Şimdi Ara

Çamaşır makinesi önerisi [>2000TL] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
1
Favori
3.167
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Czkirov

Hiç biri nehir kıyısında dövülerek yıkanan çamaşırın yerini tutmuyor

Nehir vardı da biz mi yıkamadık :)
  • yaskoo_87 Y kullanıcısına yanıt
    Forumda uygun fiyattan ve belirli mağazalardan kargo bedava Siemens ürünleri satılıyordu:

http://forum.donanimhaber.com/m_92672368/mpage_2/tm.htm

Bir bakın...
  • SerdarÇtm S kullanıcısına yanıt
    Evet, kullananların yorumları hep olumlu.

Bu arada daha uygun bir fiyat teklifiniz olabilirse PM beklerim. Hemen ödeme yapabiliriz.
  • Hayırlı olsun :)

Ben de hala karar veremedim doğrusu...

3-4 model arasında kaldım bunlardan 2 tanesi sizin yazdığınız Siemens ve Bosch

SİEMENS WM12S765TR

BOSCH WAS24765TR

Ancak aklıma bir Siemens modeli daha takıldı. Sanırım yeni seri. Fiyat neredeyse aynı... Hangisini tercih etsem acaba?

Siemens WM10Y560TR
    http://www.tekcarsi.com/siemens-wm10y560tr-8-kg-1000-devir-camasir-makinesi?ref=akakce&v=1.48.2#Details

Son olarak bir de buharla temizleme ve inverter motor avantajı olan Electrolux var. 1650 TL'ye alabiliyorum taksitli olarak.
    http://www.bimeks.com.tr/urun/139709/electrolux-ewf1497hdw-a--9kg-1400-devir-camasir-makinesi.aspx

Ne dersiniz?

• xcagatay kullanıcısına yanıt
    Ben de merak ettim. Bu modellerle kıyaslarsak, bilgili arkadaşların yorumu ne olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xcagatay

Hayırlı olsun :)

Ben de hala karar veremedim doğrusu...

3-4 model arasında kaldım bunlardan 2 tanesi sizin yazdığınız Siemens ve Bosch

SİEMENS WM12S765TR

BOSCH WAS24765TR

Ancak aklıma bir Siemens modeli daha takıldı. Sanırım yeni seri. Fiyat neredeyse aynı... Hangisini tercih etsem acaba?

Siemens WM10Y560TR
    http://www.tekcarsi.com/siemens-wm10y560tr-8-kg-1000-devir-camasir-makinesi?ref=akakce&v=1.48.2#Details

Son olarak bir de buharla temizleme ve inverter motor avantajı olan Electrolux var. 1650 TL'ye alabiliyorum taksitli olarak.
    http://www.bimeks.com.tr/urun/139709/electrolux-ewf1497hdw-a--9kg-1400-devir-camasir-makinesi.aspx

Ne dersiniz?

SIEMENS WM12S765TR modelini arkadaşlar alın. +4 yıl daha ekstra garanti satın alın. Toplam 7 yıl garantiniz olacak. Servisi yaygın.
    Motoru sessiz. Yeni tip motora her marka başka isim veriyor o kadar.
    Bosch Eco Silence
    Siemens IQ Drive
    AEG Inverter

hepsi aynı yani.

Diğer modele gerek yok. Bu model f/p ürünü.

Macera aramayın. Araştırmayın artık alın rahat edin :)

• eteksen kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler cevap için ama anlamadığım şey şu ki saydığınız özellikler diğerinde de var... Hem de hepsi...
    Hatta ekranı-kapağı ve modeli bir üst sınıf...
    Ondan merak ediyorum ben aralarındaki farkı. Kg farkı var o malum
  • quote:

Teşekkürler cevap için ama anlamadığım şey şu ki saydığınız özellikler diğerinde de var... Hem de hepsi...
    Hatta ekranı-kapağı ve modeli bir üst sınıf...
    Ondan merak ediyorum ben aralarındaki farkı. Kg farkı var o malum

http://www.siemens-home.com/tr/product-comparison.html?ps=WM12S765TR,WM10Y560TR

Artık daha çok WM10Y561TR geldi yerine.

1000 devir olduğunu da unutmayın. 1200 devirde çok daha kuru çıkıyor çamaşırlar.

Kilogramda fark yok. İkisi de 65 litre tambur hacimli. 8-9 kg sadece laf.

Yine uğraşıp tabloyu ayarlamışsınız. Çok teşekkürler. İnceledim iyice ama ben yine WM10Y560TR olana kaydım. Yanlış mı değerlendiriyorum acaba...
    Diğerinin tek avantajı 1200 devir olması ve sıkmada C yerine B tüketim değeri olması.

Diğer özellikler ya aynı yada WM10Y560 yada yeni modeli 561 olan daha üstün sanki... Fiyat da aynı :) Yok tipi de daha güzel bunun :)
  • quote:

Yine uğraşıp tabloyu ayarlamışsınız. Çok teşekkürler. İnceledim iyice ama ben yine WM10Y560TR olana kaydım. Yanlış mı değerlendiriyorum acaba...
    Diğerinin tek avantajı 1200 devir olması ve sıkmada C yerine B tüketim değeri olması.

