Şimdi Ara

Çamaşır Makinası Arızası (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
403
Cevap
21
Favori
272.846
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bir süredir İndesit çamaşır makinemin paneldeki ışıkların hepsi çok hızlı yanıp sönüyordu bir iki dk sonra duruyordu yıkamayı başlatabiliyordum. Şimdi devir ve Sıkma birde power lambası yavaş yanıp sönüyor ne duruyor nede Yıkama başlatabiliyorum. Sorun nerde acaba. Teşekkür ederim şimdiden
  • Herkese iyi günler
    Arçelik 5060t çamaşır makinem var 2 el aldım yumuşatıcıyı hiç bir türlü aldıramıyorum yardım edebilecek var mı??
  • gokhanuz02 G kullanıcısına yanıt
    Makinenizin deterjan bölmesini söküp eski bir diş fırçası yardımıyla iyice temizleyin, bu söktüğünüz kapağın çamaşır makinesi tarafında üst kısımda delikler var o delikleri de diş fırçasıyla temizleyin ve deliklerin açık olduğundan emin olun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: matekeli

merhaba
    bir konuda yardıma ihtiyacım var;
    bosch wfo2062 marka çamaşır makinem var,
    sürekli kötü yıkamasından şikayetçiyiz,
    2 kere servis geldi fakat tüm fonksiyonlarının çalıştığını bu makinenin böyle ayarlandığını belirttiler.
    ama sonuç ortada: bu makine için çok fazla sayıda şikayet var.
    yeni makine almadan önce ben kendim napabilirim diye araştırıyorum,
    suyu az aldığına eminim, çünkü bu suyla çamaşır yıkamayı bırakın kuş yemliklerini bile dolduramazsınız, makine anca kendini ıslatıyor
    yani çamaşırlar birbirini çitileme yapacak öyle temizler deniyor ama susuz temizlikmi olur yav
    bu konuda youtube ta bile birçok video mevcut.

3 ayrı markanın benzer programlarda su alışını inceledim, saatlerce makineler önünde bekledim,
    ciddi anlamda fark var, diğer markalar ortalama camlı kapak alt yüzeyinin başlangıcına kadar alırken bizimki kazanın alt yüzeyinden hafif yukarısına kadar alıyor ve durulamada falanda benzer şekilde devam ediyor. bazı çamaşırlar ıslanamıyor bile.
    haliyle prosestatını kurcalamak üzere çıkardım, linkteki gibi bir alet.

en uçtaki vida ile program başlangıcında daha fazla su almasını sağladım, ama diğer 2 vidayıda kurcalama isteğini bastıramıyorum
    çünkü diğer fonksiyonlarda ki su alışlarını da etkilediğini düşünüyorum, ayrıca aslında kurcalanmasın diye fabrika çıkışı mühürlüydüler...
    aslında buda belki neden servis teknisyenlerinin birşey yapamadığını da açıklıyor olabilir???

Bu diğer 2 vidanın ne işe yaradığını bana açıklayabilecek varsa çok hayır duamı alacak,

teşekkürler
    selamlar
     Çamaşır Makinası Arızası

Alıntıları Göster
    Merhaba,
    Ariston ARMXXL 129 çamaşır makinesinin altına hortumla temizlemek için su tuttum, meğer altında kapak yokmuş her taraf bir güzel temizlenmiş, bu arada elektrik bağlantısını sökmediğimden makine 10 dk sonra kilit sesi v.b sesler çıkarınca mecbur kablosunu çıkardım. Makine 1 gün dinlendi ertesi gün açtım su alıyor ama su boşaltmaya gelince arızaya geçiyor. Pompayı söküp dışarından 220 verdim pompa çalışıyor, bahaneyle içindeki pislikler( saç tokası, para,v.s) temizlendi ama halen su alıp tambur dönüyor ama su verecekken arızaya geçip tüm ışıklar yanıp sönüyor. Beyni söktüm yarın İzmir Çankaya'da tamire götüreceğim, beyinde siyah izler var, galiba bazı kısımları yanmış. Detayları buradan paylaşırım, aklına başka bir şey gelen olursa cevap yazsın lütfen.

