Şimdi Ara

Cambridge SoundWorks DTT 3500 Digital 5.1 Surround Speaker

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
7.513
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
Şehir #Denizli
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yaklaşık 2 senedir kullanmadığım kutusunda duran sistemi satıyorum. Kullanmıyorum işine yarayan birisine gitsin bari diyip satılığa cıkardım. Fiyat 200 ytl diyorum... Resimleri altta. Tüm kitapçıkları kolisi kabloları hoparlör ayakları değişik renk decoder ön panelleri herseyi tam takım mevcut....

Sistem Notu : Bu ilan her türlü yoruma açıktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sanyo -- 25 Ağustos 2008; 19:49:51 >

Bu kullanıcının dükkanına eklenen son 4 ürün

• 200-250 ytl gibi fiyatlara creative gigaworks serisi satılıyorken (ki) watt olarak dtt3500 den çok daha üstün yani (dtt 3500 toplam 64watt) bu dtt 3500 ün 250 ytl den satılması imkansız olur hadi bişeyler yaparım demişsin düz düşünsek yani 200ytl bile bayağı fazla olur.Zamanının güzel serisiydi kullanmıştım ama artık fazla bir esprisi kalmadı kanatindeyim yinede hayırlı satışlar...
  • quote:

Orjinalden alıntı: WOWOZANGE

200-250 ytl gibi fiyatlara creative gigaworks serisi satılıyorken (ki) watt olarak dtt3500 den çok daha üstün yani (dtt 3500 toplam 64watt) bu dtt 3500 ün 250 ytl den satılması imkansız olur hadi bişeyler yaparım demişsin düz düşünsek yani 200ytl bile bayağı fazla olur.Zamanının güzel serisiydi kullanmıştım ama artık fazla bir esprisi kalmadı kanatindeyim yinede hayırlı satışlar...

arkadaşın avukatı değilim ama dayanamadım yazmak zorunda hissettim kendimi, 200-250 liraya bu setten daha iyi ses kalitesi olan ne varmış bi link ver de öğrenelim bizde..

cambridge üretimi olması, decoderli olması ve oyun konsollarına bağlanabildiğini düşünürsek herzaman para eder değerli bi settir.
    hayırlı satışlar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taktik -- 25 Ağustos 2008; 16:56:48 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: taktik

quote:

200-250 ytl gibi fiyatlara creative gigaworks serisi satılıyorken (ki) watt olarak dtt3500 den çok daha üstün yani (dtt 3500 toplam 64watt) bu dtt 3500 ün 250 ytl den satılması imkansız olur hadi bişeyler yaparım demişsin düz düşünsek yani 200ytl bile bayağı fazla olur.Zamanının güzel serisiydi kullanmıştım ama artık fazla bir esprisi kalmadı kanatindeyim yinede hayırlı satışlar...

arkadaşın avukatı değilim ama dayanamadım yazmak zorunda hissettim kendimi, 200-250 liraya bu setten daha iyi set ne varmış bi link ver de öğrenelim bizde..kullandım demişsin ama senin bu set hakkında en ufak fikrin olduğunu zannetmiyorum.

Arkadaş yazmadan ben yazayım. Arkadaşın biri megaworks satıyor 225 lira. Yine çok geçmedi bi arkadaş 180 liraya g500 satttı. g500'ün subta biraz darba vardır neyse başka g500 ler 270 liradan gitti. En önemlisi bi arkadaş manisadan z5400'ü 225 liraya satıyordu. Fiyat güzel diyede yazmıştım o ilana. Bu ürüne gelince isterse her tarafı altın olsun 64 watt rms yeterli değil. Decoderine gelince eski bi cihaz yeni ses formatlarını desteklediğini hiç sanmıyorum. Dolby digital neysede prologic 2'yi destekliyormu tam bilmiyorum. Tamam fiyatı satan arkadaş belirler ama ürünün edeceği 150 lira ancak. Almayı düşünmüyorum. Çabuk satılması açısından ve arkadaşın yazdığına cevaben yazdım. Hayırlı satışlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi piramit17 -- 25 Ağustos 2008; 23:33:40 >

• quote:

Orjinalden alıntı: piramit17

quote:

Orjinalden alıntı: taktik

quote:

arkadaşın avukatı değilim ama dayanamadım yazmak zorunda hissettim kendimi, 200-250 liraya bu setten daha iyi set ne varmış bi link ver de öğrenelim bizde..kullandım demişsin ama senin bu set hakkında en ufak fikrin olduğunu zannetmiyorum.

