|
Çamaşır Makinesi Nasıl Taşınır?
Çamaşır makinesini taşırken, güvenli ve hasarsız bir şekilde yapmak için bazı adımları izlemelisin. İşte adım adım bir kılavuz:
- Makineyi Boşalt ve Kabloları Sök: Çamaşırları çıkar ve su hortumları, elektrik kablosu ve tahliye hortumu da dahil olmak üzere tüm kabloları makineden sök.
- Tamburu Sabitle: Çamaşır makinesinin tamburu, taşınırken hareket etmesin diye nakliye cıvatalarıyla sabitlenmelidir. Cıvatalar genellikle makinenin arkasında bulunur.
- Makineyi Sar: Çamaşır makinesini hareket sırasında çizik ve darbelerden korumak için battaniye veya koruyucu pedlerle sar.
- Makineyi Kaldır: Çamaşır makinesini kaldırmadan önce bir yardımcından yardım alman önerilir. Makinenin tabanından ve yanlarından sıkıca tutun ve ağır kaldırma tekniklerini kullanarak kaldırın.
- Dışarı Çıkar: Çamaşır makinesini evden dışarı taşırken dikkatli ol. Kapıları ve kapı aralıklarını kontrol et ve gerektiğinde makineyi yan yatır. Ancak, makinenin yan yatırılması yalnızca nakliye talimatlarında belirtilmişse yapılmalıdır.
- Nakliye Aracına Yerleştir: Çamaşır makinesini nakliye aracına güvenli bir şekilde sabitle ve hareket sırasında kaymasını önle. Diğer eşyaların üzerine koyma.
- Yeni Y yerine Yerleştir: Çamaşır makinesini yeni yerine taşıdıktan sonra, nakliye cıvatalarını çıkar ve kabloları yeniden bağla. Su hortumlarının sıkı olduğundan emin ol ve makineyi düz bir yüzeye yerleştir.
Not: Bazı çamaşır makineleri, yan yatırılmalarına izin verilmez. Makinenin kullanım kılavuzunu, yan yatırılıp yatırılamayacağını kontrol etmek için kontrol etmelisin.