazım düşün aylarca çalışıyorsun ama neredeyse hiçbir ilerleme yok tabii ki artık soğursun bu işten ve bırakırsın bırak da zaten herkes okumak zorunda değil bu dünyada farklı bir yeteneğini keşfet onun üzerine git.Ama zekiysen misal ilerlemeyi gördükçe daha motive bir şekilde devam edersin ki zaten başarı kaçınılmaz oluyor bu durumda.

• Milyarlarını özel derse akıtan özel hocalar getirten adamlar tanıyorum niye başarısız oldu o öğrenciler niye derece yapamadı,gayet de çalıştılar. YouTube da falan gördükleriniz hoca falan değil benim bahsettiğim hocaların yanında uçakla şehir dışına özel derse giden bir hoca düşünün.Öabt için günde 3 ilde ders veriyormuş bu adam düşünün yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kendinigelistirentasrali -- 15 Mart 2021; 14:33:22 >
  • yoo gayet çalışmaya bakıyo bu sınav
    ağlayarak günlüğüne yazabilirsin bunu:D
    ayrıca elalemin ne yaptığını eleştirmeyi bırak herkes kendine baksın
    insanların ne yaşadığı hakkında hiçbir fikrin yok siz sanıyosunuz ki herkes robot gibi ders çalışıyo
    böyle bir durum yok herkesin yaşam koşulları ve psikolojileri farklı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aslı Özan -- 15 Mart 2021; 16:5:23 >
  • siz sanıyosunuz ki insanlar kursa özel derse gidince çalışmış oluyo
    böyle bir şey yok
    çalışma alışkanlığının insanın kendisinde olması gerekiyor kişinin emek vermesi gerekiyor
    isterse dünyanın en iyi hocasından ders alsın insanda istek yoksa hiçbir işe yaramaz

• The Killing Road kullanıcısına yanıt

Sen de demişsin Tyt de Mat ve Türkçe biraz kapasite istiyor diye.Diğer dersleri çalışkan ama zeki olmayan biri fullese de hem zeki olup hem de çalışkan biri Tyt de ki Türkçe-Matten de fark atar ve derece yapar.

Yani derece için sadece çok çalışmak yetmez.Ortalamanin üzerinde bir zeka da lazım.O zaman madem sadece çok çalışmayla derece yapılabiliyor o zaman sizde sadece çok çalısın ve Hacettepe Tıpa girin hepiniz niye bazilariniz Giresun Tıpa razı oluyor?

• Katilmıyorum.Arkadaşlarımdan biri günde 8-10saat çalışiyordu kütüphaneden çikmıyordu buna ragmen denemeleri günde 5-6saat calisan arkadaslarimdan kötüydü zaten sınavda da 15bin olup zar zor bir perifer tıpa girdi.Ondan daha az çalısanlar egeye gaziye girdi ben buna yakindan şahidim.Hele hele ilk 100 falan kesinlikle sadece çok calisarak olacak sey degil.Yoksa ülkede cok çalisan birsuru insan var ama ilk 100e sadece 100kisi girebiliyor.

Ora oyle zaten, o yuzden 1000 olmaz 3000 olur diye girdim. Turkce-mat ikilisinden 60/80 yapan biri hepsini fullese gecen sene bile 2.2k mi ne oluyor, bu sirada odtu ee, autf gibi guzel secenekler dolu, azimsanmayacak bir sonuc degil, buna dikkat cekmek istedim zaten.

Bir de mesajimdaki varsayim (konunun ilk mesajindaki varsayim gibi) pratikte pek mumkun degil, o kapasiteyi saglayan bir zeka var ve bu zekanin olmadığı durumlarda o ilk mesajdaki bahsedilen sürekli calisma durumlari mumkun olmuyor zaten. Yani konusmasi biraz da sacma bir konu aslinda kapasitesiz-calisan ogrenci profili. Kapasitesi olamayan birisi duzgun calisamiyordur zaten.

• kendinigelistirentasrali K kullanıcısına yanıt

Aynen öyle hocam.Burada herkes çok çalışirsa Hacettepe Tıpa girebilir yazsam bu herkese umut aşilayacagi icin herkes buna inanmak isteyecegi icin birsuru begeni alırdım ama ben gercekleri söylerim.Her günde 10saat çalısan aynı netleri yapmıyor maalesef.Hatta bazen daha çok çalıstigi halde daha düşuk yapanlar bile oluyor.Sizlerin ilkokulda sınıfınizda yok muydu kafasi bir türlü Matematige basmayanlar?Neyse boyle kendilerini mutlu etsinler sınava kadar cok calisirsam ilk 1000e girerim kesin diye motive olurlar olur da sınavda basarisiz olurlarsa da derece yamis öğrenciler icin aslında benden daha zeki degil daha cok calısmıs sadece diye teselli edecekler akıllarınca win-win olacak😀

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2021TytAytYolcusu -- 15 Mart 2021; 20:15:24 >
  • The Killing Road kullanıcısına yanıt

Sonuç olarak ders çalışmak bile bir kapasite istedigi için kapasite olmadan derece olmaz.

• Neyse siz boyle kendinizi mutlu edin sınava kadar cok calisirsam ilk 1000e girerim kesin diye motive olun olur da sınavda basarisiz olursanız da derece yapmis öğrenciler icin aslında benden daha zeki degil sadece daha cok calısmıs diye teselli edersiniz aklınizca win-win yapmış oursunuz yani😀

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2021TytAytYolcusu -- 15 Mart 2021; 20:22:0 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.