Arkadaş yazmadan ben yazayım. Arkadaşın biri megaworks satıyor 225 lira. Yine çok geçmedi bi arkadaş 180 liraya g500 satttı. g500'ün subta biraz darba vardır neyse başka g500 ler 270 liradan gitti. En önemlisi bi arkadaş ıspartadan z5400'ü 225 liraya satıyordu. Fiyat güzel diyede yazmıştım o ilana. Bu ürüne gelince isterse her tarafı altın olsun 64 watt rms yeterli değil. Decoderine gelince eski bi cihaz yeni ses formatlarını desteklediğini hiç sanmıyorum. Dolby digital neysede prologic 2'yi destekliyormu tam bilmiyorum. Tamam fiyatı satan arkadaş belirler ama ürünün edeceği 150 lira ancak. Almayı düşünmüyorum. Çabuk satılması açısından ve arkadaşın yazdığına cevaben yazdım. Hayırlı satışlar

ya ben tam ilk mesajımın dozajının biraz ağır kaçtığını düşünerek editlerken sen yazmışsın..

hocam 3 kuruşluk jazz decoderlere bile 80-100 lira para istiyorlar 2.eline. tamam ses gücü çok yüksek olmayabilir ama cambridge üretimi ve ses kalitesi çok yüksek bir cihazdır. 150 lira bence ölü fiyatıdır.

neyse bakalım satılacakmı..

• @taktik, arkadaş umarım istediği fiyata satar fakat. 200 liraya bile kaç tane megaworks gitti. sence bu setin sesi megaworksten çok dahamı güzel. Mega gibi bi set varken kim alır bu seti bu fiyata. z5400 den demi güzel set 225 lira belki pazarlık etsen daha ucuzada alınabilir. Ekran kartı bölümündede aynı dert var insanlar önceden çok para verdikleri şeylerin değerinin hala o parayı verdikleri zamanmışgibi değerlendiriyorlar. Bu set artık üretilmiyor. Fiyatından önce kendi ölü bi set. Daha güncel setler çok daha ucuza geliyor. 310 watt rms li g500 nerde bu set nerde. Aklı mantığı olan herkes gider g500 megaworks veya z5400 alır. Fiyat fazla. bu fiyata 5 yıl beklesin satılmaz. Satan arkadaş indirim yaparız demiş. olsa olsa 225 yapar yine gitmez. Bizimkisi uyarmak. Ürün onun fiyatıda o belirler. Dediğim gibi inş istediği fiyata sater benim bu yazdıkklarımdan bi karımda yok zararımda. saygılar iyi forumlar.

edit:bilgi düzeltmesi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi piramit17 -- 25 Ağustos 2008; 22:08:20 >

• şu hoparloru her gördüğümde içim gidiyor Bayaa bir hesaplaştım kendi kendime, bBunu alsam mı almasam mı diye, hatta dtt2500 ararken sanyo ile mesajlaşmam olmuştu yanlış hatirlamiyorsam. ama kargo işlemleri vs. pek sıcak bakmadığım olaylar o yüzden kısmet değilmiş. G500 aldım memnunum, gözümü de fazlasıyla doyurdu.

Dtt2500 ü zamanında sadece vitrinlerde görürdük, dtt3500 de o kalitede üretildi hatta eksiklerini giderdi eski setin. O güne kadar yapılmış hiç bir pc hoparlorunde olmayan kalite bu hoparlorde var, hatta şimdiki setlerin çoğundan da çok kaliteli. O zaman için bir hoparlore fazla para vermek gerçekten lükstü bana göre ve bu hoparlor zamanının açık ara en pahalı seti. Cambridge in pc sektörü acemiliğine denk gelmiş belliki full kalite mükemmel bi sistem yaptılar, ozmanki cambridge sistemler efsane zaten (dtt3500,dtt2500,fps2000,hatta fps1000). Sonra çıkan tüm creativeler piyasa malı oldu. (Duygusal bir izlenim oldu ehehe)

Satılan sisteme gelince. Gördüğüm kadarıyla full kutu içeriği ile veriliyor (ayaklar vs. dahil) setin gücünün bi önemi yok standart boyutlarda bir odada kullanılacaksa, ses kalitesine ise dünya kefil, şu uydu hoparlorleri bi elinize alın kaplaması bile mest eder sizi :D, Pc de kullanılacaksa decoderin özelliğinin şu devirde çok bi önemi yok. Pazarlık kapısı da açık. Bence almayı düşünen pazarlığını yapsın alsın. Fiyat karşılaştırması yapılabilecek bir denk sistem yok şuan, Güçten önemli olan ses kalitesidir diyenler aramakla bulamazsınız benden söylemesi, masaya bundan çok yakışan bir pc hoparlorü görmedim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

@taktik, arkadaş umarım istediği fiyata satar fakat. 200 liraya bile kaç tane megaworks gitti. sence bu setin sesi megaworksten çok dahamı güzel. Mega gibi bi set varken kim alır bu seti bu fiyata. z5400 den demi güzel set 225 lira belki pazarlık etsen daha ucuzada alınabilir. Ekran kartı bölümündede aynı dert var insanlar önceden çok para verdikleri şeylerin değerinin hala o parayı verdikleri zamanmışgibi değerlendiriyorlar. Bu set artık üretilmiyor. Fiyatından önce kendi ölü bi set. Daha güncel setler çok daha ucuza geliyor. 310 watt rms li g500 nerde bu set nerde. G500 de titanyum teweeter kocaman 8 inch lik sub var. Aklı mantığı olan herkes gider g500 megaworks veya z5400 alır. Fiyat fazla. bu fiyata 5 yıl beklesin satılmaz. Satan arkadaş indirim yaparız demiş. olsa olsa 225 yapar yine gitmez. Bizimkisi uyarmak. Ürün onun fiyatıda o belirler. Dediğim gibi inş istediği fiyata sater benim bu yazdıkklarımdan bi karımda yok zararımda. saygılar iyi forumlar.

