Şimdi Ara

Çamaşır Kurutma Makinası Kullananlar Buraya (755. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
10 Misafir (2 Mobil) - 8 Masaüstü2 Mobil
5 sn
15.701
Cevap
476
Favori
2.783.616
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
50 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 753754755756757
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arçelik'ten derin dondurucu alanlar için kampanya yapmışlar. 900 KMX kurutma makinesi 9000 TL'ye geliyor. Forumdaki makine tavsiyelerini okuyunca bu rakam çok komik kalıyor. Büyük bir farklılık var mıdır makineler arasında? 900 KMX özelinde fikirlerinizi almak isterim.

• gsemre kullanıcısına yanıt

Hocam ben bahsettiğiniz bayiyi buldum. Ama Antalya dışına gönderim yok diyor, siz nasıl ayarladınız?

• FRaNZ FeRDiNaND F kullanıcısına yanıt

Horoz Lojistik ile gönderim yaptılar hocam. Ücreti ben karşıladım.

• Raptor_ex kullanıcısına yanıt
    Üst bölme yük taşımaya ve makineyi sabitlemeye uygun mudur? Klasik sunta yada mdf dolap ise yük taşımaya pek uygun olmayabilir. İlk başta taşısa bile zamanla sarkma/çökme yapabilir. Öncelikle dolabınızın uygunluğunu kontrol ediniz.

Uygun değilse arçelik alıp direk üzerine kurdurmanız yada diğer markalar için az yukarıda paylaştığım aparatı alıp kendiniz kurmanız gerek.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • smedreh S kullanıcısına yanıt
    İhtiyacınız varsa alınabilir hocam fiyat uygun. Isı pompalı makinelerin hepsi benzer kompresörlü sistemle çalışır. Birkaç özellik dışında çalışma şekli açısından ciddi fark yoktur. Kompresör markasında vs fark olabilir. Buzdolaplarının, klimaların kompresörlerini iyi kötü biliyoruz ancak bu makinelerin kompresörlerini pek bilmiyoruz henüz. Kompresörü bozulanıda açıkcası duymadım. O sebeple paylaşım yapılmıyor pek sanırım.

• Merhaba arkadaşlar
    Profilo KM961RCTR modelini almak istiyorum
    Cihaz hakkında bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi
    Saygılar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gsemre kullanıcısına yanıt

Hocam ne kadar mal oldu peki?

• onatba O kullanıcısına yanıt

Benim Altus'un 1. yılında kompresörü bozuldu, tabi garantiden değişti, şu an bir sorun yok, en az 4 yıl olmuştur değişeli.

• kir-pi K kullanıcısına yanıt
    Kompresörün markası neydi hatırlıyor musunuz hocam?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 25 Haziran 2024; 9:52:1 >

Hocam servis makinayı alıp götürdü, serviste yaptı, o nedenle bilmiyorum.

Merhabalar, ben de tam güvenemedim taşır mı taşımaz mı diye açıkçası. Ya Arçelik alıp üzerine kurduracağım ya da dediğiniz aparatı temin edip başka marka alacağım. Peki makine öneriniz var mıdır acaba? Hem arçelik/beko için hem de farklı marka için

Hocma kondensere erişilebilinen modeller kullanıcı bakım ve müdahelesine daha uygun. Wholelottared hocam yukarıda 2. Mesajda detaylı bir şekilde açıklamış.

Çamaşır makineniz arçelik olması sebebiyle orjinal kurulum ve garanti sorunu yaşamamanız adına bütöenize göre tercihen çelik kazanlı, cam kapaklı arçelik grubu öneririm. Yoğuşma verimi %81 ile %87 arasında çeşitli modeller vardı en son. Almadan önce garanti ve kurulum için servis onayı almanızı tavsiye ederim.

Bunun yanı sıra bsh grubu kalite hissiyatı bakımından daha tatminkar. Hooverda ekonomik modeller açısından f/p ürünü gibi duruyor, fabrikası eskişehirde. Farklı marka üstüste kurulumda firmalar ürünü garantiden çıkarıyor.

