Chryin , filmleri nereye taktırdın. Fiyatı uygunmuş bende düşünüyorum da. Yazın arabanın iç sıcaklığı falan eskisine göre farke diyor gibi klima soğukluğu daha iyi hissedilir ozaman değil mi? Filmlerin kalitesi nasıl.
Sanayide, Yılmazlar Oto diye bir yer var yanlış hatırlamıyorsam adını... Adamlar sırf cam üzerine imalat vs yapıyorlar.. İşlerinde iyiler. 1 sene oldu daha filmlerde herhangi bir yıpranma yok..
İç sıcaklıgı farkedilir şekilde önlüyor cam filmi.
Sağol teşekkür ederim
bende film taktırmak istiyorum.. aracı aldıgım yer hiç bir sorun olmaz dedi.. ruhsata işlemeye gerek yok dedi.. çünkü benim yaptırma amacım tamamen işlevi ile ilgili.. siyah camın şeklinde değilim :) ki zaten arabanın markası neyse odur film bişi değiştirmz.. benim film taktırmaktaki amacım klimayı ekonomik kullanmak, araba içinde amele yanıgı olmamak.. ve en en önemlisi.. güneş ışınlaırna karşı alerjisi olan gözlerim... güneş gözlüğü takmmayı sevmediğimden en mantıklısı film.. sanırım en açık renginden yapsam bir sorun olmaz..
camlar filmli olunca geceleyin farlar da göz almıyor..o açıdan 3. 4. derece film değilse pek ses çıkarmıyorlar.
quote:
Orjinalden alıntı: _asparagas_
camlar filmli olunca geceleyin farlar da göz almıyor..o açıdan 3. 4. derece film değilse pek ses çıkarmıyorlar.
Ön cama zaten taktırmam.. yanlara ve arkalara en açığından.. ön cama kesinlikle yasakmış onu biliyorum..
quote:
Orjinalden alıntı: AvalancHe_86
öncelikle geçmiş olsun diyen tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim.. napalım kader utansın ceza yiyeceğimiz varmış
quote:
Orjinalden alıntı: crazyarif
quote:
Orjinalden alıntı: AvalancHe_86
quote:
Orjinalden alıntı: kentaur
hangi şehirde yaşıyorsun arkadaşım?
kırıkkale
kırıkkale'de 66 km/h hızla radar cezası yiyen arkadaşım vardı, bu adamların kafa harbiden kırık yaa fena takmışlar millete... geçmiş olsun
ama bence o adam sana orada cezayı yazmasa da sen söktürmezdin, bugün yarın derdin kalırdı onlar, yazın geçmesini falan beklerdin en azından
bu arada bende 66 ile radara girmiştim geçenlerde, yoksa senin arkadaşın benmiyim
isminin baş harfi c'mi?
Film yasak ama perde serbest, nasıl bir ülke, nasıl kurallar...
quote:
Orjinalden alıntı: irf@n
Film yasak ama perde serbest, nasıl bir ülke, nasıl kurallar...
hakikaten saçmalamda üstümüze yok...
aslında film yerine yapıcan perdeyi.ama şu yeni araçlarda ki gibi ince siyah otmtk açılır kapanır deil.
hani h100 - l300 minibüslerde 88-90 kasa E200 lerde filan vardıya gri krem ev perdesi gibi onlardan çekcen hepsin de.. perde mi perde madem serbest al sana perde dicen polise..
polisin cevabı...
canım sen gel bakim şöyle bizim yamacıza azcık ekip otosuna doğru..
quote:
Orjinalden alıntı: crazyarif isminin baş harfi c'mi?
yok kardeş baş harfim S
quote:
Orjinalden alıntı: _opeth
quote:
Orjinalden alıntı: tenekekutu
quote:
Orjinalden alıntı: individual
ruhsata işletmek için ne yapmamız gerekiyor? maliyeti nedir tahmini?
Film asla ruhsata işletilemez.Böyle birşey yok.
Satışı serbest olan her ürün illa trafikte kullanılması serbest olacak diye birşey yok.Örneğin NARVA,OSRAM vs gibi markaların güçlü aydınlatmaya sahip ampülleri ( ralli araçları gibi trafikte seyretmeyen araçlar takar bunları örneğin) Avrupada istediğiniz modifiye dükkanında bulabilirsiniz.Fakat üzerinde AB yollarında kullanılması yasak diye yazarda.Eğer kullanırsan suç sana aittir.İlla satışı serbest bir ürün yasal olarak her alanda kullanacaksınız anlamına gelmez.Bunun gibi Tuning sektöründe birçok ürün vardır.
ben yapılıyor diye biliyorum. göz doktoruna gidip güneşin gözünüze zarar oluşturduğu hakkında rapor alıp ruhsatı yeniliyorsunuz. tadilat olarak geçiriliyor.