hocam ses sistemlerini diğer bilgisayar parçalarıyla kıyaslamak yanlış olur çünkü teknolojisi çok değişmiyor, günümüzde üretilmiyor olması günümüzde üretilen sistemlerden kötü olduğu anlamına gelmez. ben fps1000 megaworks ve g500 kullandım, halen g500 kullanıyorum. dtt3500 ü de bir arkadaşıma fps2000 almaya gittiğimizde dinleme şansım oldu.yani o serilerin tamamına yakınını dinledim.
    3500ün ses kalitesi megaworkstan iyi diyemem tabi ama emin ol özellikle uydu hoparlörlerinin kalitesi çok yüksek, ayrıca decoder avantajını da düşünmek gerekir. z5400 dinlemediğim için bi yorum yapamıcam, fakat 5400ü tek satış üzerinden 2.el değeri 225 olarak değerlendirmek de yanlış olur, bu fiyata her an bulunabileceğini emin olmamakla birlikte zannetmiyorum.
    bu seti büyük ihtimal playstation sahibi biri alacaktır. istanbul izmir ankara olsaydı mutlaka satılırdı ama denizli olması biraz kargo açısından işi bozuyor.

• Z-5500 üm var ama Cambridge bi başkadır o yüzden kıyıpta satamıyorum...
  • bayaa bi yorum olmuş. Çok fazla sayıda ses sistemi kullanan biri olduğum için bende bi yorum yazayım. Su an evimde Z5500 dtt3500 cretive 5700 digital ( arkadasımda su an o kulluanıyor ödünç verdim) Bu üç cihaz içinde z5500 güç olarak kuvvetli ama o dtt3500 ün verdiği tınıyı yakalayamıyor. Kuvvet var işte. Ses kalitesi dtt3500 ağır basıyor. 5700 derseniz güzel cihaz bi dönem kullandım.

Ayrıca gigaworks 7+1 ve megaworks 550 de kullandım. 7+1 gigaworks beş para etmez bi sistem. aldığım gün bin pişman olmuştum. hatta forumdan fenomenhaa nickli arkaşla saatlerce test ettik ama beş para etmez bi alet. apar topar toplayıp iade ettim. megaworkse gelince güzel sistem gercekten. hakkını veriyor. ama bir ddt3500 kalitesi yok. cihazı kullanmayanlar tabi bilemezler. Yorumlara bakarak fiyatı 200 ytl ye cektim.

• quote:

310 watt rms li g500 nerde bu set nerde. G500 de titanyum teweeter kocaman 8 inch lik sub var.

g500 de tweeter yoktur titanyum tweeter hiç yoktur bilgi sahibi olmadığımız ürün hakkında yorum yapmayalım insanları yanlış bilgilendirmeyelim

quote:

Orjinalden alıntı: sanyo

Ayrıca gigaworks 7+1 ve megaworks 550 de kullandım. 7+1 gigaworks beş para etmez bi sistem. aldığım gün bin pişman olmuştum. hatta forumdan fenomenhaa nickli arkaşla saatlerce test ettik ama beş para etmez bi alet. apar topar toplayıp iade ettim.

ben uzun bir süre megaworks kullandım hatta iki tane ayrı megaworks alıp kullandım ve çok memnun kaldım meganın bir üst modeli olan s750 den neden memnun kalmadınız megaya göre fazlasıyla artısı var özellikle sub ı daha güçlü 7+1 uydularda mid sürücü haricinde titanyum tweeter var ayrıca uyduarın içinde tiz ve mid sesleri süzerek gerekli sürücülere gönderen elekronik devre bulunmakta kablosuz uzaktan kumandası var megaya göre bu akdar artısı varken megayı beğendiğiniz halde neden s750 yi beğenmediniz açıklayabilirmisiniz yakında s750 alacağım onun için merak ettim beş para etmez demekle subjektif bir yorum yaptığınız hissine kapıldım

• quote:

Orjinalden alıntı: emre6128

quote:

310 watt rms li g500 nerde bu set nerde. G500 de titanyum teweeter kocaman 8 inch lik sub var.

g500 de tweeter yoktur titanyum tweeter hiç yoktur bilgi sahibi olmadığımız ürün hakkında yorum yapmayalım insanları yanlış bilgilendirmeyelim

quote:

Ayrıca gigaworks 7+1 ve megaworks 550 de kullandım. 7+1 gigaworks beş para etmez bi sistem. aldığım gün bin pişman olmuştum. hatta forumdan fenomenhaa nickli arkaşla saatlerce test ettik ama beş para etmez bi alet. apar topar toplayıp iade ettim.

ben uzun bir süre megaworks kullandım hatta iki tane ayrı megaworks alıp kullandım ve çok memnun kaldım meganın bir üst modeli olan s750 den neden memnun kalmadınız megaya göre fazlasıyla artısı var özellikle sub ı daha güçlü 7+1 uydularda mid sürücü haricinde titanyum tweeter var ayrıca uyduarın içinde tiz ve mid sesleri süzerek gerekli sürücülere gönderen elekronik devre bulunmakta kablosuz uzaktan kumandası var megaya göre bu akdar artısı varken megayı beğendiğiniz halde neden s750 yi beğenmediniz açıklayabilirmisiniz yakında s750 alacağım onun için merak ettim beş para etmez demekle subjektif bir yorum yaptığınız hissine kapıldım