Diğer özellikler ya aynı yada WM10Y560 yada yeni modeli 561 olan daha üstün sanki... Fiyat da aynı :) Yok tipi de daha güzel bunun :)

Bosch'ta da aynı. Logix serisi ve Home Prof serisi var. Sizin model Home prof'un ilk modeli.

Tercih edebilirsiniz.

Bakın önemli olan nedir; (Bütçeniz yeterli ise)

1- Sessiz tip yeni nesil motorlu olması
    2- Devir minimum 1000 olmalı. 1200 olursa daha kuru daha iyi olur.
    3- Programları ve esnekliği iyi olmalı. Isı ve devir ayarı bağımsız değişirse güzel olur.
    4- Tambur hacmi geniş olmalı.
    5- Servisi yaygın olmalı. Parça değişim süresi çok uzun olmamalı. (İşiniz düşünce anlarsınız)

Modeller arasında program, devir gibi seçenekler farklı. Üst modellerde idos vs var deterjanı dolduruyorsunuz kendi uzun süre yıkıyor. Ses yalıtımı çok az daha iyi oluyor en üst modellerde.
    Onun dışında motor, tambur hacmi vs bakarsanız hep aynı.

Was24765 Way20560tan daha üstün bir cihaz. Çünkü 560a ek olarak 1200 devir, 16 farklı leke için özel programlar var, ve yazılı bilgi veren diyalog ekranı var. Bunlara rağmen 765 çok daha ucuz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SerdarÇtm

Merhaba
    Wm12s765tr modeli cok tercih edildiginden geri dönüşlerini de alabiliyoruz. Ve bu modelden memnun olmayan yok şuan icin :)
    Ama siz yine de wm10y560tr yi merak ediyorsaniz yeni modeli olan wm10y561tr yi alin derim en azindan kapak görseli daha basarili.
    Alacaginiz modelle ilgili de yorumlari siz yaparsiniz en azindan bizde birinci agizdan fp acisindan degerlendirmenizi almis oluruz ama sonra 12s765 alsaydim demeyin :)

Daha önce bir konuda arkadaşımız şöyle yazmıştı. Doğru ise bilginiz olsun.

BSH grubunun internet sitesinde şöyle bir açıklama var;

800 devir için sıkma sonrası nem oranı %70 nem
    1000 devir için sıkma sonrası nem oranı %60 nem
    1200 devir için sıkma sonrası nem oranı %55 nem
    1400 devir için sıkma sonrası nem oranı %50 nem

Görüldüğü gibi 800 devir ile 1000 devir arası %10 fark ederken 1000devirden sonrası her 200 devir için %5 fark ediyor. Yani 1000 devir sınır diyebiliriz. 1200 devir ile aradaki fark %5 sadece. Sıkma performansını sizin için önemliyse o zaman 1400 devir alınki bir işe yarasın.

Çok önceden, nerede okuduğumu şu an hatırlayamasam da, benzer şeyi ben de okumuştum. Devir konusunda önemli sınır/kriter en az 1000 devir olduğu yazılmıştı. Bunun üstü çok önemli değil ya da tamamen fiyat politikası olarak değerlendirilebilir sanırım. Eğer 1000 devirli ile aynı fiyata daha yüksek devirli makine var ise alınır, ama sırf daha yüksek devirli olduğu için fark ödemeye değmez(miş) kısaca.

Bu yüzden ben de devire pek takılmıyorum. Takılmıyorum derken, 1000 olsun yeter.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SerdarÇtm

Merhabalar, sanırım size bu ürünü önermekte geç kalmıştım almıştınız
    ama teşekkür ederim fiyatı biliyorsunuz nakiti karta bölmeye devam ettiğimizden bayilerden biraz daha avantajlıyız fiyat olarak halen

Tekrar teşekkürler

Merhabalar,

Önermekte geç kalmadınız, bildiğim kadarıyla Mersin'de mağazanız olmadığından sizle bağlantıya geçmedim...

İlgilendiğiniz için ben teşekkür ederim...
  • Sanırım ben de BOSCH Was24765 alacağım. Madem herkes memnun ve makine daha üstün onu tercih etmekte fayda var. Siemens yerine Bosch alma sebebim de anti alerjik ve bebek programı olması. Siemens neden aynı makinede bu programı koymuyor anlam veremedim....
    Programlar aynıdır. Sadece isimleri farklı olabiliyor. Örneğin birinde ki yorgan programı diğerinde hassas yıkama olabiliyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Sanırım ben de BOSCH Was24765 alacağım. Madem herkes memnun ve makine daha üstün onu tercih etmekte fayda var. Siemens yerine Bosch alma sebebim de anti alerjik ve bebek programı olması. Siemens neden aynı makinede bu programı koymuyor anlam veremedim....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eteksen -- 3 Temmuz 2014; 13:49:35 >

Göstergeleri de karşılaştırınca 1 program fazla gözüküyor Bosch'da. O da Baby/Allergy Plus...
  • @xcagatay adlı arkadaşın da dediği gibi, 765 'lerin olduğu seriden sonra yenileri çıkmış; acaba benzer fiyatta olup da yeni serilerden f/p oranı yüksek bir model çıkmaz mı, merak ediyorum.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.