Şimdi Ara

Cambridge SoundWorks DTT 3500 Digital 5.1 Surround Speaker (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
7.513
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
Şehir #Denizli
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: sanyo

s750 yi kullandım. inatla çöpe at diyorum. ve sözümün arkasındayım. titanyum yweter falan hikayeee sen kullanmadan yorum yapıyorsun ben kullandım diyorum. ac sesi yarıdan fazla bass pat pat kessişn hemen. bası azalt düzelsin. ne anladım ben s750 den? ben 15 saat byunca aleti test ettim. s750 beş para etmez üzerine basa basa söylüyorum. megaworksün il serileri cambridge yapımı..
    sonrakiler creative yapımı...

s750 ile ilgili yorumlarına sonuna kadar katılıyorum arkadaşım.. aynı şeyleri ben de yaşadım çünkü ve s750yi aldığımda verdiğim 1000 ytl.yi, sonrasında ddts-100 decodere sesi düzeltir diye verdiğim 300 ytl.yi ve artık kazıklandığım düşüncesi (1300 ytl, boru değil) hala aklımdan gitmiyor..350 ytl zarar etmiştim satarken..
    Megaworks da cambridge dir ve s750den kat kat kalite bir settir, sadece sub kabini küçük olduğundan daha güçsüz bass verir.. yoksa gerisi traş s750..

• @Sanyo arkadaşım verdiğin cvptan benimne demek istediğim sen çok iyi anlamışsın. Durumu kurtarmak için işi s750 ye çevirmişsin. İbret almamız gerekn ilk mesajında hoparlörü forum dışından bi arkadaş sattım derkensonra neyin nesi msjı değişmişsin. Benim söylediklerime de cvp vermemişsin dicem yanlış olcak verememişsin. Ben yine iyi niyetimle hayırlı olsun demişken sizin verdiğiniz cevaba bak.

Tartışmak konuşmak doğruları konuşmak güzel bişey ama karşıdaki insan buna değmeli saygıyı ve sevgiyi her zaman muhafaza edebilmeli. Size ben hayırlı olsun dediysem aramızda ne konuşma olursa olsun karşılığını iyi bi insan verirdi. Sizin amacınız burda haklı çıkmak ama çabanız boşuna. s750 kullanmadım ama megaworks kullandım sizin sattım dedğiniz settende 10 gömlek daha güzel bi settir. Bende asıl dediğimin arkasındayım bu forumda 5 yıl ddt 3500 200 lira fiyatta dursaydı satılmazdı. Daha çok beklerdi bu set. s750 yi bırakta kendi setin hakkında yorum yap. İllada haklı çıkmak için araç gereç aramana gerek yok.

@Wolverine usta sizin s750 ile ilgili ve z5500 ile ilgili yazılarınızı okudum. Her görüşe saygı duyarım. Benim anlatmak istediklerim farklıydı. Ama olsun pes etmeyen biriyimdir. 100 mesajda olsa cvp vermekten kaçınmam. saygılar iyi forumlar.

• Cambridge in dtt serileri için birileri kötüdür, işe yaramaz derse zaten o kişi için nefes veya klavyede parmak yormak günahtır.
    Ben dtt 2200 kullandım ilk başlarda ve o zamanki sesini çok çok iyi biliyorum, ses kartım da live de 5.1 idi..
    Sonralarındaysa inspire 5700 kullandım, dtt 3500ün bir gömlek üst modeli diye çıktı piyasaya..
    Set gerçekten kaliteliydi, rezil inspire serilerinin tek alnı ak setiydi, dtt3500de olmayan dts çözebilen decoderi vardı ama sonralarında yaptığım araştırmalarda setin tamamen camridge olmadığı, dizayn olarak camrigde olduğunu ve dtt 3500 gibi sağlam ses veremediğini de öğrendim.. inspire 5700ü zaten bir yıl kadar kullandım ve sattım.
    dtt 3500 ve inspire 5700 serilerinde prologic II çözme yoktur, sadece I vardır ve bu da sesi 5.1 değil 2.1 almamız demektir, ancak set dolby digital i taş gibi çözer, üstelik 20hz-20khz aralığı veren bir settir.
    inspire 5700de bile 20-35hz aralığı vardı yanılmıyorsam.. neyse, konuyu dağıtmayalım. Sonuç itibariyle dtt serileri creative değil cambridge olduğu için her ürününde kalitesini gösterir.
    Keşke creative, alt düzey setlerinde inspire 5200 yerine dtt 2200 satsa.. keşke, dtt 2500, 3500 yine satılsa, inspire 5700 yine satılsa.. mutlaka alan çıkacaktır çünkü verilen paranın hakkını da veren setlerdir bunlar..

