Şimdi Ara

Çamaşır makinası için tavsiyelerinizi bekliyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
9.950
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Biliçli kullanıcı arkadaşlarım. Merhaba.

Sanıyorum 13 yıllık çamaşır makinamı değiştirme vakti geldi.

Daha önceki formda yazılanları okuyabildiğim kadarıyla baktım.

Elektrolux ön plana çıkıyor gibi gözüküyor. En son tavsiyeleriniz nedir.

İşin içine sujeti girdiğinde fiyatlar ortalama 500 ytl civarı yükseliyor.
    Bu sujetinin ne gibi artıları olabilir. Değer mi

Ayrıca devir önemli mi

Cevaplar için teşekkür ederim.

• birşey değil
  • quote:

Orjinalden alıntı: bilykid

Biliçli kullanıcı arkadaşlarım. Merhaba.

Ayrıca devir önemli mi

Arkadaşım fiyatı yükselten su jeti değil,makinanın kapasitesi ve diğer donanim özellikleridir.Su jetinden bahsettiğine göre Arçelik veya Beko'yu incelemişsin.
    Sıkma devri elbette önemlidir.Düşük devirliler özellikle kışın zorluk çıkarır.Bana kalırsa 1000 devir fiyat-performans açısından en ideal olanı.1200 devir de iyidir ama bana kalırsa üstü pek de gerekli değil.
    Su jeti çok da önemli değil,önemli olan makinanın yıkama performansıdır.Sana tavsiyem A+ enerji sınıflı,A sınıfı yıkamalı C sınıfı ve üstü sıkmalı makinedir.Ayrıca ön yıkama tuşu olması da önemli.Bir de kapı manteşesi ve ön lastiğin kalitesine bakmanı önemle tavsiye ederim.Çünkü piyasadaki birçok makinenin kapağı zamanla aşağıya kayıyor ve lastikler de tam tutmadığından cam ile lastik arasından su sızıyor.
    Makine tavsiyesine gelince sana tavsiyem Siemens E serisi.Birçok özelliği var,son derece kaliteli ve fiyatı diğer kaliteli markalardan daha uygun.Tam olarak nasıl bir makine(çam. kapasitesi-fiyat aralığı vs.)
    aradığını söylersen daha çok yardımcı olabilirim.Şimdi burada birçok kişi deyim yerindeyse bana "saldırır" ama sen onlara bakma ben Siemens ve Profilo'yu onlarca tanıdığıma aldırdım 6 yılı aşkındır hiçbiri servis çağırmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi candogan62 -- 12 Aralık 2006; 17:12:44 >

• Tamam Beko ve Arçelikte sujeti sistemi var ama birde Elektrolux te ''Jetsystem'' Yağmurlama Sistemi var.

Sanıyorum bu iki sistemde aynı görevi görüyor.

fiat aralığı 1000 ytl civarı olabilir.

Aslında Elektolux, Bosh ve siemens arasında karar veremiyorum.
  • siemens kullanıyorum ve çok memnunum. eğer bütçe sorunu yoksa miele veya w.westinghouse markaları da çok çok iyidir.
  • quote:

Tamam Beko ve Arçelikte sujeti sistemi var ama birde Elektrolux te ''Jetsystem'' Yağmurlama Sistemi var.

Sanıyorum bu iki sistemde aynı görevi görüyor.

fiat aralığı 1000 ytl civarı olabilir.

Aslında Elektolux, Bosh ve siemens arasında karar veremiyorum.

Evet haklısınız ikisi aynı işlev ve Electrolux'te 15 yıldır var.Ama bizim yenilikçi(!)markamız Arçelik bunu 2-3 yıl önce biz icat ettik diye halkımıza tanıttı.
    Aslında önemli olan A sınıfı yıkama performansı.Bosch Profilo ve Siemens'te de duşlama sistemi var.Electroluz gayet iyi markadır ama Türkiye'de sattığı modeller eski modeller.Mesela A+ sınıfı değil.Sadece 8 kg'lık modeli iyi o da pahalı ve burada dengeleme problemi olduğu söyleniyor.Diğer modelleri gelişmiş değil.
    Valla yerinde olsam şu an Profilo alırdım.Çünkü liste fiyatı 1200 YTL olan CM1201HTR model 6,5 kg. A+ sınıfı ve dijital ekranlı makine carrefour'da 750 YTL ve kredi kartına peşin fiyatına 18 taksit var.Bence mutlaka bakmalısın.Orada incelediğinde Bosch ile Siemens ile aynı oduğunu göreceksin.Aralarında kalite ve özellik bekımından hiçbir fark yok.

