Şimdi Ara

Çamaşır makinası için tavsiyelerinizi bekliyorum. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
36
Cevap
0
Favori
9.951
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 8 kg ile bu 5 kg timeline arasında bildiğim kadarıyla fark yok.Yalnız 8 kg olanın fiyatını yazmamışsınız.Bana kalırsa 5 kg alacaksanız Electrolux'ü alın(yazdığını fiyat bu makineye ait sanırım)Ama 8 kg alacaksanız kesinlikle Siemens alın.Siemens S serisi'nin özellikleri çok daha üstün.Yukarıda yazmıştım özelliklerini.Şu an Türkiye'deki sitesinde yok ama Almanya'daki sitesinde tip olarak aynısı olan ürün bu Türkiye'deki 1600 devirli.http://www.siemens-hausgeraete.de/BSH/www/frontdoor.aspx?CURI=productarea-DE_40772_O_REVfNTExNzRfTwEQ6EQ6_REVfMTg1ODFfTwEQ6EQ6_REVfMTg1ODJfTwEQ6EQ6_0_0_0_0_0_0_0_cHJvZHVjdGFyZWEtREVfNDA3NzFfT18wX1JFVmZNVGcxT0RGZlR3RVE2RVE2X1JFVmZNVGcxT0RKZlR3RVE2RVE2XzBfMF8wXzBfUkVWZk5ESTROamRmVHdFUTZFUTZfMF8wXzBfMF8wXzBfMQEQ6EQ6_0_0_0_23
  • Yazılarınızı takip ediyorum. Sayenizde Bosch'a olan yakınlaşmam kayboldu. Buzdolabı olarak Electrolux'e karar verdim. (ERD5497 NF) Ancak Çamaşır makinası için hala karar veremedim. Siemens'in S serisi için araştırmama rağmen pek model bulamadım. Bana min. 6kg. luk bir modelini önerebilirmisiniz ltf. Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi absolute -- 24 Aralık 2006; 10:22:39 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: absolute

Yazılarınızı takip ediyorum. Sayenizde Bosch'a olan yakınlaşmam kayboldu. Buzdolabı olarak Electrolux'e karar verdim. (ERD5497 NF) Ancak Çamaşır makinası için hala karar veremedim. Siemens'in S serisi için araştırmama rağmen pek model bulamadım. Bana min. 6kg. luk bir modelini önerebilirmisiniz ltf. Teşekkürler.

S serisi 8 kg'lıklardan oluşuyor.Biri 1200 devir dijital ekranlı diğeri 1600 devir LCD ekranlı.Özellikle 1600 devirlisini tavsiye ederim.Pahalı gelirse de E serisi gayet güzel.E serisinin de 6 kg ekransız ve 7 kg dijital ekranlı modelleri var.S serisini Almanyadaki siteden inceleyebilirsiniz.
  • Arkadaşlar,

Samsungun çamaşır makineleri çok güzel ama 7kg lıklarında sorun olduğunu duydum...
    Kuzenim 1 ay önce almıştı, anlata anlata bitiremiyordu ama bigün makine yürümüş...Bi samsung bayiisine sorduk bu olayı ve 7 kglıklarda bir denge sorununun olduğunu söyledi...Aklınızda olsun
    Şimdi kuzenimin makinesini değiştiriyorlar.

7.5 kglıklarında ya da 6 kglıklarında böyle bi sorun yokmuş. Böyle bi sorun olmuş ama hepsinde yok tabi, yine de çok güzel bi makine...
  • Arkadaşlar tavsiyeleriniz için tekrar teşekkür ederim.
    Elektrolux almaya diye çıktım. Bosch marka çamaşır makinasını aldım.

BOSCH WAE20410TR MAXX7 ÇAMAŞIR MAKİNESİ
    A Enerji Sınıfı''ndan % 10 daha verimli (Sadece 0,17kWh./kg.)
    180° açılabilen, 30 cm. çapında büyük kapak
    2 boyutlu Aqua Spar Su ve Enerji Tasarruf Sistemi
    LED''li program akışı, kalan zamanı gösterme ve erteleme özelliği
    Büyük dijital ekran içinde; program akışı, devir ve ısı seçimi, geç başlatma, kalan süre takibi
    Bağımsız ısı ve devir seçimi
    Tüm programlarda % 40 kısaltılmış program süreleri
    TouchControl teknolojisi (Dokunmatik tuşlar)
    İlave fonksiyonlar: Lekeliler, Ön yıkama, Kolay ütüleme ve Hassas durulama
    Süper-Kısa program (15 dakika)
    Son durulama suyunda bekletme fonksiyonu
    Özel programlar: "Sensitive", "Sport/Fitness", "Mix" ve "Sentetikler özel"
    Miktar otomatiği, köpük tarama
    Çok katlı su koruması
    Dengesiz yük kontrolü
    Ürün Özellikleri :
    Maksimum Devir Hızı 1000 Devir
    Sıkma Hızı 1000 d/dk
    Yıkama Kapasitesi 7 Kg
    Su Tüketimi 49 Lt
    Su Girişi Çift
    Enerji Sınıfı A
    Enerji Tüketimi 1,19 kWh
    Elde Yıkama Programı Var
    LCD Ekran Yok
    Makine Yüksekliği 85
    Makine Genişliği 60
    Makine Derinliği 59
    Çocuk Kilidi Yok
    Diğer
    Garanti Süresi (Ay) 36