• Hocam bizim indesit çamaşır makinası led ışıkları sürekli hızlı bir şekilde yanıp sönüyor ne yapmalıyım yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler
  • Uplayalim
  • quote:

Orijinalden alıntı: matekeli

merhaba
    bir konuda yardıma ihtiyacım var;
    bosch wfo2062 marka çamaşır makinem var,
    sürekli kötü yıkamasından şikayetçiyiz,
    2 kere servis geldi fakat tüm fonksiyonlarının çalıştığını bu makinenin böyle ayarlandığını belirttiler.
    ama sonuç ortada: bu makine için çok fazla sayıda şikayet var.
    yeni makine almadan önce ben kendim napabilirim diye araştırıyorum,
    suyu az aldığına eminim, çünkü bu suyla çamaşır yıkamayı bırakın kuş yemliklerini bile dolduramazsınız, makine anca kendini ıslatıyor
    yani çamaşırlar birbirini çitileme yapacak öyle temizler deniyor ama susuz temizlikmi olur yav
    bu konuda youtube ta bile birçok video mevcut.

3 ayrı markanın benzer programlarda su alışını inceledim, saatlerce makineler önünde bekledim,
    ciddi anlamda fark var, diğer markalar ortalama camlı kapak alt yüzeyinin başlangıcına kadar alırken bizimki kazanın alt yüzeyinden hafif yukarısına kadar alıyor ve durulamada falanda benzer şekilde devam ediyor. bazı çamaşırlar ıslanamıyor bile.
    haliyle prosestatını kurcalamak üzere çıkardım, linkteki gibi bir alet.

en uçtaki vida ile program başlangıcında daha fazla su almasını sağladım, ama diğer 2 vidayıda kurcalama isteğini bastıramıyorum
    çünkü diğer fonksiyonlarda ki su alışlarını da etkilediğini düşünüyorum, ayrıca aslında kurcalanmasın diye fabrika çıkışı mühürlüydüler...
    aslında buda belki neden servis teknisyenlerinin birşey yapamadığını da açıklıyor olabilir???

Bu diğer 2 vidanın ne işe yaradığını bana açıklayabilecek varsa çok hayır duamı alacak,

teşekkürler
    selamlar
     Çamaşır Makinası Arızası

Alıntıları Göster
    merhaba benimde ariston avl 105 çamaşır makinem çalışmıyor. kapı kilit lambası sürekli yanmıyor. bende kapı kilidinden olduğunu düşünerek candoğan62 beyin tavsiyesiyle kapı kilidini yerinden çıkardım. sokette 2 kahverengi 1 kırmızı kablo var. iki kahverengi kablo kilit içinde kontağın iki ucu, kırmızı kablo ise mekanizma altına yerleştirilmiş metal bir plakaya temas ediyor. bu metal plakanın üst kontak mekanizmasıyla arasında seramik veya metal gibi bir yuvarlak bir parça bulunuyor. şimdi hangi uçları kısa devre etmem gerekiyor. iki kahverengi kabloyu kısa devre ediyorum fakat direk bağlayınca hiç birşey olmuyor. arabayı düz kontak yapar gibi kabloları birbirine vurdurduğumda su alacakmış gibi ses geliyor fakat birbirine bağladığımda kilit lambası sürekli yanmıyor. arıza ne olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ademcivan -- 25 Kasım 2014; 0:39:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: thelearner16

hocam servis körüğe 133 TL dedi. diğer yedek parça satan yerlerde arçelik bosch körük 15-35 TL civarında iken bizden 133TL istenmesi açıkçası zoruma gitti. o yüzden başka bir yerden bulabilirmiyim diye sormuştum.
    evdeki tüm eşyalarım siemens, bu servis olayından sonra bir daha beyaz eşya alırken satış sonrası uygun fiyata servis/parça teminini de dikkate almak gerektiğini düşünüyorum. bilmem katılırmısınız...

