Beyler DTS çözümü(decoding) ile ilgili bir kaç sorunum ve sorum var.Eğer yardımcı olursanız sevinirim.
Evimde bilgisayara bağlı olarak kullandığım,5-6 senelik Cambridge Soundworks Creative Desktop Theatre 5.1 DTT2500 model bir hoparlör sistemi var.Ses kartı yok, MSI K8N Neo2 platinumun üzerindeki ses chipini kullanıyorum.
Bu sistemin Dolby Digital 5.1 decoderı var fakat diğer ses kayıt türlerini çözmüyor.Benim sorum şu, ben bu sistemle DTS yi çözebilirmiyim.Software olarak çözme imkanı var mı. Kendim PowerDVD ve WinDVD programlarını denedim ama DD den başka bir ses çıkışı alamadım.
Aslında Creative Audigy2 ZS 7.1 internal ses kartı almayı düşünüyorum ama onunla DTS çıkışı alabilceğimden de şüpheliyim.Acaba bu ses kartını alsam DTS ile izleyebilirmiyim filmleri.Yoksa hoparlörlerin mi değişmesi gerek.
Hoparlörler 5.1 olmasına rağmen niye software ile DTS çıkışı alamadığımı anlayamadım.Gerçi bu decoderli modellerin giriş çıkışları decodersiz düz modellere göre biraz farklı sanırım.Acaba bu decoderli model olduğu için mi olmuyor veya bunla da olma imkanı varsa nasıl olur?Software bile çözüyor olsam ses çıkışını SPDIF'ten almıcakmıyım?
Decoderi esgeçip direk ses kartına bağlasam olur mu dedim ama o da mümkün gözükmüyor.Ses giriş çıkışları uyuşmuyor.
İLGİNİZE TEŞKKÜRLER :)
Her ses kartı dts çözmez. Özellikle de anakart üzerindekiler bu işi hiç yapamıyor. Öte yandan senin emektar dtt 2500, decoderi ile sadece dolby digital 5.1 ve dolby prologic I çözer, yani yine onunla dts çözemezsin. Audigy2 zs alsan sadece analog ortamda yani ses kartını kullanırsan dts çözersin, hoparlörlerinden 5.1 dts ses gelir. Ama decoderi devreye sokarsan dts yine çözemezsin çünkü o decoderin dts olayı yok. Dts için analogu seçmeli ve öyle denemelisin. Tabii dts sesi olan bir dvd şaret bunun için.
+1 Audigy 2 zs alıp SORUNSUZ bir şekilde DD ve DTS çözebilirsin Ama seti analog olarak kullanıp tüm kontrolü AUDİGY 2 zs'ye bırakmalısın Aksi halde mümkün değil,ama elindeki iyi bir set