Mesajınızı yeni gördüm. Biz de 12 yıldır Siemens'in o zaman yurt dışından gelen, ısı pompalı bir modelini kullanıyoruz. Her kullanımdan sonra su haznesini boşaltır ve tiftik filtresini temizleriz. Bizim makinede de self cleaning özelliği var. Buna rağmen, bir kere bile makinesine yıllık bakım yaptırmadık. Doğrusu, burada yıllık bakım hikayesini okuyunca şaşırdım. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Çamaşır Kurutma Makinası Kullananlar Buraya (757. sayfa)
-
-
Bir arkadaşım adına buraya yazıp, sizden fikir alayım. Arkadaşım yeni bir eve taşındı ve bu evde balkon yok. O nedenle, kurutma makinesi almak niyetinde.
Anladığım kadarıyla, çamaşır makinesinden memnun. Çamaşır makinesi Arçelik. Onu değiştirmeyi düşünmüyor. Daha önce hiç kurutma makinesi kullanmadı. İlk defa kullanacak. Makineleri yan yana koyacak yeri yok. Üst üste monte ettirmesi gerekecek.
Malum yetkili servisler farklı marka kurutma makinelerinin üst üste montajını yapmıyor. Bu durumda,
1- Kurutma makinesi markası olarak ne tavsiye edersiniz? Sadece Arçelik'ten mi baksın?
2- Isı pompalı mı, yoksa diğer tip mi tavsiye edersiniz?
3- Farklı marka kurutma makinesi alacak olursa, kurutma makinesini dolap üzerine mi koysun?
4- Arçelik için tavsiye edeceğiniz model var mı?
Arkadaşıma baştan ısı pompalı Siemens tavsiye etmiştim fakat sonradan yetki servislerin farklı markaların üst üste montajını yapmadıklarını hatırladım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Arçelik ve arçelik üretimi olan beko, grundig, altus olabilir. Ayrıca Arçelik servisleri başka marka makina üzerine de kuruyorlar. Mutlaka ısı pompalı bir model olsun, program sayısı çok önemli değil, grundig bu grubun fiyat performans ürünüdür.
-
Hocam forumda konusu bile var. Kurutma yıllık bakım diye aratırsanız çıkıyor. BSH da sitesinde 2 yılda bir olarak güncelledi. Makinanın içinde baya hav birikmiş olabilir. İsterseniz yan paneli söküp bakın.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Cevabınız için teşekkürler. Biz kendimiz de ısı pompalı Siemens kurutma makinesi kullanıyoruz. Ben de arkadaşıma önce Siemens'i önerdim fakat sonra aklıma yetkili servisin montaja yanaşmayabileceği geldi. Alt makine Arçelik, üst makine başka marka olursa, Arçelik servisi montaj yapar mı? Bilemedim.
Arçelik grubundan neyi önerirsiniz?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam alt öakine arçelik, üst makine farklı marka olacaksa niye arçelik montaj yapsın? Yeni alacağı markanın montaj yapıp yapmaması önemli. Onuda birçok firma yapmıyor. Garanti dışı montajı kabul ederse, harici montaj aparatları var satılıyor, alıp kendi yapması veya özel servise yaptırması gerekir.
Kendi makinesi arçelikse bile, arçelik alacaksa bile servisinden ön onay almanızda fayda var. Çok eski makinelerde belki sorun olabilir.
Arçelik grubundan imkan varsa çelik kazan cam kapak bir makine alıp geçebilirsiniz. Altusta yada grundigte vardı sanırım öyle bir uygun fiyatlı model.
Anladım , teşekkürler , inverter motorlular A+++ enerji sınıfı gördüğüm kadarıyla ve daha pahalılar, servislerinden memnun olduğum için Arçelik yada Vestel tercih etmem gerekiyordu , inverter motorlu Vestel 16 bin küsur Arçelik 27 bin civarıydı, Vestel tercih ettim, motor tipi inverter yazıyor ama kompresör bilgisi yok inverter mi bilmiyorum, aldık bakalım inşallah memnun kalırım.
Bugün kuruldu makine, geçen hafta başka marka ısı pompalı diye yoğuşmalı göndermişlerdi iade etmiştim, ses bakımından bir fark hissetmedim , bunda ekstra çınlama sesi de var, inverter biraz daha sessiz beklerdim , kurutması güzel , ilk kurutma da dahi koku olmadı, yogusmalı da camasıra koku siniyor , her marka öylemi bilmiyorum, ses olayını sevmiyorum ama katlanacagız, vestelden yıllık Disney + hediyesi geldi.
Arçelik'ten çelik kazan, cam kapak bir kurutma makinesi olur diye yazmışsınız. Ben daha önce Arçelik'in kurutma makinesinden hiç kullanmadığım için bilemiyorum. Arçelik veya bu grubun üretimi olan diğer markalarda çelik kazanlı olmayan kurutma makineleri de mi var?
Ayrıca kurutma için çamaşır makinesi üzeri dolap tavsiye eder miydiniz?
Hocam bazı kurutmalarda kazanlar alüminyum üzeri kaplama oluyor teflon tava gibi. Alus deniyordu sanırım o kaplamaya. Daha ejonomik olduğu için tercih ediliyor ancak zamanla kaplaması teflon tava gibi zarar görebiliyor. Bu sebeple çelik kazan daha sağlıklı.