LG ve samsungda kondenser komple kapalı. LG nin kendi kondenser yıkama sistemi var, ancak ne kadar başarılıdır kullanmadığım için pek bilmiyorum. Kullanan arkadaşlar daha doğru yorum yapabilirler.

LG ve samsung sanırım kendi kompresörlerini kullanıyor. Diğer markalar için pek bilgim yok.

• FRaNZ FeRDiNaND F kullanıcısına yanıt

sakın Electrolux alma uzak dur çok pişman olursunuz 3-5 yıl sonra

• yavzi kullanıcısına yanıt

Hocam ben AEG çamaşır makinesi almıştım 10 sene önce, çok memnunuz aslında ama dediğiniz gibi AEG-Electrolux'te servis çok sıkıntılı doğru düzgün servis ağı yok hiç profesyonel değiller. İki sene önce makina sıkmaya geçmiyordu servis çağırdım 17-18 yaşlarında genç bir arkadaş geldi makinayı götürmemiz lazım ama tamiri pahalıya mal olur dedi. Ben de kalsın dedim ekran çıkan hata kodunu netten araştırdım tarif edilenleri yaptım düzeldi sorunsuz kullanıyorum. O yüzden ben de pek sıcak değilim Electrolux'e. Bosch alacağım muhtemelen.

• 6-6,5 yıl kadar önce Siemens WT45W562TR model bir kurutma makinası almıştık. O dönemde bu konuyu sıkı takip ediyordum. Forumdan Serdar makinanın alımı konusunda yardımcı olmuştu.

Satın aldıktan sonra 1-2 sene daha konuyu takip ettim ve Siemens marka kurutma makinalarında erken zamanda iç kısmında toz,kir,hav birikme şikeyetleri olduğunu , bunun sorunlara yol açtığını ve makinaların arıza verip çalışmadıklarını 1-2 kişiden okudum. Garantisi olan makinalardan Siemens ücret talep ediyordu, makina içinin temizliği için!

Ancak bizim makina canavar gibi çalışıyordu, biz filtrelerin temizliğini detaylı ve düzenli yapıyorduk. Bu durumun birkaç kişiye özel ya da uydurma olduğunu düşünmüştüm o zamanlar.

Geçtiğimiz ay bizim makina da filtre işareti yakıp, sesli uyarı vermeye başladı. Filtreyi temizleyip tekrar çalıştırdığımızda sorun bitmiş gibi gözüküyordu ama her 1-2 kurutma sonrası aynı şey olmaya başladı.

Servis çağırdım. Gelen teknisyen cihazla makinanın E03 hatası verdiğini ve temizlenmesi için atölyeye götürülmesi gerektiğini , ücret olarak da 2600 tl tutacağını söyledi. Ama en şaşırtıcı olan kısmı şu; teknisyen uzun süredir Siemenste çalıştığını , bu makinayı bildiğini , ve en fazla satın almadan 2-3 sene içerisinde bu problemin oluştuğunu anlatmaya başladı. Hayatında bizim makina gibi 6 sene dayanabileni görmemiş ki bizim evde 2 küçük çocuk olduğundan makinayı özellikle kışın çok kullanadık makinayı.Ağzım açık dinledim. Biz makinaya filtre temizliğinden başka birşey yapmadık. Bu durumun garanti kapsamına girmediğini ve hangi yılda çıkarsa çıksın ücretli yapılacağını iletti.

Temizliği kabul ettim. Teknisyen çıkarken benden bir de para talep etmesin mi? Neyin parası bu, arıza tespit ücreti mi alacaksıon falan derken benim cellallendiğimi görünce tamam deyip gitti.