Ksr kalma s750 ile karıştırmışım insanlık hali. Yanlışımı kabul ediyorum fakat söyleme üslubunuzu beğenmedim. Sanki küçümser ve laf sokar bi tarzda bilmiyosan konuşma hesabı olmuş. Bir şey hakkında yorum yapmak için illada kulllanmak gerekimyor. Creative sitesine girince uyduların resimleride var ürün açıklamasıda. Her okuma yazma bilen girip doğrusunu öğrenebilir. Siz g500 kullanmışsınız ordan aklınızda kalmış söylüyorsunuz. Yoksa sizde 100 kere yazdıklarıma baksanız bişey görüp söyleyemezdiniz. Hoparlör meselelerine gelince. Eminim sizden daha fazla çeşit ve ebatta hoparlör kullanmışımdır. İllada küçümsemek amaçsa bende küçümseyebilirim. Ama amacım objektir yorum yapmak ve konuda benim bişey bilip bilmemem değil dtt3500 hoparlör seti ve fiyatıdır.Yapacaksanız yorum ona yapın. Kimsenin g500 de tweeter varmı yokmu diye taktığını zannetmiyorum. Eğer iyi niyette söylemek isteseydiniz pm atardınız bende gereken düzeltmeyi yapardım. neyse kendi bilgeliğinizi gösterdiniz. Siz farklı setler kullanmışsınız ben farklı setler kullanmışım aradaki fark bundan ibaret. Megaworks kullandım ve creative serileri içinde bu zamana kadarki en iyi uydulara sahip set olarak değerlendiriliyor. dtt3500 güzel bi set olabilir ama biraz objektif yaklaşılırsa herkes gerçeğin farkına varır. iyi forumlar

• Bende megaya 200 ytl diyorum ama tık yok, hayırlı satışlar
  • taktik

quote:

Kardeş demekki ürünü satan arkadaşın avukatıymışsınki bu tarz bir cevap yazmışsın bana.Ayrıca sana gereken cevabı piramit17 vermiş (ki) ben sana neden link vereyimde sen öğrenecen ! elinin altında pc varsa net varsa ve elin ayağın tutuyorsa gözün görüyorsa ve birazda araştırmacı ruhun varsa DH forumun gerekli olan bölümünde gerekli aramaları yaptıktan sonra karşına tonla sonuç çıkacağını görebilirsin yani öle herşeyi hazır beklemeyelim lütfen armut piş ağzıma düş olmasın dimi yani.

Ayrıca
    quote:

kullandım demişsin ama senin bu set hakkında en ufak fikrin olduğunu zannetmiyorum.
    demişsin ama bende sana şöle sölim sen daha bu ürünün ne olduğunu campbridge markasını duymamışken ben evimde bu ürünü kullanıyordum seneler önce

Bu arada jazz dekoder 80-100ytl diyorsun ölemi 40-50ytl ye alıcanmı nedersin alıcaksan ayarlayım sana özel 1 tane ok...

• @ WOWOZANGE
    ''kullandım demişsin ama senin bu set hakkında en ufak fikrin olduğunu zannetmiyorum.''
    arkadaşım ben bu cümleyi kurdum evet ama seviyesiz bi cümle olduğunu farkettim ve editlediğim sırada alıntı yapıldığı için kaldı. editlenme zamanına ve sonraki mesajın zamanına bakarsan farkedersin. bir sonraki mesajımda da belirttim, binevi üstü kapalı özür mahiyeti taşıyor aslında ama açıkça da o cümle için özür dilerim.
    cambridge markasını ben daha duymamışken bile kullanıyormuşsunuz, olabilir yorum yapamıcam ama ben Türkiye'ye ilk girdiğinde, yada ben ilk duyduğumda, creative'nin live kartını ilk çıktığı yıl fps 1000 ile tanıdım. yani yeni duymuş değilim. konuya dönersek aslında benim muhalefetimdeki ana sebep karşılaştırmada direk ses gücünün baz alınması ve fiyat hakkında yorum yapanların sadece kendi ihtiyaçları doğrultusunda decoderi gözardı ederek yorum yapmasıdır. cihazın decoderine ihtiyacı olmayanın aynı fiyata megaworks alması elbette daha mantıklı olur, ama 3500 bilgisayardan bağımsız oyun konsolu, uydu alıcı, dvd player veya benzeri cihazlara direk olarak da bağlanabilmektedir.bu da cihazın değerini arttırmaktadır.neyse çok uzattım umarım set değerini bilen birine satılır.herkese iyi forumlar.

edit: decoder için o fiyatı istiyorlar dedim.decodere ihtiyacım yok, ama yinede40 liraya aybaşında alabilirim.izmirdeyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taktik -- 26 Ağustos 2008; 11:19:36 >

• Şimdi yazacaklarım için baştan herkesten őzűr diliyorum...

