Şimdi Ara

Çamaşır makinesi Sessiz Inverter Motorlu Ürünler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
3
Favori
17.413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Çamaşır makinesi alırken sessiz motorlu ürünlerden almak istiyorsanız bu konuya bakabilirsiniz.
    Yeni tip motorlar hem sessiz hem daha dayanıklı hem de enerji tasarruflu.
    Sessiz motorlu makinelerde klasik motor sesi pek duyulmaz. Tek duyduğunuz ses çamaşırların kazana çarpma sesidir.
    Eski tip motorlar fırçalı tip motorlardır. Yeni tip motorlara fırçasız motorda diyebilirsiniz. Yeni tip motorlarda bir nevi mıknatıs sistemi geçerlidir.

Bosch'ta Eco-Silence motorlu modellere bakmanız gerekiyor. (Logixx ve Home HomeProfessional serileri sessizdir)
    http://www.bosch-home.com/tr/%C3%BCr%C3%BCnler/%C3%A7ama%C5%9F%C4%B1r-ve-kurutma-makineleri/%C3%A7ama%C5%9F%C4%B1r-makineleri.html?filter=homeprofessional~1225299,logixx~1257315&max=2621

Bosch'ta model numarasının başında WAS veya WAY varsa sessiz motorlu üründür. Bu ürünler genelde ithal ürünlerdir. (Almanya)
    En ucuz model Bosch WAS24322TR modelidir.

Siemens'te Bosch'la aynı fabrikanın ürünüdür. Siemenste IQDrive adlı motorlar sessizdir.
    IQ700 ve IQ800 serilerine bakabilirsiniz.
    http://www.siemens-home.com/tr/%C3%BCr%C3%BCnler/%C3%A7ama%C5%9F%C4%B1r-kurutma-makineleri/%C3%A7ama%C5%9F%C4%B1r-makinesi.html?filter=iq700~1244133,iq800~1244135&min=797&max=4149

En ucuz Siemens modeli Siemens WM12S322TR modelidir.

Profilo'da tek sessiz ürün var diyebiliriz. Bosch ve Siemens'in en ucuz sessiz modeli ile aynıdır.
    Silentplus motor olarak geçer.
    http://www.profilo.com.tr/%C3%BCr%C3%BCnler/beyaz-e%C5%9Fya/%C3%A7ama%C5%9F%C4%B1r-ve-kurutma-makineleri/%C3%A7ama%C5%9F%C4%B1r-makineleri/CM1201DTR.html?source=browse

Piyasada en ucuz olarak Profilo'nun modeli 1273 tl'den başlıyor. Siemensin ilk ucuz modeli 1400 tl seviyesinde.

Fiyatlar devir, program, ve bazı özelliklere göre değişiyor. Ama bence en önemlisi öncelikle sessiz yeni tip motorlu ürün almaktır.

Hem siz hem komşularınız memnun kalır :)

Bu ürünler sonuçta insan yapımı ancak kolay arıza veren modeller değildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eteksen -- 18 Ocak 2014; 10:19:02 >

• eteksen kullanıcısına yanıt
    inverter motor ne demek peki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: rapu

inverter motor ne demek peki?

Eskiden bir nevi fırça sistemi vardı motorlarda. Sessiz motorlarda bu sistem yok.
    Sürtünme vs yok. Bu yüzden sessiz ve uzun ömürlü.

Teşekkür ederim ;)
    Makinam epey masraf cikarinca aeg de karar kildim. Uzunomurlu olmasi acisindan 75270 modeli cok oneriliyor. Onceligim bu model olacak.
    Ancak fircali motor olup, fiyati 900tl olan 2 model var. Biri 73283, digeei 70270. Ozellik olarak 70270de cocuk kilidi farkli gibi duruyor, bir de altkapak varmis.
    Aeg bu modellerin motoruna 3 yil garanti veriyor. Fircasiz olan modelde 10 yil garanti var. Arti 2 yil satici garantisi.
    Fircasiz modeli bulamazsam, 900 tllik hangi modeli onerirsiniz?
    Butce 1100tl civari.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nightsoldier

Makinam epey masraf cikarinca aeg de karar kildim. Uzunomurlu olmasi acisindan 75270 modeli cok oneriliyor. Onceligim bu model olacak.
    Ancak fircali motor olup, fiyati 900tl olan 2 model var. Biri 73283, digeei 70270. Ozellik olarak 70270de cocuk kilidi farkli gibi duruyor, bir de altkapak varmis.
    Aeg bu modellerin motoruna 3 yil garanti veriyor. Fircasiz olan modelde 10 yil garanti var. Arti 2 yil satici garantisi.
    Fircasiz modeli bulamazsam, 900 tllik hangi modeli onerirsiniz?
    Butce 1100tl civari.

http://www.bimeks.com.tr/urun/131626/aeg-lavamat-75270-fl-camasir-makinesi-7-kg.aspx#specs
    Bimeks İstanbul veya Bursa şubelerinde var gözüküyor. 1100 tl.

http://www.hepsiburada.com/liste/aeg-lavamat-75270-fl-protex-a-enerji-sinifi-7-kg-1200-devir-camasir-makinesi/productDetails.aspx?productId=mtaeg75270fl&categoryId=155121&SKU=MTAEG75270FL&navq=fh_sort_by%3d-_match_rate%252c-item_sale_count_pl%26fh_secondid%3dmtaeg75270fl%26fh_lister_pos%3d10%26fh_location%3d%252f%252fcatalog01%252ftr_TR%252f%2524s%253daeg%252fcategories%253c%257bcatalog01_2147483637%257d%26fh_refview%3dsearch

hepsiburada.com'da 1259 tl. Worldcard varsa 100 tl puan veriyor.