• evet bu makina çok güzel gerçekten duruşu bile ortalığı yakıyor
    BOSH kullanıyoruz memnunuz modeli:WFO2061(zamn ayarlı falan bu istedeğin zaman sonra çalışıo örn:2saat) şimdi modeli değiştrmişler herhalde bulamadım
    quote:

Orjinalden alıntı: Rapator

maddi olarak bir kısıtlaman yoksa whirpool al derim...çok karizmatik bir makina...

http://www.whirlpool.com.tr/urunler/urun_detay.aspx?uid=13

• Hayırlı olsun bilykid
  • quote:

Orjinalden alıntı: bilykid

Arkadaşlar tavsiyeleriniz için tekrar teşekkür ederim.
    Elektrolux almaya diye çıktım. Bosch marka çamaşır makinasını aldım.

BOSCH WAE20410TR MAXX7 ÇAMAŞIR MAKİNESİ
    A Enerji Sınıfı''ndan % 10 daha verimli (Sadece 0,17kWh./kg.)
    180° açılabilen, 30 cm. çapında büyük kapak
    2 boyutlu Aqua Spar Su ve Enerji Tasarruf Sistemi
    LED''li program akışı, kalan zamanı gösterme ve erteleme özelliği
    Büyük dijital ekran içinde; program akışı, devir ve ısı seçimi, geç başlatma, kalan süre takibi
    Bağımsız ısı ve devir seçimi
    Tüm programlarda % 40 kısaltılmış program süreleri
    TouchControl teknolojisi (Dokunmatik tuşlar)
    İlave fonksiyonlar: Lekeliler, Ön yıkama, Kolay ütüleme ve Hassas durulama
    Süper-Kısa program (15 dakika)
    Son durulama suyunda bekletme fonksiyonu
    Özel programlar: "Sensitive", "Sport/Fitness", "Mix" ve "Sentetikler özel"
    Miktar otomatiği, köpük tarama
    Çok katlı su koruması
    Dengesiz yük kontrolü
    Ürün Özellikleri :
    Maksimum Devir Hızı 1000 Devir
    Sıkma Hızı 1000 d/dk
    Yıkama Kapasitesi 7 Kg
    Su Tüketimi 49 Lt
    Su Girişi Çift
    Enerji Sınıfı A
    Enerji Tüketimi 1,19 kWh
    Elde Yıkama Programı Var
    LCD Ekran Yok
    Makine Yüksekliği 85
    Makine Genişliği 60
    Makine Derinliği 59
    Çocuk Kilidi Yok
    Diğer
    Garanti Süresi (Ay) 36

hayırlı olsun iyi bir ürün almışsınız

• Teşekkürler arkadaşlar. Gerçekten iyi bir karar verdiğimi şimdi daha iyi anlıyorum.

Gerçekten almak isteyenlere bu makinayı tavsiye ederim.

Teknolojiyi yakalamak güzel bir şey
  • quote:

Teşekkürler arkadaşlar. Gerçekten iyi bir karar verdiğimi şimdi daha iyi anlıyorum.

türkiyede artık alınacak 3-5 marka kaldı bunlardan birinide siz aldınız birinide ben bendeki sıemens IQ 1633 bende çok memnunum bunun haricinde arçelik,vestel,ariston,gibi markalar asla alınmaz alınırsa nurada görülen şikayetler bugün olmazsa yarın olur
  • quote:

Teşekkürler arkadaşlar. Gerçekten iyi bir karar verdiğimi şimdi daha iyi anlıyorum.