1) Műzik dinleme amaçlı kullanılacak her tűrlű ses sistemi kişiseldir. Birinin beğendiğini őbűrű beğenmeyebilir.

2) Műzik setinde "kalite" anlamı gereği dinlenilen műziğin kalitesidir. Gűç ile, bas vuruşu ile, "Vayy bas vurdu mu gőbeğim titriyor AQ" ile alakası yoktur. Onlar gűçtűr.

3) Gűçlű olan her műzik seti, her ampli iyi demek, gűçsűz olan her alet kőtű demek değildir. Evimde kullandığım hoparlorlerden biri olan Acoustic research hoparlorler 30 senelik, Tanesi 45 watt rms, gene evde kullandığım Kenwood'un 4 yollu, tanesi 100 Watt RMS hoparlorlerimden kat be kat daha iyidir. Kenwood hoparlorlerim de tanesi 180 watt rms olan, gecen hafta çőpe attığım Koda kolonlardan milyonlarca kat daha iyidir...

4) Creative'in, Cambridge sound works serisi benim creative'de beğendiğim tek űrűn serisidir. Bu setler kendi gűçlerinde, bilgisayar piyasasında hi-fi'a en yakın olan setlerdir. Olaya hi-fi bakış açısıyla bakarsanız, Gigaworks leri logitec leri atın çőpe!!! Çok net sőyleyebilirim bunu.

5) Bende Cambridge soundworks FPS 2000 vardı orta sonda aldım műzik seti niyetine. Bassları zayıftı, fakat yıllarca kullandım. Tam 7 sene kullandım. 2 senedir arkadasım kullanıyor. Alette hala tık yok. Arkadasımda logitec'in 2 senelik űst bir modeli var, decoderi bass'tan ayrı, woofer genisligi 30 cm olan bir model. O alet ile FPS 2000'in uydu hoparlorlerini karşılaştırdık. Vereceğim cevap gene aynı, Logitec'i at çőpe!

6) birileri yukarda yok dolby prologic'i bile destekledigini sanmıyorum demis. Birincisi prologic, dolby digital gibi bir sifreleme/ çőzme sistemi degil, aksine sesi işleme sistemidir. Eger efektlere ihtiyacın olacaksa prologic iyidir, gelen stereo ses ile oynar, cesitli efektler yaratır. Yaratılan ses cevresel degildir, sadece cevresel imajı yaratılmıstır. Ve prologic teknolojisi benim gozumde, kaliteli muzik setlerinde ciddi bir kalite bozukluguna sebep oluyor. Ayrıca bu alette var.

7) Dolby digital'e gelince, cok basit bir decode/encode teknolojisidir. Sistem uzerinde decoder varsa her turlu Dolby digital'i decoder cozer, yoksa cozemez. Cok karmasık bir mevzu degildir. Cok da eski bir teknolojidir. 20 senelik gecmisi vardır. Bu alette de mevcuttur. Olay bitmistir.
    DTS dolby digital gibi, gene bir decode/encode teknolojisidir. DTS'de sıkıştırma sistemi pek gelişmemiş oldugundan Ses dataları DTS formatında cok yer kaplar. Ondan DVD'lerin cogu DTS degil DD koyar. DTS bu alette var mı yok mu bilmiyorum. DTS konusunda haklı olabilirsiniz.

8) Bu alet bass-Tiz-mid dengesi kendi sınıfında mukemmel olan bir alettir. Ve kendi sınıfında rakibi yoktur, uretilmemistir. Cunku Hi-fi'ya yaklaşan bir sistem uretmek cok ciddi bilgi birikimi gerektirir ve bu bilgi creative'de dahi yoktur. Gitmistir Cambridge sound works'e yaptırmıstır. Hemen bana Bose ve JBL'i ornek gosterecek olacaksınız. Evet bose'un 2.0 hoparlorleri kendi sınıfının en iyisi, ama 2.0. Gene bose'un 2.1 hoparlorleri kendi sınıfında en iyisi. Ama 2.1. JBL'e gelince de bose ve cambridge soundworks ile marka/ kalite/ imaj/ ses kalitesi olarak kıyaslanamayacak kadar daha aşşağıda bir markadır. Ve JBL de 2.1 pazarında ayrı bir konum elde etmis, stil ve gorsellik tarafına kacan bir tutum sergilemekte. Hal buyken bu aletin bir muadili yoktur.

9) Benim şahsi gőrűşűm fiyat bu alet için son derece iyidir. Hele gigaworks falan satılıyorsa bu fiyata gayet iyidir. Bilen olur da alan çıkar mı bilemem ama!

Bu arada şimdiye kadar sahip oldugum hoparlorleri kalite sırasına koyayım:
    Acoustic research!!>Kenwood>CAMBRIDGE SOUND WORKS FPS 2000>JBL>Technics>Koda

Şimdi sahip olduğum bu hoparlorleri guc sırasına koyayım:
    JBL>Koda>Kenwood>Technics>Acoustic Research>FPS 2000

Sahip oldugum amplileri kalite sırasına koyayım:
    Trio>Kenwood>Technics

Gűç sırasına Koyayım:
    Technics>Trio>Kenwood

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 27 Ağustos 2008; 12:03:51 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Dj_Hutnu!

