Şimdi Ara

çamaşır makinası prizi eridi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
4.619
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • eve taşındığımızdan bu yana çamaşır makinasını 1 milyoncudan alınan şaşmaz marka 15 20 tl civarındaki 5 metre uzatma kablosu ile 1.5 senedir herhangi bir sorun sıkıntı olmadan kullanıyordum düne kadar makina çalışırken su ısıtma zamanında prizde hafif bi sıcaklık oluyordu ama herhangi bir sorun teşkil etmiyordu ama dün tuvalete girdiğim süreçte banyoda ağır bi plastik yanık kokusu ile karşılaştım tabi ki de anlık müdahale ile durdurdum makinayı grup prize bağlı makinanın fişi tamamen yapışmış zorla zorla çıkardım kap kara olmuş durduk yere niye böyle olduğunu anlamadım makinanın ucundaki fişi kesip yeni bir dirsek topraklı kafa aldım kesip biçip montajı yaptım o anlık yıkama tamamlana kadar geçici olarak başka uzatma ile yıkmayı tamamladım ve fişini çektim ve bir daha takmadım fişe şimdi bu şekilde neden olduğunu merak ediyorum uzatma kablosu dandik olsa 1,5 senedir nasıl çalışıyor sıkıntı olmadan onun haricinde bir daha böyle olmaması için ne yapmam gerekli ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Çamaşır Makinesi Prizinin Erimesi: Nedenleri ve Çözümleri

Bir çamaşır makinesi prizinin erimesi, elektrik tesisatında bir sorun olduğunu gösteren ciddi bir sorundur. Bu sorunun çeşitli nedenleri olabilir ve bunları bilmek, benzer durumlarla karşılaşma riskini azaltmanıza yardımcı olabilir.

Nedenleri

• Aşırı Yükleme: Çamaşır makinesine kapasitesinin üzerinde çamaşır doldurmak, prize aşırı yük bindirebilir ve ısınmasına neden olabilir.
    • Arızalı Priz: Arızalı veya gevşek bir priz, temas direncini artırarak aşırı ısınmaya yol açabilir.
    • Hasarlı Kablolama: Çamaşır makinesine giden kablolar hasar görmüşse, kısa devreye neden olabilir ve prizin erimesine yol açabilir.
    • Arızalı Çamaşır Makinesi: Arızalı bir çamaşır makinesi, aşırı elektrik akımı çekebilir ve prize zarar verebilir.

Çözümleri

• Aşırı Yüklemeden Kaçının: Çamaşır makinesini, üretici tarafından belirtilen kapasitesinin üzerinde doldurmaktan kaçının.
    • Prizi Kontrol Edin: Prizi düzenli olarak kontrol edin ve gevşek veya hasarlı olup olmadığını inceleyin. Gerekirse, kalifiye bir elektrikçi tarafından değiştirin.
    • Kabloları İnceleyin: Çamaşır makinesine giden kabloları hasar açısından inceleyin. Hasarlı kabloları kalifiye bir elektrikçi tarafından değiştirtin.
    • Çamaşır Makinesini Kontrol Edin: Çamaşır makinesinde herhangi bir elektrik arızası olup olmadığını kontrol edin. Arızalı ise, onarım veya değiştirme için kalifiye bir teknisyene başvurun.

Önemli Uyarılar

• Priz erimişi durumdaysa, hemen elektriği kesin.
    • Hasarlı prizi veya kabloları kendiniz tamir etmeye çalışmayın. Kalifiye bir elektrikçiyi arayın.
    • Yangın riski oluşturabileceğinden, erimiş bir prize asla fiş takmayın.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Makine fazla akım çekmiş olabilir? Motor kısmını kontrol etmenizde fayda var. Zorlanma var ise olmuş olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: rev4adv

Makine fazla akım çekmiş olabilir? Motor kısmını kontrol etmenizde fayda var. Zorlanma var ise olmuş olabilir.

hocam üst kapağı söktüm baktım herhangi bir hasar gözükmüyor makinanın içi normalden 1 kaç parça daha fazla çamaşır vardı sadece şimdi yeni priz yaptırdım öznur marka 3x1 5 metre kablo  bi ucuna viko marka 2 li klemensli kalteli bir priz diğer ucuna da topraklı dirsek bir fiş taktırdım makinanın kendi ucundaki fişi zaten yenilemiştim eski 3 lü prizi söktüm attım aynı kablo kanalından yeniden geçirdim bir sorun sıkıntı şuanlık gözükmüyor

son olarak aldığım ürünler makine için yeterli mi ? elektirik ci arkadaş önerdiği buydu 3x1 kablo istediği için onu yaptırdım priz tarafıda 2 li viko marka priz bu ürünler çamaşır makinasına elektirik taşımak için yeterlimidir hocam ?

• Yeterli hocam. 1 kw civarı çalışan cihazlar bunlar. Haliyle max 4-5 A akım ister. Kullandığınız ekipmanlar yeterli. Yalnız üstten ziyade alt kapağı da açıp motor sargı ve kayış mekanizmasını bir gözden geçirin. Aynı zamanda açmışken tahliye hortumunu da temizlersiniz. Motor çalışırken kompanse edecek elemanlar kondansatörler biliyorsunuz. Haliyle onların durumuna da bakın.

