Şimdi Ara

Camaşır makinesi bozuldu yenisi için tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
1
Favori
851
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, 8 senedir kullandığımız beko çamaşır makinesi rulman dağıldı dendi servis tarafından kazan ve rulman presli tek parca olduğu için komple kazan değişmesi lazım dediler.
    10500 TL masraf çıkardılar bizde dedik bu kadar çoksa yeni makinelerin hemen hemen yarı parası zaten üstüne ekleyip yeni iyi birşey alalım diyoruz eski makinenin tam özellikleri bu;
    7150320200 BK 9121 EY 9KG B13 Good+ 1200 D/D TS Atlas

Bu sefer 12 kg 11 kg luk bir makine alalım diyoruz tavsiyeleriniz nedir?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• ucuz piyasa ürünü almamanızı öneririm.

Samsung WW11BGA046AEAH 1400 Devir 11 KG sıralama da öne çıkan ürün incelenebilir.

ürün ömrü 10 yıl olarak hesaplanır o kadar maliyete yeni makina mantıklı ekonomik bütçenize göre tabiki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayhann06 -- 17 Şubat 2025; 10:53:11 >
  • ayhann06 A kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle ucuz piyasa ürünü zaten istemiyorum çok gerekli bizim için o yüzden iyisini arıyorum.
    Çevremde arcelik cok öneriliyor ama dediginiz modelede bakıcam.

• Arçelik/Beko çamaşır makineleri tambur konusunda çok iyi değil diye kalmış hep aklımda daha önce okuduğum şikayetler doğrultusunda.

Profilo nispeten daha sağlam oluyor, bir göz atmanı tavsiye ederim.

• Mvnmt35 kullanıcısına yanıt

Beyaz eşyada dışalım /ithal mal alırsanız yarın makine sorun çıkardığında ya yedek parca bulamazsınız yada bulsanız bile yerlilere göre çok daha pahalı olur.

Arçelik veya yan markası olan Grundig markalarına bakmanızı öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 17 Şubat 2025; 11:58:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Periah kullanıcısına yanıt
    Arkadaşın önerdiği samsung nasıl peki yada ozellikle onerdiginiz modeller varmı iyi birşey arıyorum arkadaşlar alıp birdaha arkaya bakmak istemiyorum malum ucuz değiller

Benim Samsung marka buzdolabının iki defa kapı kolu koptu ikincisinde orjinal kol bulamadık. Buzdolabının kapı kolunu bir şekilde yapıştırdım kullanıyoruz. Makine sağlam ama kolu dandik yaptıkları için dolabın açılan tarafını doldurduğunu zaman kol kopuyor . Yan sanayiside pek yok.

O nedenle Turkiye'de fabrikası olan bir marka seçerseniz servisi , tamiri kolay oluyor .

Ben Grundig Gwm 81013 8 kg modelini kullanıyorum şu ana kadar bir sorun yaşamadım ama daha önce hiç Arcelik veya Grundig marka çamaşır makinesi almadığım icin uzun vadede ne olur birsey söyleyemiyorum. Şu an icin sessiz güzel bir makine olduğunu söyleyebilirim

Sizin istediğiniz 11 kg'da da

mediamarkt
    GRUNDIG GPWM 114643 11 Kg 1400 Devir Çamaşır Makinesi Fiyat & Özellik | MediaMarkt
    https://www.mediamarkt.com.tr/tr/product/_grundig-gpwm-114643-11-kg-1400-devir-camasir-makinesi-1237882.html

Bu model var bir bakmanızı öneririm.

