Polis anlıyor. Ceza kesiyor. TÜV'de de geçemezsiniz. Ayrıca gece görüşü azaltıyor. |
Cam filmi yasağı yine hortluyor (2. sayfa)
-
-
Meseleyi 2017 yılında forumda tartışmıştık. Cam filmi yasağı hiçbir zaman kalkmadı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Jandarma, özel sektör... ile anlaşılıp bir standart getirildi. Millet filmleri çekti. Ama değişikliğin yürürlüğe girmesine az bir zaman kala emniyet itiraz etti. Ondan sonra millete ceza yağdırıp filmleri söktürdüler. Yargıtay kararı da havada kaldı. Süreç de Türkiyede devletin vatandaşa verdiği değeri gösterir bir örnek olarak yerini aldı.
Sihirli cümleyi bir daha tekrarlayayım: Dövlete para lazım yeğen!
İyi tarafı filmcilerin arka tarafları bir hayli havalanmıştı artık havaları biraz iner.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akinci -- 14 Ağustos 2024; 13:44:23 > -
TÜV hafif kusur geçiyor.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu Cam filmi işine bir standart gelmesi kesinlikle şart bence. Kendi aracıma Solargard marka Cam filmi 2 Numara yaptırdım, ön cam hariç tüm camlara, ne gece ne de gündüz en ufak bir görüş sıkıntısı çekmiyorum. Geçen bir arkadaşın Ford Tourneo marka aracını kullanmak zorunda kaldım, 3 Numara Cam filmi çektirmiş ön Cam hariç bütün camlara, yemin ediyorum, öğlen vakti yan dikiz aynalarını göremedim, arka camdan hiç bir şey görünmüyor, nasıl bir filmse artık? Bu kadar da işin b.ku çıkarılmaz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tefennili -- 14 Ağustos 2024; 14:40:24 > -
Kendi aracımda ön,arka,yan camların hepsinde film var birkaç kez polis durdurdu en azından ön camdaki filmi çıkar deyip uyardılar ceza yazmadılar.
Bende sadece ön camdaki filmi söktüm şu an sorun yok.
Polisler karşıdan baktığı zaman arabanın içerisini göremezse direkt durduruyor.
Ön cama film çektirmediğiniz sürece yan camlar sorun olmaz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam Yargıtay kararı aslında havada kalmadı, olayın buraya gelmesini sağlayacak şekilde bir avukat doğru düzgün gerekçe ile kanundaki yanlış yorum ve uygulamadaki yanlışlığa dikkat çekince olay bu hale geldi. Haliyle cam filmi yasağı kalkmadı demek aslında yanlış oluyor, cam filmi yasağı hiç olmadı, devamlı yanlış madde ile ceza kestiler. İlgili dava başvurusu ve Yargıtay kararı emsali de bundan.
Önceki mesajımda yazdığım gibi, "haağğ bu çoh goyu" deyip bas cezayı şeklinde bi uygulama yok. Yani teoride olmaması lazım Davanın da bozumu hem yanlış madde, hem de camın koyuluğunu ölçecek bir alet-edevat ve tutanak olmaması.
Benzer "çoh gürültülü" dedikleri eksoz cezalarının bazıları da böyle iptal edildi. Hani desibel ölçümün kardeşim? Yooohhh, ama abartı eksoz bu... Öyle değil.
"Sen 150 ile geliyordun gördüm" demekle eşdeğer bir şey bu, o yüzden iptal edilebiliyor.
Emniyet'in böyle karşı çıktığı komedi şeyler var. Doğru, yazınca hatırladım, biz bu yolla suçluları tespit ediyoruz da, yok içini göremiyoruz da... Ya arkadaş, zaten yanından geçip giden arabayı durdurmadığın sürece farkında olmuyorsun ki içinde suçlu olup olmadığının... "Ben sadece tipe bakıyorum, yanındakilere bakıp öyle kafaya göre durduruyorum"un itirafıdır bu, çevirme dediğin şey daha sistematik yapılmaz mı? Öyle suçlu avı mı olur...
