Şimdi Ara

Çamaşır makinesi tavsiyesi (Bosch)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.221
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, çamaşır makinesi almayı düşünüyorum... Öncelikle forumları araştırdım ve bana göre uygun olabilecek bir model belirledim: BOSCH WAE 20410 TR MAXX7

Çamaşır makinesi tavsiyesi (Bosch)

İncelem Linki :
    Kriterlerim:

• 1. Çift su girişi olacak.
    • 2. 1000 dev/dk olacak.
    • 3. 7 Kg kapasite olacak.
    • 4. Enerji tasarrufu A sınıfı tercih edilir.

Arkadaşlar uzun süredir araştırıyorum diğer markalar üzerinde ise Eloctrolux daha ağır basıyor ama teknik servis açısından oturduğum sehir bunun için bir dezavantaj oluşturuyor. Ne bir bayiisi var ne de teknik servisi...

İzmir içerisinde Bosch çamaşır makinesini nereden uygun bir fiyata alabilirim? Başka bir fikri olan arkadaş varsa fikirlerini paylaşmasını istemek saygısızlık olmasa gerek, çok memnun olurum.. Bu ürünü kullanan arkadaşlar da varsa eğer görüşlerini ve deneyimlerini yazabilirlerse sevinirim...

Önerilerinizi bekliyorum, saygılarımla... (Şimdiden teşekkürler...)

(@gurcan1 arkadaşımızın açtığı forumu okudum, sağ olasın... Burada ağırlığını vermek istediğim konu; uygun bir fiyata bu ürünü İzmir de nereden bulabilirim....)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wazdew -- 30 Nisan 2007; 15:46:11 >

• güzel bir seçim yapmışsınız şu an piyasadaki alınacak makinalardan birisidir
  • quote:

Orjinalden alıntı: afacan!

güzel bir seçim yapmışsınız şu an piyasadaki alınacak makinalardan birisidir

Çok teşekkür ederim yaklaşımınız için, saygılar...
  • miele
  • quote:

Orjinalden alıntı: deathofmelody

miele

"Miele" markasının kalitesi tartışılmaz elbet(gelecekte bilemem) ama takdir edersiniz ki bu markayı heryerde görmek ve bulabilmek zor... Bulunduğum yerde Electrolux markasını dahi bulamıyorum ne yazık ki...

Teşekkürler, tavsiyeniz için...
  • bende şuan piyasa araştırmasındayım ama bi beyaz eşyacı 1000 devire gerek yok abartı dedi 800 olanlar bizim tavsiye ettiğimz ideal sınır dedi neden herkes farklı yorumluyor anlam veremedim ama satmak istese elindeki 1000 devirleri satmak isterdi
  • quote:

Orjinalden alıntı: s£stavina

bende şuan piyasa araştırmasındayım ama bi beyaz eşyacı 1000 devire gerek yok abartı dedi 800 olanlar bizim tavsiye ettiğimz ideal sınır dedi neden herkes farklı yorumluyor anlam veremedim ama satmak istese elindeki 1000 devirleri satmak isterdi

Aslında ben maazaları gezdiğim zaman bu forumları hiç okumamış satıcılarla karşılaşıyorum, insan şu forumları bir okusa hiç olmazsa sattığı malı daha iyi tanımış olacak. O satıcı neden böyle bir yorum yapmış anlamıyorum ama ben 1000 devir ararken bana 800 devir göstermelerini istemem.

Sağ olasın paylaşımın için eğer karar kıldığın bir ürün varsa tekrardan paylaşımlarını beklerim...

Saygılar...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BULAŞIK MAKİNASI TAVSİYESİ???
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sayın wazdew çift su girişli makinelerle ilgili burada daha önceden yaptığım açıklamayı ekliyorum

"Çift su girişli modellerle tek su girişli modeller arasındaki fiyat farkı çok yüksek(örneğin hepsiburada.com'da)
    Mesela şu an çift su girişli makinalarda pamuklu programında makina su ısıtmazsa 0,5 kw/h gibi bir miktar harcar.60 derecede ist bu miktar 1 kw/h civarıdır.Ortalama günaşırı makine kullansanız
    0,5kwhX364/2gün=91kw yıllık tasarrufunuz olacaktır.Bugün elektrik de birim fiyat 16yKr desek yıllık kazancınız 14,56YTL.10 yılda 145 YTL.Ki bu hesaplama da tüm yıkamaları 60'C'de yaptığınızı varsayarak çıkan bir hesap.Bunun yanında makinenin arada boruda kalan soğuk suyu da alıp ısıtacağı ve doğalgaz gideriniz de cabası.Ayrıca bazı makinelerin aldığı sıcak su programdakine eşit olsa bile bir miktar soğuk suyla karıştırdığını duymuştum.Yani tüm bunlardan dolayı ben size tek su girişli öneriyorum.İkisi arasında 30-40YTL olsa çift su girişli alın derdim ama 100YTL gibi fark var. "

