Şimdi Ara

Çalışmak istemiyorum (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
3
Favori
12.358
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çalışmadan diye bir şey yok illa ki emek vereceksin ama günde 10 saat bedenini kullanmadan çalışabileceğin pek çok meslek mevcut ama bunlar için üniversite eğitimi şart. Bunların dışında seni servet sahibi yapabilecek pek çok yol daha var ama maalesef hepsi önemli bir miktar kaynak gerektiriyor. Hem param yok hem çalışmak istemiyorum diyorsan da hizmet sektörüne ve sarf malzemelerinin tedariğine yönelebilirsin. Her gün bol miktarda tüketilen ürünler için kimse gidip de sürekli alışveriş yapmak istemiyor. Bir şekilde tedarikçilerle hallediyorlar işlerini, işini demiz ve kaliteli yapar kendini beğendirebilirsen 5-10 tane işletmeyle anlaştın mı güzel miktarlar kazanmaya başlar işi büyütürsen 5 haneli rakamlara ulaşabilirsin.
  • İşte bu olaylar ve işçinin köle gibi çalıştırılması yüzünden 14 yıldır çalışmıyorum.Şaka değil,gerçekten.Zamanında çalıştığım yerlerden hiç para alamadım.En lüks restoranda çalıştım, onlar bile ödemedi maaşı.

14 yıldır bir şey değişmediği gibi her şey daha da kötüye gidiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: p503

Babanızdan kalan bir geliriniz yoksa çalışmaktan başka yapabileceğiniz birşey yok. Şu yapılabilir, zengin bir kız bulursan çalışmaktan kurtulursun, ya da Avrupa, Amerika'ya kapağı atabilirsen çalıştığında aldığın maaş seni tatmin eder, çalışma saatleri düzgün olur, dışarıda nefes alabilecek, kafanı dinleyebilecek alanlar bulursun.

Bir diğer tavsiye ise finansal emeklilik, düzgün borsa şirketlerine az da olsa her ay düzenli para yatıracaksın, bunlar yıllık kar payı verir, o kar paylarıyla yine aynı hisseyi alacaksın, bu şekilde en az 15-20 sene devam edersen ihya olma ihtimalin var ancak şirketi doğru seçeceksin, bu gerçekten çok zor zira bizim borsa kumarhaneye döndü, bir yıl sonra bir bakacaksın yatırdığın para yarıya düşmüş, moralin bozulacak, sıçarım borsasına deyip paranı çekeceksin, bir ay sonra bir bakmışsın sattığın hisse 50% gitmiş, sabır isteyen birşey, ben yapamadım ama 5 yaşındaki kızım için planlarım var, inşallah 100-200 atıp her ay bir hisse alıp 15 sene boyunca biriktirmeyi düşünüyorum. Aylık 100-200 yatırıp 15 sene sonra büyük paralar beklemek tabii ki hayal ama kızım da benim kaldığım yerden devam ettirirse çalışmasına gerek kalmaz inşallah. Ama tabii ki finansal emeklilik de çalışmadan olmaz, 15-20 sene dişini sıkacaksın, gençliğin elden gidince ne yapayım parayı deme, yaşlıyken bazı şeyler insana çok dokunur, yaşının kıymetini bil ve kafaya takmamaya çalış, hedefini belirle ve harekete geç.
    Amerika kapitalist ülke insanlar işkolik yurtdışı tr den daha zor ama standartları yüksek başlık sahibide çalışmak istemiyorum diyor

• Emek olmadan ekmek olmaz.
  • Hapiste yeme içme bedava değil hepsinin parasını çatır çutur aliyorlar ne sanıyorsunuz

Ben de çalışmak istemiyorum ama yapacak bişey yok genç hem hiç çalışmazsan bir süre sonra depresyona girersin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3'te biriyse öp başına koy. Sanırım tek yolu var sevdiğin işi yapmak ya da yaptığın işi sevmek. Çok çalışmadan bir şey olmuyor ve zaman istiyor. Hazır bulan da, o sürekli hazır olmayacaksa, ileride acısını çekiyor. O yüzden çok fazla zikzak çizmeden sana uygun olanı bulup sebat etmek gerekiyor sanırım. Tabi ortam da çevre de çok önemli. Doğru kişilerle karşılaşmak lazım. Onun için sosyal olmak lazım. En iyisi iyi bir yerde, iyi bir okulda, iyi bir bölüm bitirebilmek. Vakit geçtikçe elinde önünde ne varsa hızla ona odaklanmak lazım, geçen vakit çok önemli. Geçmişe takılmamak lazım falan filan.
  • O zaman kendisine kör kütük aşık olan zengin bir kızla evlenecek, çalışmamanın başka yolu yok.
  • sana yapacagin en iyi seyi soyliyeyim.

