Şimdi Ara

Çamaşır Makinesi Tavsiyesi (Samsung x Electrolux) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
53
Cevap
2
Favori
39.764
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • @asimor maalesef ki ülkemiz vergi cenneti, ucuz olmasını bekleyemezsin. Bir şeyler derdim bu konu hakkında ama 3 uyarı puanım var, uzaklaştırma almayı istemiyorum.
  • Slm.
    2 ay evvel, gardrop tipi 550lt Samsung buzdolabı almıştım. Hiç de madara bir cihaza benzemiyor, tam aksine. 1800.- TL karşılığında Samsung Ana bayii den alındı fakat ahkam kesmek için daha erken. Üstüne, 15 gün evvel 12KG yıkama - 6 Kg Kurutmalı ( kırmızı veyahut gri seçenekli olan bir model ) aldım. Pratik olacağını düşündüm.
    Sıkma esnasında bile dibinde bulunmuyorsan, sessizliğinden dolayı varlığından farkına bile varılmıyor. Muhtemelen 12 Kg çamaşır biriktirmeyeceğiz, 4 kişilik bir ailede 2 tane çamaşır canavarı ufaklığımız var. Tüylü pufuduk oyuncakları ıslatmadan bakteriden arındırabiliyor ( hafif buhar yaratıp Ag+ sistemiyle iyonize ve güçlü bir hava akımıyla işlem görüyor). Bunu da sevdim. Çok geniş kazanda 5-6Kg çamaşırı hiç zorlanmadan yıkıyor. 85Kg ağırlığında. Antibakteriyel korumayı sulu yıkamalardada gerçekleştirmekte. Açık havada tozlanıp güneşten rengi solmayacak çamaşırlı bir ortam kazandık.
    Sıcak havalı kurutma işlemini bitirdiğinde, 10 dk. içerisinde kazan açılmıyorsa eğer, ekstradan 30 dk süreli bir kırışık giderme programı başlatıyor. Ütü işini çamaşırınızı makinada çok bekletmeden yapmakta fayda var, ütü çok daha kolay oluyor. Bu arada unutmadan, belli bir süre içerisinde " çamaşır ekle " fonksiyonuda pek keyfli.
    Şimdilik hiç sıkıntı yaşamadık. Umarım yıllarca bizi üzmez.
    Kullanımı çok basit, çamaşır türüne göre ısı, süre, sıkma devri, yıkama süresini çamaşır yoğunluğuna göre kendi ayarlıyor, istenirse manüel seçeneğide var tabii.
    Umarım yardımcı olabilmişimdir.
    Saygılarımla.

• Çok eski bir konuyu hortlatıyorum ama, tecrübelerimi aktarmayı bir borç hissettim :)

Samsung'un beyaz eşyalarında bir kalite ve servis problemi olduğu yönünde bazı duyumlar aldım, ve sonuç olarak Electrolux'de karar kıldım. Yaklaşık bir senedir kullanıyorum ürünü, gözlemlerim şunlar.

Temizlik

Yıkamasında hiçbir problem yok. Sanırım bazı makinelerde çamaşırlar deterjanlı kalıyormuş vs. Böyle bir problem olmadı hiç.

Ses Seviyesi

Ses seviyesi oldukça yüksek. Bu aslında kaç devir seçtiğinizle de alakalı bir şey, ama az sesli diyemem.

Kurutma

Kurutması bir hayli başarılı. Bir kaç seviyede kurutma yapabiliyorsunuz (dolaplık, ütülük vs.), ya da kurutma süresini kendiniz belirleyebiliyorsunuz. Özellikle ütülük kurutursanız ütülemek oldukça kolay oluyor.

Elektronik

Her şeyi ayarlayabildiğiniz bir panel var. Zaman planlaması, kir seviyesi, sıkma deviri, kurutma süresi, programlar vs. Ne kadar süre sonra çalışır, ne kadar sürer her şeyi belirliyorsunuz. Benim oldukça hoşuma gitti.