Bu açıklamayı dikkate alırsanız tek su girişli cihazların daha avantajlı olduğunu görürsünüz.
    Bunun dışında seçtiğiniz model son derece iyi.Alternatif olarak Siemens de aynısıdır.Hangisi tip olarak hoşunuza gittiyse onu alabilirsiniz.Am dediğim gibi 20460 modelini almanız daha yerinde bir karar olacaktır.
    İzmir konusunda da gürcan bey size yardımcı olur.Kendisi birçok bayiyi tanımaktadır ben İstanbul'da olduğumdan size bu konuda yardımcı olamayacağım.Ama hepsiburada.com bir alternatif olabilir.

• quote:

bende şuan piyasa araştırmasındayım ama bi beyaz eşyacı 1000 devire gerek yok abartı dedi 800 olanlar bizim tavsiye ettiğimz ideal sınır dedi neden herkes farklı yorumluyor anlam veremedim ama satmak istese elindeki 1000 devirleri satmak isterdi

1000 devirliyi nasıl olsa satarım, önce şu elimdeki 800 devirliyi elimden çıkarayım diye düşünüyordur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: candogan62

Sayın wazdew çift su girişli makinelerle ilgili burada daha önceden yaptığım açıklamayı ekliyorum

"Çift su girişli modellerle tek su girişli modeller arasındaki fiyat farkı çok yüksek(örneğin hepsiburada.com'da)
    Mesela şu an çift su girişli makinalarda pamuklu programında makina su ısıtmazsa 0,5 kw/h gibi bir miktar harcar.60 derecede ist bu miktar 1 kw/h civarıdır.Ortalama günaşırı makine kullansanız
    0,5kwhX364/2gün=91kw yıllık tasarrufunuz olacaktır.Bugün elektrik de birim fiyat 16yKr desek yıllık kazancınız 14,56YTL.10 yılda 145 YTL.Ki bu hesaplama da tüm yıkamaları 60'C'de yaptığınızı varsayarak çıkan bir hesap.Bunun yanında makinenin arada boruda kalan soğuk suyu da alıp ısıtacağı ve doğalgaz gideriniz de cabası.Ayrıca bazı makinelerin aldığı sıcak su programdakine eşit olsa bile bir miktar soğuk suyla karıştırdığını duymuştum.Yani tüm bunlardan dolayı ben size tek su girişli öneriyorum.İkisi arasında 30-40YTL olsa çift su girişli alın derdim ama 100YTL gibi fark var. "

Bu açıklamayı dikkate alırsanız tek su girişli cihazların daha avantajlı olduğunu görürsünüz.
    Bunun dışında seçtiğiniz model son derece iyi.Alternatif olarak Siemens de aynısıdır.Hangisi tip olarak hoşunuza gittiyse onu alabilirsiniz.Am dediğim gibi 20460 modelini almanız daha yerinde bir karar olacaktır.
    İzmir konusunda da gürcan bey size yardımcı olur.Kendisi birçok bayiyi tanımaktadır ben İstanbul'da olduğumdan size bu konuda yardımcı olamayacağım.Ama hepsiburada.com bir alternatif olabilir.

@candogan62 yapmış olduğunuz açıklama hem benim için hem de araştırma yapacak olan kişiler için fadalı bilgiler içeriyor, teşekkürler...

Çift su girişi istememin sebebi ise lozman gibi yerlerde 24 saat sıcak suyun bulunması avantajı; makinenin soğuk suyu ısıtması derdinden kurtatulma olarak düşünülebilir...

Okuduğum bazı yerlerde ise sıcak suyun bulunduğu yerlerde çift girişin her açıdan daha tasarruflu olduğu idi, hem makinanın soğuk suyu ısıtmak için geçirdiği zamandan kazanç hem de elektrikten kazanç diye düşündüm...

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler...

Saygılar...

quote:

Orjinalden alıntı: ege45

1000 devirliyi nasıl olsa satarım, önce şu elimdeki 800 devirliyi elimden çıkarayım diye düşünüyordur.

Güzel fikir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wazdew -- 30 Nisan 2007; 19:11:36 >

• quote:

..........
    ..........................................
    .... tek su girişli öneriyorum.İkisi arasında 30-40YTL olsa çift su girişli alın derdim ama 100YTL gibi fark var. "

.............................