Benzer örnek vereyim, motor revizyon işi yapanlar son dönemde özellikle diyor ki, Polonya'da orada burada bu iş sektör halini almış, biz çok daha iyi yapıyoruz ama fatura, muayene bilmemne bir sürü iş istendiği için yapamıyoruz, motor numarası isteniyor, bu işten vazgeçilsin deniliyor. Yani adamlar diyor ki elimde hazır yapılı motor var, özellikle taksi, minibüs, otobüs, kamyon vb gibi durmadan çalışan araçlarda mağduriyet olmasın, ben motoru takıp göndereyim, eldeki motoru revizyon yapıp satmaya devam edeyim.
Sanayi Bakanlığı tamam diyor, engel nedir... Engel Emniyet.
Emniyet diyor ki "ben motor no. ile hırsızlık, kaçak, change araçları tespit ediyorum, olmaz, kaldırmayın"... Ve Bakanlık kaldırmıyor.
Hani nerede gördünüz, emniyetin motor no muhabbeti ile araç tespit edip hırsız falan yakaladığını, veya change araç tespit ettiğini?
Bugün ben arabama 3.0 Supra motoru koysam, üzerine Fiat kapağını yapıştırsam kim bilecek kim tespit edecek? Muayenede bile görünemiyor, motor no okunamadı denilip geçiliyor. Hani nerede takip?
Yahu sarı sitede yanık araç satıyor adam açık açık. Beyaz renk 2020 model Mercedes C180 diye. Change'in allahını yapıyor adam gözüne soka soka. Hani nasıl engel oluyorsun, nasıl tespit ediyorsun kardeş?
Neyse, konuya dönersek;
Ha ama tabi uygulamada ne oluyor, veya ne olacak... Eskisi gibi... Adamlar bunu yazıp çizip haber yaptığına göre aslında "keyfi" uygulamaya devam ederiz diyor kısaca. Sen vatandaş olarak devletin yaptığı "yanlışı" dava açarak, uğraşarak düzeltmeye çalışıyorsun. En büyük saçmalık burada zaten. Dediğiniz gibi vatandaşa verilen değer burada işte.
Bazı polise itiraz edip bu madde bu değil, buna ceza kesemezsin diyorsun, git dava aç iptal ettir diyor.
Eh, seni de şikayet edip "görevi kötüye kullanmak"tan ceza verdirebiliyor olsak bakalım bu cevabı aynı rahatlıkta verebilecek misin.
Vatandaş da bir çok şeyin farkında değil, cezayı yiyip oturuyor. Ben ne yedim, niye yedim, ne yapabilirim vesaire gibi sorgulamalarımız yok. O yüzden devlet de istediği gibi takılıyor, sağolsun
Bu arada AKP ve cam filmi ilişkisini yazan arkadaşı çözemedim. Böyle saçma sapan yaftalar yapıldığı sürece bu topluma daha semer vuran çok olacak. Yandaşıyla muhalifiyle komedi bi toplumuz gerçekten. Hedefi yanlış belirleyip yanlış şeyler üzerinden gidince böyle...
-
Yazdıklarınıza katılıyorum benim de demek istediğim Yargıtay kararı uygulamada havada kaldı.
Ayrıca koyu cam filmlerine ben de karşıyım. Önüme geçiyor öndeki trafiği göremiyorum, kavşakta yanımda duruyor anayola çıkacağım, sağdan geleni göremiyorum. Ayrıca fabrikalarının da ECE R43 standardına uyduğunu zannetmiyorum. Örnek Ford Tourneo Courier'in arka camları.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akinci -- 14 Ağustos 2024; 16:51:35 > -
Ön camda yarım kalan camlarda iki numara film vardı. Kıymetli bazı trafikçilerimizin zorlamasıyla ön camdakini söktürdüm.(Bu süreç bayağı uzun sürdü bu arada, çünkü çoğu inceledikten sonra insiyatifi ile ses etmedi.)
Şimdi ben burada yasal sınır olmamasından şikayetçiyim. Zindan gibi 4’er numara olsa eyvallah. Ancak kendilerine de ilettim, bu kadar merceksiz, ayarsız, sisleri açık araçlarla gece yolculuğu yapmak çok daha tehlikeli ve yorucu.
