Şimdi Ara

Çamaşır Kurutma Makinası Kullananlar Buraya (758. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (4 Mobil) - 3 Masaüstü4 Mobil
5 sn
15.711
Cevap
475
Favori
2.785.819
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
50 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 756757758759760
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Samsung DV90CGC0A0ABAH 9 kg Kurutma Makinesi

Arkadaşlar bu ürünü aldım bonusla beraber 14.600 TL ye denk geldi sizce iyi midir

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Merhaba, samsung kurutma makinalarının neredeyse hiç bahsi geçmiyor. Sebebini bilen var mı? Negatif bir durum mu var acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar

Siemens çamaşırın üstüne kurutma alacağım

Bosch WQG2410TTR ve wqg244c1tr arasındaki farkı anlayamadım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba.

Sadece İzmir içine teslim olmak kaydıyla,
    1 adet WT47XK80TR model kurutma makinesi.

iQ700 Isı Pompalı Kurutma Makinesi 9 kg
    WT47XK80TR

Nakit: 33.500 Tl
    Kredi kartına ortalama ( karttan karta değişkenlik göstermektedir. ):

Çamaşır Kurutma Makinası Kullananlar Buraya

Ürün detaylı bilgi için tıklayın

Detaylı bilgi için arayabilirsiniz,

Serdar Çetin
    05533976676

• Gözü kapalı alınacak kurutma makinesi hangisidir acaba? Bosch bulaşık makinesi kullanıyoruz. Bir de kurutma almayı düşünüyorum.

• FRaNZ FeRDiNaND F kullanıcısına yanıt

benim başımada çok şey geldi başka marka alacağınıza çok sevindim

• escape0121 kullanıcısına yanıt

Hocam merhabalar, ben de Samsung'un WW11BB944DGH model makinasına bakıyorum. Siz alalı 1 yıl olmuş, nasılsınız acaba makineden memnun musunuz bir sorun yaşadınız mı?

• onatba O kullanıcısına yanıt
    Peki bu işlemi kendim yapabilir miyim yoksa servis mi çağırmalıyım? Ya da bu şekilde kullanmak riskli midir? Benim anlamadığım bu kadar önemli bir konuda makine neden filtre takılı değil uyarısı vermiyor. Filtreleri yıkayıp kurutmak için başka yere koymuştum, eşim farkında olmadan çalıştırdı makineyi, program bitince fark ettik filtreyi takmadığımızı.

• epokhe_fb E kullanıcısına yanıt
    Aslında dediğiniz gibi basit bir switch ile uyarı sistemi konuşabilir ancak sanırım hiçbir makinede yok böyle bir uyarı sistemi. Ben hiç denk gelmedim.

Servis alıp götürüp söküp temizliyor hocam. Kendiniz evde yapmanız biraz zorlayabilir. Bu şekilde kullanmaya devam ederseniz hem tıkanıklık uyarısı vermeye devam eder, hem zamanla koku yapabilir. Kurutma performansı düşebilir, sarfiyat artabilir. Kendinizde söküp temizleyebilirsiniz ancak geniş bir alan ve biraz deneyim gerekli.

Bkz.
    Mr Washy Washyyoutube
    Fix Bosch Heat Pump Dryer Repair Not Drying Properly
    https://www.youtube.com/watch?feature=shared&v=K7TLldVklig

Ne kadar kirli olduğunu bilmiyorum hocam. Ufak bir hav parçası sensörü tıkamış olabilir. Büyük bir hav kanalı tıkamış olabilir. Sökmeden görmeden söylemek zor. Belki havları pompa kısmen tahliye etmiştir ancak pompa önünün dolu olması muhtemel.

Öncelikle basitçe kondenser önünü açıp, içeride ve tavada ne kadar hav olduğunu kontrol etmenizde ve süpürmenizde fayda var.

Bkz.
    Bosch Home Türkiyeyoutube
    Bosch Kurutma Makineleri – Ana Ünite Nasıl Temizlenir
    https://www.youtube.com/watch?feature=shared&v=dPtAP-BkZMs

Drenaj pompası arka taraftan nispeten kolay bir şekilde sökülebiliyor. Varsa ıslak/kuru süpürgeyle emdirmeyi deneyebilirsiniz. Ancak deneyiminiz yoksa direk servise bakım için vermeniz daha zahmetsiz olur. BSH kendi bakım/temizlik programı satıyor aynı zamanda.