• Arkadaşlar şu güzelim setin kalitesinden kuşku etmeye gerek yok, bilenler biliyor bilmeyenlerde incelemelerini okusun. Hitab ettiği, hayranlık besleyen bir kitle var bundan şüpheniz olmasın.

Burada isminin cambridge soundworks olmasında da şöyle bir durum var.
    Dtt serisi zamanında, cambridge sounworks ben yanlış bilmiyorsam bağımsız bir firmaydı ve fps ve dtt serisi creative için taşeron olarak yaptığı ilk setlerdi ve bu setin üzerinde creative in bir kelimesini bulamazsınız, bu firmanın piyasada bilinen bir ismi var ve o ismin hakkını verecek bir set yaptı adamlar. Creative dağıtımını yapmıştır bir nevi. Pcye çıkmış sonraki cambridgelerle de bir tutmamak lazım.

Bu setin tek bir eksiği var incelemelere göre, bass gücü biraz yetersiz kalabilir. Onun içinde zaten ekstra bass bağlayabilmeniz için çıkışı olması lazım yanlış bilmiyorsam. Adamlar eksiğini de biliyor yani. Fiyatı düşük tutmak için yapılmış bişey bu. Ve iddia ederimki şu hoparlorum malzeme, üretim kalitesinde başka bir hoparlor de şu güne kadar çıkmamıştır pc ye.

Fiyatı şimdiki sistemlerle kıyaslarsanız yüksek gelebilir, ama önceki mesajında da söyledim bu hoparlorun muadili bir hoparlor yok. ne megaworks ne gigaworks ne logitech hiçbiri buna rakip değil hiç biri bence bu kalitede (bunun gibi özenli üretilmemiştir hiç biri) setler değil.

Adamlar seneler öncesinin kolonlarını binlerce dolara satıyor ve alıcı bulabiliyorsa bu hoparlorde satılır. Bence müzelik bir seri olmuştur kullanıcı için. Şahsen ben kaç ay istanbuldan bu seti aradım bulamadım. G500 almasaydım, sanyo istanbulda olsaydı (sehir dışından bişe almamak tamamen benle alakali) bu seti gözüm kapalı o fiyata alırdım.

Güç meselesi önemlidir tamam zevk meselesi ama bu hoparlor ile normal bir odada gayet dolgun yüksek ses zaten alınır. 70 watt az mı? daha da yüksek güç isteyen zaten bu hoparloru almaz

Son olarak fiyata itiraz eden de etmeyende kendince haklı, almaya niyetli olan insanı zaten bizim yazdığımız yorumlardan etkilemez. Bilinçli alıcılar neyin ucuz neyin pahalı neyin ne ettiğini tahmin eder en azından kafasındaki fiyatı bilir. Satıcı alıcı arasındaki meseledir pazarlık.

Üzerinde şukadar tartışılan (tartışmak yersiz di bence ) ürün satılmışsa muhakak değerini bilen birine gitmiştir :)

• Yahu arkadaşlar ya ben kendimi anlatamıyorum yada siz anlamıyosunuz. Set size göre güzel olabilr fakat güç olarak yetersiz bi set. Kişisel beğeni meselesi ben seti beğenmedim ve bu set yerine çok daha güçlü ve sesi en az onun kadar kaliteli setler olabileceğini söyledim. Niye illada bana bişeyler kabul ettirmeye çalışıyosunuz anlamıyorum. Bu hoparlör eski antika arabalara benziyor. O arabanın sahipleri yok şunu var yok bunu var derler. Şimdiki arabalarda bunları bulamassın derler. Şimdikii arabalar bunların kadar kaliteli değil derler. Sizin yaptığınız yorumlarda aynı. Yok şöyle güzel yok böyle güzel. Madem güzel alsaydınız o zman. Bu seti bu kadar övdünüz durdunuz bilmeyen biriside gitse alsa bunu hayal kırıklığına uyrayacak. Normal kullanıcılar ses kalitesinden ziyade hoparlörün gücü ve bas kalitesine bakarlar.

