Şimdi Ara

Çamaşır makinesi önerisi [>2000TL] (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
1
Favori
3.169
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: yaskoo_87

@xcagatay adlı arkadaşın da dediği gibi, 765 'lerin olduğu seriden sonra yenileri çıkmış; acaba benzer fiyatta olup da yeni serilerden f/p oranı yüksek bir model çıkmaz mı, merak ediyorum.

Var Galaxy S6 :)
  • yaskoo_87 Y kullanıcısına yanıt
    ben de bosch 765 ile siemens 765 arasindayim bosch da alerji,spor gibi bir iki program var kararsizim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar.
    Bizim emektarın pas ve küf yüzünden ayakları koptu. Altını tahta ile besledim şimdilik idare ediyor.
    Bende 1500/2000 TL arası makina tavsiyesi bekliyorum.
    Evinde makinasından memnun olanlarda tavsiyede bulunursa iyi olur.
    hayırlı günler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cana-can

Merhaba arkadaşlar.
    Bizim emektarın pas ve küf yüzünden ayakları koptu. Altını tahta ile besledim şimdilik idare ediyor.
    Bende 1500/2000 TL arası makina tavsiyesi bekliyorum.
    Evinde makinasından memnun olanlarda tavsiyede bulunursa iyi olur.
    hayırlı günler.

quote:

Orijinalden alıntı: memint

quote:

Orijinalden alıntı: yaskoo_87

Arkadaşlar emektar makinemizi değiştirmeyi düşünüyoruz.

Bir müddet araştırma yaptım ve 2000 lira altı en çok tavsiye edilen modelleri öne çıkardım.

Yalnız makinelerin iç ve dış donanımlarından ve özelliklerinden hiç anlamadığımdan ötürü, hangisini seçmeliyim, neden onu seçmeliyim, en doğru ürün hangisi olur, ihtiyacımıza en iyi şekilde cevap verecek makine hangisi olacağına karar veremiyorum.

Daha pahalı olanların ekstra özellikleri mutlaka daha üstündür. Yalnız donanım parçalarının kalitesi açısından bir üstünlükleri yok ise, üstünlükleri sadece fazla kullanılmayan bir kaç ek özellikten kaynaklanıyorsa, bu ürün bana göre gereksiz pahalı olur.

Bu yüzden, yardımlarınızla, alttaki modellerin arasından nokta atışını gerçekleştirmek istiyorum. Parasına en çok değen ürünü seçmek istiyorum.

PROFİLO CM1002ETR: 1050TL

AEG LAVAMAT L75280FL: 1400TL civarı

PROFİLO CM1201DTR: 1400TL civarı

ELECTROLUX EWF1286LEW: 1400TL civarı

AEG LAVAMAT L87494EFL: 1600TL civarı

SİEMENS WM12S765TR: 1800TL civarı

BOSCH WAS24765TR : 1800TL civarı

Bir de son bir şey, bu çamaşır makineleri modellerinin üzerine kurutma makinesi monte etmek mümkün müdür?

Selamlar,
    Bundan 2-3 ay önce ben de sizin gibi arayış sürecinde idim ve önce 4-5 olan seçenekleri en son ikiye indirip konu açmıştım. Gerek kendi araştırmalarım ve gerekse forumdaşların önerilerine uyarak sonunda Siemens WM12S765TR'de karar kıldım. Yerel bayiden 1800TL peşine aldım ve yaklaşık 1 aydır kullanıyorum. Tabi 1 ay kısa bir süre ama makineden eşim ve ben çok memnunuz. Tavsiyemizdir...

http://forum.donanimhaber.com/m_92184454/tm.htm

Yukarda @yaskoo_87'ye yazdığım mesajı alıntılayıp size de aynı makineyi öneririm: Siemens WM12S765TR...

