Şimdi Ara

Çamaşır Makinası Arızası (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
403
Cevap
21
Favori
272.817
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Fark etmiyor, sıcak ve soğuk su girişleri içeride birleşiyorlar bir parçada, o arızalı diye düşünüyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu parçanın bir ismi varmı nette bulabilirmiyim

• merhabalar
    Beko d2 5061 b makinamız daha bu sabah güzelce çalışırken şuan başlat/bekle tuşu tepki vermiyor.
    Defalarca bastık ama hiçbir şekilde başlamıyor. Başlat tuşunun ışığı yanmıyor.
    Makinayı açınca üst ışıklarından kapak ışığı yanıyor.
    Sizce sorun Başlat/bekle tuşu mu?
    Teşekkürler
  • Merhabalar

Bosch-WAQ 20460tr çamaşır makinemiz var, kapak arızası kodu veriyor (F 34) yetkili servis çağırdım, "bunun kartı bozulmuş kart değişecek, kapı kilidi değişecek, kartı da tek değişmiyor çift değişecek" dedi 600 TL masraf çıkardı. Doğru mudur sizce? kart değişmeden tamiri mümkün müdür?
  • Mahmutta M kullanıcısına yanıt
    Kapak kilidi kireçlenmiş çevrenizde eli ayağı düzgün tamircilere yaptırın

50 ila 60 TL ye hallolur

• Merhaba,

Beko 2012 CXY çamaşır makinemiz var. Bir kaç gündür yıkamanın sonunda sıkmayı yapmamaya başladı, hangi program olursa olsun. ( makinadan farkli hafif bir cızırtı sesi geliyor, arkasını açıp baktığımda motor içinde ara ara kaynak yapar gibi elektriklerin oluştuğunu gördüm- belki normaldir , daha önce hiç çamaşır makinesi açmadığımdan bilmiyorum ) Ekstradan Sıkma programını çalıştırınca bile program uzun bir süre bekliyor sonra başlıyor ancak program bittiğinde çamaşırlarda aşırı su oluyor. Bazen detarjan dahi üzerinde kaldığı oluyor.

Musluk hortumundaki filtreleri kontrol edip temizledim, pompa kısmını temizledim ancak bir değişiklik yok. Ne yapmak gerekir fikir verebilecek kimse var mıdır?
  • SekondeR S kullanıcısına yanıt
    motor kömürlerin bitik kömürleri söküp yenisi ile değiştir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SekondeR

Merhaba,

Beko 2012 CXY çamaşır makinemiz var. Bir kaç gündür yıkamanın sonunda sıkmayı yapmamaya başladı, hangi program olursa olsun. ( makinadan farkli hafif bir cızırtı sesi geliyor, arkasını açıp baktığımda motor içinde ara ara kaynak yapar gibi elektriklerin oluştuğunu gördüm- belki normaldir , daha önce hiç çamaşır makinesi açmadığımdan bilmiyorum ) Ekstradan Sıkma programını çalıştırınca bile program uzun bir süre bekliyor sonra başlıyor ancak program bittiğinde çamaşırlarda aşırı su oluyor. Bazen detarjan dahi üzerinde kaldığı oluyor.

Musluk hortumundaki filtreleri kontrol edip temizledim, pompa kısmını temizledim ancak bir değişiklik yok. Ne yapmak gerekir fikir verebilecek kimse var mıdır?

su tahliye etmedimi sıkna yapmaz sağ alttaki kapağı açıp içini temizledinmi

• WILDBOYS kullanıcısına yanıt
    Evet bu kısmı temizledim birazcık pislik vardı sadece.
  • huseyinguldogus H kullanıcısına yanıt
    Biraz önce forumda okuduğum başka bir sayfada motorun oradan elektirik vs.. çıkması kömürün bitmesine işaret ettiği söylüyordu.

Okuduğum sayfada servislerin kömür değişikliği yapmak yerine direkt motoru değiştirdiğini söylüyordu.