Set güzel tamam anladık ama 200 lira etmez. Bu benim görüşüm sizin gibi 100 taneside gelse bu fikrimi değiştiremez anlayın artık. ben sizin görüşlerinizi kabul etttim sizde benimkileri kabul edin. Kimseye zorla bişey beğendirilmezz. Bunu anlamak çok mu zor. Daha nasıl anlatayım size. ddt 3500 ve megaworks aynı fiyatken bi allahın kulu çıkıpta bu hoparlöre bu parayı vermez. İkide bir kaliteden bahsedip durmayın. Dediğiniz gibi müzelik olmuş hoparlör. Görende ddt 3500 altından yapılmış diğerleri çamurdan yapılmış zannedecek. Megaworks üde Cambridge sound works yapmıştır. Bizlerdeki beyaz eşyalar önce üretilir sonra üzerine markası yapıştırlır. Bu hoparlöründe üzerine creative markası yapıştırılmıştır. Plastik kalitesi beni ilgilendirmiyor. Eğer aldığım hoparlör ise beni sesi ilgilendirir. Çokta mükemmel bişey olsa zaten herkes alıp kullanırdı. Ayda yılda bi tane çıkar.

@Wolverine,
    quote:

Cambridge in dtt serileri için birileri kötüdür, işe yaramaz derse zaten o kişi için nefes veya klavyede parmak yormak günahtır.
    Bu sözü size yakıştırmadım. Benden yaşça büyük birisiniz. Benimde nickime aldanmayın 17 yaşında değilim. Bir hoparlör için kimseye bur tür bişey söylenmez. Altı üstü plastik parçası. Bunun ayrımına varmak lazım.

Son olarak herkesin beğenisi, deneyimi kendine göredir. Kimseyi bunun için kınayamassınız. Aynı zmanda bu hoparlör de bu forumda satılmadı hatırlatırım. Bu forumda bu fiyatada satılmazdı. İyi deyip duruldu fakat bi allahın kulu almak için pm atmadı. Ddt 3500 sizin olsun. Ben aynı fiyata megaworks veya daha güçlü bi set almayı yeğlerim. Ses kalitesine gelince kullandığım sistemleri yazdım yukarıdaki mesajlarımda en sizin kadar anlıyorum sesten. Açıklama yapmanıza ve bişeyler öğretmenize ihtiyacım yok. Olursa ama seve seve sizlerden bilgi isterim gurur yapmam. iyi forumlar