Birde bir ara cam kapak yerine mika kapak kullandılar. Halen daha ekonomik bazı makinelerde mika kapak olabilir. O kapakta sıcaktan yamulma şikayetleri var. Ondan cam kapak dedim.
Aynı marka makine için dolaba gerek yok hocam. Farklı marka için belki düşünülebilir ancak oda ayrı masraf tabi. Yukarıda hoover alan bir arkadaş sehpa yaptırmıştı çamaşır makinesi üstüne.
Bilgi paylaşımı için teşekkür ederim. Daha önce mika kapak ve alus kazanı hiç duymamıştım. Öğrendiğim çok iyi oldu.
Dolabı da aslında farklı marka kurutma makinesi için sormuştum. Arkadaşımın çamaşır makinesi Arçelik fakat kurutma makinesini hangi marka alacağı konusunda kafası karışık.
Bir soru daha sorayım. Ben dün Arçelik ve Beko' nun web sitelerindeki bazı kurutma makinelerine baktım. Sanki tüm kurutmalar ısı pompalı gibi. Bu markalardan özellikle şu iyidir diyebileceğiniz model var mı?
Model model çok detaylı bilgim yok ancak ısı pompalılarda mekanik olarak hepsi benzerdir. Firmalar çok detaylı açık bilgi vermiyor malesef. Altusta alsanız en üst model bekoda alsanız benzer şekilde iş görür. Bazı modellerde yoğuşturma performansı %81, bazı modellerde %87 idi yanlış hatırlamıyorsam. Mekanik olarak ne fark var bilmiyorum ancak çok fark olacağını sanmıyorum.
Arkadaşlar 14-18k bantlarında tavsiye edebileceğiniz kurutma makinası var mıdır?Yorumları okudum ama okudukça kafam karıştı ilk defa alacağım Hepsiburada da güzel ürünler var tavsiyeniz olursa sevinirim :)
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bence gidip marka ve modellerle ilgili her markanın web sitesinden modellere bakın. Sonra bu modelleri mağazalarda bizzat inceleyin. Az çok bir fikriniz olur.
Ayrıca ürünleri belirlendikten sonra, Şikayetvar sitesinden araştırma yapabilirsiniz. O sitedeki yorumlar kronik problemli ürünlerle ilgili detaylı bilgi veriyor.
Merhabalar
Siemens WQ44G2C1TR Bu ürünün önündeki kapak açılıyor mu ? Ya da açan var mı acaba ?
-
Siemens WT47XK80TR kurutma makinem var. İki üç kurutmada bir tiftik filtresi dolu uyarısı veriyor. Ancak filtre temiz. Hatta ön kapağa ek filtre alıp taktım, yine değişen bir şey olmadı. Kurutma süresi olarak bariz bir farklılık yok. Ancak uyarı beni rahatsız ediyor. Bilgisi olan var mıdır?
hocam yaklaşık 2 aydır kullanıyorsunuz gördüğüm kadarıyla nasıl memnunmusunuz almamı tavsiye edermisiniz.
-
Hocam 2 haftadır cevap gelmemiş. Hocam 2 ihtimal var. Ya kondenserde veya hava kanalında bir tıkanıklık var, yada sensör kirlenmiş.
Makinede sensör var doluluk ölçmesi için. Sanırım bir nevi akışmetre. Ancak sizin makinenin neresindedir bir fikrim yok, ön kapağın önündeki kanalın içine doğru olabilir, yada arka kanaldadır. Eğer kondenserde veya fan kanalında hava akışını bloklayan bir tıkanma yoksa, O sensörü temizlerseniz muhtenelen sorun düzelir. Hava kanalında tıkanma varsa, makinenin hava kanalının sökğlüp temşzlenmesi gerekir. Kondenserde tıkanma varsa gene duruma göre sökülmesi gerekebilir, bir el feneri yardımıyla kontrol etmenizi tavsiye ederim.
Fikir vermesi açısından bkz.brwetteryoutubeBosch Nexxt Dryer Lint Filter Error Solvedhttps://www.youtube.com/watch?feature=shared&v=gr6yJotfc0o
Bosch dryer lint filter error diye aratınca çıkıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 9 Ağustos 2024; 16:59:27 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Cevap verdiğiniz için teşekkür ediyorum yoksa ümidi kesmiştim :) aslında makine yeni, pek de kullanılmadı. Bir uyarı veriyor, bir vermiyor. Kafasına göre takılıyor. Ben de sensörden şüpheleniyorum, bir kere filtre takılı değilken kurutma yapmıştık zira. Belki o zaman pislik falan gitmiştir. En kısa zamanda dediklerinizi uygulamaya çalışacağım, tekrardan teşekkürler.
Hocam filtresiz kullandıysanız, makinenin muhtemelen komple sökülmesi gerekir. O havlar hep kondensere ve alt tepsiye gitmiştir. Tahliye pompasınıda tıkar muhtemlen.
Belki bir ihtimal servis menüsünden autoclean ile kurtarabilirsiniz ancak hav tek yıkamada bile filtresiz kullanımdan dolayı alt tepsiye gittiyse açıkcası autoclean de pek işe yaramayabilir.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X