Şimdi Ara

Çalışmayan Güç Kaynağı Fanı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, ofisimizdeki bilgisayardan biri yaklaşık 3 haftadır çok uzun sürede açılıyordu, bugün itibarı ile ise açılmamaya başladı. Güç kaynağına baktığım zaman arkasındaki fanın çalışmadığını görüyorum (AOPEN 350W) ama ne zamandır çalışmadığını açıkçası bilmiyorum. Ama kasanın elektriğini açtığımda işlemci fanı dönüyor ve tüm ışıklar yanıyor. Ayrıca bilgisayarın arkasında çalışmayan bir fan daha var, ama ofiste olan diğer bilgisayarlarda bu fanın elektriğini kestiğim zaman bir sıkıntı olmuyor.

Sorum bu problem fanın bozulmasında mıdır yoksa başka bir problem olabilir mi? Eğer problem fandaysa fanı kendi imkanlarımla değiştirirsem bir sorun olur mu? Bir de daha güçlü bir fan alırsam bir sıkıntı yaşar mıyım kasa tarafında? Daha güçlü bir güç kaynağını elimde bulunan atıl 9600GT'yi bu sistemde kullanabilmek açısından soruyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolgayuk -- 18 Mayıs 2010; 14:45:26 >

• Kendiniz değiştirebilirsiniz. Ayrıca güçlü fan sorun çıkarmaz.
  • benzer bir durum banada olmuştu ama benim ram le birlikte güç kaynağım yanmıştı.
  • psu nun fanı ölmüş olabilir.
    olası durumlar:
    1- fanı kendiniz değiştirin.
    2- beceremem derseniz f/p oranı iyi bir ucuz ama kaliteli sayabileceğimiz bir markadan güç kaynağı alın derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sp@wn

Kendiniz değiştirebilirsiniz. Ayrıca güçlü fan sorun çıkarmaz.

quote:

Orijinalden alıntı: janyazgan

benzer bir durum banada olmuştu ama benim ram le birlikte güç kaynağım yanmıştı.

quote:

Orijinalden alıntı: şifacı

psu nun fanı ölmüş olabilir.
    olası durumlar:
    1- fanı kendiniz değiştirin.
    2- beceremem derseniz f/p oranı iyi bir ucuz ama kaliteli sayabileceğimiz bir markadan güç kaynağı alın derim.

Öncelikle cevaplarınız için teşekkürler. Cevaplarınız doğrultusunda şu şekilde sorunu tam olarak teşhis etmeye çalışacağım.
    Bozuk olan kasasan ofiste birkaç tane daha var, onlardan birinin çalışır durumdaki güç kaynağını söküp bozuk olana takacağım, eğer bilgisayar sorunsuz çalışırsa yeni bir güç kaynağı alarak sorunu çözmüş olacağım. Eğer o durumda bilgisayar hala çalışmıyorsa RAM, Ekran Kartı, işlemci vb. içinde aynı şeyleri deneyip güç kaynağındaki sıkıntıdan dolayı bozulmuş bileşen varsa onları tespit edeceğim (aslında RAM'ları başka bilgisayarda denemiştim ve bir problem olmamıştı, korkum anakart veya işlemci bozulması).
    @şifacı: Fanı değiştirmeyi açıkçası gözüm kesmiyor, eğer güç kaynağını değiştirebilirsem belki elimde kalan bozuk güç kaynağına bir fan alıp denerim...

• "Kasanın arkasındaki" fan dediğinize göre güç kaynağınız eski tip 9cm fana sahip güç kaynaklarından. Bu tipler yeterince soğutma sağlamadığı gibi çok da ses çıkartıyorlar. Yeni nesil güç kaynaklarında kasa içine bakacak şekilde konumlandırılmış 12cm çaplı fanlar kullanılmakta. Bu fanlar çok daha sessiz ve daha iyi bir soğutma performansına sahipler. Ofisteki elektronik cihazların gürültüsü çalışanlarınızı olumsuz etkiler ve performanslarını düşürür. Uğuldayan bir bilgisayar farkında olmasa bile başındaki çalışanı yorar, bezdirir ve maalesef ofis bilgisayarları çok gürültülü olur.

Şu güç kaynaklarından alabilirsiniz

http://www.vatanbilgisayar.com/xilence-sps-xp400.%2812%29r3-xilence-xp400-400w-120mm-fan-psu-redwing-serisi-r3/productdetails.aspx?I_ID=44903

http://www.vatanbilgisayar.com/xilence-sps-xp500.%2812%29r3-xilence-xp500-500w-120mm-fan-psu-redwing-serisi-r3/productdetails.aspx?I_ID=44904

• benimkide dönmüyor ama çalışmasında sorun yok 12 saat full çalışıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: thunderwatcher

"Kasanın arkasındaki" fan dediğinize göre güç kaynağınız eski tip 9cm fana sahip güç kaynaklarından. Bu tipler yeterince soğutma sağlamadığı gibi çok da ses çıkartıyorlar. Yeni nesil güç kaynaklarında kasa içine bakacak şekilde konumlandırılmış 12cm çaplı fanlar kullanılmakta. Bu fanlar çok daha sessiz ve daha iyi bir soğutma performansına sahipler. Ofisteki elektronik cihazların gürültüsü çalışanlarınızı olumsuz etkiler ve performanslarını düşürür. Uğuldayan bir bilgisayar farkında olmasa bile başındaki çalışanı yorar, bezdirir ve maalesef ofis bilgisayarları çok gürültülü olur.

Şu güç kaynaklarından alabilirsiniz

http://www.vatanbilgisayar.com/xilence-sps-xp400.%2812%29r3-xilence-xp400-400w-120mm-fan-psu-redwing-serisi-r3/productdetails.aspx?I_ID=44903

http://www.vatanbilgisayar.com/xilence-sps-xp500.%2812%29r3-xilence-xp500-500w-120mm-fan-psu-redwing-serisi-r3/productdetails.aspx?I_ID=44904

Cevabınız için çok teşekkürler, bize çok sesli çalışıyor gibi gelmiyor güç kaynakları ama belki de sessiz olanları bilmediğimizden öyle düşünüyoruzdur :) Tam olarak problemin güç kaynağından kaynaklandığına emin olunca önerdiğiniz güç kaynağından almayı düşünüyorum...

• quote:

Orijinalden alıntı: gothıch

benimkide dönmüyor ama çalışmasında sorun yok 12 saat full çalışıyor

Ben de bundan şüpheleniyorum, belki anakartta sorun vardır diye deneme yapıcam ama bir türlü boş bir bilgisayar bulup güç kaynağını sökemedim...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.