• quote:

Orijinalden alıntı: rev4adv

Yeterli hocam. 1 kw civarı çalışan cihazlar bunlar. Haliyle max 4-5 A akım ister. Kullandığınız ekipmanlar yeterli. Yalnız üstten ziyade alt kapağı da açıp motor sargı ve kayış mekanizmasını bir gözden geçirin. Aynı zamanda açmışken tahliye hortumunu da temizlersiniz. Motor çalışırken kompanse edecek elemanlar kondansatörler biliyorsunuz. Haliyle onların durumuna da bakın.

Tamamdır hocam dediklerinizi dikkate alarak hepsini kontrol ederim zaten arkası pislenmiş tamamen kontrol edip arkasını temizleyip yerine koyarım iyi akşamlar teşekkür ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • berke_17. kullanıcısına yanıt

prizde gevşeklik varsa, fiş kullanımlarda çok ısınır, erime yapar.

Prizlerde gevşeme başlamıştır.Gevşeme ısıya yol açar. Viko benzeri kaliteli malzeme kullanın.Uzatma prizide 2,5 Luk kablo kullanın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: TUĞRUL 37

Prizlerde gevşeme başlamıştır.Gevşeme ısıya yol açar. Viko benzeri kaliteli malzeme kullanın.Uzatma prizide 2,5 Luk kablo kullanın.

Hocam makinanın ucundaki fişi kestim dirsek topraklı kafa taktım viko marka 2 li klemensli priz kablo olarak 3x1 5 metre özür kablo ile tesisatı tamamen yeniledim eskisini söktüm attım yenisini kablo kanalından geçirdim şuanlık herhangi bir sorun sıkıntı gözükmüyor aşağı yukarı bu parçalar ile makinayı 4 5 sefer çalıştırdım şuanlık sorun yok aldığım ve kullanılan parçalar makina için yeterli mi değişmesi gerekn parça var mı

Yüksek akım çeken cihazlara kaliteli marka kullanmak lazım. Dediğim gibi prizlerin içindeki yuvalar gevşemeye başlayınca ısı yükselir ,yanma başlar.
    Şuan yeterli yaptığınız, uzun bir süre başınıza iş çıkarmaz. Belli aralıklarla prizleri koklayarak sorun varmı diye bakılabilir. Ben elektrikçi olduğum için yanık kokusunu çabuk hissediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TUĞRUL 37

Yüksek akım çeken cihazlara kaliteli marka kullanmak lazım. Dediğim gibi prizlerin içindeki yuvalar gevşemeye başlayınca ısı yükselir ,yanma başlar.
    Şuan yeterli yaptığınız, uzun bir süre başınıza iş çıkarmaz. Belli aralıklarla prizleri koklayarak sorun varmı diye bakılabilir. Ben elektrikçi olduğum için yanık kokusunu çabuk hissediyorum.

Tamamdır hocam zaten taktım dahada sökmeye gerek yok sabit takılı duracak sök tak yapmadığım için mantıken gevşeme olmaz diye düşünüyorum ama? Yinede arada kontrol ederim dediğiniz üzerine teşekkür ederim iyi akşamlar

• TUĞRUL 37 kullanıcısına yanıt

yorum yanlış gevşeklik olduğu için ark başlar buda kabloda akım çekildikçe ısınmaya yol açar normalde hissedilmez ne zaman ütü soba gibi şeyler takılırsa ozaman koku ses gibi şeyleri duyarsınız

• babus0606 kullanıcısına yanıt
    Yorumda yanlışlık yok , yanlışlık siz tam okumadığınız için olmuştur.Az yukarıda ısının gevşemeden kaynaklı olduğunu söyledim zaten,sadece kaliteli malzemelerde gevşeme çabuk olmadığı için tavsiye ettim. Viko vs. gibi malzemeler mukavemetli oluyor.Elektrikte kalitesiz malzeme büyük tehlike.
    Ayrıca 18 yıllık Elektrik Teknikeriyim EKAT belgemde var .Isının gevşeklik kaynaklı arktan meydana geldiğini bilecek kadar tecrübem olduğunu düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TUĞRUL 37 -- 2 Aralık 2020; 22:38:29 >
  • TUĞRUL 37 kullanıcısına yanıt

18 yıllık tecrübeyi göremedim sizde ısınmak nedir sobamı bu.? markalar değil onu takan insanda prizi gevşek takmak onu markanın suçu değil.

elektrik arkı kullanılarak, demir bile eritiliyor. bağlantılarda gevşeklik varsa, yükün güçlü olup olmaması, sadece zarar verme süresini etkiler. malzeme kalitesiz ise, bu markanın suçudur. 1 milyonuncu yerden alınanlardan fazla şey beklememek lazım.

Tam okumadığın gibi ,okuduğunuda anlamıyorsun.Soba falan deyipte lafıda cıvıtıyorsun . Elektrik malzemelerinin sadece klemens bağlantısını yapabilirsin. Prizin yuvaları mukavemetsiz olması, çabuk gevşemesi veya plastik kalitesine sizin yapacağınız bişey yok.
    Senin birşey görmene gerek yok ,ben bu işi yapıyorum. Yaptığım işi sen neyinle kıyaslayacaksın.
    Soruyu soran arkadaş anladı zaten.Bide sana dert anlatıyorum. Vaktimi daha iyi yerlerde kullanmak istiyorum. Tekrar cevaba gerek yok.Selametle.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.