Call of Duty Ghosts serisinde Sniper olarak nasıl oynamak lazım? Nelere dikkat etmek gerekir?
Sniper tarzı Call of Duty serilerinde en çok tercih ettiğim oynama şekli. Bu başlık ile Call of Duty Ghosts Multiplayer tarafında Sniper oynarken edindiğim tecrübeleri sizinle paylaşmak istiyorum. Amacım kimseye birşey öğretmek değil sadece paylaşım yapmaktır. Burada bahsedeceğim Sniper tarzı "Quick-scoping" yapan tarz değildir bunu hemen belirteyim. Aşağıdaki liste herhangi bir önem sırasına göre yazılmamıştır. Hepsi çok kritik ve önemlidir.
* İyi bir Sniper'ın en büyük özelliği rakipleri kendine yaklaştırmadan, uzak mesafeden ve tek atış/kurşun ile etkisiz hale getirmesidir. Sniper oynayan bir oyuncunun en büyük hedefi bu olmalıdır.
* Sniper oyuncusunun oynama tarzı daha ağır (etrafta koşturup durmayan), takım arkadaşlarının hareketlerini, pozisyonlarını dikkatle takip eden, arka plandan destek mentalitesini benimsemiş, stratejik, sabırlı ve sakin bir oyuncu profili olmalıdır. Bu takım arkadaşlarından çok uzakta, kendi başına bir yerde kamp yapmak anlamına gelmemektir. Sadece savaş alanını iyi analiz edip kendini ona göre pozisyonlamalıdır.
* İyi bir Sniper harita içerisinde düşmanın geliş noktalarını iyi bilmeli ve tahmin edebilmelidir. Bunun en kritik noktalarından bir tanesi oyun içerisindeki doğum sisteminin iyi analizi ve bu analizin oyun stiline uygulanması ile gerçekleşebilir.
* Harita içerisinde bulunan objelerin bulundukları yöne, görüş açılarına göre kendini pozisyonlayabilmeli/saklayabilmeli ve kendini rakibe en az gösterecek/belli edecek şekilde hareket etmelidir.
* Sniper oyuncuları kendi takım arkadaşlarına destek olmak adına kolektif yararı olan Killstreak'ları tercih etmelidir. (Comsat, Oracle, Air Support v.b.)
* Call of Duty Ghosts oyununda ayak sesleri ilk Modern Warfare oyununda olduğu gibi önemli bir hal aldı. Bu Sniper'lar için olumlu bir gelişme oldu. Bu sebepten dolayı rakip oyuncuların ayak seslerini iyi dinlemek için "Amplify" perki, kendi ayak sesini yok etmek için ise "Dead Silence" perkini tercih edilmelidir.
* İyi bir Sniper'ın en büyük hedeflerinden biri de karşı takımın iyi oyuncularının Killstreak toplamasına engel olmaktır. Oyun içerisinde zaman zaman puan tablosunu kontrol etmeli ve Killstreak yapmaya başlayan oyuncular var ise bu oyuncuları etkisiz hale getirmeye öncelik vermelidir. Bu rakip oyuncular bir yerde kamp yapıyorsa gerektiği zaman o kamp noktasını kontrol etmelidir.
* Kesin emin olmadan ateş etmek yerimizi belli edeceği için (susturucu kullanılmadığı durumlarda) bunu yapmaktan kaçınmalıdır. Gizliliğin korunması rakibi olası etkisiz hale getirmekten daha önemlidir. Gereksiz ateş etmekten kesinlikle kaçınılmalıdır!
* Grup içerisinde oynanırken bir Sniper'ın diğer önemli bir görevide düşman hareketlerini ve pozisyonlarını kendi takım arkadaşlarına hızlı ve anlaşılır bir şekilde konuşarak taşımasıdır. Bu bilgiler takım arkadaşları için kritik önem taşımaktadır. Ayrıca kendi bulunduğu yeride zaman zaman belirtmesi kendi takım arkadaşlarının haritayı daha efektif bir şekilde kullanmasına yardımcı olacaktır.;
* Rakibi etkisiz hale getirmek için izlenicek en mantıklı yaklaşık 'tek atışta indirme' olmalıdır. Tek atışta indirme olmadığı zaman rakip sizi fark edeceği için sizi etkisiz hale getirmesi kaçınılmaz olacaktır. Dolayısı ile yapılan atışlar rakibin göğüs ve kafa bölgelerine yapılmalıdır. Bu keskin nişan becerisi iyi uygulandığı ve yeteri kadar pratik yapıldığı zaman olağanüstü etkili bir hale gelecektir.
* Sniper silahların üzerinde bulunan dürbünlerin göze yaklaştırılması uzun zaman alabilir. Daha seri ve hızlı oynanması gerekn oyunlarda bu dürbün yerine ACOG diye adlandırılan dürbün çeşidinin kullanılması etkili olacaktır. Sessizlik gerekiyorsa susturucu kullanılabilir ama bu eklenti silahın tek atışta öldürme oranını düşürecektir.
* Haritaların büyük alanlarının görülebildiği noktalar Sniperların kendilerini gizlemeleri gereken noktalardır. Bu noktalardan yapılacak olan analiz ile haritanın kontrolu ele geçirilebilir.
* Oyun moduna göre (TDM, Domination, FFA v.b.) strateji/perk/silah belirlenmelidir. Her oyun modunda aynı taktikleri uygulamak mümkün değildir.
Ayrıca başlık altında sizin görüşlerinizi ve düşüncelerinizi görmek bu konunun gelişmesinde yardımcı olacağını düşünüyorum. Lütfen paylaşmaktan çekinmeyin. Son olarak sizinle bu taktilerin bir kısmını uyguladığım bir videoyu paylaşmak istiyorum.
İyi oyunlar.
paylasim icin tesekkurler ghost un normal modu hritalar falan tamamen sniperlar icin yapilmis ben genelde hardcore takilan birisi olarak eskisi gibi kosarak cok kotu skorlara imza attim simdiden oyundan sogumus zamanini pusuda geciren biriyim mw3 bo2 deki gibi listebasi olamasamda pusuda bikac kisi eleyebiliiyorum i
Faydalı bir başlık olmuş tebrik ederim. MArksman rifle grubunu nefes kesme gereksinimi olmadığı için tercih ediyorum. Ortalıkta deli gibi koşmayla üst değerlere ulaşmak gerçekten zor. Sizce en iktisadi ve ideal perk kombinasyonu ne olabilir? 7/24 freight oyun türünü de öneririm. sürekli aynı haritada insan kendini daha iyi pekiştiriyor. görüşmek üzere