Teknisyenler firmanın aynası gibi bence. Demek ki Siemens 3 sene garantili ürün satareken aslında neredeyse sattığı kurutma makinalarının ilk 2-3 senesinde çıkan bu problem ile belki de makina fiyatının %10u gibi bir parayı da garanti cepte şeklinde görüyormuş. Teknisyenin tamiri kabul etmeme rağmen para istemesi de cabası.

• Arkadaşlar merhaba. Grundig GPDH 9634 kullanan var mı? Tavsiye eder misiniz?

biz şu firmaya bunun biraz benzerini özel olarak yaptırdık

Çamaşır Kurutma Makinası Kullananlar Buraya
     Çamaşır Kurutma Makinası Kullananlar Burayawww.n11.com
    UMUTPARK METAL AYAKLI ÇAMAŞIR MAKİNESİ ÜSTÜ RAF. Fiyatları ve Özellikleri
    https://www.n11.com/urun/umutpark-metal-ayakli-camasir-makinesi-ustu-raf-28450888?magaza=umutpark&pid=562009001

sitesinde bize yatığı gibi olanı vardı sanırım bulamadım şimdi

• Karar veremedim :(

WTX87K8XTR 35.700 / 9 taksit.

WQG244C1TR 20.000 / 9 taksit.

Ayrıca arada WQB245AXTR 30.800 / 9 taksit seçeneği var, makina havalı duruyor baya ama teknik olarak WQG244C1TR'den büyük bir farkı yok denildiği için onu geçiyorum, buradaki paylaşımlar olmasa bilmeyen biri gözü kapalı bunu alır.

Ne diyorsunuz, WTX87K8XTR'e iki kata yakın vermeye değer mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FRaNZ FeRDiNaND -- 30 Haziran 2024; 23:44:20 >
  • phantasm P kullanıcısına yanıt
    E03 hatası ne hocam?

Ek:
    Hocam e03 hatası muhtemelen pompa ağzından yada sumpta birikimden kaynaklı bir hata. 6 yıl sonra olması ise askında gayet normal, hatta makineyi sizin özenli kullandığınızın göstergesi.

Yukarıda pompa ağzı temizlik videosunu paylaşmıştım. Normalde kullanıcı insiyatifine bırakılması gereken basit bir bakım süreci ancak firmalar servise yönlendiriyorlar.

En başından beri söylemeye çalıştığım olayı bir kullanıcı olarak deneyimlemişsiniz. Firmalar makinelerin birikim yapabilecek aksamlarını kullanıcı müdahelesine imkan tanıyacak şekilde bir zahmet tasarlayabilirlerse bu tip sorunlar yaşanmayacaktır.

Örnek temizlik videosu bkz.
    bootsowenyoutube
    Samsung Heat Pump Tumble Dryer: thoroughly cleaning the heat exchanger elements, Full disassembly!
    https://www.youtube.com/watch?feature=shared&v=FcCs5vwiDRw

2.
    Krisztián Beutlschmidtyoutube
    Samsung DV70M5020QW Dryer cleaning / Szárítógép tisztítása
    https://www.youtube.com/watch?feature=shared&v=ilDgLRnxRYA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 2 Temmuz 2024; 13:46:51 >

• WQG244C1TR aldım hocam. 19800 TL / 9 taksit. Aradaki fark cepte kalsın istedim, çamaşır makinamız 10 yıllık AEG, memnunuz ama olur da nazar değerse bütçeyi oraya kullanırız. Devir tasarruf devri diye ikna ettim kendimi :)

Kullanmaya başlayınca deneyimleri paylaşırım inşallah.

20 yıla yakındır ne zaman kendimize ya da yakın çevremize beyaz eşya tv vs. alacak olsak DH'de sizler gibi arkadaşların deneyimlerinden tavsiyelerinden istifade ettik, bunun da her zaman faydasını gördük. Paylaşımda bulunan sizler gibi üstadlara teşekkürü bir borç bilirim. @onatba @wholelottared

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FRaNZ FeRDiNaND -- 1 Temmuz 2024; 22:57:9 >
  • 
Sayfa: önceki 753754755756757
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.