Kesinlikle öyle birşey yok.Zaten aksesuarın hertürlüsü ruhsata işletilemiyor.
Resmi araçlar, makam araçları, konsolosluk araçları vs.. Film cam ruhsata işletilebiliyor. Ama zaten ruhsata işletmeye gerek yok ama illa istenirse işletilir.
quote:
Orjinalden alıntı: ÜMİT-FB
quote:
Orjinalden alıntı: ATTRACTION
Benim ön cam dahil komple en siyahındandı
bugune dek sorun yasamadım. Demek ki polis in kıl gunune denk gelmıssınız..
ben arkamda bunlardan birini görünce kaçıcak yer arıyorum..
polis nerde durdurcak..
Kacıcak tabiki iteklemesinden korkamak lazım
cam filmi konusunda takip sırasında arkadaki araç sizin arkanızdan bakarken önünüzü görebilmeli ki siz frende gecikseniz bile dikkatli ise o durumu sezebilsin gibi bir açıklama yapıyorlar ne kadar doğru bilmiyorum ama bence mantıklı. Ben camları filmli araçların arkasından ilerlerken takip mesafesi koymama rağmen tırsıyorum :) Daha kötü örnekler mevcut anahtarla filmi yırtmalar falan. ucuz atlatmışsınız. geçmiş olsun...
perde taktırın kurtulun...
Ben de aracımı bayiden teslim alırken taktırttım arka camlara 2 numara cam filmini (bana da 3 seviye var dendi). Daha sonradan trafik şubesinin önünden geçerken tırstım aşıkçası. Yalnız arabanın işlerini halleden sigortacıya sorduğumda TSE'den onaylı cam kullanırsan izin veriyorlar yoksa diğer tüm cam filmlerine ceza yazabiliyorlar dedi. Onda da camın köşesinde TSE'den onaylıdır diye bir ibare oluyormuş dediğine göre...
herkes kafasına göre bişeyler söyleyip kılıfına uydurmaya çalışıyor sadece.. açık ve net olarak bu iş yasak...ruhsata işleme-tse onayı-açık renk filan işin yanlaması...
quote:
Orjinalden alıntı: toz-koparan
herkes kafasına göre bişeyler söyleyip kılıfına uydurmaya çalışıyor sadece.. açık ve net olarak bu iş yasak...ruhsata işleme-tse onayı-açık renk filan işin yanlaması...
+1
Kanunlarımızda film yasak, neden yasak? Yassak denmiş ve öyle kalmış. terör açıklaması yapılmış. Halbuki detaylandırılması gereken bir yasak
Avrupa ve Amerika'da farklı farklı uygulamalar var
Amerika'nın bazı eyaletlerinde ön cam hariç serbest, sıcak eyaletlerde... Bazı eyaletlerinde ön iki kapı camına yapmak yasak, mantıklı açıklaması da şöförlerin göz teması kurabilmesi. Ki bence bu açıklama çoook mantıklı.
Aracın içindeki şöförün görülemeyeceği kadar koyulukta bir film, trafikteki diğer şöförlerden soyutlanmak demek ve bence bu ortak kuralların uygulandığı bir ortamda, herkesin birbirine göre hareket etmesi gereken bir ortamda tehlikeli...
Peki diyeceksiniz ki bu filmler yasak, neden ithaline izin veriliyor. Bu filmler ithal edilirken "trafikte kullanılan araçlara takılacaktır" diye izin alınmıyor ki. Aynı filmler binalara da uygulanabiliyor, bu yüzden ithalinin yasak olması gibi bir saçmalık olamaz. Ayrıca trafikte kullanılmayan yarış araçlarında da kullanımı serbesttir.
Bayanlar trafikteki krolardan rahatsız oldukları için koyu cam filmi çektiriyorlar ki bence haksız sayılmazlar bu konuda.
arkadaslar her tur film mi yasak ? ornek : 25% olan filmler var arabanin ici gozukuyo... onlar dahil mi yasak?
tsk'ler
quote:
Orjinalden alıntı: boolat
arkadaslar her tur film mi yasak ? ornek : 25% olan filmler var arabanin ici gozukuyo... onlar dahil mi yasak?
tsk'ler
yasak.
quote:
Orjinalden alıntı: lervolerto
bildiğim kadarıyla cam filmi yasak değil, ruhsata işletmemek suç.
Yanılıyormuyum_?
bizim arabayada ikaz gelmişti söktürmezseniz ceza yazılır die tamamen yasak ruhsata işletsende