Fikir vernesi açısından bkz.1

Teknik servisyoutube
    Bosch kurutma makinesinin en önemli temizlenmesi lazım olan ýeri.
    https://www.youtube.com/shorts/hsbUFgLmBB0?feature=shared

Bkz.2
    parçala behçetyoutube
    Düzenli Temizliğin Önemi.. Tıkanmış AEG Çamaşır Kurutma Makinesi Tamiri.
    https://www.youtube.com/watch?feature=shared&v=tGqt2GmIf-o

Son olarak sökmeden intensive clean / bakım programını çalıştırıp kurtarmayı deneyin hocam. Kendi otomatik kondenseri temizliyor. Eğer havlar kanala kaçmamışsa, pompayı tıkamamışsa, kondenser üstündeyse intensive clean programının faydası olur. Klavuzda intensive clean için talimat var.

Örn:
    Kaanyoutube
    bosch self cleaning condenser cleaner
    https://www.youtube.com/watch?feature=shared&v=2RoNIjnamQ8

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 19 Ağustos 2024; 20:35:25 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Detaylı yanıtlarınız için çok teşekkürler. Teknik bilgi ve el becerim olmadığı için kendi başıma girişmem mümkün olmayacak. Aslında makine başka bir sebepten ötürü servis tarafından açılmıştı. E01-03 hatası veriyordu bazen çalışmıyordu. Yanlış hatırlamıyorsam güç paneli gibi bir parçası değişti. Bu arızanın filtresiz çalışmayla bir bağlantısı var mıydı bilmiyorum. Üst kapak söküldü makine çok temizmiş pek kullanılmamış (ki çok kullanmadık) falan dediler. Ancak spesifik olarak nerelerin kontrol edilmesi gerektiğini bilmiyorum. Servis çalışanlarına tiftik filtresi uyarısı verdiğinden bahsettim, bakım uygulaması yapmamı tavsiye ettiler. Basit bakım uygulaması yapmıştım bir şey fark etmedi. Bazen uyarı veriyor bazen vermiyor. Uyarı verdiğinde temizlemeden tekrar kurutuyorum bu kez vermiyor falan. Rahatsızlık verene kadar kullanmayı düşünüyorum. Ciddi bir tehlike (yangın vs) olmaz umarım.

Hava kanalında yangın riski düşük ihtimal hocam. Kapalı devre klima gibi kompresör sistemiyle çalışıyor makine. O bölmede genelde hep nemli zaten. Rezistans vs olmadığı işin nispeten rezistanslı modellere göre daha güvenli. Birtek fanın miline dolanabilir kıl tüy yün ancak oda düşük ihtimal.

Aslında fan kısmını arka kapağı sökerek kontrol etmek basit bir işlem. Kondenser/yoğuşturucu bölmesi uğraştırıcı ve biraz sıkıntılı.

Kondenserin altında kalan tepsinin fotosunu ve kondenserin fotosunu dikine flaşlı şekilde çekerseniz, bir fikir verebilir. Yassı süpürge ucu ile kanatları yamultmadan süpürebilirsiniz de.

Bu makinelerim 2-3 senede bir açılıp temizlenmesi aslında hem hijyen açısından hem makine sağlığı açısından faydalı. Kurutma performansında düşüş sürede uzama yoksa, ciddi bir tıkanma olmayabilir. O süreçte kirlenince bakıma verebilirsiniz.

Çekmeye çalıştım 😊

Hocam tava gayet temiz duruyor. Ufak tefek kenarda birikimler var ancak ciddi seviyede değil. Demekki pompa tahliye edebilmiş. Kenarda köşedeki zımbırtıları kürdan yardımıyla isterseniz alabilirsiniz. Bu haliyle sökmeye pek gerek yok. Intensive care işe yaramış gibi duruyor. Açıkcası azda olsa tıkanma olur diye düşünüyordum ancak pek bir tıkanma gözükmüyor.

