Şimdi Ara

Çamaşır makinesi tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
337
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bütçe 20bin.tl. ile 25bin.tl. arası

Aşağıdaki iki ürün hangisi alayım bilemedim.

Bosch bayiide 24bin. 3 yıl garantili.

Arçelik bayiide 24 bin 7 yıl garantili

Ebeyde karşılaştırma https://www.epey.com/camasir-makinesi/karsilastir/865629-932240/bosch-wga142z0tr_arcelik-9120-dmx/

Çamaşır makinesi tavsiye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yşahin -- 13 Kasım 2024; 16:12:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Tek yaşayan yada az ve lekesiz çamaşır çıkaran aile iseniz alınabilecek makineler. Bosch'u öneririm. Fakat tam tersi çok ve lekeli çamaşır çıkaran ailelere ikisinide önermem.

• Arda92_ kullanıcısına yanıt

6 kişilik aileyiz

Tavsiyeniz nedir.

• yşahin kullanıcısına yanıt

Bütçeniz var mı? Yoksa nolursa olsun iyi olsun yeter mi dersiniz?

Bütçem ilk mesajda yazdım

• yşahin kullanıcısına yanıt

Grundig GWM 101445

24.000₺

Electrolux EW8F229ST

20.700₺

Samsung WW11BBA046AEAH

22.200₺

Bu üç makine sizin ihtiyaçlarınızı karşılayacaktır. Hangisi hoşunuza giderse tercih edebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arda92_ -- 14 Kasım 2024; 16:22:54 >

Böyle bir kavram mı olur hocam. Çamaşır makinesi adı üzerinde çamaşır yıkamak için lekeli bir şey varsa da onu çıkarabilmeli bence. Bu temel işlevi iyi yapamıyorsa ne anlamı kaldı ki?

• -YucukluSucurtam- kullanıcısına yanıt

Biraz genel kapsamlı bir konu. Ama onca leke çıkarıcı onca deterjan koyup lekeyi yarım yamalak çıkaran Bosch Siemens ürünleri görüyorum. O sebepten gözümden çok düştü. Jetlilerde iş değişiyor tabi. Birçok marka 11 12kg üretimine geçti Bosch hala 10kg larda geziniyor. Tabi o kazana 10kg denirse.

Bende eski Bosch kullanıcısı olarak dediğinizi çok iyi anlıyorum. Ama bu sorun variosoft tambur dokulu modellerde veya eski maxx serilerinde yoktu. Wawedrum tambur dokusuna ne zaman geçildi o zaman bu şikayetler arttı. Tek sorun bu değil makineleri sıkmada sürekli sudslock yapıyor süreyi gereksiz uzatıyor ek durulama ekliyor. Bu sorun Electrolux de asla yok mesela suyu çok seri hızlı boşaltıyor sıkmada köpük oluşumuna izin vermeden de sıkmayı hemen başa alıyor. Yani hem yazılım hemde donanım eksikliği de var aslında.

Dediğiniz çok doğru ama Bosch 10 kg makineleri zor zaptediyor 10 kg 1400 devirli modeller hala sıkmada spinwash sırasında kazan kasaya çarpıyor. 11-12 kg olsa düşünemiyorum.

Ama ben 12 kg 83 lt tambur hacimli Hoover yani Haier üretimi cihazımı sorunsuz bir şekilde kullanıyorum asla kasaya çarpma problemi yok 4 amörtisör var yazılım da iyi donanım da yeterli.

• -YucukluSucurtam- kullanıcısına yanıt

Sudslock sıkıntısına ben denk gelmedim. Açıkçası kullandığı pompada adı sanına yakışan bir pompa değil çalışmaya girerken suyla boğuşur gibi ses çıkarıyor sonrasında direkt normale dönüyor. Eski variosoft kazanlı bosch'ların çıkardığı ham ham sesini şuan hiçbir model yapmıyor yapsada sabit bir hızı var. Eskisi öyle değil bazen çok yavaş bazen orta bazen hızlıydı seside hoştu. Birde sudslock sıkıntısı genelde Sentetikler özel yani Kot/koyu renkliler programında yaşanıyor. Çünkü bir kez 300 e çıktı mı durmadan hızlanmaya devam ediyor. Bazen fark edip duruyor dediğiniz gereksiz süre uzatmasını yapıyor bazen onu bile fark etmiyor duruyor içindeki deterjanlı su ile durulamaya geçiyor. Premium brand diye geçen bosch'a bakın. Birde Cheap brand diye geçen hoover'e. Roller tam tersi olmuş durumda.

benim 13 yıllık 7 kilo arçelik makinemden farkettiğim kadarıyla güncel bosch/siemens 9 kilo kazan arçeliğin 2012deki 7 kilosuyla aynı, 10 kiloluk makinesi de arçeliğin 2013-2012li yıllardaki 8 kilosuyla eşdeğer şuan, burada bence kilo hacminden çok güncel makinelerde kazanın litre hacmine dikkat etmemiz gerekiyor diye düşünüyorum.

• Çamaşır makinesi alacaktım. Dur bir DH de bunun konusu var bir göz atayım dedim. Makine alamıyorum.
    Bazen cahil olmak daha güzel

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bosch aldık. Teşekkürler.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.