Şimdi Ara

çamaşır makinesi dengesizliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: khaLed Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 3 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.933
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bosch orjinal alman wfv3810 çamaşır makinamsıkmaya başlarken iki tarafa doğru sallanarak kendi kendine yavaş yavaş dengeye kavuşup gürültülü şekilde sıkıyor.her sıkmada sanki mkine bir tarafa devrilecekmiş gibi yapıp düzeliyor ve bunu yaparken yerinden başka yere kaymıyor. ancak her seferinde makinenin tamburu kopacakmış yada makine devrilecekmiş gibi korkuyorum. daha önce motoru için servis gelmişti ama birşey değişmedi ayaklarla kendime göre oynadım gene değişmedi candoğan 62 veya benzer surunla karşılaşan diğer arkadaşlar yardımcı olabilirlerse sevinirim. unutmadan makinem 1992 model. ama başka şikayetim yok yazlıkta kullanıyorum halen.

• Makinenizin amortisörleri özelliğini yitirmiş görünüyor. Kazana bastırıp bıraktığınızda altında yay varmış gibi hoplama yapıyorsa amortisörler patlamıştır. Kendiniz değiştirirseniz çok uygun fiyata halledebilirsiniz.
  • candoğan üstad dediğiniz gibi kazana bastırınca kazan zıplıyor. amortisör hangisidir kaç tanedir onu bile bilmiyorum. acaba fotoğraftan nasıl sökülüp takılacağını tarif edebilirmisiniz. tamir etmemenin makinaya zararı nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: canoka

candoğan üstad dediğiniz gibi kazana bastırınca kazan zıplıyor. amortisör hangisidir kaç tanedir onu bile bilmiyorum. acaba fotoğraftan nasıl sökülüp takılacağını tarif edebilirmisiniz. tamir etmemenin makinaya zararı nedir?

Amortisörler 2 tanedir. Kazanı alt kısımdan gövdeye bağlayan iç içe geçmiş 2 çubuk şeklindedir. Kazan sallantılarını ve darbesini emerek gövdeye yansıtılmasını engeller. Yani yastık görevi görür. Özelliğini yitirdiğinde ise kazanın sarsıntısını emen bir parça kalmayacağından kazan çarpma, hoplama, vuruntu sesi yapar ve makine yerinden zıplar/oynar. Tamir edilmemesi durumunda kazan çevresindeki deterjan kutusu, kilit vb parçalara çarparak zarar verir, aşırı dengesizlikten rulmanlar dağılabilir. Bunlara sebebiyet vermemek ve cihazı sessiz/güvenli bir şekilde kullanmak için amortisörleri değiştiriniz. Piyasada tanesi 2,5-8TL arasıdır zaten. Kazan ve gövdeye somun ile sabitlenmiştir, somunları söküp, parçaları değiştirip geri sıkacaksınız. Bu kadar.

• teşekkürler candoğan üstad.
  • candoğan üstad yetkili servis parçayı satmadı amortisörleri nerden temin edebilirim tekrar teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: canoka

candoğan üstad yetkili servis parçayı satmadı amortisörleri nerden temin edebilirim tekrar teşekkürler.

Parça satmak servis insiyatifindedir. Zaten Bosch'un orijinal parçaları pahalıdır, gerek yok. Piyasa tamircilerinde, İstanbul'da yaşıyor iseniz Tarlabaşı'nda; Ankara'da iseniz Sincan'da bu tür parçaları satan yerler var. Makinenin marka modelini söylemeniz kafi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Çamaşır Makinası Problem
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bu makineyi 13 eylül'de aldım. servis geldi ancak herhangi bir problem olmadığını söyledi. hatta 25 tl ücret istediler vermedim. dengesiz dedi ayaklarını sözde ayarladı ama sıkmaya geçtiğinde gelen ses kesilmedi. ayrıca makinede artık iyice dengesiz duruyor. ne yapabilirim bu konuda?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi salur kazan -- 26 Kasım 2013; 23:07:13 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.