Şimdi Ara

çamaşır makinası alacağım. ilgililerin tavsiyesini bekliyorum. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
0
Favori
9.167
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: ankdemir

Ben de profilo cm800ctr aldım beyazesyam.com'dan. Daha montajı yapılmadı kutusunda bekliyor. 3 yıl olan garanti süresi 47,5 ytl karşılığında 7 yıla çıkarılıyormuş. Yaptırsam mı bilmiyorum.

yaptır yaptır ben yaptırdım,baya faydası oluyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: ankdemir

Ben de profilo cm800ctr aldım beyazesyam.com'dan. Daha montajı yapılmadı kutusunda bekliyor. 3 yıl olan garanti süresi 47,5 ytl karşılığında 7 yıla çıkarılıyormuş. Yaptırsam mı bilmiyorum.

aynen siemens te aynı yaptır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: neska20

quote:

Orjinalden alıntı: afacan!

Siemens WM10E110TR ve WM10E160TR modelleri 6 kg yıkama kapasitesine sahip modellerdir. 110TR modeli çift su girişli. Aralarındaki tek fark bu.

WM10E461TR ise 7 kg yıkama kapasitesine sahip, ve 6 kg'lik modellerde bulunmayan birkaç özel programa, kalan süre gösterimi, sıkma ve sıcaklık ayarını programdan bağımsız seçebilme, başlangıç zamanını erteleme gibi özelliklere sahip.

Bu cihazın tam olmasa da Profilo'daki karşılığı CM1000CTR modelidir. Bu cihazda sadece gömlek programı gibi birkaç program yok. Onun dışında Siemens'le aynı üründür. Alacaksanız bunu tavsiye ederim. Boşu boşuna Siemens'e fazla para vermenize gerek yok.

CTR kodu Profilo'ların 7 Kg kapasiteli modellerinin kodudur. KTR'ler de 5 kg kapasiteli olanların kodu. HTR ise sanırım artık üretilmeyen eski 6 ve 6.5kg kapasiteli olan modellerin kodu idi. Yeni çıkan 6kg'lik modellerin kodu ise BTR'dir

candoğan ve afacan arkadaşıma sonsuz teşekkürler verdikleri bilgilerle bizleri epeyce bilgilendirdiler sağolsunlar
    bizde bu yorumları dikkate alarak
    siemens 12s760 ile profilo cm1000ctr arasında epey bir gidip geldik hangisini alalım diye
    sonunda memur olduğumuz aklımıza geldi ve 900/12 ay taksitle cm1000ctr aldık hemde bayiden(inanın telefondan pazarlık yaptım makineyi sayenizde tanıdık neredeyse,birde int.deki fiyatları baz alarak yaptık iyi olduu)
    aylık 75 ytl takside makine sahibi olduk daha ne olsun
    iyiki varsınız arkadaşlar klavyeleriniz dert görmesin

Hayırlı olsun, güle güle kullanırsınız inşallah.

• bizimde 12 yıllık arçelik 2100 makinamız bozulduktan sonra arkasında yazan lisans siemens yazısına ve makinanın içindeki parçaların üzerinde hep w.germany yazıyordu buna istinaden 6 yıl önce siemens aldık makina gayet sorunsuz daha servislik bir durumu olmadı.
  • nerde oturuyosun bilmiom ama bayiden almak en güvenli ama bayiler arası fiyat farkı mutlaka olur çünkü her kesin kar marjı farkldır kminin dükkan kendisinindir kiminin kira bunu göze almka lazım ben sana boschu tavsiye ederim arkadaş çünkü ztn sıemens ve profilo boschun bi alt katagorileri yani
    wae20160ı tavsiye ederim 6 kg 1000 devir tek kişilik battaniye vb.şeyleride yıkarsınız a sınıfından daha düşük enerji yakar a plus yani fiyatlarda uygun liste fiyatı şuan 1,193,00 ama kampnyada var eskisini getir yenisini al 200 ordan düşüolar geriye kaldı 993 odaha da iner aldığın bayiye göre oke hayırlı olsun şimdiden
  • quote:

Orjinalden alıntı: aydınlımerve

nerde oturuyosun bilmiom ama bayiden almak en güvenli ama bayiler arası fiyat farkı mutlaka olur çünkü her kesin kar marjı farkldır kminin dükkan kendisinindir kiminin kira bunu göze almka lazım ben sana boschu tavsiye ederim arkadaş çünkü ztn sıemens ve profilo boschun bi alt katagorileri yani
    wae20160ı tavsiye ederim 6 kg 1000 devir tek kişilik battaniye vb.şeyleride yıkarsınız a sınıfından daha düşük enerji yakar a plus yani fiyatlarda uygun liste fiyatı şuan 1,193,00 ama kampnyada var eskisini getir yenisini al 200 ordan düşüolar geriye kaldı 993 odaha da iner aldığın bayiye göre oke hayırlı olsun şimdiden

Demin bir kac yerde daha gordum yazilarini surekli bosch markayi tavsiye edip one cikariyorsun.Bosch bayiisi misin yoksa? Bosch fena bir marka degildir ama genelde yerli montajli urunleri tavsiye ediyorsun.KDN serisi gibi WAE serisi gibi..Yerli montaj tavsiye edilecekse bence profilo uygun ve tavsiye ettigin yerli montajli bosch urunleri ile ayni kalitedir.Bi tek adı profilo o kadar.Ustelik 200-300 YTL daha ucuz.Lutfen bilincli tavsiyelerde bulunalim

• Ben de çamaşır makinesi almayı planlayanlardanım ve aklımdaki çamaşır makinesinde bulunmasını istediğim özellikler A sınıfı olması, çamaşır ağırlığına göre su ve deterjan miktarını ayarlayabilmesi,kaç kg olduğu çok önemli değil ama zamanla büyüyece kbir aile olduğumuzu düşünürsek küçük de olsun istemem. Gelelim aklımdaki ürünlere. Sitedeki diğer tavsiyelerden de yola çıkarak:
    Siemens WM12S760TR 8 Kg Çamasır Makinası --> sıkma b sınıfı / sıkma hızı 1200 devir
    SIEMENS WM10S360TR ÇAMAŞIR MAKİNESİ-8 Kg.--> sıkma c sınıfı / sıkma hızı 1000 devir
    modellerini beğendim ancak sizin şuna da bak veya şu marka da olabilir dediğiniz modeller var mı? Siemens çamaşır makinesi konusunda iyi sanırım ama şu daha iyidir diyebileceğiniz bir model var mı? Bir de sıkma sınıfı çok önemli mi b veya c olması ne değiştirir enerji tasarrufu açısından?
  • Ben yıllardır Ariston kullanıyorum ve şiddetle tavsiye ederim. 8 yıldır kullandığım Çamaşır makinası ve Buzdolabı mükemmele yakın çalışıyor. Sadece eski buzdolabı modelleri biraz ses yapar ama mükemmel markadır. Fiyat performansta bence tüm markaları sallar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: CBeLL06
    Ben de çamaşır makinesi almayı planlayanlardanım ve aklımdaki çamaşır makinesinde bulunmasını istediğim özellikler A sınıfı olması, çamaşır ağırlığına göre su ve deterjan miktarını ayarlayabilmesi,kaç kg olduğu çok önemli değil ama zamanla büyüyece kbir aile olduğumuzu düşünürsek küçük de olsun istemem. Gelelim aklımdaki ürünlere. Sitedeki diğer tavsiyelerden de yola çıkarak:
    Siemens WM12S760TR 8 Kg Çamasır Makinası --> sıkma b sınıfı / sıkma hızı 1200 devir
    SIEMENS WM10S360TR ÇAMAŞIR MAKİNESİ-8 Kg.--> sıkma c sınıfı / sıkma hızı 1000 devir
    modellerini beğendim ancak sizin şuna da bak veya şu marka da olabilir dediğiniz modeller var mı? Siemens çamaşır makinesi konusunda iyi sanırım ama şu daha iyidir diyebileceğiniz bir model var mı? Bir de sıkma sınıfı çok önemli mi b veya c olması ne değiştirir enerji tasarrufu açısından?