Cevabiniz icin tesekkur ederim.
    İnternetten beyaz esya almak istemiyorum. Zira bir hafta bwkleyemem. Bu fiyatlara elden alabilecegim bir yer olursa cok iyi olacak. Electroworld magazalarina da bakacagim bugun.
    Not: Ankaradayim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • way 28762 kullanıyorum.Ses yok gibi .
  • Bimeksten aeg 75270 modelini aldim. 1099tl kapali kutu. 10 yil motor garantisi varmis.
    Tavsiyeniz icin tesekkur ederim. Sayenizde uygun fiyata kaliteli bir urun aldigimi dusunuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0173FC748 -- 27 Ocak 2014; 14:24:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nightsoldier

Bimeksten aeg 75270 modelini aldim. 1099tl kapali kutu. 10 yil motor garantisi varmis.
    Tavsiyeniz icin tesekkur ederim. Sayenizde uygun fiyata kaliteli bir urun aldigimi dusunuyorum.

Hayırlı olsun. İnşallah sorunsuz kullanır memnun olursunuz.
  • Bosch wat24480 tr modelinde eco silence yazıyor ama sizin dediğiniz gibi was yada way serisi değil. Bu model ithal ürün müdür? Yeni nesil sessiz motorlu mudur ?

http://www.bosch-home.com/tr/%C3%BCr%C3%BCnler/%C3%A7ama%C5%9F%C4%B1r-ve-kurutma-makineleri/%C3%A7ama%C5%9F%C4%B1r-makineleri/WAT24480TR.html?source=browse
  • mavi_gece66 M kullanıcısına yanıt
    İthal değildir ancak yeni nesil sessiz motorludur(fırçasız)
  • **cyborg** * kullanıcısına yanıt
    Peki ithal olup olmaması çok fark eder mi ? Boschun ithal ürünleri home professional ve logixx serileri midir ? 8 ve 9 kg olan aynı özellikteki çamaşır makinelerinin tambur hacimleri aynı. Bu 8 kg da yorgan yıkanabileceği anlamına mı geliyor. Bilgi verirseniz teşekkürler
  • Bu tür motor gerek ses gerek ise enerji verimliliği açısından iyi olmakla beraber arıza durumunda en çok motoru süren motor kartı arızalanır .10 yıllık motor garantisine bu kart dahil değil ise bence sadece göz boyamak için verilen bir garantidir.
    Bosch'un ithal modelleri WAS-WAY-WAW serileridir. İthallerin üst seviye cihazlar olmasından dolayı arada az-çok kalite farkı vardır ancak aradaki fiyat farkına değip değmeyeceğine siz karar vereceksiniz bütçe-beklenti durumuna göre.
    Kullanım klavuzunda hangi çamaşır türünden en fazla kaç KG yıkayabileceğiniz yazmaktadır. 9KG sadece sentetik için geçerli. Yünlüde 4.5KG yorganda 3KG gibi düşmektedir üst sınır(değerleri tam hatırlayamıyorum)
    O yüzden size yorgan yıkayabilirsiniz ya da yıkayamazsınız diye kesin birşey söyleyemem zira yıkayanlar genelde bu sınırların üzerinde yorgan yıkandığından makinelerde soruna yol açıyor. 9KG'da da riskli bir iş yorgan yıkamak 8KG'da da. örnek:
    http://forum.donanimhaber.com/m_106890480/tm.htm
    Ayrıca KG olayına da takılmayın. 9KG lık makineye zaten 9KG çamaşır sığmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi **cyborg** -- 17 Haziran 2015; 22:39:18 >

1,500 tl çok geçmemesi niyetim bütçe açısından. Madem bu tür sorunlar oluyor 8 kg almak-en azından bütçe açısından-çok daha mantıklı. Detaylı bilgilendirme için ayrıca teşekkürler.
    7KG daha da mantıklı bütçe açısından:))
    Hepsini geçtim marka takıntınız yoksa en mantıklısı Profilo CMG140DTR modelidir. WAT28480 modelinin muadilidir ve sizin baktıklarınızın üst modelidir. Bir tek Bosch'taki ekstra durulama fonksiyonu yerine kırışıklık azaltma var Profiloda. Özelliklerini açıp bakarsanız tüm özelliklerinin aynı olduğunu göreceksiniz(devir-ses seviyesi hariç)
    aslında benim marka takıntım yok. Hatta ilk başlarda profilo istiyordum ama bu işler sadece tek taraflı olmadığı için bosch döndüm :)

Araştırdığım zaman dediğiniz gibi özellikler anlamında aynı özellikte oldukları bariz bir şekilde görülüyor. Ufak farklılıklar sorun olacak durumlar değil aslında ama işte her şey tek tarafta bitmiyor :))
  • değerli bilgileriniz için teşekkür ederim. ben de bu hafta içinde makine almayı planlıyorum. açıkçası mağazalardaki satış elemanları buralarda yazanların yarısı kadar bilgi sahibi olmadıkları gibi, bir de hangi marka daha çok ödül veriyorsa onu satmaya çalıştıkları için (eski televizyon alışverişi tecrübesi..) kafam çok karıştı. bosch'un üç modeli arasında gidip geliyorum. açıkçası aslında belki de para verdiğimiz özelliklerin neredeyse %80'ini bile kullanamayacağız. bu üç model için sizin görüşünüzü alabilirmiyim?
    WAQ2048XTR,WAT28680TR ve WAW28560TR
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.