Şimdi yazacaklarım için baştan herkesten őzűr diliyorum...

1) Műzik dinleme amaçlı kullanılacak her tűrlű ses sistemi kişiseldir. Birinin beğendiğini őbűrű beğenmeyebilir.

2) Műzik setinde "kalite" anlamı gereği dinlenilen műziğin kalitesidir. Gűç ile, bas vuruşu ile, "Vayy bas vurdu mu gőbeğim titriyor AQ" ile alakası yoktur. Onlar gűçtűr.

3) Gűçlű olan her műzik seti, her ampli iyi demek, gűçsűz olan her alet kőtű demek değildir. Evimde kullandığım hoparlorlerden biri olan Acoustic research hoparlorler 30 senelik, Tanesi 45 watt rms, gene evde kullandığım Kenwood'un 4 yollu, tanesi 100 Watt RMS hoparlorlerimden kat be kat daha iyidir. Kenwood hoparlorlerim de tanesi 180 watt rms olan, gecen hafta çőpe attığım Koda kolonlardan milyonlarca kat daha iyidir...

4) Creative'in, Cambridge sound works serisi benim creative'de beğendiğim tek űrűn serisidir. Bu setler kendi gűçlerinde, bilgisayar piyasasında hi-fi'a en yakın olan setlerdir. Olaya hi-fi bakış açısıyla bakarsanız, Gigaworks leri logitec leri atın çőpe!!! Çok net sőyleyebilirim bunu.

5) Bende Cambridge soundworks FPS 2000 vardı orta sonda aldım műzik seti niyetine. Bassları zayıftı, fakat yıllarca kullandım. Tam 7 sene kullandım. 2 senedir arkadasım kullanıyor. Alette hala tık yok. Arkadasımda logitec'in 2 senelik űst bir modeli var, decoderi bass'tan ayrı, woofer genisligi 30 cm olan bir model. O alet ile FPS 2000'in uydu hoparlorlerini karşılaştırdık. Vereceğim cevap gene aynı, Logitec'i at çőpe!

6) birileri yukarda yok dolby prologic'i bile destekledigini sanmıyorum demis. Birincisi prologic, dolby digital gibi bir sifreleme/ çőzme sistemi degil, aksine sesi işleme sistemidir. Eger efektlere ihtiyacın olacaksa prologic iyidir, gelen stereo ses ile oynar, cesitli efektler yaratır. Yaratılan ses cevresel degildir, sadece cevresel imajı yaratılmıstır. Ve prologic teknolojisi benim gozumde, kaliteli muzik setlerinde ciddi bir kalite bozukluguna sebep oluyor. Ayrıca bu alette var.

7) Dolby digital'e gelince, cok basit bir decode/encode teknolojisidir. Sistem uzerinde decoder varsa her turlu Dolby digital'i decoder cozer, yoksa cozemez. Cok karmasık bir mevzu degildir. Cok da eski bir teknolojidir. 20 senelik gecmisi vardır. Bu alette de mevcuttur. Olay bitmistir.
    DTS dolby digital gibi, gene bir decode/encode teknolojisidir. DTS'de sıkıştırma sistemi pek gelişmemiş oldugundan Ses dataları DTS formatında cok yer kaplar. Ondan DVD'lerin cogu DTS degil DD koyar. DTS bu alette var mı yok mu bilmiyorum. DTS konusunda haklı olabilirsiniz.

8) Bu alet bass-Tiz-mid dengesi kendi sınıfında mukemmel olan bir alettir. Ve kendi sınıfında rakibi yoktur, uretilmemistir. Cunku Hi-fi'ya yaklaşan bir sistem uretmek cok ciddi bilgi birikimi gerektirir ve bu bilgi creative'de dahi yoktur. Gitmistir Cambridge sound works'e yaptırmıstır. Hemen bana Bose ve JBL'i ornek gosterecek olacaksınız. Evet bose'un 2.0 hoparlorleri kendi sınıfının en iyisi, ama 2.0. Gene bose'un 2.1 hoparlorleri kendi sınıfında en iyisi. Ama 2.1. JBL'e gelince de bose ve cambridge soundworks ile marka/ kalite/ imaj/ ses kalitesi olarak kıyaslanamayacak kadar daha aşşağıda bir markadır. Ve JBL de 2.1 pazarında ayrı bir konum elde etmis, stil ve gorsellik tarafına kacan bir tutum sergilemekte. Hal buyken bu aletin bir muadili yoktur.

9) Benim şahsi gőrűşűm fiyat bu alet için son derece iyidir. Hele gigaworks falan satılıyorsa bu fiyata gayet iyidir. Bilen olur da alan çıkar mı bilemem ama!