Özellikle çamaşır ağırlığına göre su ve deterjan miktarını ayarlayabilmesi isteğinize tam uyan model sizin de beğenmiş olduğunuz aşağıdaki üründür:
    http://www.siemensevaletleri.com/?5=WM12S760TR&26=2306
    Makineye eklediğiniz çamaşıra göre ne kadar deterjan koymanız gerektiğini ekrandan görebilirsiniz. Bunun yanında 5 kg çamaşırı 60 dakikada yıkayan Powerwash programı, 2kg az kirli çamaşırı 15 dakikada yıkayan süper kısa 15 programı, 14 farklı lekeye göre leke çıkarma programı, en sık kullandığınız 2 programı hafızaya alabilme özelliği, başlangıç zamanını 24 saate kadar erteleyebilme özelliği, gibi üstün özelliklere sahip bir üründür.
    Seçmiş olduğunuz 10S360TR'de ise sizin istediğiniz çamaşır yüküne göre deterjan miktarı tavsiyesinde bulunma özelliği yok. Bu nendenle 12S760TR sizin için ideal.
    Sıkma sınıfı ise çamaşırların makineden çıktığı zamanki nemli kalma derecesine göre verilen bir değerlendirmedir. Yani harcanan enerjiyle bir ilgisi yok. En az nemli çıkaranlar makineler (1600 devir ve üzeri) A sınıfı, 1400-1200 devir B sınıfı, 1000 devir ise C sınıflıdır. İyi günler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thr_Y -- 5 Ağustos 2008; 17:19:41 >

• Bu forumda da imdadıma koştuğunuz için çok teşekkür ederim afacan. O zaman gönül rahatlığı ile bu modeli alabilirim artık.
  • quote:

Orjinalden alıntı: CBeLL06

Bu forumda da imdadıma koştuğunuz için çok teşekkür ederim afacan. O zaman gönül rahatlığı ile bu modeli alabilirim artık.

Rica ederim ne demek. Kullanıp da memnun kalan arkadaşlar vardı çamaşır makinesi konusunda. İsterseniz oraya da bakabilirsiniz. 8 kg olması problem değil. Zaten siz içine ne kadar çamaşır koyarsanız makine o kadar su ve enerji harcıyor.
  • afacan kardeş..ilgine teşekkür...
    şimdi bir de çamasır makinası almam gerekiyor..profilo cm 1000 ctr yi beyazesya.comda 805 ytl ye buldum..iyi fiyat gibi..bunu düşünüyorum..alette tek su girişi var...çift giriş olmaması(yani sıcak su almaması)bana fazla enerji tüketimi olarak geri dönermi..vaya başka bir teknik eksiklik v.s ye yol açarmı...?
    birde siemens wm 12 s 760 var..cihaz süper ama..fiyat yine aynı sitede 1.408 ytl..yani yaklaşık olarak 600 ytl fark var..sizce bu farka değermi.?.(bu modeldede tek mi çiftmi su girişi olduğunu bulamadım...)
    birde genel olarak beyaz eşya.com da fiyatlar daha iyi gibi..henüz bayileri araştırmadım hafta sonu bakacağım..bıu site ile ilgili olumsuzluk yaşayan varmı acaba...?tüm ürünler üretici firma veya ithalatçı garantisi altında ama..kargo ücreti kendilerinemi ait acaba...? bilgisi olan arkadaş varmı..?(sanırım ürün teslim ediliyor ve yetkili servis gelip kuruyor)