Kömürleri kendim bulup değiştirebilir miyim?
  • SekondeR S kullanıcısına yanıt
    teknik beceri varsa söküp aynısından alıp takarsın birde ince uzun taş alıp taşlarsın taktıktan sonra ,taşlarken ağzını burnunu ört

• beko 2518 c çamaşır makinesi yüklüyken tambur dönmüyor. kömürleirni yeni dğeiştirdim.
  • Çok eski olmayan çamaşır makinem sigorta attırıyor. Teknik servis çağırdım 400 lira masraf çıkarttı. Yenisini almak daha mantıklı geldi.
  • iyi günler arkadaşlar geçici olarak kaldığım öğrenci evinde arçelik 3340a çamaşır makinesi programları hızlı bitiriyor. 2 ay öncesine kadar normal bir şekilde yıkayan makine şimdi 30dk da bitiriyor programı ve hazır ışığı yanıyor. bütün programları denedim yine değişen birşey yok. ön yıkama programını denedim sonuç yine aynı, ön yıkama deterjanını alıp programı bitirince ana yıkamaya geçti ve deterjanı aldı ardından yine yarım saatte bitirdi yıkamayı. yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
  • Üstad değiştirmediğim bir motoru kaldı şu anda 450 tl harcadım olmadı iki kere ana kat bir kere gösterge kartı vede program butonu değişti bu gün itibari ile makine ilerlemiyor artık değişim vakti anladığım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaslar merhaba,

6-7 aylık WM12T480TR modeli Siemens camasır makinem var. 2 gün önce calıstırdım problem yoktu, dün aksam 1 saatlik kısa program açtım. makine su aldı deterjanı aldı 2-3 tur kazan döndü, sonra 00:58 dakika kaldı ekranda o şekilde bir saate yakın bekledi, : yanıp sönmesine rağmen dakika ilerlemedi, daha sonra makineyi kapatıp sıkma moduna aldım 15 dakika, o da son 4 dakika kala ekranda 00:04 yazıyor aradaki : yanıp sönüyor ama dakika ilerlemiyor bi 20 dk böyle bekledi ben de kapadım artık sinirim bozuldu.

Yorumu olan var mı?
  • Siemens çamaşır makinasını 7 yıldır kullanıyorum, sorunsuzdu da, bir iki gün önce çamaşır bitikten sonra kapağı açınca hafif bir yanmış plastik kokusu geldi. Çok önemsemedim, dün düşük devirde bir iki çamaşır yıkadım sorun yoktu, ancak sonrasında 1200 devir ile çamaşır attım bitti de kapağı bir açtım bütün odaları duman sardı ve müthiş bir yanık plastik kokusu ve makinanın içinde ufak ufak plastik kırıntıları, sebebi nedir pahalıya patlar mı bana bu iş, yeni makina mı tavsiye edersiniz😁

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yukarıda yazdığım arızaya servis sonrası için devam edeyim isterseniz, servis geldi 75 tl arıza tespiti istedi, daha sonra baktı tamburu çevirdi ve tambur değişecek tambur dengesiz dönüyor dedi. Maliyet 1500 tl yi bulur dedi. Sebebi kireçten oluyor genelde ve ben size değişim yazayım fabrikadan sizi ararlar ve teklifte bulunurlar dedi. Neyse tamam dedik ve gitti. İki gün sonra da aradılar makinanın muadili için 2800 tl gibi bir fiyat teklif ettiler. Bu arada ben araştırmalara devam ettim. bir Arçelik servisinde çalışan arkadaş, içine porçöz veya makina temizleyici dök makina temizleme programında ya da beyazlarda boşta çalıştır makinayı, hiçbirşey kalmaz dedi. Yaptım ve gerçekten makina çalışıyor sorunsuz. Evde ne var yok yıkadık bozulsun diye, belki karar vermek kolay olur😁 makina da tık yok çalışıyor. Ancak fabrikanın teklifi de iyi gibi geldi makina piyasada 4900 civarında! Bir türlü karar veremedim ne yapmalıyım acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatih.bugra -- 23 Şubat 2020; 15:28:53 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Merhaba. Bosch wfl1610 makine bir süre calistiktan sonra çalışıyor isigi yanip sönüyor ve program devam etmiyor. Tekrar baslat dugmedine basinca kaldığı yerden devam ediyor. Programı tamamlamak için ayni islemi 2-3 kez yapinca program tamamlaniyor. Ariza ne olabilir. Filtre ve hortumlar temiz motor komurunu değiştirdim. Ana kartta görünürde arizali veya yanmis parca yok. Yorumlarinizi bekliyorum

• Arkadaşlar yardımınızı rica ediyorum , Bosch wfk 4000 Timer zemberekli model B programı ikinci yıkamada suyu alıyor bazen tambur dönüyor bazen dönmüyor tıkanıyor program ekle ilerletince devam ediyor ,neden olabilir .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geberit -- 3 Eylül 2021; 18:50:28 >
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.