Özet olarak alıntı yaptım. Size bu konuda katılmıyorum.

Bosch un sitesindeki fiyat listesinde tek su girişli ile çift su girişli arasındaki fark 60 YTL..

WAE20460TR 1.233,54 - WAE20410TR 1.293,05

6 kg lık olanlar arasındaki fark 35 YTL..
    WAE20110TR 1.113,64 -WAE20160TR 1.078,33

6 kglık çift su girişli 20110 modelini bir yakınım 775 YTL kredi kartına tek çekim aldı. Tek su girişlisini ise 760 YTL ye olur demişler.
    20110 modelini alan yakınım makinadan çok memnun. Çift su girişli olması bence tesisatınız uygunsa ve doğalgaz kullanıyor iseniz mutlaka olmalı diye düşünüyorum. Çift su girişli olması her şeyden önce makinaya zaman kazandırıyor. Isıtma için zaman kaybı olmuyor. Makinanın ısıtmada kullandığı resistans sadece çalışma esnasındaki ısı düşmelerinde devreye girdiği için ömrü çok daha uzun oluyor. Elektrik fiyatları bugün için uygun seviyelerde ama seçimlerden sonra ne olacağını kimse kestiremiyor.

Sonuç olarak yeriniz uygunsa çift su girişli almanız bence daha mantıklı..Selamlar..

• quote:

.......6 kglık çift su girişli 20110 modelini bir yakınım 775 YTL kredi kartına tek çekim aldı. Tek su girişlisini ise 760 YTL ye olur demişler.........

Açıkcası bu fiyat farkı sayılamayacak düzeyde gibi geldi bana ben fiyatları araştırmadım ama bildiklerinizi öğrenmek güzel, teşekkürler...

Saygılar...
  • quote:

Orjinalden alıntı: wazdew

sayın arkadaşım ben size siemens öneririm daha zarif bir görünüşü ve tuşları daha kullanışlı her ikisinide kullandım ama siemens'in tuş takımı daha iyi aşagıda bir inceleyin

http://www.siemensevaletleri.com/Default.aspx?SiteMapId=1256&ps=WM10E460TR

izmirde ise size ümit ticaretin numarasını vereyim,oraya benim adımı verin yardımcı olurlar,ama genede siz bir kaç yerden fiyat alın bilinçli gidin

ümit ticaret:0 232 422 19 19-421 45 69 bu telefondan zafer beyi isteyin ve şirinyerden gürcan deyin tanır

eski itfaiyenin sırasında, eski şurgunun magazasında

iyi akşamlar

• quote:

Özet olarak alıntı yaptım. Size bu konuda katılmıyorum.

Bosch un sitesindeki fiyat listesinde tek su girişli ile çift su girişli arasındaki fark 60 YTL..

WAE20460TR 1.233,54 - WAE20410TR 1.293,05

6 kg lık olanlar arasındaki fark 35 YTL..
    WAE20110TR 1.113,64 -WAE20160TR 1.078,33

6 kglık çift su girişli 20110 modelini bir yakınım 775 YTL kredi kartına tek çekim aldı. Tek su girişlisini ise 760 YTL ye olur demişler.
    20110 modelini alan yakınım makinadan çok memnun. Çift su girişli olması bence tesisatınız uygunsa ve doğalgaz kullanıyor iseniz mutlaka olmalı diye düşünüyorum. Çift su girişli olması her şeyden önce makinaya zaman kazandırıyor. Isıtma için zaman kaybı olmuyor. Makinanın ısıtmada kullandığı resistans sadece çalışma esnasındaki ısı düşmelerinde devreye girdiği için ömrü çok daha uzun oluyor. Elektrik fiyatları bugün için uygun seviyelerde ama seçimlerden sonra ne olacağını kimse kestiremiyor.

Sonuç olarak yeriniz uygunsa çift su girişli almanız bence daha mantıklı..Selamlar..

Ege bey zaten yazımı dikkatli okursanız aynı düşüncede olduğumuzu görürsünüz.Ben yukarıda günaşırı 60 derecede makine açılmasını kastederek hesaplama yaptım ve ortaya bu sonuçlar çıktı.(ki bu en yüksek ortalamalardan biridir)Zaten arada 30 40 YTL gibi rakamlar varsa alın diye de eklemiştim.Bosch'un orijinal fiyatlarında pek bir fark yok bu şekilde alnıbilir.Ama hepsiburada.com'da inceleme yaparsanız fiyat farkının çok yüksek olduğunu görürsünüz.Elektrik fiyatlarında şiddetli oynama olacağını zannetmiyorum.Bundan dolayı arada 30-40 YTL gibi oynama oldukça çift su girişli makine almak mantıklı.Ama fark 100YTL'yi bulduğu zaman bu özellik lükse kaçıyor ben bunu belirtmek istedim.
    Ayrıca deterjan dozajına dikkat ederseniz makineniz kireçlenme yapmayacaktır.Ben arada tamburun dip kısmına ışıkla bakıyorum rezistanz pırıl pırıl(2001 de alınan tek su girişli çamaşır makinem)
    Yani kısacası sizden farklı düşünmüyorum benim söyledğim 100 YTL gibi olan büyük oynamalar için geçerli.