• birde siemensin wm 10 e 461 tr modeli var..çift su girişi mevcut..15 dk.kısa yıkama da(bizim için önemli) mevcut..fiyatta 1.100 civarı yani wm12s 760 ile arada 300 ytl fark var..sizce değermi bu farka..)
  • İyi günler. Seçtiğiniz model gayet güzel bir üründür. Fiyatı birkaç öncesine kadar daha ucuzdu, ancak son gelen zam dalgasından beyaz eşyalar da etkilendi maalesef. Ancak sizin de dediğiniz gibi beyazesyam.com’da fiyatı uygun. Bu siteden Candoğan kardeşim iki kez alışveriş yaptı, ikisinden de memnun kaldı. Hatta 2. alışverişinde ürünü 24 saatten daha kısa bir sürede teslim etmişler. Güvenilir bir site yani.
    Sizin istediğiniz 15 dakikalık hızlı program Profilo’da da mevcut. 10E461 ile Profilo arasında gömlek programı, Outdoor programı, Sentetikler plus, Mix, Hassas/ipekliler, Renkli yoğun yıkama gibi program farkları mevcut. Bunun dışında iki model aynıdır. Tek su girişli olması ise problem değil. Sıcak su kaynağından makineye sıcak su gelene kadar zaten makine su alma işlemini çoktan tamamlamış oluyor. Yani düşündüğünüz gibi kaybınız yok. Beğendiğiniz 12S760 modeli de tek su girişlidir.
    Hangi makine sorunuza gelince, Profilo veya 12S760 modelinden birini tercih edin bence. 10E461 modeline pek gerek yok, çünkü arada sadece yazdığım gibi program farkı mevcut. 12S760’taki özellikler çok iyi. Aradaki farka değer diye düşünüyorum ama, neredeyse bir makine parası kadar fark var arada. Bütçenizin durumuna göre kararınızı verebilirsiniz. İkisi de tavsiye edebileceğim cihazlardır. İyi günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thr_Y -- 8 Ağustos 2008; 11:58:50 >

• arkadaşlar biraz önce makine bozuldu ve acilen makine almamız gerekiyor.Kullanılan makine arçelikti ve 15 senedir tık demeden çalışıyordu.
    sonuç olarak en fazla 700 ytlye arçelik başta olmak üzere önerebileceğiniz marka model nedir??
    acilen yardıma ihtiyacım var!!!!!!!!
  • quote:

Orjinalden alıntı: sungur 13

arkadaşlar biraz önce makine bozuldu ve acilen makine almamız gerekiyor.Kullanılan makine arçelikti ve 15 senedir tık demeden çalışıyordu.
    sonuç olarak en fazla 700 ytlye arçelik başta olmak üzere önerebileceğiniz marka model nedir??
    acilen yardıma ihtiyacım var!!!!!!!!

Arçelik'in eski makinelerindeki kalite şu anki modellerinde yok malesef. Eski makinenizden memnun kaldığınız için tekrar Arçelik almayı düşünüyorsunuz sanırım. Büyük ihtimalle sizdeki makine Siemens patentli ithal parçalarla üretilen bir modeldi (2100-2200 gibi). Ancak şu anki modelleri çok şikayet almakta. Bütçenize uygun olarak aşağıdaki modeli tavsiye ederim. 15 dakikalık süper kısa programı, başlangıç zamanını erteleyebilme, yıkamanın bitmesine kalan süreyi gösterebilme özelliği, 7 kg kapasite, A+ enerji sınıfı gibi bu paraya alabileceğiniz en iyi özelliklere sahip bir cihazdır.

http://www.beyazesyam.com/index.php?p=show&pid=2029&k_id=25&kn=%C7ama%FE%FDr+Makinas%FD

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thr_Y -- 8 Ağustos 2008; 17:11:53 >

• quote:

Arçelik'in eski makinelerindeki kalite şu anki modellerinde yok malesef. Eski makinenizden memnun kaldığınız için tekrar Arçelik almayı düşünüyorsunuz sanırım. Büyük ihtimalle sizdeki makine Siemens patentli ithal parçalarla üretilen bir modeldi (2100-2200 gibi). Ancak şu anki modelleri çok şikayet almakta. Bütçenize uygun olarak aşağıdaki modeli tavsiye ederim. 15 dakikalık süper kısa programı, başlangıç zamanını erteleyebilme, yıkamanın bitmesine kalan süreyi gösterebilme özelliği, 7 kg kapasite, A+ enerji sınıfı gibi bu paraya alabileceğiniz en iyi özelliklere sahip bir cihazdır.