Arka kanalda ve pompa ağzında belki düşük bir ihtimal birikim olabilir ancak tavayı gayet güzel tahliye ettiğine göre orasıda temizdir muhtemelen.

Şu haliye kondenderde ciddi bir problem gözükmüyor.

Normalde bu haliyle hiç hata vermemesi gerek. Dışardan bakıldığında oldukça temiz duruyor içi. Hataya belki sensördeki tozlanma sebep oluyor olabilir. Veya sensör arızasıda olabilir. Devam ederse servis garanti kapsamında inceler muhtemelen.

Olurda tahliye pompası temizliğine ihtiyaç duyarsanız
    bkz.
    Melis Omerbasicyoutube
    Bosch dryer WTY88780EU
    https://www.youtube.com/watch?feature=shared&v=1dEDjPVr-gM

1-2 kere daha intensive care çalıştırmayı deneyebilirsiniz müsait olduğunuzda. 1-2 Ayda 1 çalıştırmanızı tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 19 Ağustos 2024; 23:37:53 >

Gerçekten çok yardımcı oldunuz. Çok teşekkürler. Epey bilgi sahibi oldum. Söylediklerinizi değerlendireceğim. Sağ olun.

• Merhabalar, Kurutma makinesi alma arifesindeyim.

Samsung Bespoke ile Siemens IQ700 arasında kaldım. Sizce hangisini tercih etmeliyim?

• PreDLoNa kullanıcısına yanıt
    Hocam tek ik olarak birbirlerine yakın makineler. IQ700 de R407C gaz kullanılırken, samsungda R290 gaz kullanılıyor. R290 propan(yanıcı) ancak verimi yüksek. IQ700 de kendini sudan geçiren kondenser var. Kondenser muhtemelen daha uzun süre temiz kalır.

Samsung dijital inverter diyor ancak kompresörmü inverter, kazan motoru mu inverter tam anlayamadım. İki makinede ev tipi makineler için başarılı sayılır. Samsungda AI ne gibi bir fayda sağlıyor tam anlamadım, sanırım otomatik mpdda süreyi optimize ediyor.

Samsungda yoğuşturma verimi %87, iq700 de %88 olarak gözüküyor.

Daha detaylı veri malesef firmalar pek açık paylaşmıyor.

Kıymetli yorumunuz için teşekkür ederim hocam.

• PreDLoNa kullanıcısına yanıt
    Hocam bir ufak düzeltme. Samsung bazı modellerinde sitede R134 gaz yazıyor. Bespoke için ise R290 gaz yazıyor. Normalde avrupa kıtasında R134 gazının sera gazı etkisi sebebiyle yerine R290 kullanılıyor olması lazım diye biliyorum ancak yazan daha doğrudur muhtemlen. Siz eğer merak ederseniz teyit edebilirsiniz.

Samsungun ısı pompalı kombo modelleri var, ancak henüz tr piyasasına girmediler.

Bkz.
    Bens Appliances and Junkyoutube
    BEST Washer Dryer Combo Yet? Samsung Bespoke Laundry -Test, Teardown & Review
    https://www.youtube.com/watch?feature=shared&v=vao_KqCzLUE

Lg washtowerda piyasaya girdi ancak ileride, arıza durumunda parça tedariği nasıl olur bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 21 Ağustos 2024; 15:35:58 >

• https://www.hepsiburada.com/samsung-dv90cgc0a0abah-9-kg-a-amair-kurutma-makinesi-wi-fi-p-HBCV00005EWH9N?ftid=v1y58gq2qigtgyor&url_src=and-product-detail

https://app.hb.biz/xc9EAgBKDw3P

arkadaşlar şu iki modelden hangisi daha iyi yardımcı olabilir misiniz

• ruşenamcanınoğlusedat kullanıcısına yanıt
    Hocam Samsung’u 1 hafta önce aldım.Hanım 1 haftadır kullanıyor çok memnun olduğunu söyledi.Hanım memnunsa otomatik olarak bizde memnun oluyoruz😀

• 
Sayfa: önceki 756757758759760
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.