Servis

Servisle henüz bir işim olmadı. Sadece kurulumu yaptılar. Asansör bozuktu 8 kat taşımaları gerekti :/ Alet hem kurutma hem yıkama olduğu için normal çamaşır makinelerinden yaklaşık 30 kilo daha ağırmış. Servis oldukça profesyoneldi, söyledikleri saatte geldiler kurdular gittiler ve henüz bir sorunda çıkmadı. Kireç önleyicisi satmak istediler ama benim pek aklıma yatmadı, ben almadım.

Özetle ben makineden memnunum, performansı iyi. Kurutma çamaşırları ne kadar yıpratıyor pek emin değilim ben gözle görülür bir şey göremedim. Samsung'lar nasıldır bilmediğim için Electrolux almakla iyi mi ettim bilmiyorum :) Nihayetinde daha çok para ödedim Electrolux'e. Ha bir de kurutma özelliğini beklediğim kadar çok kullanmadım. Bu hesabı cihazı alırken iyi yapmak gerekiyor, acaba senede kaç kere buna ihtiyaç duyarım diye kendinize sormanız lazım :)

• Electrolux EWF 107410 W Çamaşır makinesi

Electrolux ESF 63021
    bulaşık mkniesi nasıl sizce beyler....,

bulaşık makinesi alındı da çamşır da kararsız kaldık....
  • Electrolüx ve samsung makinaların teknik verileride önemli bence...

şuanda piyasada satılan electrolux 8/6 modelinde yıkama ve kurutma perfonsı A sınıfı Samsungda ise A yıkama B kurutma performansı...Samsungun 12/6 modelinde ise A/B...

yıkama artı kurutma olan makinalar kurutma makinaları gibi çalışmadıklarında dolayı kurutma esnasında yoğuşturma yeerine su kullanırlar ki bundan dolayıda su tüketim miktarları makinaların artar...bu sonuca bakarak değerlendirildiğinde electrolux 8/6 olan makinanın 60 derecede pamuklu programında 103 lt hem yıkama hem kurutmada kullanımıdır...fakat samsunga baktığımızda iş biraz farklı 7/5 olan modelinde yaklaşık 130 lt...12/6 olan modellerde ise 232 lt civarı su tüketimi var...samsung ilk piyasaya çıktığında silver wash özelliği ile çıktı fakat yeni çıkarttığı makinalarında bu özelliği artık kullanmıyor.aldığım duyumlara göre bu özelliğin pek bir işe yaramadığı.air wash özelliği ise yıkamadan yani leke çıukartmadan çok koku giderme maksatlı kullanılması ki şöyle bi dejavantaj yaratabilir çamaşırın kokusunun karışmasına sebep olabilir... ( şahsen tercih etmem )

electroluxün firmasının mantığı kişiyi zamandan ve yüksek performanstan tasarruf ettirmeye yönelik...size fazla zaman kaybettirmez ki bunuda makinalarına koyduğu zaman kontrolüyle zamanını makinanın kendiniz belirleeniz olur...zamanı kontrol etmenin diğer bi avantajı az zaman az elektrik su demek oluyor...fakat tek dikkat edilmesi gereken şey az kirli çamaşırı az zamana programlamak.gidipte çok kirliyi az zamanda yıkama matığını kullamak değil...

şahsim adına konuşursam eğer ben electroluxten yana olurum...ki şöyle bi durum daha var 100 yıllık bi tecrübeyle 10-20 yıllık bi tecrübe arasında çok fark vardır bence...firmaların tarihçeleride bence önemli biraz...

tabi şöyle bi duru daha söz konusu kimi bayanlar artık performastan çok tasarıma önem veriyor...samsung daha şık durur mutfakta veya banyoda. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HadeSs2 -- 15 Ağustos 2011; 3:08:17 >

• electolux diyorum
  • şimdi o zaman herkes mercedes alsın ? kimse başka marka almasın işi bilmiyorlar mı diyeceğiz ? audi biraz daha geç hyundai işi henüz yapamadı falan.

ya bunları geçin. airwash ı kullandınız mı elmas kazan falan ? electrolux eyvallah ama bu piyasayı canlandıranda hiç şüphesiz samsung oldu.