• Billy kit kardeşim benimde yazacaklarım var...1988 yılında Arçelik 2100 aldım. Geçen yıl beynini degiştirdim. Sertleşmiş ses yapıyor dedi serviz bide kayışı degiştirdim...keyfi... Haftanın 2 günü gık demeden yıkıyor...Kaynanam kapagının kulpunu kırdı hemen servisten alıp taktım çok ucuz..Neyse sana bir konuyu yazayım. Makinaya verecegin paranın daha fazlasını elektrik parası olarak vereceksin . ALACAGIN MAKİNA ENERJİ TÜKETİMİ OLARAK AAA SINIFINDA OLSUN...DİKKAT ET VE TERCİH ET... Boş yere fazla elektrik parası ödeme...BBB yada CCC yada DDD daha ucuz...UCUZ OLMASINA ALDANMA ELEKTRİK TÜKETİMİ ARTIYOR...---- AYNI OLAY BUZDOLAPLARINDADA VAR. AAA EN YENİ TEKNOLOJİ, EN AZ ELEKTRİK VE SU TÜKETENİ...DİKKAT ET....Sadece fiyat ölçü degil...saygılarımla.. Bunca zaman sonra ilave yapıyprum. AAA PLUS en gelişmiş olan en tasarruflu modelleri... AAA nın daha tasarruflu olanları...Bilginize, saygılarımla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 14 Ocak 2007; 21:13:02 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: taşkafa

Billy kit kardeşim benimde yazacaklarım var...1988 yılında Arçelik 2100 aldım. Geçen yıl beynini degiştirdim. Sertleşmiş ses yapıyor dedi serviz bide kayışı degiştirdim...keyfi... Haftanın 2 günü gık demeden yıkıyor...Kaynanam kapagının kulpunu kırdı hemen servisten alıp taktım çok ucuz..Neyse sana bir konuyu yazayım. Makinaya verecegin paranın daha fazlasını elektrik parası olarak vereceksin . ALACAGIN MAKİNA ENERJİ TÜKETİMİ OLARAK AAA SINIFINDA OLSUN...DİKKAT ET VE TERCİH ET... Boş yere fazla elektrik parası ödeme...BBB yada CCC yada DDD daha ucuz...UCUZ OLMASINA ALDANMA ELEKTRİK TÜKETİMİ ARTIYOR...---- AYNI OLAY BUZDOLAPLARINDADA VAR. AAA EN YENİ TEKNOLOJİ, EN AZ ELEKTRİK VE SU TÜKETENİ...DİKKAT ET....Sadece fiyat ölçü degil...saygılarımla..

Teşekkürler. Ben de aynı fikirdeyim.

Alacağım makina kesinlikle AAA sınıfında olacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MKA1881 -- 16 Aralık 2006; 9:16:56 >

• 17 yıl arçelik full auto 2100 modelini 2 ay önce bosch 7 maxx ile degiştırdik. 1000 devir tek su girişli.15 dak kısa programı var.çocuk çamasırları için.buyuk dig.ekran var.bir çok özellik vrvar.sıkma olayı öncek makınemiz de daha ıyı ıdı.ama bu makınenın özellikleri çok.çalişması sessiz,sıkma ise az sesli.çift su girişilisinin öneririm.
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: taşkafa

Billy kit kardeşim benimde yazacaklarım var...1988 yılında Arçelik 2100 aldım. Geçen yıl beynini degiştirdim. Sertleşmiş ses yapıyor dedi serviz bide kayışı degiştirdim...keyfi... Haftanın 2 günü gık demeden yıkıyor...Kaynanam kapagının kulpunu kırdı hemen servisten alıp taktım çok ucuz..Neyse sana bir konuyu yazayım. Makinaya verecegin paranın daha fazlasını elektrik parası olarak vereceksin . ALACAGIN MAKİNA ENERJİ TÜKETİMİ OLARAK AAA SINIFINDA OLSUN...DİKKAT ET VE TERCİH ET... Boş yere fazla elektrik parası ödeme...BBB yada CCC yada DDD daha ucuz...UCUZ OLMASINA ALDANMA ELEKTRİK TÜKETİMİ ARTIYOR...---- AYNI OLAY BUZDOLAPLARINDADA VAR. AAA EN YENİ TEKNOLOJİ, EN AZ ELEKTRİK VE SU TÜKETENİ...DİKKAT ET....Sadece fiyat ölçü degil...saygılarımla..

Teşekkürler. Ben de aynı fikirdeyim.