Bence de birçok özelliğiyle(özellikle programlarıyla) öne çıkan iyi bir makina.Nedense 2 gün öncesine kadar bazı kişiler bunlara dandik makina diyordu ama şimdi beğenilmiş iyi yani
  • quote:

maddi olarak bir kısıtlaman yoksa whirpool al derim...çok karizmatik bir makina...

Garanti süresi bittikten sonra ne olacak ? Tamir, parça ? Servis ? Kaç para ? Onuda söyle arkadaşım....

• quote:

Orjinalden alıntı: candogan62

quote:

Biliçli kullanıcı arkadaşlarım. Merhaba.

Sanıyorum 13 yıllık çamaşır makinamı değiştirme vakti geldi.

Daha önceki formda yazılanları okuyabildiğim kadarıyla baktım.

Elektrolux ön plana çıkıyor gibi gözüküyor. En son tavsiyeleriniz nedir.

İşin içine sujeti girdiğinde fiyatlar ortalama 500 ytl civarı yükseliyor.
    Bu sujetinin ne gibi artıları olabilir. Değer mi

Ayrıca devir önemli mi

Cevaplar için teşekkür ederim.

Arkadaşım fiyatı yükselten su jeti değil,makinanın kapasitesi ve diğer donanim özellikleridir.Su jetinden bahsettiğine göre Arçelik veya Beko'yu incelemişsin.
    Sıkma devri elbette önemlidir.Düşük devirliler özellikle kışın zorluk çıkarır.Bana kalırsa 1000 devir fiyat-performans açısından en ideal olanı.1200 devir de iyidir ama bana kalırsa üstü pek de gerekli değil.
    Su jeti çok da önemli değil,önemli olan makinanın yıkama performansıdır.Sana tavsiyem A+ enerji sınıflı,A sınıfı yıkamalı C sınıfı ve üstü sıkmalı makinedir.Ayrıca ön yıkama tuşu olması da önemli.Bir de kapı manteşesi ve ön lastiğin kalitesine bakmanı önemle tavsiye ederim.Çünkü piyasadaki birçok makinenin kapağı zamanla aşağıya kayıyor ve lastikler de tam tutmadığından cam ile lastik arasından su sızıyor.
    Makine tavsiyesine gelince sana tavsiyem Siemens E serisi.Birçok özelliği var,son derece kaliteli ve fiyatı diğer kaliteli markalardan daha uygun.Tam olarak nasıl bir makine(çam. kapasitesi-fiyat aralığı vs.)
    aradığını söylersen daha çok yardımcı olabilirim.Şimdi burada birçok kişi deyim yerindeyse bana "saldırır" ama sen onlara bakma ben Siemens ve Profilo'yu onlarca tanıdığıma aldırdım 6 yılı aşkındır hiçbiri servis çağırmadı.

Boşver dostum saldıran saldırsın. Sen doğrusunu söylüyorsun. Kesinlikle Bosch Siemens.

• quote:

Orjinalden alıntı: taşkafa

quote:

Garanti süresi bittikten sonra ne olacak ? Tamir, parça ? Servis ? Kaç para ? Onuda söyle arkadaşım....

sen süzme taş kafasın ha arçelik vestel yerli malmış
    mal sensin

• Bana mal diyen ...Nerede yaptırırsa yaptırsın...Parçası servisi varsa gerisi bahane....Nerden gelirse gelsin...Serviste parça varmı ? Alo deyince gelip evinde tamiratını yapıyormu ? Ben sana bunu nasıl anlatırım ? Ben süzme degil, yontulmamış taş kafayım...Senin bildigin sana, benim bildigim bana....Sen uzman ol ben taşkafayım.... Ben Hoovver çamaşır makinasının pompası için Kayseri den Ankara ya gidip Hoovver servislerinde pompa aradıgımı bilirim...Garanti bitince makina çöpe atılıyormu ? Asıl filim garanti süresi bittikten sonra başlıyor...Makinanın ömrü en az 15 yıl....Bu 15 yılda servislere bir makina parası daha ödüyorsun....Ruhun bile duymuyor...Ufak bir arıza vardı, yaptırdım diyorsun...Servis ve parça fiyatı makina kadar önemli...Sana bunları anlatmam lüzumsuz...Sen uzman ol....Bana mal de....Asıl Malın kim olduguna okuyanlar karar verir.... Saygılarımla....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 18 Ocak 2007; 11:07:07 >

• ben kendim arçelikten buzdolabı ve çamaşır makinası aldım buzdolabından bi şikayetimiz yok çamaşır makinasındanda biraz gürültülü olması ve yüksek devirmde çamaşırları buruşturması dışında bi sorunumuz yok şimdiilik arçelik sj 2824
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.