• memint M kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim,
    Peki bu makinların kapasitesi ne kadar. Hanım özellikle 9 ve üstü olsun diyor. Bazı yorumlarda okudum, 9 kg ile 8 ve daha aşağı makinların tambur hacimleri aynı dolayısı kiloluk makinaların tambur hacmi küçük deniliyor. Yani bir makinanın asgari tambur hacmi ne olmalıki yorgan-battaniye rahat yıkanabilsin. Birde diyelimki az çamaşır var, makina büyükte olsa az çamaşırı algılayıp ona göre tüketimi azaltsa ayarlarsa iyi olur. Bu kriterlere göre tavsiyenizi daraltabilirmisiniz? (Vereceğiniz öneriye göre bütçeyi az daha zorlayabilirim, çünki 3-5 senelik makina istemiyorum).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cana-can -- 11 Temmuz 2014; 11:59:45 >
  • cana-can C kullanıcısına yanıt
    WM12S765TR XXL kategoride tambura sahip ve tam 65 litre. Yorgan yıkayabilirsiniz, "yorgan yıkama" adıyla bir proğram yok ama forumdan öğrendiğim kadarıyla hassas proğramda yorgan yıkanabiliyor. Yalnız yorganın kuru ağırlığının 2kg civarından fazla olmaması gerekiyor, su alınca 3-4 katına çıkıyor. Daha hiç yorgan yıkamadık ama denersek sonuçlarını paylaşırım, hele bir yaz geçsin de...

Tasarruflu su ve deterjan kullanımı var. % olarak deterjan önerisi yapıyor, ayrıca 4-4,5kilogramı geçmeyen çamaşırda, ecoperfect seçimi ile yıkama/durulama/sıkma süresi toplamda 1 saate iniyor...

" Fuzzy Control
    Bu teknoloji sayesinde makineniz, çamaşır türünü ve miktarını algılıyor. Ayrıca, her aşamada, bu bilgilere ve çamaşırın kirlilik miktarına göre, sadece gerektiği kadar temiz su kullanıyor. "

http://www.siemens-home.com/tr/feature-label-solo-%C3%A7ama%C5%9F%C4%B1r-makineleri.html#

" Aktif Su Plus: Sensor controllü yıkama programları ile her çamaşır miktarı için en verimli su kullanımı."

http://www.siemens-home.com/tr/%C3%BCr%C3%BCnler/%C3%A7ama%C5%9F%C4%B1r-kurutma-makineleri/%C3%A7ama%C5%9F%C4%B1r-makinesi/WM12S765TR.html

Anladım. Siz de tavsiye üzerine almıştınız makineyi. Tecrübeniz bizim için faydalı. Makinanın çalışma ve sıkma sesi rahatsız ediyor mu?

Biraz you tube den makine çalışmalarını inceledim. Maşallah gürültüsüz çalışanı yok. Bosh un bile sesi çoktu, muhtemelen arızalı makineleri oraya koymuşlar. LG nin ki iyi ama oda sıkma esnasında bazen sanki makineyi tokatlıyormuş gibi ses çıkarıyor. Diğer markaları konusunda hiç öneri yapmamıssınız? Mesela bizim bacanak hotpoint in 9kg 1200 devirli makinasını kullanıyor ve çok memnun olduğunu söylüyor. Aslında fiyatıda çok uygun.
    Tabii fiyattan ziyade kalite biraz daha ağır basıyor. Forumlarda öne çıktığı için Aeğ ve elektorolüx lere bakıyorum ama onların bosh kadar özellikleri yok.
    Bazen öyle okuyorum kimisi vstel kimisi arçelik kullanıcıları yıllardır makinelerinden memnun olduklarını söylüyorlar, ilginç.
    (Sizin önerdiğiniz modelleri not ettim. O paralar daha iyi tavsiye çıkar mı diye güncelliyorum)

Önerdiğiniz lavamatın fiyatı çok uygun onun kazanı kaç litrelik? Bosh ile arasında 300/350 tl fark var. Aynı özellik
    ve hacimde ise iyi bir seçenek.

Yine forumlardan baktığım kadarı ile invertör motorlu makinalar sıkmada tak tak diye ses yapıyormuş? O zaman klasik motorlar daha iyi değil mi? Nasılsa garanti aynı.

İyi günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cana-can -- 11 Temmuz 2014; 14:56:20 >

Yıkama sırasında su alma ve çalkalama sesi dışında ses yok...Yanındaki tezgahaltı buzdolabının sesi daha fazla:)

Sıkmada ise makul bir ses var, çamaşır odasının kapısını kapayınca ondan da eser kalmıyor...

Electrolux makineleri ben de araştırdım, makineler güzel de parça değişimi için 2-3 ay bekleyenlerin şikayetleri yansımış foruma...