Alacağım makina kesinlikle A sınıfında olacak
    Arkadaşlar artık çamaşır makinesinde A sınıfı eski bir teknoloji.Alacağınız makinenin A değil,A+(A Plus)enerji tüketimine sahip olmasına dikkat edin.A+ A sınıfından %10 daha ekonomiktir.Bir de AAA sınıfı yalnız enerji ile ilgili değildir.İlk harf enerjiyi,ikinci harf yıkamayı üçüncü harf sıkmayı temsil eder.Yani ilk harfin A+,ikinci harfin A olması önemlidir.Üçüncü harf sıkma devrine göre değişir.C ve üstü olmasında fayda vardır.

• quote:

Biliçli kullanıcı arkadaşlarım. Merhaba.

Ayrıca devir önemli mi

sayın arkadaşım alacagınız çamaşır makineleri benim düşünceme göre

sıemens (İTHAL OLANLARI)
    whirpool
    elektrolux

ayrıca arkadaşım bosch-sıemens aynı makine ikisi arasında kararı bırakın siz elektrolux ve sıemens arasında karar verin

devir sayısı tabiiki önemli bunun yanında devir artması gibi programlardada farklılıklar oluyor sadece devir olarak düşünmeyin

devirin yüksek olması çamaşırların daha çabuk kuruması açısından iyi ama her çamaşırın farklı sıkma programına uymakta gerekir

ayrıca eger çamaşırlarınızı yıkamadan sonra kurutma makinesine koyacaksanız buda yüksek devirde sıkılmışsa kurutma mainesinin harcayacagı elektrik sarfiatını azaltır bunuda düşünmek lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gurcan1 -- 19 Aralık 2006; 20:44:18 >

• quote:

Orjinalden alıntı: gurcan1

sıemens (İTHAL OLANLARI)
    whirpool
    elektrolux

Sanıyorum alacağım makina büyük bir ihtimalle Elektrolux olacak.

Fakat Siemens'in ithal olduunu nasıl anlayacaz veya nasıl bulabiliriz.
  • quote:

quote:

sıemens (İTHAL OLANLARI)
    whirpool
    elektrolux

Siemens'in ithal modelleri 1600 ve 1800 devirli olanları.Yani IQ serisi ve S serisinin 1600 devirli olanı ithal.E serisi A serisi ve S serisinin 1200 devirli olanı yerli montajlı.Electrolux'den sadece 8 kg'lık olanı veya Timeline serisini alın bence.Gerisi eski teknoloji.Yurtdışında çok güzel mal satıyorlar ama Türkiye'de timeline ve 8 kg olanı dışındakileri eski model.Mesela hala mekanik ve A sınıfı makine satıyorlar.Siemens'in yerli montajlıları bu alt modellerden çok daha iyi.Ama hangi 8 kg'lık dersen tabiki Siemens.Çünkü Siemens'te lekeye özel programlar.Aqua sensör(suyun bulanıklığına göre durulama sayısı ve su miktarına karar veren sensör sistemi)ve özel dokulu tambur,daha büyük kapak var.Ayrıca 5 kg kirli çamaşırı 60 dakikada 2 kg çamaşırı 15 dakikada yıkıyor.Bu özelliklerin hiçbiri Electrolux'te yok.Hem Siemens'in servisleri daha yaygın.Durumun varsa S serisine mutlaka bak derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi candogan62 -- 20 Aralık 2006; 21:15:27 >

• quote:

quote:

sıemens (İTHAL OLANLARI)
    whirpool
    elektrolux

size candogan bey ithalerin nasıl anlaşılacagını yazmış

çamaşır makinelerine A ve A+ arasındaki sarfiyat farkını size yazayım inanın o kadar fazla degil

A ENERJİ(5 kilo çamaşırla):0.95WATT
    A+ ENERJİ(5 kilo çamaşırla):0.85 watt

para önemli degilse whirpool 9 kilo makinelerde çok güzel bir inceleyin

ama sıemens yerli montaj 8 kilo makine :1360 ytl
    elektrolux 8 kilo:1367ytl

sitelerine girip bir inceleyin ve kullanna arkadaşlar varsa onlara danışın

• Olur mu A+ alınca 10 yıkamadan biri bedavaya geliyor.Bence ihmal edilecek gibi değil.Herkeste bu makinelerden olsa ne büyük tasarruf olur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: candogan62

Olur mu A+ alınca 10 yıkamadan biri bedavaya geliyor.Bence ihmal edilecek gibi değil.Herkeste bu makinelerden olsa ne büyük tasarruf olur.