http://www.beyazesyam.com/index.php?p=show&pid=2029&k_id=25&kn=%C7ama%FE%FDr+Makinas%FD

afacan:
    cevabınız için teşekkür ederim.bizdeki makine full automatic 2600 model.Ve dediğinize göre siemens parçalarıyla üretilmiş.Arçelik dışında diğer markalarda özellikle aeg ve profilo(zaten sizde tavsiye etmişsiniz) sorunsuz modeller.Yaşadığım ileçenin küçük olması sebebiyle yedek parçası da kuvvetli olan bir marka tabiki ilk tercih olacaktır.Ama dayanıklılık çok daha önemlidir tabiki.

• quote:

Orjinalden alıntı: sungur 13

quote:

afacan:
    cevabınız için teşekkür ederim.bizdeki makine full automatic 2600 model.Ve dediğinize göre siemens parçalarıyla üretilmiş.Arçelik dışında diğer markalarda özellikle aeg ve profilo(zaten sizde tavsiye etmişsiniz) sorunsuz modeller.Yaşadığım ileçenin küçük olması sebebiyle yedek parçası da kuvvetli olan bir marka tabiki ilk tercih olacaktır.Ama dayanıklılık çok daha önemlidir tabiki.

Profilo zaten ülkemizdeki en yaygın 2. servis şu an. Dayanıklılığı da gayet iyidir. Aynı cihazın 1000 devir olanından alıp da memnun kalan arkadaşlar vardı. Bu modelden de memnun kalacağınıza eminim. İyi günler.

• Merhaba
    Bu forumun müptelası oldum resmen :) O kadar yararlı bilgiler edindimki sayenizde beyaz eşya markaları hakkında... Bu yüzden foruma emeği geçen herkese çok teşekkür etmek istiyorum...
    Geçtiğimiz hafta sonu beyazesyam.com sitesinden aldığım fiatlarla siemens bayisine gittim. WM 12S760 TR modeliyle ilgileniyordum ilk çektiği fiat 1.800 küsürdü :) elimdeki fiatları gördüğünde sıkı bir pazarlık başladı haliyle :D en son 1.460 x 10 taksitte noktayı koyduk. Sizce siemenss'in bu modeli nasıldır bu fiat ile.

Bana önereceğiniz baska marka yada model varmı? Son bir sorum daha olacak çamaşır makinasında bosch markamı iyidir performans ve program bakımından yoksa siemensmi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: azra3434

Merhaba
    Bu forumun müptelası oldum resmen :) O kadar yararlı bilgiler edindimki sayenizde beyaz eşya markaları hakkında... Bu yüzden foruma emeği geçen herkese çok teşekkür etmek istiyorum...
    Geçtiğimiz hafta sonu beyazesyam.com sitesinden aldığım fiatlarla siemens bayisine gittim. WM 12S760 TR modeliyle ilgileniyordum ilk çektiği fiat 1.800 küsürdü :) elimdeki fiatları gördüğünde sıkı bir pazarlık başladı haliyle :D en son 1.460 x 10 taksitte noktayı koyduk. Sizce siemenss'in bu modeli nasıldır bu fiat ile.

Bana önereceğiniz baska marka yada model varmı? Son bir sorum daha olacak çamaşır makinasında bosch markamı iyidir performans ve program bakımından yoksa siemensmi?

Güle güle kullanın, iyi fiyata almışsınız(üstelik 10 taksit). Dediğiniz gibi liste fiyatı 1800 lira civarındadır. Özellikleri çok güzel bir makinedir. İsterseniz aşağıdaki linkten inceleyebilirisinz:
    http://www.siemensevaletleri.com/?5=WM12S760TR&26=2306

Program ve performans açısından arasında Bosch ile bir fark yoktur; ikisi de tasarım dışında birebir aynı cihazlardır. Tekrar hayırlı olsun, iyi günler.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.