Şimdi Ara

çam kokusu nasıldır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
973
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar yeni üyeyim.Kendime evde parfüm yapmak istiyorum.Sizce çam kokusu nasıldır?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• avatarfans A kullanıcısına yanıt
    Çam kokusu güzel ancak kanaatime göre sadece yalın çam kokusu yeterli olmaz fakat merakımı mazur görün distile yöntemi ile mi elde etmek istiyorsunuz? Bir aralar bende evde parfüm yapmak istedim fakat uzun araştırmalar sonucunda bunun bir hayli meşakkatli ve tecrübe isteyen bir konu olduğunu öğrendim kalıcılık konusunda bile hatırı sayılır bir kimya bilgisine gerek olduğunu falanda okuyunca hevesim kursağımda kaldı (yanlış anlamayın hevesinizi kırmak istemem) bilmiyorum belkide bu vasıfların hepsi sizde mevcut ise elbette ki neden olmasın! Baştan çam ile başlayıp sonra diğer kokuları elde edersiniz şimdiden kolay gelsin ınşaallah muvaffak olursunuz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnternetten bir formül buldum Doğal yollarla ve alkolsüz yapacağım.Kalıcılığı orta derecede.

Üç farklı esansiyel yağ.

100 ml damıtılmış su.

2 kaşık bitkisel gliserin.
    Maalesef Türkiye'deki esansiyel yağlar %100 saf değil koku oranları düşük ! hele menekşe gibi kokuların distile etmek neredeyse imkansız olduğunu için tamamen kimyasal eğer gerçek saf esansiyel yağlar alacaksan ebay de kolaylıkla bulabilirsin satıcılar genellikle Hindistan firmaları zaten bu işi yapan yegane ülkelerden biri Hindistan fiyatlar uygun tavsiye ederim

• Uuu menekşe kokularıyla işim yok...Güvenilir bir aktardan alırım diyordum...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    5 - 10 - 20 gramlık şişelerde parfüm dünyasının en güzel en çarpıcı kokuları olan iris. Sülbülteber. Osmanthus. Yasemin. Ylang ylang. Hindistan ud. Mür. Gibi kokuların dan kesinlikle iyi bir parfüm çıkar.

Bir örnek verecek olursak aklımda = tepe Notası = tatlı mango. iris. Jackfruit. Gül
    Orta Notası: sümbülteber. Kabe samanı. Osmanthus
    Alt notaları : mür reçinesi. Ud. Biraz amber ve misk
    Fırsatım olursa bu notaları abdul samad al qurashi turkiye mağazasında yaptırmak isterim bunu yapmak için 50gr bir parfüme ne kadar isterler bilemem ancak hayalimdeki parfüme ulaşmanın en kolay ve pahalı bir yolu :-)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bence okadar karıştırma.Ben alt (baz)notasında çam olacak.Gerisini açıklamıyorum :D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.