Ayrıca yeni nesil çamaşır makineleri sular aşırı soğuk olmadığı sürece sıcak su alsa da soğuk su alsa da aynı sürede yıkar.Elektrik tasarrufu ısıtma süresi değiştiği için sağlanır.(bu açıklamam topiği açan arkadaşa)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi candogan62 -- 30 Nisan 2007; 21:07:55 >

• quote:

Orjinalden alıntı: gurcan1

sayın arkadaşım ben size siemens öneririm daha zarif bir görünüşü ve tuşları daha kullanışlı her ikisinide kullandım ama siemens'in tuş takımı daha iyi aşagıda bir inceleyin

http://www.siemensevaletleri.com/Default.aspx?SiteMapId=1256&ps=WM10E460TR

izmirde ise size ümit ticaretin numarasını vereyim,oraya benim adımı verin yardımcı olurlar,ama genede siz bir kaç yerden fiyat alın bilinçli gidin

ümit ticaret:0 232 422 19 19-421 45 69 bu telefondan zafer beyi isteyin ve şirinyerden gürcan deyin tanır

eski itfaiyenin sırasında, eski şurgunun magazasında

iyi akşamlar

Teşekkürler tavsiyeniz için, araştıracağım.. Bahsettiğiniz yer ile de irtibata geçeceğim. Gerçekten minnetarım, İzmir de araştırabileceğim pek yer bilmiyorum ama bir kaç günümü araştırmaya vereceğim. Eğer kısmetse neresi uygun olursa oradan alacağım...

Saygılar...

quote:

@candogan62

Ayrıca yeni nesil çamaşır makineleri sular aşırı soğuk olmadığı sürece sıcak su alsa da soğuk su alsa da aynı sürede yıkar.Elektrik tasarrufu ısıtma süresi değiştiği için sağlanır.(bu açıklamam topiği açan arkadaşa)

Bilgilendirdiğiniz için teşekkürler, bu konuyu araştırcağım ama bildiğim kadarıyla memleketimin (Fethiye) suyu olabildiğince soguk oluyor, bu kural pek benim için geçerli olmayacak sanırım...

• Sular çok soğuk oluyorsa ve fazla fiyat farkı olmuyorsa(tek çift arasında) hazır sıcak suyunuz olduğuna göre çift su girişli cihaz almanız yerinde olacaktır.Gürcan beyin dediği bayiyi ve bir de değişik Bosch ve Siemens bayilerini gezerseniz sizin için en iyisi olacaktır.Bayiden bayiye fiyat çok değişebiliyor.
  • quote:

Sular çok soğuk oluyorsa ve fazla fiyat farkı olmuyorsa(tek çift arasında) hazır sıcak suyunuz olduğuna göre çift su girişli cihaz almanız yerinde olacaktır.Gürcan beyin dediği bayiyi ve bir de değişik Bosch ve Siemens bayilerini gezerseniz sizin için en iyisi olacaktır.Bayiden bayiye fiyat çok değişebiliyor.

Teşekkürler, yorumlarınız için...

Saygılar, iyi geceler...
  • size de
  • quote:

quote:

Ama bazen bir ürüne gereksiz özellikler ekleyip ( gereksiz derken mesela ses sinema sistemleri içn ses gücünü artırıp en az 250 ytl üstüne ekliyorlar bu güzel hoşta o kadar sesi evde kullanmak pek mümkün olmayacakken neden bu özellik için para harcayım ) ürünün fiyatını artırıyorlar belki öyle bi durumdur diye düşündüm.
    Ama sanırım haklısın

• Gürcan Bey vermiş olduğunuz bilgilerle ilgili olarak Ümit Ticaret ile görüştüm sizlerin referansı sayesinde de onların müşterisi olmak ve bu rahatlığı yaşamak çok çok güzel, teşekkürler...

Zafer Bey içten ve sıcak bir şekilde yaklaştı duruma, bende çok memnun oldum. Tekrardan sağ olun, hayırlı akşamlar...

Saygılar...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.