Samsung'ları araştırdım ve fazla önerilmeyince vazgeçtim. Buzdolabım Samsung oysa... (RT59QPBN modeli)

Ariston-Hotpoint ürünlerini pek beğenmedim, pek önerilmiyorlar zaten...

Önceki mesajda alıntıladığım yazıdaki çamaşır makineleri listesi bana ait değil. Dikkatli bakarsanız yaskoo_87'ye ait olduğunu görürsünüz...

Diğer büyük ve güncel Bosch (dolayısıyla Siemens) modelleri hakkında bir konu:

http://forum.donanimhaber.com/m_88409425/tm.htm

İyi günler...

Teşekkür ederim,
    Hanım da zaten bosch deyip duruyordu. İbre bosch tan yana. Sizi çapraz şekilde bilgilendirmeme rağmen bosch diyorsunuz veya verdiğiniz liste güncel.

Elektrolüx ün servisiyle görüştüm yakınımızda var ve makinayı övdü. Artık ev de karar vereceğiz. (Bosch Ağır Basıyor)

Zaten en büyük sıkıntı ses ve servis. Siz bu makinadan memnunsanız bizde memnun oluruz.

Teşekkürler.
    Yanlış anlaşılma olmasın, Bosch değil SİEMENS makine kullanıyorum ve memnun olarak kullandığım WM12S765TR modeli öneriyorum. Aynısının Bosch'taki karşılığını pek beğenmedim. Ama siz Bosch almak istiyorsanız tercih sizin...

Ayrıca beni çapraz şekilde nasıl bilgilendirdiniz anlamadım???
    Simensle Bosh arasında fiziki ve proğram olarak fark var mıki? Forumda okuduklarıma göre simensle bosh arasında sadece isim farkı var diye okumuştum.

Diğer modelleride gündeme getirdiğim halde öneriniz değişmedi, onu söylemek istedim.

Bu hafta sonu makinayı bayide inceledik. Bayi makinayı bize övdü. Kazanı gözle kontrol ettik, bize pek büyük gelmedi. Fakat rakamlar neyse o.
  • Arkadaşlar 2 haftadır fiyat araştırma sürecindeyim.

Model seçimini, yardımlarınızla birlikte gerçekleştirmiştim. Kararım Siemens WM12S765TR 'dir. Siemens bayisinde canlı canlı da inceledim. Çalıştırma fırsatım da oldu. Aynı şekilde bu modelin Bosch olanını da Bosch bayisinde inceledim. Görsel farktan, buradaki yorumlardan ve bayilerdeki görevlilerin yorumlarından ötürü Siemens 'te karar kıldım.

Çamaşır makinesini alırken, aynı üreticinin, belirlediğim bir kurutma makinesi modelini de satın alacağım. Kurulumlarını aynı anda yaptırma düşüncesindeyim.

Şu an sadece fiyat araştırıyorum. Düşündüğüm rakamı bulduğum anda satın alacağım. Umarım hayırlısı olur. :)

Çamaşır makinesi modelini belirlememde yardımı geçenlere, konudaki paylaşımları ve tavsiyeleri ile destek verenlere, biraz geç de olsa, teşekkür etmek istiyorum. @eteksen , @K-E-N-A-N , @memint , @SerdarÇtm adlı arkadaşlar hepinize tek tek teşekkür ediyorum.

Makineniz şimdiden hayırlı olsun :) ne kadara aldınız? Kurutucu da alacaksanız mutlaka ısı pompalı bir model seçin ama bosch-siemens ısı pompalı kurutucuların fiyatları 1800-2000 civarında. Bu fiyat aralığı sizi zorlamayacaksa aldığınız çamaşır makinesiyle kasa ve kapak olarak birebir uyumlu modeller var. Onlardan birini seçerseniz yan yana veya üst üste çok uyumlu dururlar:)

• K-E-N-A-N K kullanıcısına yanıt
    Makineleri henüz satın almadım. Önceki mesajımda da yazdığım gibi, fiyat araştırması içindeyim. :) Yine de iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.