Not: körüğü bulamadığım için servisi çağırıp 170 TL ödeyerek değiştirttirmek zorunda kaldım. bulsaydım kendim değiştirecektim.
    arkadaslar indesit iwc camasir makinam var 3-4 yildir sorunsuz kullanirken bu yil sorun cikarmaya basladi,,,

sikintisi soyle,,,

alet gayet guzel yikamaya basliyor suyu cekiyor bir iki donuyor,,,daha sonra yikar gibi yapip donmuyor,,,ancak har hur har hur atik su bolumunden ses geliyor,,,daha sonra alet her durdugunda pause&devam tusuna basinca biraz daha donuyor,,,tekrar duruyor tekrar bas,,,biraksan sabaha kadar boyle yikiyor,,,2-3 saatte bitirdigi programlari 6-7 saatte BITIREMEDIGI oluyor,,,

aletin arkasini soktum rezistansi cikardim,,,temizledim tekrar taktim ama cok cok zor cikti biraz yamultmusum,,,neyse cihaz calisirken kontrol kalemiyle baktim arada elektrik geliyor,,,

suan cihaz soguk su haric yikamiyor bekliyor surekli,,,soguk su yikamada da daha onceki problem devam ediyor,,,

iyice bozdum heralde aleti

• quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

Kaç tane yeni kasa tipinde Arçelik-Beko gördüysem hepsi 1-2 sene içinde bu hale geliyor. Uyarınca da ben kötü ve karalamacı bir marka hayranı damgası yiyorum. Beni karalamak için tetikte bekleyen fesatlar videoyu izlesinler. Başka bir sözüm yok.

Alıntıları Göster
    merhaba
    makinem arçelik 3650A. makinem hazır konumda başlatma tuşuna bastıktan sonra 2-3 saniye sonra başlat tuşu yanıt sönmeye başlıyor ve çalışmıyor
    makinem tam 10 senelik. problem ne olabilir
    teşekkürler
     Çamaşır Makinası Arızası

• quote:

Orijinalden alıntı: kemal5200

merhaba
    makinem arçelik 3650A. makinem hazır konumda başlatma tuşuna bastıktan sonra 2-3 saniye sonra başlat tuşu yanıt sönmeye başlıyor ve çalışmıyor
    makinem tam 10 senelik. problem ne olabilir
    teşekkürler
     Çamaşır Makinası Arızası

hazır ışığının kapı kilitlendikten sonra sönmesi gerekli anladığım kadarıyla kapı kilitlenmediği için hazır ışığı sönüp makina çalışmaya geçemiyor.kapı kilidiniz arızalı değiştirilmesi gerekli beni 0536 462 18 59 dan ararsanız kilidi nasıl sökeceğinizi tarif edebilirim.

• Merhaba makinam arçelik 3340s 15 senelik bir makina makina makinanın tamburu cevirdigimizde bir ses böyle surtunuyormus gibi rırırırı gibi bir ses çıkarmakta sanki kazanma tambur arasında bir şey var çok fazla sallanmakta durulama geçtiği zaman acaba sorunu nedir bir de isi ayarında bir sorun var lütfen acele yardimci olun
  • quote:

Orijinalden alıntı: SweetStar

Candogan Bey,

Kafama takildigi icin sormak istedim, benim makinadaki arizada da makinaya elektrik geliyor elektrik isigi yaniyor ancak calistirmak icin derecelerle oynamaya basladigimda hic bir degisiklik olmuyor. Biliyorsunuz servis bu durum icin yeni makine alin astari yuzunden pahaliya gelir demisti. (Sadece disardan bakarak bu yorumu yapti, hic acip kurcalamadi sanirim 15 senelik oldugunu gordugu icindir.) Benim de bu sekilde kolay halledilebilen bir durumum olabilir mi sizce acaba?
    Bu sene camasir makinemi degistirmek icin en kotu sene benim icin o yuzden merak ediyorum.