haklısında her kes bunu hesaplasa ne güzel olur aslında ben her gün çamaşır makinemi kullanırım benim gibi olanalara tavsiye ederim tabii ama her gün kullanan pek yoktu,r bendeki sıemens IQ makinemin her programını kullanıyorum ben her programı tamamen kullanana pek rastlmadım bazen o yüzden insanlara üst bir makine tavsiye etmek istemiyorum insanlar alıyorlar makineyi tek bir ayarda herşeylerini yıkıyorlar bunu gittigim yüzlerce evde gördüm bir arkadaşa klima kuruyoruz evlerinde bosch çamaşır makineleri var annesine gel bakalım teyze bu tuşları tam olarak kullanıyormusun dedim kadın onlar neki dedi servis kurmuş gitmiş sadece yünlü ve beyazlar programını kullanıyor kadın 1000 devirde ben anlatınca haaa dedi ama 2 sene sonra, diyeceksiniz kullanma kulavuzu varya kim okuyorki

• maddi olarak bir kısıtlaman yoksa whirpool al derim...çok karizmatik bir makina...

http://www.whirlpool.com.tr/urunler/urun_detay.aspx?uid=13
  • 5 yıldır siemens siwamat xl kullanıyoruz hiçbir sorun yok tavsiye ederim.
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: candogan62

Olur mu A+ alınca 10 yıkamadan biri bedavaya geliyor.Bence ihmal edilecek gibi değil.Herkeste bu makinelerden olsa ne büyük tasarruf olur.

haklısında her kes bunu hesaplasa ne güzel olur aslında ben her gün çamaşır makinemi kullanırım benim gibi olanalara tavsiye ederim tabii ama her gün kullanan pek yoktu,r bendeki sıemens IQ makinemin her programını kullanıyorum ben her programı tamamen kullanana pek rastlmadım bazen o yüzden insanlara üst bir makine tavsiye etmek istemiyorum insanlar alıyorlar makineyi tek bir ayarda herşeylerini yıkıyorlar bunu gittigim yüzlerce evde gördüm bir arkadaşa klima kuruyoruz evlerinde bosch çamaşır makineleri var annesine gel bakalım teyze bu tuşları tam olarak kullanıyormusun dedim kadın onlar neki dedi servis kurmuş gitmiş sadece yünlü ve beyazlar programını kullanıyor kadın 1000 devirde ben anlatınca haaa dedi ama 2 sene sonra, diyeceksiniz kullanma kulavuzu varya kim okuyorki
    Haklısınız gürcan bey,herkes hep belirli ayarı kullanıyor.Değişik ayarları anlatınca da ya biz anlamayız ya da makineyi mi bozacağım bir ayarda kullanmak daha iyi diyorlar.Belki yüz liradan fazla fark ödedikleri özelliği kullanmıyorlar.Ben de değişik çamaşır türü çıktıkça değişik programları kullanırım.Ama bizde çamaşır hergün yıkanmaz.Haftasonu toptan,artarsa(ki genelde artar)bir de Çarşambaları falan bir posta yıkanır.Haftada 3-4 kez yani.

• Candoğan bey sanıyorum Elektrolux alıyorum.

ELECTROLUX EWF 1245 TIMELINE ÇAMAŞIR MAKİNESİ
    Miktar otomatiği
    Elektronik kontrol
    30 cm çaplı yükleme ağzı
    Yağmurlama sistemi
    Dengesiz Yük Kontrolü
    Sıcaklık derecesinin ve sürenin seçilen programa göre otomatik olarak belirlenmesi
    Hafıza fonksiyonu
    Gecikmeli başlatma fonksiyonu
    Yünlü ve ipekli kumaşlar için özel programlar
    Gece programı
    Pamuklu kumaşlar için enerji tasarruf seçeneği
    Zaman tasarrufu programı
    Ekstra durulama programı
    Suda bekletme
    Yoğun yıkama
    Ön yıkama programı
    Narin yıkama programı
    Elde yıkama programı
    Carboran kazan
    Taşma emniyeti

Maksimum Devir Hızı 1200 Devir
    Sıkma Hızı 1200 d/dk
    Yıkama Kapasitesi 5 Kg
    Su Tüketimi 44 Lt
    Su Girişi Tek
    Enerji Sınıfı A
    Enerji Tüketimi 0,85 kWh
    Elde Yıkama Programı Var
    LCD Ekran Var
    Makine Yüksekliği 85
    Makine Genişliği 60
    Makine Derinliği 59
    Çocuk Kilidi Yok

Hepsiburda da fiyatı 1.148 ytl KDV dahil.

Fakat 8kg mı yoksa 5kg mı olsun. Başka bir farkı var mı acaba

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.