Bi canta hazirla ama icinde mutlaka halat ipi olsun ve guzel bi doga yuruyusune cik gez dolas ve en gorkemli ve yuksek agci bul hah simdi cantadan ipi cikart once en yakin ama saglam dala cik , cikamiyorsan yamaclardaki agaclara yonel.Yak bi sigara ,kulanmiyorsan bile yak ve doganin sessizliginin tadini cikart sonra ipi al once boynuna gecir sonra guzel bi dugum yap ve ipi bagliyabildigin agacin kismina bagla ve derin nefes al ve sal kendini birak yani
  • Geçiminizi nereden sağlıyorsunuz hocam?Babadan, dededen kalma bir şeyler mi var?Eğer yoksa bu işin sırrı nedir açıklarsanız sevinirim.14 yıl uzun bir süre.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nickola Tesla -- 4 Ekim 2019; 22:52:4 >
  • Hocam seni yargılamıyorum ben de benzer fikre sahibim bence çözümler;
    A)sevdiğin ilgi alanın hobilerin olan bir alanda çalışmak. Böylece çalıştığını çok anlamadan para kazanır hayatını idame ettirebilirsin.
    B)Neden çalışmayı sevmediğini bulmak ve ona göre pozisyon almak. Örneğin kalabalık ortamda çalışmayı mı sevmiyorsun, yalnız çalışacağın işlere bak veya kendi işini kur. Kapalı ortamda çalışmayı mı sevmiyorsun, plasiyer kurye vb. gezmeli işlere bak. İnsanlarla muhattap olmayı mı sevmiyorsun, pc ile çalışacağın kodlama vb. mesleklere bak gibi. Yani kendini tanıyıp neyi sevmediğini neyi sevdiğini bilmek.
    C)Bu daha somut bir yol olsun. Freelance-Home Office işlere bak. Yani kendi evinden kendi istediğin saatte çalışmak. Çevirmenlik, içerik editörlüğü, grafik tasarım vb. Hatta zordur ama yapan yapıyor Adsense işini araştır.
    D)Kendine bir sekilde pasif gelir elde etmek(her ay 1000 tl kira geliri gibi). Buna sahip olmak için de yine yol bir şekilde çalışmaktan geçiyor.

• Forumdakilerin çoğunun özeti bu, çalışmak istemiyorum ve kimseden emir almak istemiyorum, bu hayattan bıktım babam benim doğmama niye vesile olmuş, halbuki bana sorulmalı idi bu ben dünya 'ya gelmek istiyor muyum diye. :) Tam bir komedi cümbüşü forumun hali. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: jac0B0

Yukardaki arkadaşı dinle, hapiste yeme-içme bedava, para lazım değil.
    İnternet olsa hapishanede düşünmeden giderim.
  • Çalışmak istemiyorum

• Bizim ülkemizde işciye, aciz muhtaç ve köle gözüyle bakılıyor, halbuki işçi sana bir hizmet sunar ve parasını alır ama bizim ülkede öyle değil.

• Kitap yazmak da çalışmaya girer. Sonuçta emek veriyorsun, uğraşıyorsun. Eleman, hiç çalışmadan ayda 2000-3000 lira kazanmak istiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-82AD9505E -- 5 Ekim 2019; 22:24:47 >
  • Arkadaşın dediği gibi kitap yaz ama bana kalırsa bu kitap bilim veya bilgi kitabı olmasın bu ülkeye fazla o kitaplar tam çomarlık kitaplar yaz bu halkın hoşuna gidicek şeyleri mesela tarihi 10 kat abartarak yaz öve öve veya youtubede küçük çocuklar için saçma sapan rengarenk saçma müzikli videolar hazırla ve ingilizce türkçe başlık koy.
  • Kardesim kusura bakmada bunlar bos adam laflari oyle bi hayat yok. Bi Allahin kulu yuzune bakmaz kimse saygi fln duymaz oyle insana. Sende istedigini elde etsen bile bunalima girersin. Kafayi calistiran kendisinde potansiyel olan insanlar belli bi sure dara dusse bile mutlaka kendini kurtarir. Ben 0 dan neler yaptim Avrupada yasiyorum calistigim is yerinde odullerimin yarisi evde yarisi ofiste koyacak yer kalmadi bonuslar vs geliyor tabi firmaya 2 milyon dolarin uzerinde para kazandirmis durumdayim 2 yilda. Zeki insan bir yolunu bulur geri kalan hersey bahanedir.
  • Sadece fikir olarak söylüyorum.

Şimdi şirket kursan , bankadan şirket üzerine 1-2 milyon tl çeksen sonra şirketin batsa sonra şirketi köylü'ye 50 bin tl verip borcuyla birlikte devretsen ömür boyunca 2 bin tl maaşla takılırsın faize koyup yersin ama 1-2 milyon tl vermesi için girdin , çıktın iyi olması lazım diye düşünüyorum.

Banka her yıl insanları sömürüyor zaten sigorta yapıyorlar.

Sadece fikirdir.

• Neden çalışıyoruz soruna geçen günlerde güzel bir cevap buldum. Bir podcastte dinledim fakat şuan hangisi olduğunu bulamadım ama benim çıkardığım şeyler az çok aşağıdaki gibi.

Şimdi evde oturayım çalışmayayım diyoruz ama öyle büyük sistemler kullanıyoruz ki mesela bunları yazdığımız bilgisayar veya telefonu düşün altındaki iletişim teknolojilerini, ağ yapılarını vs. her şeyi donanımını yazılımını düşünmek lazım.

Ya da daha basit bir yapı düşün en basiti klozet denen bir şey var basıyorsun hop gidiyor. Hiç bir emek vermeden bu pis işten kurtuluyorsun bu da kullandığımız bir sistem.

Bu tarz birçok sistem var ve kullanıp karşılığında hiçbir şey vermemeyi istemek gibi bir hakkımız yok. Bu yüzden çalışmalıyız.

Nasıl bir işte çalışacağımız meselesi ise ayrı bir konu. Burada kimi riski sevmez memur olur garantili ama orta gelirli olayım der. Kimi risk alır ya batar ya çıkar. Tamamen kişisel karakteristik bir olay.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.