Ayrıca güneşin tam karşıdan vurduğu bu yaz günlerindeki 1-2 saatlik zaman da benzer sorun oluşturuyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kavurma verin lan ! -- 16 Ağustos 2024; 21:4:3 > -
Bu konu hakkında bir trafik polisi olarak yorum yapıyım ancak saçma sapan cevaplar verecek olanlar işi siyasete , x arabalarında var vs. diyerek karşı cevaplar geleceği için onlara baştan söyleyeyim cevap vermeyeceğim X partisinin benim için bir önemi yok kanuna bakarım her söylediğimiz laftan bir cevap çıkarmayın rica ediyorum eğer itirazınız var ise MAHKEME yolu açık herkes dilediği gibi itiraz edebilir.
Gelelim konuya
Ön cam dahil tüm camlar hala yasak ancak polis insiyatifinde olduğu için bu konu ön cam dışında kalan camlara "Şimdilik" bir şey demiyoruz genellikle.
Ön cam konusunda da genellikle çevirme uygulamaları doğal olarak sizi önden görecek şekilde yaptığımız için görünmüyor aracın içi kim var kim yok belli değil şüpheli birisi olup olmadığını anlayamıyoruz doğal olarak + Telefon , Kemer gibi drone veya dışarıda takip yolu ile yaptığımız denetimlerde gene sürücüyü göremiyoruz bu sebeple ÖN CAM kesinlikle yasak diğer camlarda dahil ancak yukarıda yazdıklarımdan dolayı ön cam üstüne yoğunlaşılıyor.
Forumu uzun yıllardır takip ediyorum bir kaç kez böyle konulara yorum yaptım pişman ettiler umarım gene aynısı olmaz herkese kazasız sağlıklı yolculuklar dilerim.
-
Bu tip işler hep Kütahya, Afyon vs gibi Allah'ın unuttuğu şehirlerde oluyor. Bir gram büyümemiş şehirlerin aylak bakkal t... tartar uygulamaları.
Önce şehiri adam edecek işler yapın, cam filmi eksik kalsın... Antalya tarafına her geçtiğimde bu 100 yıl geriden gelen şehirlerden geçiyorum, yahu hiç mi şehir değişmez. Anca Eds dikme, polis kontrolü. La kim ne yapsın sizin şehrinizi. Terörist bile uğramaz oraya.
Drone kullanan memurun drone kullanma sertifikası ile sivil havacılıktan alınmış uçuş izini oluyormu drone uygulamalarında.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Kütahyadayım. Ön sürücü tarafı camlar 1 numara. Arkalar orjinal karartılmış cam. Heralde ceza yazmazlar bana. Önlerde varlığı yokluğu belli değil zaten 1 numara olduğu için. Bakalım göreceğiz ilerleyen günlerde
Birde burada herkes istediği yere parkeder 2 sıra hatta bazen yolu kapatacak kadar 3 sıra park ederler polisin canı sıkılırsa ceza yazar canı istemezse yanlarından geçer gider karışmaz. Öyle bir yer burası
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark Territory -- 17 Ağustos 2024; 11:12:15 >
Detaylarını bilmiyorum hocam drone uygulamasında o konulara hiç girmedim.
-
Merhaba,
Ön cam için özel olan filmler için ne düşünüyorsunuz ? lumar air 80 veya solar gard ultra performance 80 gibi, karartması yok denecek kadar az ama ısı kesmesi için tercih edilen modeller.
-
Merhaba hocam,
Kanun içinde her türlü yasak hocam ne olursa olsun ancak memur insiyatifinde olduğu için ceza yazar yazmaz bilemiyorum normal şartlarda yazması gerekir.
-
Şu far işine bir çözüm bulsalar mükemmel olacak.
-
En mantıklı cezalardan biri..
sebep?
-
Dışarıyı göremiyorsun gece..Daha ötesi var mı?
gidip en kalitesiz ve koyusunu yaptırırsan göremezsin zaten. bugüne kadar hiçbir cam filmimden rahatsız olmadım, hiçbiri beni trafikte tehlikeye düşürmedi.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X