• @piramit17 arkadaşım, üstteki yorumunu okuyup kendimle ilgili kısımlarını çıkarmaya çalıştım ama orda yazdıklarında sadece alıntı yaptığın kısmı bana söylediğini düşünüyorum, başka yerlerde de beni kasdetmişsen çok üzüldüm çünkü ben sana ait değil setle ilgili genel ifadeler kullandım..
    Bu arada gelelim tekrar aynı konuya çünkü bu konu sen böyle yazdıkça uzayacak gibi geliyor..
    dtt 3500, cambridge in bundan yaklaşık 5-6 yıl öncesine kadar çıkardığı dijital setler içindeki en kaliteli setlerden biridir. Sonrasında inspire 5700 çıkmıştır. O set dts de çözer ilaveten ve o set de çok kalitelidir. Burda hiçkimse aksini iddia etmesin. Bu setler verdiği watt rms değerlerine göre değerlendirilirse şu anki biçok alt ve orta düzey multimedya setler içindeki en iyi setlerdir.
    Ben asla megaworks ile dtt 3500 veya inspire 5700 kıyası yapmadım güç olarak.. yapmam da.. çünkü aralarında güç konusunda çok fark var ama öyle biri 500 watt da diğeri 74 watt felan değil..
    Eğer dtt 3500 müzelikse megaworks da müzelik çünkü birini 6 yıldır diğerini de 2-3 yıldır vitrinlerde bulamıyoruz. Yani bu müzelik tabirlerini kullanmayalım bence, zaman geçtikçe setin sesinde değişim mi oluyor??
    dtt 3500, şu an için creative dahil diğer birçok multimedya set üreten firmaların alt ve orta düzey setlerinden çok çok daha kaliteli bir settir. dtt 2500 de öyledir, inspire 5700 de öyledir.
    Satılmıyor diye ben gidip dtt 3500ü bir logitech x540, creative inspire serileri v.b. bir setle kıyaslarsam bu günahtır, yazıktır. Ben bunu anlatmaya çalıştım.
    Mesela şu an inspire 7900 7.1 satılıyor da ne oluyor? O set bana göre asla dtt 3500 ile kıyaslanamayacak bir set ama piyasada işte..
    Umarım ben kendime düşen kısmı anlatabilmişimdir.. ve yine aynı lafımı söylerim, dtt serileri için kalitesizdir diyen biriyle konuşmak boşa nefes tüketmektir.
    Hem güç hem de kalite arıyorsak, gidip bakacağımız setler megaworks ve üzeri setler olur. Şu an piyasada megaworks yok ama o set bir seviye settir, o set ve üstü güçlü+kaliteli setler derecesinde kıyaslanır.
    dtt 2200, 2500, 3500, inspire 5700 ve önceki serileri ise oda ortamında insanı çok rahat memnun eder, aşırı bass sever olmayan birine gayet yeterli gelir.
    Benim gibi bass sever birini de z5500den aşağısı paklamaz..
    Odamda oyun oynarken inspire 5700 kullanırken salonda da dvd izlemek için jazz 9940b kullandığım zamanları bilirim.
    Setin satılıp satılmaması, kaça satılmış olması beni ilgilendirmez ama şurası kesin ki megaworks 200 ytl ediyorsa dtt 3500 200 ytl etmez, ancak o set meraklısı için 200 de eder, 250 de eder.
    Şahsen örneğin x540 ayarındaki bir set alacaksam, daha güçlü bir set almaya niyetim yoksa, tek tercihim dtt 3500 olur ve gerekirse 200 ytl.yi de veririm..
    Herkese saygılar..

• quote:

Setin satılıp satılmaması, kaça satılmış olması beni ilgilendirmez ama şurası kesin ki megaworks 200 ytl ediyorsa dtt 3500 200 ytl etmez, ancak o set meraklısı için 200 de eder, 250 de eder.

Benimde tamamen anlatmak istediğim buydu. Açıklayıcı yazınız için tşk ederim. Fakat bu tür bi set güzel olmasına karşın 200 ytl etmez. Daha aşağı bi fiyat olsa x540 alacağıma gider bende bu digital seti alırım. Fakat ilk satışa çıktığında 250 ytl fiyatı vardı. Bana çok yüksek geldi. Set güzel olabilir ama fiyatı yüksek. Herkesin beğenisi vardır. Gider bu sete 250 de verir. Normal bi kullanıcı bu fiyatı vermez. Daha çabuk satılması açısından arkadaşı uyarmaya çalıştım elimden geldiğince. Ama İş ddt 3500 e yansıdı çoğu zaman. ddt3500'ü kötülüyomuşum gibi algılandı. Saygılarımla.

• Zaten set 250 ytl.ye satılmış.
    Demekki parayı sorun etmeyen bir meraklısına gitmiş set.
  • Ben de DTT 2200 kullanıyorum ve çok memnunum. Ancak DTT 3500 için biçilen fiyat gerçekten çok yüksekti, bu konuda Piramit 17 arkadaşa katılıyorum. Bu arada alan arkadaştan da bir ses çıkmadı, aldım yada almadım gibi. Gerçekten o fiyata satıldımı dersiniz.
  • 200 YTL"ye satis sona ermistir. cok tartisilan sistem artik benimdir hehehehhe
  • bendede bi dtt3500 satmayı var satmayada kıyamıyorum ama o benim icin bi efsanedir ama satmam lazım malum evlilik
    bende vestel dvd divx player modeli