Not: Benim önerim makineye çok fazla para vermemeniz ve servis - yedek karla açısından fabrikasının Turkiye'de bulunmasına dikkat etmeniz yönünde olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 17 Şubat 2025; 12:40:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Selamlar, dün aynı olay başımıza geldi. Tesadüfen konuyu gördüm. Uzun araştırma ve karşılaştırmalarım sonucunda linkteki ürünü tercih ettim. Hakkında yapılan yorumlar, Bosch/Siemens/Profilo olarak aynı standartlarda üretilmesi ve en önemlisi uygun fiyatı sebebiyle ( kuponla daha uyguna alınabilir) tercihim profilodan yana oldu. Henüz gelmediği için deneme fırsatım olmadı ancak size fikir vermesi için paylaşmak istedim.  

www.n11.com
    Profilo CGA142X0TR 1200 Devir 9 KG Çamaşır Makinesi Fiyatları ve Özellikleri
    https://www.n11.com/urun/profilo-cga142x0tr-1200-devir-9-kg-camasir-makinesi-39814323

• Bir üst mesajdaki profilo en doğru tavsiyedir. Samsung, LG gibi markalar yerine BSH grubunun ya da arçelik'in markalarından birini tercih etmeniz hem ileride yedek parça hem de uzun ömürlü olması için daha iyi bir tercih olacaktır. Kendi evimde ve ailemin evinde LG kullanan birisi olarak yazıyorum bunları. Temel özelliklere sahip ürünler her zaman daha sorunsuz olur. Bir de bekonun kendi servisine yaptırmanıza gerek yok. Ben rulmanı kendim değiştirmiştim. Balyozla ya da çektirme aleti mi ne diyorlar onunla çıkartıp yenisi takılabiliyor. Ben balyozla çıkarttım, çekiçle daha kibarca çıkartanlar da var. Muhtemelen google haritalarda 30 40 yorumu olan bir beyaz eşya servisi yarı fiyatına yapacaktır. Rulmanlar zaten ucuz, makineyi komple dağıtmak gerektiği için ücret yüksek çıkıyor. Rulmanı göstermek için internette görselleri ararken şunu gördüm,

https://www.antalyakulucka.com/urun/siemens-camasir-makinesi-kazan-tamiri

Pres kazan diye bir şey varmış, eğer böyleyse de hiç hoş değil, ailemin evindeki 12 senelik LG'nin kazanı vidalı, açılabiliyor.

https://www.youtube.com/watch?t=125&v=XM00yRifYhU&feature=youtu.be

Şu şerefsizliği yapan firmadan ürün almayın yeter aslında. Bu kasıtlı yapılan bir adilik.

• Yaklaşık 10 yıldır Samsung'un 8 kilo kapasiteli WF0804W8E modelini kullanıyorum. Mesajınız aslında tam da benim yaşadıklarıma benzemiş. Ben makinamdan çok memnunum. Samsung'un bu makinasında kullandığı Eco Bubble özelliği sayesinde çamaşırların temizlenme performansı çok iyi oluyor. Ancak son dönemlerde benim makinamın da rulmanı inanılmaz ses yapıyor. Bu arada rulman sesi 10 yıllık kullanım sonrası gayet normaldir. Kaldı ki ben makinayı aldıktan sonra 3 kez ev taşıdım. Makinanın kalibrasyonunu da düzgün yapmamışımdır Allah bilir. Bunun dışında bazı markalar planlı eskitme stratejiler igereği tamburları presliyorlar. Zaten bir çamaşır makinasında en sık yaşanabilecek sorunlar rulman sesi ve tambur şaftının kırılmasıdır.

Samsung'larda en azından benim makinam için konuşmam gerekirse tambur vidalı. Elinden iş gelen birisi yeterli alan ve alet edevatı varsa kendisi bile rahatlıkla rulman ve şaft değişimi yapabilir. İnterntte izlediğim videolarda samsungların hep vidalı tambura sahip olduğunu gördüm. Rulman ve keçesini bugünkü fiyatlarla 500 TL'ye mâl etmek mümkün.

Makinanın tek olumsuz olabilecek tarafı tambur şaftının çelikten değil, alüminyumdan yapılmış olması. Bunun dışında samung'un servisleri eskiden epey rezildi. Şu anda nasıldır bilemem.