Bu arada şimdiye kadar sahip oldugum hoparlorleri kalite sırasına koyayım:
    Acoustic research!!>Kenwood>CAMBRIDGE SOUND WORKS FPS 2000>JBL>Technics>Koda

Şimdi sahip olduğum bu hoparlorleri guc sırasına koyayım:
    JBL>Koda>Kenwood>Technics>Acoustic Research>FPS 2000

Sahip oldugum amplileri kalite sırasına koyayım:
    Trio>Kenwood>Technics

Gűç sırasına Koyayım:
    Technics>Trio>Kenwood

Yazdıklarınızın çoğunda bilgilerden çok kendi şahsi görüşleriniz vardır. Yazdıklarınıza başlamadan önce özür dilemektede haklısınız çünkü ben ''birisi'' değilim. Benim bir nickim var veya profilme girip bakın ismimi görürsünüz ve bana ait ne varsa profilimde mevcut. İnsanlardan bahsederken ''birisi'' sözü kulllanmak hiç yakışık alır bişey değil

Diğer bir mevzu da siz demişsinizki hoparlör işi beğeni işidir kişiden kişiye göre değişebilir. Evet bundan çok haklısınız sizin beğendiklerinizin hiç birini ben beğenmek zorunda değilim ve övmek zorundada değilim. Sizin fikirlerinize katılmak zorundada değilim. O zman yok bas güçlü ise vay şöle oldu böle oldu deyip bilgelik taslayacağınıza bu görüşün kişiden kişiye göre değişeceğini bilmelisiniz. Ve şunuda unutmayın herkesin tecrübesi kendinedir. Amaç burda bilgi paylaşmk kimsenin düşüncesini eleştirmek veya ''birisi'' diye bahsedip küçümsemek değildir. Yazdıklarınızla zaten en başta kendinizle çelişmişsiniz. Bu arada kimine göre kalite bastır kimine göre tizdir kimine göre mid seslerdir kimine göre güçtür kimine göre fiyatıdır kimine göre digital olmasıdır kimine göre hoparlörü oluşturan malzemenin kalitesidir. Bunlardan biri olabilir siz bunu yadırgayamassınız. sizinde dediğiniz gibi bu işler beğeni meselesidir. Şimdi yok şu setleri kullandım yok bu setleri kullandım demekle ne yapmaya çalışıyosunuz anlamış değilim. Amaç millete bişeyler ispatlamaksa pc ses sistemleri bölümüne konu açıp kullandığınız ürünleri yazabilirsiniz. Yazınızı okuyunca sadece bencillik sezdim ksr bakmayın. Tamamen karşıınızdakileri eleştiren küçümseyen ben bu setleri kullandım ne olduklarını biliyorum siz bilmiyosunuz der gibisiniz.

Siz o setleri kullanmış olabilirsiniz ama buraya yorum yazan herkesin fikrini kabul etmesenizde saygı duymayı bilmelisiniz. Ben bişey demedimki demeyin kimse burda üstü kapalı yazıları anlamayacak kadar akılsız değil. Bişey yazıyosanız yazın kimsenin size bişey dediği yok ama kimsenin fikrine düşüncesine karışmayın sadece önerin varsa bilginiz paylaşın.

Bu arada bende bu hoparlör işlerine önce kendim 30 cm lik wooferlı sistemler yaparak başladım, sonra multimedya setler kullanmaya başladım. MİNTON SR-60A, DİANA 4.1-5.1, SUNNIY 4.1bunları kullandıktan sonra kaliteyi farketmeye başladım ve PHİLİPS 2610- VE 3610, SANRUPID DEV KULE SİSTEMİNİ ALDIM FC 881 GİBİ Bİ MODELİ VARDI HATIRLAYAMIYORUM, SONRA CREATİVE MEGAWORKS, LOGİTECH Z2300, CREATİVE T5400, CREATİVE İNSPARE 4400, OSAKİ 5.1, CREATİVE İ-TRİGUE 3350, CREATİVE A500, LOGİTECH X230, VE SON OLARAKTA X540 ALDIM KULLANIYORUM. ŞU an abimdede sabah akşam beraber dinledğimiz z5500 var.

Ayrıca pioneeer, kenwood hoparlörlerden 30 ve 38cm lik wooferlar kullandım. Philips 2x200 watt rmsli müzik seti dinledim uzun zaman muhteşem basları vardı.

Daha ismini ve modelini hatırlayamadığım hoparlör eminim vardır. Siz bişeyler kullanmışsanız emin olun herkes kullanmıştır. Bu kadar set kullandım ama kimseye bişey kabul ettirmeye çalışmadım. Digital setler kullanmadım. Ama satılan sistemin decoderinin eski ve bişeyleri desteklemediğini çok iyi biliyorum. Araştırsam yeni decoderlere göre elli tane eksisi çıkar ortaya. O hoparlör altından olsa da 250 ytl ilk fiyatıydı haketmez. ŞU an ki fiyatında dahi 3 yıl beklesin burda kimse almaz. Bi yorum yaparken fanatiklik değil objektif yorum yapın. Bi megaworks dinlememişsiniz kullanmamışsınız. Megaworks'ün uydularıyla bu satılan sistemin uydularını karşılaştırmam bile. Çoğu yorum yapan arkadaşta megaworksün bu zamana kadar üretilmiş creative serileri içinde en iyi uyduya sahip hoparlörü olarak değerlendiriliyor. Mega kullanan herkeste basınının yetersiz olduğundan bahsediyor ve çoğu kişinde ben dahil o yüzden satıyor. ddt 3500 den 10 kat daha fazla bası vardır ama yetmiyor.