Tesekkurler.

candoğan bey öncelikle cihazınızın marka modelini yazsaydınız net konusabilirdim ben elektrıklı ev aletleri kart ve beyin tamri yapıyorum sana her türlü yardımcı olurum yeni cihaz almana gerek yok cihaz ömrü 10 yıl degil 25 yıldır tabi rutubetli yerde olmamak kaydıyla

• quote:

Orijinalden alıntı: karttamir

quote:

Orijinalden alıntı: SweetStar

Candogan Bey,

Kafama takildigi icin sormak istedim, benim makinadaki arizada da makinaya elektrik geliyor elektrik isigi yaniyor ancak calistirmak icin derecelerle oynamaya basladigimda hic bir degisiklik olmuyor. Biliyorsunuz servis bu durum icin yeni makine alin astari yuzunden pahaliya gelir demisti. (Sadece disardan bakarak bu yorumu yapti, hic acip kurcalamadi sanirim 15 senelik oldugunu gordugu icindir.) Benim de bu sekilde kolay halledilebilen bir durumum olabilir mi sizce acaba?
    Bu sene camasir makinemi degistirmek icin en kotu sene benim icin o yuzden merak ediyorum.

Tesekkurler.

candoğan bey öncelikle cihazınızın marka modelini yazsaydınız net konusabilirdim ben elektrıklı ev aletleri kart ve beyin tamri yapıyorum sana her türlü yardımcı olurum yeni cihaz almana gerek yok cihaz ömrü 10 yıl degil 25 yıldır tabi rutubetli yerde olmamak kaydıyla

Alıntıları Göster
    Merhaba arkadaşlar, öncelikle 6 sayfayı ve ilave bir kaç farklı yeri de araştırdım ama çözüm bulamadım. Sorun özetle şu:

14 yıllık Siemens sıwamat 54062 çamaşır makinemiz uzun bir zamandır çamaşır yıkarken kendi kendine "Hazır"a geçiyor ve tekrar başlat tuşuna basana kadar öyle bekliyor, başlat deyince kaldığı yerden devam ediyordu. Bununla birlikte bir kaç aydır program bitip "durma"ya geçmesine rağmen 10-15 dakika beklesek bile kapağı açılmıyordu, ancak fişini çekip bekleyince açılıyordu. Şimdi tüm bunların üstüne yeni arızası, dura kalka çalışırken bazen komple elektriği kesilmiş gibi ışıkları sönük vaziyette bekliyor, tık yok, fişini çekip takınca hazıra geçiyor ve başlat tuşuna basınca çalışıyor. Bazen programı baştan alıyor bazen kaldığı yerden devam ettiriyor gibi geldi. Tam çözemedim orasını. Bu arada hazıra geçtiğinde kapak açılmıyor. Sorun ne olabilir? Makinayı daha önce söküp dağıttım, kireç, temassızlık, yanık devre elemanı vb. var mı diye ama biraz kireç dışında bir şey bulamadım.

Teşekkürler.

• Merhaba kolay gelsin. Eski bir makine olan arçelik 5060t kullanıyorum şu an kısa programı olduğunu öğrendim ancak bir türlü bulamıyorum kılavuzu elinde yok. Bilen biri yardımcı olursa sevinirim. İyi günler
  • quote:

Orijinalden alıntı: gumgum

Merhaba arkadaşlar, öncelikle 6 sayfayı ve ilave bir kaç farklı yeri de araştırdım ama çözüm bulamadım. Sorun özetle şu:

14 yıllık Siemens sıwamat 54062 çamaşır makinemiz uzun bir zamandır çamaşır yıkarken kendi kendine "Hazır"a geçiyor ve tekrar başlat tuşuna basana kadar öyle bekliyor, başlat deyince kaldığı yerden devam ediyordu. Bununla birlikte bir kaç aydır program bitip "durma"ya geçmesine rağmen 10-15 dakika beklesek bile kapağı açılmıyordu, ancak fişini çekip bekleyince açılıyordu. Şimdi tüm bunların üstüne yeni arızası, dura kalka çalışırken bazen komple elektriği kesilmiş gibi ışıkları sönük vaziyette bekliyor, tık yok, fişini çekip takınca hazıra geçiyor ve başlat tuşuna basınca çalışıyor. Bazen programı baştan alıyor bazen kaldığı yerden devam ettiriyor gibi geldi. Tam çözemedim orasını. Bu arada hazıra geçtiğinde kapak açılmıyor. Sorun ne olabilir? Makinayı daha önce söküp dağıttım, kireç, temassızlık, yanık devre elemanı vb. var mı diye ama biraz kireç dışında bir şey bulamadım.