Kurutma makinesi olarak düşündüğüm model: WT46B200TR .
    Söylediğiniz model ısı pompalı değil. Sürekli kullanımda ciddi miktarda israf yapar. Yüksek derecede ısı kullandığı içinde çamaşırları daha çok yıpratır. Liste fiyatıda 2000 tl nin üstünde. Isı pompasız bir cihaz için çok fazla. Mutlaka siemens olması gerekmiyorsa electroluxe bakabilirsiniz ısı pompalı ve daha ucuz modeller var

Haklısınız, özellik aramadan en ucuz olanlarından olsun istedim. Liste fiyatı 2000 üstü ancak kampanyalı satış fiyatı 1250 lira, üstelik bu fiyat üzerinden de bayiler ekstra indirim yapabiliyorlar :). Açıkçası, kurutmaya çok fazla para vermek istemiyorum.

Sizin önerdiğiniz ısı pompalı modeller hangileri oluyor ve bu üstte yazdığım modelle aralarında önemli farklar nelerdir, paylaşabilir misiniz.
    Öncelikle klasik bir kurutucu ile ısı pompalı bir kurutucu arasındaki en önemli fark ısı pompalı kurutucunun en az %50 daha az enerji harcamasıdır. Klasik kurutucunun güç değeri 2200-2500 watt iken ısı pompalı kurutucunun gücü en fazla 1000 wattır. 2. Büyük fark ise ısı pompalı kurutucu daha düşük serçede kuruttuğu için çamaşırı daha az yıpratır. Model olarak candoğan hoca yeni bir model aldı electroluxten. Mağaza fiyatlarının 1500 civarı olduğunu söylemişti. Önceki mesajda söylemiştim tekrar edeyim kurutmayı sürekli kullanacaksanız mutlaka ama mutlaka ısı pompalı alın. Hem cebinize Hemde doğaya saygı olarak:) üstelik ısı pompalı kurutma makinesinin gücü düşük olduğu için çamaşır makinesi ile aynı anda aynı prizde çalıştırabilirsiniz

Tek eksisi var. Isı pompalı cihaz biraz daha gürültülü çalışır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K-E-N-A-N -- 18 Temmuz 2014; 15:35:16 >
    Aynı markanın almayı düşünüyorum, zira üst üste koyacağım ve ürünleri farklı marka alınca, servisler sıkıntı yaratabiliyormuş.

Siemens 'in önerdiğiniz modeli hangisidir?

Daha az enerji tüketmesini tabi ben de isterim, lakin çok fazla para vermek istemiyorum.
    Siemens in sitesine bakınca ısı pompalı modeller 3000 küsürsen başlıyor ne cesaretle böyle fiyat veriyorlar anlamıyorum. Aynı modeller boschun sitesinde daha ucuz gözüküyor. Bence boscun ısı pompalı modellerini bayiye gidip bakın. Marka farklı olsa bile kapak ve panel olarak aynı görünüşte modeller var. Öyle alırsanız çok göze batmaz farklı marka oluşu. Servislerin sadece aynı marka cihazların üst üste montajına izin vermesi araya sabitleyici bir parça koymalarıdır. Bu parçada markaya özel. Başka markalarla uyum sağlamıyor. Ama makineler bir kabin içinde duracaksa yani çamaşır makinesi sallansa bile üstündeki kurutucunun düşmesi imkansızsa Araya sabitleyici parça koymadan farklı bir marka alınabilir. Tabi sorun sadece sabitleme kısmıysa. Estetik açıdan tabiki aynı marka almak lazım :)

Bence ya bütçenizi zorlayıp aynı marka ısı pompalı alın Yada montajı sabitlemeden yapıp farklı marka bir ısı pompalı alın. Çünki bir makinenin 1,5-2 saat 2200 watt güçle sürekli çalışması bence çokta verimli bir iş değil. Sürekli kullanacaksanız ısı pompalı makineye yapacağınız fazladan yatırım kısa sürede amorti olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K-E-N-A-N -- 18 Temmuz 2014; 16:22:32 >

• serdarCtm arkadastan siemens 12s765tr dun aldim.gercekten piyasadaki fiyatlardan daha dusuk bir fiyat.Makina gelir gelmez servis geldi hicbir sorun yasamadik .Makina teslimatina kadar serdar arkadasim gerekten cok alakadar oldu .kendisine cok tsk ediyorum.Dusunen arkadaslara umarim referans olmustur.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.