Ancak bugünkü tecrübeme göre bir makina alacak olsam samsung kesinlikle tercihlerim arasında ilk sırada olurdu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akenatons -- 17 Şubat 2025; 13:44:50 >

• Hades. H kullanıcısına yanıt
    Gerçekten öyle 300-500 tlik rulman için presli yapmak nedir gerçi ben servisede güvenmiyorum ugrasmamak icin veya yenisini almam için yapti gibi geliyor presli olduğunu ben nasıl anlarım bu profilonun 11 kg modeli varmi bide acaba

• İnsan araştırdıkça kararsız kalıyor

Akakceden ozellikleri filtreleyerek bakabilirsiniz. Marka kısmına Bosch ve siemensi de ekleyin. Yüksek kg da fiyatlar çok daha yakın olabilir. Eski makinanızda ağırlık hatası almadıysanız, sorun olmadıysa yüksek kg özellikli bir cihaza ihtiyacınız olmayabilir. Kazan için de üst kapağı / tablayı çıkartsanız yeter, bizim plastik kazanın ortasında vidalar var. Bizim makinada hortum girişinin orada iki vida, tablayı tutuyor. YouTube da bir video izlerseniz çok rahat yaparsınız. Illaki sizin markaya ait olmasına gerek yok, bir çoğu aynıdır diye tahmin ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hades. -- 17 Şubat 2025; 22:37:58 >
  • Hades. H kullanıcısına yanıt
    Press olmayan kazan iu anda sanıeım sadece hooverda var.

Bsh ve arçelik grubu komple pres kazan.

Üst kapağı söküp bakın hocam oldukça basit bir işlem ancak yüksek ihtimal servis pres dediyse prestir.
    Bir diğer konu BSH larda rulman harici rulmanı tutan flanş/örümcek/şaft/3 ayak artık ne derseniz o parça kırılıyor. Diper konularda çok kez paylaşıldı konu. Yeni makinelerde çelik çelik yerine aluminyum flanş kullanıldığı için bir süre sonra kırılıyor.

Pakiler tepki olarak çelik flanş üretip satıyorlar.
    Bkz.
    REPAIRCARE KOCHIyoutube
    Bosch Siemens Repair.Drum Spider Available☎️📞📲8686998844
    https://www.youtube.com/shorts/CxjMbHAGUjA?feature=shared

• onatba O kullanıcısına yanıt

Çok çok kötü birşeymiş ama hakikaten 300-500 tlik rulman için 10500 tl masraf çıkardılar e bu kadar parayı 8 yıllık makineye bağlayacağıma yenisini alırım daha iyi diyorsun.

İyi birşey alalım diyoruz o kadar model varki insan şaşırıyor artık.

Sadece rulman değişse şuanki makine eminim daha yıllar yıllar götürür hiçbir sorunu yok çünkü rulman dışında.

Planlı eskitme taktikleri galiba hep.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mvnmt35 -- 18 Şubat 2025; 21:45:53 >
    Hocam tek rulman değil, kazanı tutan 3 ayakta kırılıyor. Onunda değişmesi lazım ancak bsh ayrıca satmıyor onuda malesef.

Miele çelik flanşlı miele little giants diye satıyor, onlarda 4k eurodan başlıyor. Electrolux my pro, LG giant-c, Asko professional gene benzer tipte yarı profesyonel diye geçen eskinin çelik flanşlı ev tipi makinelerine en yakın makineler. Yani 40 yıllık makineler yeni makinelerden daha sağlam.

Vidalı kazan sanırım sadece hoover/haier de var şu anda. Başka varsa bilmiyorun. @Yucuklusumurtam hocam fotosunu paylaşmıştı makinenin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 18 Şubat 2025; 21:52:29 >

çok anlamıyorum tabi ben doğrudur zayıf noktalar hep var asıl sorun bu devirde hangi makine alınır mecbur ihtiyaç yani bu makine.

Ben gerekirse kazan değişimini hesaba katarak grundig aldım. Hooverda vidalı kazan 12 kg luk makine olması lazım. Yucuklusumurtam hocamın hoover makinesi vidalı kazan. Vestelde de vidalı kazan olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 18 Şubat 2025; 21:56:2 >

Buı hooverlar nasıl peki yedek parça olsun servisi olsun kalitesi olsun kesenin ağzını açtım biraz almışken iyisini alıcam ondan soruyorum.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.