makineler değer kaybetmedi adeta değer kazandı. yok 2 litre yok 10 litre. sürekli kullanacaksanız litre tabiki önemli. ancak aceleniz varsa veya lazımsa kullanılır bu aletler. yoksa sıcaklıktan malum kırışıklıklar falan olabiliyor.

biz memnunuz. aldığımız fiyattan yaklaşık 400 lira kadar değeride artmış birşey. ilk defa değeri artan bir ürünümüz var.

teknik servis ? fiyasko. garanti servisin kağıthanesi evimize gelip resmen bizi dövmeye falan çalıştılar. bunuda belirteyim. bulaşık makinemizi kırıp üstlenmediler bile. evde olsaydım vurabilirdim onları. anneme baya laf etmişler ben yokken. bir daha da aynı adamları göndermediler.

her servis noktası da aynı olacak değil tabiki.

bulaşık buzdolabı ve çamaşır makinemiz samsung dur.

• hala cevap bekleyen var mı bu forumdan bilemiyorum ama bizim evde samsung var tabiki kullanan ben değil annem yani yılların annesi :) ne çamaşır makineleri gördü kendisi :)

uzun lafın kısası kurutmasından memnun değil çok elektrik harcıyor diyor ama yıkamasından memnun.
  • Kurutma işi elektirik hali ile harcar bunun önüne
    geçilmesi zor gibi... ütünün a+++ sını görmedim yada Elektirikli ısıtıcıların A+++ olanı yok...

12 kg da standart ölçülerde bir tek cihaz samsunga da mevcut...
    10 yıl motor garantisi extra bir durum.

14 yıkama 7 kurutma ve 8 yıkama 5 kurutma makinaları mevcut.
    9 yıkama + kurutmalı modeli gelicekmiş.

Kullandığım çoğu buzdolabı samsung motor kullandığını öğrendiğim de biraz araştırdım
    uzun zamandır ç.makinası ve B.dolabı motoru üretiyorlarmış.

Saygılar;
  • Şimdiye kadar elektrikli süpürge yedek parça ve aksesuarları ile tanıdığınız SüpürgeMarket firması olarak çamaşır makinelerinizin içerisinin temizliği için harika bir kampanya başlattık... Electrolux markası altında üretilen ve son derece olumlu yorum ve geri dönüşler aldığımız çamaşır makinesi temizleyicisi kısa süre için 24 TL yerine sadece 18 TL.

Çamaşır Makinesi Tavsiyesi (Samsung x Electrolux)

• Şimdiye kadar elektrikli süpürge yedek parça ve aksesuarları ile tanıdığınız SüpürgeMarket firması olarak çamaşır makinelerinizin içerisinin temizliği için harika bir kampanya başlattık... Electrolux markası altında üretilen ve son derece olumlu yorum ve geri dönüşler aldığımız çamaşır makinesi temizleyicisi kısa süre için 24 TL yerine sadece 18 TL.

Çamaşır Makinesi Tavsiyesi (Samsung x Electrolux)

• electrolux EWW 14791 W bu makinayı 4 yıl kadar önce aldım güzel makina. kurutması sadece beyazlarda iyi. kurutmayı bazen kullanıyoruz.
    asıl can sıkan konu servisleri yaramaz bu kadar iyi bir marka Türkiyede iyi temsil edilmiyor.
    servis sıkıntılarını bileydim almazdım. 3+4 yıl garanti olayını yapmadık hata ettik neden derseniz en çok servis kullandığım beyaz eşya oldu bu da tuzlu neticeler çıkardı.
    hayırlısı ile makina ömrünü doldursun diye bekliyorum. bu tip yorumlarla normalde uğraşmazdım ama sırf yaşadıklarımın sinirinden üye oldum ve tecrübe ettiklerimizden haberdar olun dedik.
  • ozorhan O kullanıcısına yanıt
    ÇAMASIR MAKİNESİ ÜSTADI ELECTROLUXTÜR . KAÇ YILDAN BERİ KULLANIYORUM. HERKESE GÖZÜNÜZ KAPALI HER MODELİNİ TAVSİYE EDERİM....
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.