Teşekkürler.

Çözdüm arkadaşlar. Şu linkte belirtilen parça oksitlenmiş. Onu temizledim ve kapı kilidini iptal ettim oldu. Başkasının da faydalanması dileği ile paylaşim dedim.

Şimdi su seviyesini arttırmakla ilgileniyorum. Yapabilirsem buraya yazarım. Bu arada, yardıma açığım :)

• quote:

quote:

Teşekkürler.

Çözdüm arkadaşlar. Şu linkte belirtilen parça oksitlenmiş. Onu temizledim ve kapı kilidini iptal ettim oldu. Başkasının da faydalanması dileği ile paylaşim dedim.

Şimdi su seviyesini arttırmakla ilgileniyorum. Yapabilirsem buraya yazarım. Bu arada, yardıma açığım :)

Alıntıları Göster
    Merhaba Arkadaşlar,
    6-7 ay evvel 10 yılldır kullandığım arçelik çamaşır makinasının yıkama bittikten sonra kapağı açılmadığı için servis çağırmıştım.
    Gelen servis kapak sorununu halleti bu arada makinanın gürültülü çalıştığını ve sıkma yaparken sallandığını söyleyince makinayı komple bakımdan geçirelim dediler kabul ettim servis makinayı aldı birkaç gün sonra makina geri geldi ilk günlerde ses sorunu biraz düzelmiş gibiydi ancak son birkaç haftadır makina uçak gibi gürültülü çalışmaya başladı. 6-7 ay evvel komple bakım yaptıkları makinanın daha kötü duruma geldiğini söyleyerek servisi tekrar çağırdım.

o dönemde kapak için yanlış hatırlamıyorsam 120 tl istemişlerdi komple bakım ise 340 tl ye yapılıyordu kabul edip 340 tl ye makinayı yaptırdım. şimdi enayilikmi ettim diye düşünmeden edemiyorum. hatta nasıl böyle bir enayilik ettim diye kendime kızıyorum

Sizce bu makinadan hayır çıkarmı? yeni makina araştırmalarına hemen başlamalımıyım? ne dersiniz

biri bebek 3 kişilik bir aile için uygun fiyatlı uzun zaman rahatça kullanabilecek makina öneriniz varmıdır?

Kurutmalı makina tavsiye edermisiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bluecastle37 -- 19 Ocak 2015; 15:21:16 >

• Arçelik makinem var Su atmayınca su pompası değiştirdim.
    Yeni pompa taktıktan sonra calisti fakat suyu attıktan sonra haş haş diye ses geliyor, ön taraftaki su tahliye kapağını açınca biraz su boşaltıyor ve ses kesiliyor.

Sorun nedir sizce

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi voltran32 -- 25 Ocak 2015; 14:44:24 >
  • INDESIT marka çamaşır makinasının tüm ışıkları yanıyor fakat çalışmıyor sebebi ne olabilir ?
  • Ustalar vestel wmk 800t çamaşır makinem uzun suredir kapağı kapatip baslata bassam bile baslat/bekle isigi yanip sonuyor baslamiyordu 3 4 kez kapagi acip kapatmam ve tekrar programi ayarlayarak calistiriyordum.sorunun kapi kilidinde oldugunu dusunuyorum kapi kilidini soktum ama kisa devre yapmayi bilmiyorum 3 kablo var kirmizi ince kablo iki kalin siyah ve mavi hangi kablolari birbirine baglamaliyim?
  • Arkadaşlar,

Bosch Maxx WFL serisi makina var, amortisörü değiştireceğim. Şaseye bağlanan 13'lük vidalar söktüm, ancak kazandan nasıl ayıracağım. Bazı yerlerde matkapla ortadan delin deniyor ama çok mantıklı gelmedi.
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.