Bir sistem sadece sesi güzel diye muhteşem olmaz. Hem sesi hem gücü birbirini tamamlamalı. Hoparlör güçlü olmadıktan sonra kimse onu tercih etmez. Hımm sizin gibi bi kaç kişi hariç. Bas- mid - tiz ve hoparlörün gücü hepside bi hoparlörde toplanmışsa bence o hoparlör güzeldir. Sesi güzel ama müzik dinlerken veya film izlerken bas ses duyulmuyor. Dediğiniz gibi herkesin zevki farklı. Hala bile elimde jbl gt4 var 30 cm lik woofer.

Ve en önemlisi sizin kullandığınız hoparlörleri çoğu kişi kullanmamıştır ve konuyla alakası yoktur.

Burda bahsedilen konu satılan hoparlörün ses kalitesinden ziyade fiyatın yüksekliğidir. Aynı fiyata bi megaworks - z5400 veya g500 varken veya satılmışken kimse gidip bu hoparlör için ilk yazılan 250 ytl fiyatı vermez ve hala bile fiyat 200 ytl iken forumdada bu fiyata megaworks var iken bu hoparlör bu fiyata yine satılmaz.

Yorum yaparken 10 kere düşünüp bir kere yazılırsa sevinirim. Sonra bu kadar yazı yazmak zorunda bırakmayın insanları. saygılar...........

• Hoparlör 250 ytl ye bi arkadaşa satılmıştır. Hayırlı olsun... satılmaz diyenlere de ibret olsun her malın bir alıcısı vardır. Önemli olan o kişiyi bulmak... bBana da su anda 1987 model Pioneer TS-2080 yada TSR-E800 bulun değil 250 400 ytl ye bile alırım... haa şimdiki kolonlar gibi calar mı çalmaz ama ben dediğim fiyata alırımm... saygılarrr...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sanyo -- 27 Ağustos 2008; 21:28:47 >

• quote:

Hoparlör 250 ytl ye başka forumdan bi arkadaşa satılmıştır. Hayırlı olsun... satılmaz diyenlere de ibret olsun her malın bir alıcısı vardır. Önemli olan o kişiyi bulmak... bBana da su anda 1987 model Pioneer TS-2080 yada TSR-E800 bulun değil 250 400 ytl ye bile alırım... haa şimdiki kolonlar gibi calar mı çalmaz ama ben dediğim fiyata alırımm... saygılarrr...

Öncelikle hayırlı olsun. Ben kendi adıma hiç ibret almadım. Çünkü bu forumda 3 yıl ıda bıraktım 5 yıl 200 lira fiyatta dursa kimse yine almazdı. Söylediğimin arkasındayım. Alan arkadaş başka forumdaymış. Benide ilgilendirmiyor fakat. O alan kişiye donanımhaber forumunda 200 liraya megaworkste var deyin bakalım ne yapıyor. hatta 210 liraya logitech z5400 var de var deyin. bakalım yine ne yapıyor. Başka forumda olanın burdakinden haberi yoktur.

Bu arada satılmaz diyenlere ibret olsun diyeceğinize, arkadaşlar zamanınızı ayırdınız yorumlarınızı iyi veye kötü benimle paylaştınız. Fiyatıda sizin eleştirileriniz üzerine revize ettim ve başka forumda sattım deseniz sizin adınıza çok sevinirdim. Sizin sisteminiz inanın benim hiç umrumda değil. Sadece iiyi niyetle yaklaştım ve ürünün bu fiyata gitmeyeceğini belirttim sizin iyiliğiniz için. ama neyin nesi ibret almamız gerekiyomuş.

Ne diyelim tekrardan hayırlı olsun....

@Dj_Hutnu!

Bakın bakalım megaworks'ün kabında ne yazıyor. Cambridge sound works olmasın. Bende rus yapımı zannediyodum. Sanki dtt 3500'ün kabında ne yazıyosa aynısı megaworkstede yazıyor. Hatta onu bıraktım meganın sub'ının arkasındada Cambridge sound works yazıyor. Bildiğim kadarıyla yan uyduları ve amplisi tamamen Cambridge sound works yapımı. Bi araştırın derim. O çöpe at dediğini gigaworks serisindede aynı şeyler yazıyor. Titanyum tweeterlı süper s750'yi çöpe at diyosunuz, ddt 3500'e gelince süper. Siz bu yeni seri creativeleri bi kullanıp sonra yorum yaparsanız sevinirim. Birileri kullanmadan yorum yapıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi piramit17 -- 27 Ağustos 2008; 21:46:09 >

• s750 yi kullandım. inatla çöpe at diyorum. ve sözümün arkasındayım. titanyum yweter falan hikayeee sen kullanmadan yorum yapıyorsun ben kullandım diyorum. ac sesi yarıdan fazla bass pat pat kessişn hemen. bası azalt düzelsin. ne anladım ben s750 den? ben 15 saat byunca aleti test ettim. s750 beş para etmez üzerine basa basa söylüyorum. megaworksün il serileri cambridge yapımı..
    sonrakiler creative yapımı...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.