DVD 6500B Progressive DivX Player

dvd playerla beraber pazarlıksız 230 ytl istiyorum
  • Bende de Dtts 3500 var alıcısı varsa bende satmayı düşünürüm.
  • elinde dtt 3500 olan varsa bana mail yada cepten ulaşabilirmi evren.kablan@gmail.com acillllllllllllll!!
  • Cihaz satılmış fikirler de beyan edilmiş. Aslında 10 yıldan beri kaba tabirle bilgisayarlar için üretilen ses sistemlerini kullanmadığım için bilgi vermem veya fikir beyanında bulunmam güç. Ancak DTT2500'ü test etmiş biri olarak o zamanda alabileceğiniz en iyi ses sistemlerinden biri olduğunu söyleyebilirim. Her neyse...
    Birkaç gün öncearızalı DT3500 decoder satın aldım. ÖSS'den sonra da hayata geri döndürme operasyonuna gireceğim. Aslında zaten bir ses sistemim var. Bunu almamdaki sebep de şuydu:

1. Bilgisayar ile ses sisteminin ana ünitesi arasındaki mesafe fazla. Kullandığım kabloların kalitesi ise çok düşük. Dijital aktarım yaparak bu sorunu çözebilirm.
    2. Uydu alıcımı bağlayıp DolbyDigital'i kullanabilirm.
    3. Cihazımda bir tane 5.1kanal girişi var. Böylece girişleri çoklamış da olurum.
    4. Amplifikatör bölümüyle dekoder bölümü modifikasyonla birbirinden ayrılabilir yapıda olması (PCB'nin de buna müsait olması).
    5. Makul fiyat.

Aryıca; bu cihazda sizinde bildiğiniz gibi ses kontrolü servo motorla yapılıyor. Bu özelliği başka hangi cihazlarda görebilirz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi denizhanyerel -- 28 Mayıs 2009; 12:40:05 >

• Bu konuya tesadüfen denk geldim. İlgimi çekti. Çünkü Creative DTT3500 Digital model hoparlörün Türkiye'deki ilk kullanıcılarından biriyim. O kadar ki, dergide çıkacağını okumuş, hemen bulmaya çalışmıştım ve "henüz Türkiye'ye gelmediği ama gelince hemen bana verebileceklerini" söylemişlerdi. Kaç para verdim hatırlamıyorum ama o zamana göre bayağı bir para ödedim ve o zamanın en yeni, en iyi multimedia hoparlör sistemini almış oldum.
    En çok hoşuma giden özelliklerinden biri, ses düğmesinin motorlu olması ve kumandadan sesi açmaya çalışınca o düğmenin de dönmesiydi.
    Filmlerde çok iyi performansı vardı. Er Ryan'ı Kurtarmak filminin başında o dalga seslerinin nasıl gürül gürül geldiğini görmüştüm.
    Ama kimse kusura bakmasın uydularının abartıldığı ölçüde kaliteli olduğunu sanmıyorum. Ayrıca, çok yüksek seslerde bas sesinde çatlama oluyordu. Bu çeşitli testlerde de görülmüş zaten. İsterseniz,Google'a, "NTVMSNBC DTT 3500 Digital" yazıp o testin sonuçlarını okuyabilirsiniz. http://arsiv.ntvmsnbc.com/news/38828.asp?cp1=1 Subwooferı pasif subwooferdı ama oldukça yumuşak bir bas sesi veriyordu. Ama bas ağırlıklı müziklerden almak istediğiniz zevki verebilecek bir subwoofer değildi. Şu an elimde Logitech Z906 var ve basın kalite olarak daha iyi olduğunu düşünüyorum.
    Ses kalitesi fena değildi ama epey yıl oldu, tam hatırlayamıyorum şimdi. Ama ses kalitesini beğenmedim diyemem. Ama Z906 kadar kaliteli hoparlörleri olduğu da söylenemez bence. Onda da tweeter yoktu, bunda da yok. Neticede şöyle bir durum var. Z906 güçlü bir sistem ve net bir ses alabilmek için çok açmanız gerekmiyor. Ama DTT 3500'de biraz açmak gerekiyordu, çünkü RMS değerleri oldukça düşüktü.
    Yalnız DTT3500'de bir de şöyle bir sorun vardı. Diyelim DVD'de taktınız, film seyretmek için amfisinin biraz ısınmasını beklemeniz gerekiyordu. En azından bendeki öyle idi. Son zamanlarda pek de iyi kullanmadığım için son nefesini vermişti.
    Ama ilk büyük aşkım oydu benim. O nedenle yazmadan edemedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HerhangiBiriyim -- 1 Şubat 2012; 13:48:34 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.